Şimdi Ara

evimin önünde sahte kaza yaptılar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
3.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yukarıda da yazıldığı gibi olayın aslını bilmeden ihbar etmemen iyi olurmuş. mağduriyetlerini bu yolla gidermeye çalışıyor olabilirlerdi.

    bazı arkadaşların da dediği gibi, bu olayların sonucunu artık diğer sigortalılar ödemiyor eskisi gibi. biliyorsunuz kaza geçmişi arttıkça ödenen prim de artıyor. yani bu işi yapanlar biraz daha fazla prim ödeyecek. bizlere de yansıması olur mu olur..
  • Bana dokunmayan yılan bin yaşasın he o yılan elbette bir gün birini sokacak kimseyi bulamadığı zaman gelip seni bulacak ozaman sende boşver dersin
    Hertürlü fiyat zammı haktır böyle zihniyetie

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

    Emekli albay mısınız?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

    Emekli albay mısınız?

    Fundamentals
  • 6 yıl ıcınde -1- kere bıle hasar ödemesı yaptırmadıgım aracıma ustelık kesın haklı oldugum bır kazada Orijinal parça göndermek yerıne yan sanayi parca gönderen...orijinal parca ısteyınce açık açık "orijinal parca gonderırırm ama ne zaman ellinize geçer Allah bılır" dıyerek resmen tehdıt eden o.cocuklarını eksper dıye bunyesınde calıstıran fırmalara kım ne yaparsa yapsın umurumda olmaz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökkum -- 6 Mart 2014; 13:06:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökkum

    6 yıl ıcınde -1- kere bıle hasar ödemesı yaptırmadıgım aracıma ustelık kesın haklı oldugum bır kazada Orijinal parça göndermek yerıne yan sanayi parca gönderen...orijinal parca ısteyınce açık açık "orijinal parca gonderırırm ama ne zaman ellinize geçer Allah bılır" dıyerek resmen tehdıt eden o.cocuklarını eksper dıye bunyesınde calıstıran fırmalara kım ne yaparsa yapsın umurumda olmaz...


  • bilip bilmeden herşeye atlamayın sonra başınıza iş alırsınız
  • bilip bilmeden her işe karışmamak gerek arkadaşım benim kapımın önünde duran arabama vurdular evde oturuyordum sesi duydum bir baktım vuran kaçıyor hemen koşa koşa gittim arabaya atladım aradım taradım etrafı lavugu buldum evinin önünde arabasını gördüm indim aşşağı çağırdım utanmıyormusun lan vurup kacmaya diye meğer adamın cocugu arabayı kacırmıs o vurmus bende adamı tuttum kolundan bindirdim arabasına arabaları aynı şekle getirdim vurdugu sekle resimlerini cektim tutanak tuttum olay aynen böyle hadi sen bunu görsen diyecektin sahte kaza yapıyorlar şikayet edecektin bende ugrasacaktım bide seni buldugumu dusunsene yada yedigin küfürü ?
  • ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qkhnk -- 13 Mart 2014; 3:34:45 >
  • Şantaj yap
  • 15 sene önce lastik değiştirirken bir aracın lastiklerini maket bıçağıyla yarıp 4 lastiğin resmini çekmişlerdi. Bu tarz durumlar yüzünden zaman içinde sigorta kapsamları azaldı. Kılı kırk yarmaya başladılar çünkü hak hukuk !! bilen insanımız her işte olduğu gibi sigortayı da dolandırıyordu.
    Az buçuk ticaretle uğraşan insanlar şu güzel coğrafyanın üzerinde ne kadar çok dolandırıcı yaşadığına her gün şahit oluyor.
    O denenle ben de olsam ihbar ederdim. Sigorta şirketleri ile kişisel hesaplaşmaları hukuk yoluyla çözmeye gidebiliriz. Bu tarz herkes götürüyor bir seferde ben götüreyim mantığıyla daha çok primlerde yükselir, kapsamlarda azalır.

    Bazı yazıları okuyunca neden günümüzde yaşadıklarımıza daha çok tepki olmadığını anlıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y.A.A.

    Yahu herkes müslüman oğlu müslüman kesilmiş, din bu kadar önemliyse sizin için azıcık araştırın KASKO ve Sigorta CAİZ değildir. Kaza ve Kader Allah tarafından gelir, kazadan korunmak için önlem alabilirsiniz (ABS,ESP'li araba tercih etmek gibi) fakat başınıza bir kaza gelirse ödeme alıp gelmezse parayı bir kuruma bırakmak, kumar oynamaktan farksızdır. Siz sadece sahte bir kazaya tanık olmuşsunuz, belki adamlar gerçekten kaza yaptı tutanak tutamadılar vs. vs., eğer içiniz rahat edecekse şikayet edin. Fakat bu hilebaz bi kumarbazı, kumarhane sahibine şikayet etmek gibi birşey

    http://www.sorularlaislamiyet.com/m/index.php?oku=1461
    http://www.fetvameclisi.com/fetva-kasko-caiz-midir-1128.html

    Din bize akıl kullanmayı da emrediyor. Kumarla kaskonun ne alakası var?. Kumarda koyduğun para ile çok daha fazla para kazanabilirsin.
    Ancak sigortada zararın kadar (ki çoğu zaman onu da alamazsın) para alırsın.


    http://www2.diyanet.gov.tr/dinisleriyuksekkurulu/Sayfalar/Sigorta.aspx

    Özet olarak;
    Akitlerde asıl olan caiz olmaktır; İslâm'ın öngördüğü temel prensiplere aykırı bir husus içermeyen ve akdin dinen aranan bütün unsur ve şartlarını taşıyan her akit sahihtir. Bu itibarla, Asr-ı saadette ve müçtehit imamlar döneminde bilinmeyen ve yakın zamanda ortaya çıkan sigorta da, söz konusu unsur ve şartları taşıması halinde caizdir.
    Bu bağlamda sigortanın caiz olmadığını ileri süren bilginlerin gerekçeleri değerlendirilmiş ve bu gerekçeler sigortanın caiz olmadığını ortaya koyacak nitelikte görülmemiştir.


    Araştırdığınız kaynakları gözden geçirin bence azıcık. herkes kafasına göre hüküm veriyor .
    Akıl var mantık var zaten bu tarz koyu düşüncelere biraz ön yargılı yaklaşmakta fayda var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sigorta Eksperi

    Bu tür durumlarda bir vatandaş olarak görevimiz, ilgili kurumlara durumu ihbar etmektir. Çünkü bu tür sahte hasarlar yüzünden poliçe primleri artmaktadır. Ha sigorta şirketleri çok mu düzgün? Değiller ama değiller diye de bu tür sahtekarlıklara göz yummamak gerekir diye düşünüyorum.

    Konuyu açan arkadaşa da özel mesaj yazarak durumu izah ettim, burada da ihbar yapılabilecek linki paylaşıyorum. Kimlik bilgileri girmek zorunlu değil. Ben mesajda kesin eminseniz ihbar edin demiştim ama şüpheli durumlarda da ihbar bence mantıklı. Sanırım bu ihbar sonucunda araştırma yapılarak işlem yapılıyordur. Yani şüpheli bir durumda ihbar yapılırsa, ihbar edilen şahıslar da durumu izah edebiliyorlarsa, ihbar asılsız çıkar ama siz de görevinizi yerine getirmiş olursunuz, sonuçta da şahısların başlarına bir şey gelmez.

    Bu ihbarı, TSB (Türkiye Sigorta Birliği) nezdinde kurulmuş olan SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi) bünyesinde bulunan SİSBİS (Sigorta Suistimalleri İhbarı) sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Linki ise;

    SİSBİS (Sigorta Suistimal İhbar Girişi)

    +1




  • konuyu başlatan arkadaşı tebrik ederim. yolsuzluğu yapan babanda olsa engelleyeceksin. yoksa bu millet iflah olmaz. zamanında bende kaçak elektrik kullanan komşumu ihbar ettim. çünkü yapılan her yolsuzluk bizim cebimizden çıkıyor.
  • vebale önem veren ne kadar çok insan varmış burda ne güzel, umarım dolu kutuları da iyi görmüşsünüzdür biliyorsunuz vebal kötü şey.
  • qkhnk Q kullanıcısına yanıt
    Hocam polisle birlikte yolsuzluk yapmışsınız birde burada pişkin pişkin anlatıyorsunuz hellal olsun.
    Sizin haktan hukuktan haberiniz yok insan olan yapmaz.
    Sen o parayı veriyorsun diye kasko senin sahte kazanı ödemek zorunda değil.
    O zaman bende motoru bitik 2.el taksi çıkması bir megane alayım satış miktarını yüksek fiyattan göstereyim akşamına kaza yapıp para kazanmış olurum hem pert olan aracı kaza yapmadan bazı parçalarınıda söktürürüm.15 verdiğim megane olur bana 25 bir gece 10bin kar iyi değil mi?
    Bu mantıkla bunu yaparsınız.
    Rahat uyuyor musunuz?
    Trafik sigortası hadi zorunlu kaskodan ne istiyorsunuz adam size zorla mı yapıcam diyor yapmazsam seni boğazlarım mı diyor hayır.
    Siz suistimal edeyim ben edeyim sonra kasko çok pahalı çok para alıyorlar diye ağlayalım olmaz öyle.
    Sizden nce böyle yapanlar yüzünden o kadar para ödüyorsunuz.
    O sahte kazadan sonra arabalardan hayır görüdünüz mü?
    O polisle tutanak yapmamakta sizin hatanız sonuçta belirleyen tramer polisin kendi cebinden parada çıkmaz.
    Orada tutanak tutursanız ifadeleri yazsanız tramer bakar kim haklıysa ona verirdi.
    Sahte kazadan sonra polisten para aldınız mı?




  • Adamlarla konuşsaydınız ne olduğunu anlardınız , her neyse şikayetiniz iyi olmuş belkide bir yayaya vurup kaçtılar bu ülkede hepsi var
  • ilk olarak sanane kardeşim milletin derdi seni mi gerdi? 2. olayda da madem o kadar kasko yu falan caiz görmüyorsunuz o zaman neden trafik sigortasını yatırıyorsun kardeşim bırakın bu işleri devlet su işleri size ne kendiniz sanki sütten çıkmış ak kaşıksınız ya
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.