Şimdi Ara

Ev sahiplerinin %25 zam sınırlamasına tepkileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
9
Favori
10.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Normalde piyasada fiyatlar arz/talep dengesine göre kendi kendine şekilleniyor, mesela ev kiraları astronomik fiyatlara kadar çıktı, peki nasıl çıktı? talep var ki çıkıyor bunu kabul edelim önce, 1+1 dandik bir daireye bile 7 bin lira kira istiyorlar ve o daireyi tutanlar var bizzat akrabam kendisi. beş para etmez evlere 10 bin lira kira istiyorlar ve o ev tutuluyor ve kirası da tıkır tıkır ödeniyor.


    her şey normal gibiyken serbest piyasaya müdahale ediliyor yani ev kiralarına yapılan zamlara sınır getiriliyor hükümet tarafından, bu durumda ev sahiplerinin hakkı gasp edilmiş oluyor... tamam buraya kadar sanırım çoğumuz(herkes değil) hemfikir... tamam sıra kiracılara geldi ve empati yapalım;


    Elektrik, doğalgaz, su, benzin, mazot, telefon faturası, internet, telefon, giyim, gıda, taşıtlar, ev elektroniği, beyaz eşya, mobilya v.s. bir çok şeye gelen zam oranı genel olarak %100 üzerinde iken asgari ücret ve asgari ücretin daha üzerinde para kazananların maaşları %55 civarı zam aldı. 10 bin liraya çalışan bir mühendis görmek bana o kadar saçma geliyor ki ama oluyor böyle haksızlıklar...


    bu 10 bin liraya çalışan mühendis benim akrabamın kiraladığı 1+1 gibi bir evi 7 bin liraya kiralasa nasıl yaşayacak? kira ödedikten sonra 3 bin lira kalıyor eline ve bu para ile işe gidiş geliş masrafı, faturalar, evinin gıdası, üstüne başına alacağı giysi, hafta sonu bir yerlere gezmeye gitmek istemesi falan yani nasıl yapacak?

    .......................


    bu problemin sebebi ülkenin yabancılara peşkeş çekilmesidir ve buna öncelikle zenginler, ev sahipleri ve fabrikatörler v.s. göz yumdu ve hatta onların işine geldi çünkü yabancılara daha pahalıya kiraya verdiler ve yabancıları daha ucuza iş yerinde çalıştırdılar ve kazançları arttı... ama gözünüzden kaçan şey neydi? biz fakirleştik, ucuz işçiler yüzünden bizim kazancımız da düştü ve biz yabancılar gibi bir evde 10 kişi yaşayan insanlar değiliz...


    ülkeyi başkalarına peşkeş çekmenin ucu artık herkese dokunmaya başladı ve ortamın düzelmesi için artık herkesten ısırıklar alınacak. hükümet artık fakiri sömüremediği için sıra biraz daha varlıklı insanlara geldi, evi olanlar biraz varlıklı ve hükümet biraz sizlerden koparma yapacak şimdi... bir kaç evi olan için kötü bir durum ama bu işi ticarete dökmüş kişiler için gerekli bir şey ve aslında sahip olduğu ev sayısınıa göre zam sınırını %10 kadara bile indirilmeli... bir kaç evi olan insana ise zam sınırı kaldırılmalı. hele 50 tane evi olan adama zam yapması yasaklanmalı.


    not: bir kaç defa editledim, kendimi düzgün ifade edememişim ve tekrar gözden geçirdim. yanlış düşünceler olabilir ama işin özünde tek problem bencillik, bencil olmayı bırakırsak bence bütün problemler çözülecek... ülkeye yabancılar girerken "bana ne?" diyenler şimdi problemlerle yüzleşiyor... demek ki aslında "bana ne?" demeseler herkes için daha iyi olurmuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9C4E635E7 -- 27 Şubat 2023; 23:2:30 >







  • %25 zam yapacağıma daireyi boş tutarım daha iyi. Senin geçinip geçinememenden bana ne? Pahalı geliyorsa başka semtte oturursun. İzmirde 6 bine oturan var aynı daireye ruslar senelik peşin 240 bin veriyor. Aylığı 20 bin lira.


    Satmak istesen 4-5 milyon ederi olan dairede öyle 5 bine oturamazsın. Asgari ücret mi düşük, maaşlar mı düşük? Bunlar ev sahibinin derdi değil. Milletin kiralık evi de hayır kurumu değil.

    Yüzde 25 sınırı koyuluyor da kaç kişi uyuyor o sınıra. Pek işe yaradığını söyleyemem. Her gün kavga çıkması dışında uzlaşan pek az ev sahibi kiracı duyuyorum.


    Devletin müdahale etmesi gerekiyor fakat böyle uyduruk şekilde değil. Bir kere ilkin birden fazla evi olanlardan alınan vergi oranı arttırılmalı. Yabancılara konut satışına en az 5 yıl yasak konmalı. Hatta gerekirse devlet kiralara bölgesel tavan da belirleyebilir.


    Bu sorun çözülür ama bu kirli iktidar hiçbir sorunu çözemez.

    Boş tuttuğum ev benim ama milli servet falan değil. Öyle zırvaları çok duydum hep laf. Bir kere seninle ortak birşeyimiz yok. Aç kalırsan sen kalırsın senin sorunun olur. Devletin falan da hakkı yok. O dediğin gibi yapsa eş dost akrabayı orada oturur gösteririz. O yüzden o yöntemler geç sen. İşlemez.


    Ürün konusunda ise herkes alacak diye birşey yok. Parası yeten alır. Yetmeyen kalır.


    Cahil diyen kendine baksın. O okuduğun hikayeleri ders olarak okudum. 2-3 sene hatta daha öncesi senin gibi konuşanlar vardı. Yok evler balon fiyatlar düşecek falan. Ne oldu? Alan aldı alamayan açıkta kaldı. Şimdi krediyle bile alamıyorsun.


    Manipülasyon varsa girme bu işe. Evde kiralama git çadırda kal. Ben salak mıyım ucuza ev vereyim? Boş kalsın. Deli gibi talep var ruslar, ukraynalılar ev arıyor senin yüksek dediğin paranın 2-3 katına. Ben çıkarıma bakarım. Senin ne durumda olduğun beni ilgilendirmez.


    Ferrari konusu alakasız. Ev ile ne alaka?


    Matbaadan çıkan parayı beğenmiyorsan git altın topla. Bana ne? Herkes sahip olduğu varlığın sahibidir. Emeğimi çaldın diye git bakalım bir zengine çat başına ne geliyor gör. Artık sülaleni mi kazırlar yok geri kalan ömründe pipetle mi beslenirsin gör bakalım. Sıkıldım senin gibi açlıktan ağzı kokan, slogan atan, fakir fukara üniversitelilerden. Gerçekten hiçbirşey yapamazsınız.

    Daha önce defalarca tartışılan bir konu, kimse kiracının barınma ihtiyacını kendi sırtına yüklemek zorunda değil. Serbest piyasada enflasyon %200'ü bulmuşken %25 zam bir sermaye transferidir, ev sahiplerinden kiracılara.



    1050 TL'ye oturan bir kiracımız var 7 yıllık, bölgede en uygun kira 6000 TL'den başlıyor. Tutturmuş 1750 TL olsun diye kira, babam 3000 TL talep etmiş. Piyasanın en az %50 altı yine, adam ödemem diye tutturmuş durumda. En sonunda olaya ben müdahil olup bu arkadaşları evden çıkartacağım, şimdilik bulaşmak istemiyorum.



    Arkadaşlar 1 paket sigara 35 TL, 1 şişe 100'lük rakı 600 TL, 1 kg kıyma 240 TL, 1 kg kuzu 300 TL, 1 kg antrikot 340 TL. Kimse sizi bir ailenin kallavi 2 gecelik yemek parasına koca ay evinde ağırlamak zorunda değil. Bu paralara kiracı koyacağıma evi boş tutar kendime hobi alanı yapar, spor salonuna çeviririm.


    Ben farklı bir ilçede ikamet ediyorum, kendi evimdeyim. Daha iyi bir eve taşınmaya kalksam en az +10k daha vermek zorundayım, bir evde birini bedavaya oturturken diğer eve onun 3-4 katı ücret ödemek zorunda değilim. Kimse varlığını sizinle paylaşmak zorunda değil.

    He yavrum..

    Bir ekmek 6 ₺ olmuş.daha 2 yıl önce 1 ₺ idi.

    Öğretmen 4500₺ maaş alırdı bugün 17000 ₺

    Kira 2500 ₺ idi. Ama bu dur. Kira artmasın.. Çünkü kira artarsa kiracı sigara alkol alamaz, keyif yapamaz. Karı koca öğretmenin Antalya tatili, belki çocuğunun özel okul taksidi aksayabilir... Sıcak ekmek yiyemez. Ekmeğinin fazlasını çöpe atamaz.

    Bizim Suriyeli olimpos çocuğu kiracı nargile çekmeyecek. Çöpe ekmek daha az atacak

    Zengin adam savuran değildir. Evini o şekil yaptırmıştır.

    Ben evimi alabilmek için 2 yıl cebimde 20 ₺ den yüksek parayla gezmedim. Dışarıdan yemek yemedim.

    Şimdi bizim olimpos çocuğu kiracı günde bir paket sigara içecek, damacanadan su içecek, dışardan yiyecek saksı toprağına 80 ₺ verecek. Nargile çekecek Ben de musluk suyu içip, bayat ekmeği ısıtıp, kendi kompostumla çiçek yetiştireceğim.. Seekter seenn..

    Kiracı memnun değilse saraydakini çıkarsın ordan ev sahibine çemkirmesin..

    Bu sorunlar vergi ile ceza ile sınırlama ile çözülemez, arz talep dengesinin iyice içine edersiniz. Vergi konsun denmiş, ev sahibi o vergiyi kiraya zam olarak yansıtır ya da direkt satışa çıkarır, kimsede 3 milyona mal edilen evi size 2 milyona satmaz. Öyle bir dünya yok,

    Ama düzgün bir iktidar ile 1 senede çok azalır, sığınmacıları yolla, yabancıya satışı yasakla ama en önemlisi devlet uygun fiyatlı uzun vadeli konut yapıp satsın ilk ev için, kentsel dönüşümü toki yapıp ekstra daire çıkarsın ve saçmalamadan piyasa 10.000 TL ise 8'e kiraya versin. Arz yaratsın. piyasa böyle regüle edilir.

    Ve enflasyonu doğru açıklayıp zam ona göre yapılsın, işleyen sistemin içine ettiler.

    Yoksa burada bir grup kiracılar bir grup ev sahiplerine sallıyor.
    Suçluysa HÜKÜMET.
    Ülkene 10 milyon neüdüğü belirsiz tipleri doldurup bunları palazlayıp kiraları niye patlatıyor bu hükümet demiyorlar da ev sahiplerinin enflasyonun yüzde 200 olduğu ortamda yüzde 25’e itiraz etmesine kızıyor.

    Kızacağınız kişi veya kurum Ak Parti’dir. Ev sahipleri devletten zengin değil, devlet kafasına göre adam soksun, devlet bir şey yapmasın ama ev sahipleri kıyak çeksin. Yok öyle.
  • umarım malk mülk sahipleri her şeyin yalan olduğunu son depremde anlamıştır. 3 günlük dünya da insanların gözünü para hırsı bürümüş... bu yalancı dünyada bir varsın bir yoksun.


    akşam yatıyorsun sabah ölün çıkıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 25 Şubat 2023; 0:35:35 >
  • Yüzde 25 sınırı koyuluyor da kaç kişi uyuyor o sınıra. Pek işe yaradığını söyleyemem. Her gün kavga çıkması dışında uzlaşan pek az ev sahibi kiracı duyuyorum.


    Devletin müdahale etmesi gerekiyor fakat böyle uyduruk şekilde değil. Bir kere ilkin birden fazla evi olanlardan alınan vergi oranı arttırılmalı. Yabancılara konut satışına en az 5 yıl yasak konmalı. Hatta gerekirse devlet kiralara bölgesel tavan da belirleyebilir.


    Bu sorun çözülür ama bu kirli iktidar hiçbir sorunu çözemez.

  • Ev sahipleri sadece İstanbul Antalya gibi yerlerde yaşamıyor ki. Bitlis'te de var afyonda da... %25 zamla sermaye eritiliyor bir bakıma herkesi fakirlestirecek bir eritme bu. 5-10 sene sonra tamam zengin insan kalmadı diyelim peki yeni isletmeler için gereken sermaye nasıl bulunacak? Şimdi bile kılıçtaroğlu yurtdışından para arıyor AKP'nin ilk dönemi ekonominin iyi görümesinin nedeni özelleştirme gelirinin çok olmasıydı. Şimdi ülkenin sahil kesiminde Rus Arap Alman İngiliz ev sahipleri oluyor halkta sermaye kalmadığı için de işletmelerde yine yabancılar olacak. Peki Türk hakkı ne yapacak ya memur olacak yada olabilirse 40-50 yaşında emekli...

    Unutulmamalı ki ülkenin asıl sahibi toprağın ve fabrikaların sahibi ile yüksek kârlı işleri yapanlardır... Bu solcu politikalar uygulanacaksa bari milli olsaydı oysa bu sol politikakarı evleri ,fabrikaları , arazileri yabancılara satarak nakit girişiyle uygulayan bir iktidar var . Fakat sonunda kendimizin olmayan bir ülke olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 25 Şubat 2023; 1:8:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • %25 zam yapacağıma daireyi boş tutarım daha iyi. Senin geçinip geçinememenden bana ne? Pahalı geliyorsa başka semtte oturursun. İzmirde 6 bine oturan var aynı daireye ruslar senelik peşin 240 bin veriyor. Aylığı 20 bin lira.


    Satmak istesen 4-5 milyon ederi olan dairede öyle 5 bine oturamazsın. Asgari ücret mi düşük, maaşlar mı düşük? Bunlar ev sahibinin derdi değil. Milletin kiralık evi de hayır kurumu değil.

  • emekliyim

    ev sahibimin bana söylediği


    sen senede 2 defa yüklü zam alıyorsun. o zam oranından daha yükseğini kiraya her zamda ekleyeceksin... demesi...

    ve 1700 lira olan ev kirasının yerine 4bin lira olacak demesi ile çelişmesi de ayrı bir soru


    cimer e yazdım. ist valiliğine gönderdiler ve.. bana yasal zam yıllık %25 metnini gönderdiler


    iyi de ben bilmiyor muyum ?

    peki ev sahibinin ödediği mal mülk vergisi neden bu orandan daha yüksek arttı diye soran olmaması da ayrı bi muhalefet


    adam yatırım amaçlı ev almış. benim ev kiram ile kendi yaşadığı sitenin aylık parasını ödeyemediğini söylüyor. iyi de bana ne ? 10 güvenlik görevlisinin parasını villa kirası ile bile ödeyemezsin ki ?


    ama ne mevcut nede muhalefetin bu konuda önerisi yok ?


    iktidar olduklarında çözeceklerini de sanmıyorum.

    iktidar olduklarında şuan ki ihale almış müteahhitlerin sözleşmelerini iptal edip kendi yandaş müteahhitelere verip.. bakın 5 li çeteyi dizginledik.. artık içerde iş yapamıcaklar.. diye savunmaya geçecekler. sonraki seçimlere kadar kim öle kim kala...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 25 Şubat 2023; 16:2:19 >




  • deniz006 kullanıcısına yanıt

    Sadece hayatta kalacak kadar ekmek su ile yaşamını idame ettirmiyorsan dediğine sende inanmıyorsundur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marketler her ay yüzde 10 20 25 zam koyarken iyi. Serbest piyasa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakın Deutsche Welle "Ruslar Türk kıyı şeridini nasıl fethediyor?" diye video yapmış:



    DW Newsyoutube
    Real estate prices in the Turkish Mediterranean city of Antalya are exploding due to high demand by Russian buyers. Rent is becoming unaffordable for many locals as they fight back. Subscribe: https://www.youtube.com/user/deutschewelleenglish?sub_confirmation=1 For more news go to: http://www.dw.com/en/ Follow DW on social media: ►Facebook: https://www.facebook.com/deutschewellenews/ ►Twitter: https://twitter.com/dwnews ►Instagram: https://www.instagram.com/dwnews ►Twitch: https://www.twitch.tv/dwnews_hangout Für Videos in deutscher Sprache besuchen Sie: https://www.youtube.com/dwdeutsch #Russia #Turkey #Antalya
    https://www.youtube.com/watch?v=ZfCoOivAHZk&feature=youtu.be
  • Bu sorunlar vergi ile ceza ile sınırlama ile çözülemez, arz talep dengesinin iyice içine edersiniz. Vergi konsun denmiş, ev sahibi o vergiyi kiraya zam olarak yansıtır ya da direkt satışa çıkarır, kimsede 3 milyona mal edilen evi size 2 milyona satmaz. Öyle bir dünya yok,

    Ama düzgün bir iktidar ile 1 senede çok azalır, sığınmacıları yolla, yabancıya satışı yasakla ama en önemlisi devlet uygun fiyatlı uzun vadeli konut yapıp satsın ilk ev için, kentsel dönüşümü toki yapıp ekstra daire çıkarsın ve saçmalamadan piyasa 10.000 TL ise 8'e kiraya versin. Arz yaratsın. piyasa böyle regüle edilir.

    Ve enflasyonu doğru açıklayıp zam ona göre yapılsın, işleyen sistemin içine ettiler.

    Yoksa burada bir grup kiracılar bir grup ev sahiplerine sallıyor.
    Suçluysa HÜKÜMET.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 25 Şubat 2023; 16:22:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fakirler biz niye fakiriz diye sorgulamıyor.
    Bırak kendi fakirliğini, zengin nasıl zengin olmuş onu bile sorgulamıyor ama herkese sallıyor.

    Sayın fakir kardeşim, zengini Allah daha çok sevmiş ve daha çok vermiş, sen niye Allah'ın verdiği şeyi sorguluyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kira fiyatları ve Gıda enflasyonunun bu miktarda artmasının sebebi


    Suriyeli sığınmacılar ve sınırdan kaçak girişlerine göz yumulan Afgan, Irak, pakistan ve vizelerin kaldırıldığı afrika ülkelerinin vatandaşlarının


    ülkeye akın etmesidir


    bunların tamamının sağlık harcamaları devlet tarafından ücretsiz biçimde sağlandığı için onlar doktor muayene ücreti ve ilaç katkı payı ödemezken


    Türk vatandaşı kimliğine sahip herkes bu parayı ödüyor sağlık harcamaları korkunç bir gider tutar devlet bütçesinde neredeyse en büyük giderdir


    bunun dışında örtülü ödenek ve devletin açıktan bu 3. dünya ülkelerinin hükümetlerine yaptıgı yardımlar


    ülkenin en iyi üniversitelerine yerleştirilen bu elemanlara birde BURS verdin mi ortaya çıkan meblağ 100 milyarlarca doları aşıyor her sene




    kısacası bunca barınma, gıda, yardım, sağlık, eğitim giderini hiçbir devlet kaldıramaz bunu Almanya bile yapamaz Almanya sadece 1,5-2 Milyon arası suriyeli ve diğer unsurlardan aldılar adamların aklı çıktı


    eğer bu adamlar gönderilmezse ülkenin ekonomik çöküşü kaçınılmazdır




    ve görüntüde bakılacak olursak bu adamların öyle kendilerinin gitme gibi bir düşüncesi yok


    yani sınır dibinde beslenen suriyeli asalaklarıda dahil ederseniz


    bunların gitmesi için bölgenin ve dünyanın topyekün ateş çukuruna dönmesi gerek





    Ev sahibi-Kiracı


    Yabancı sığınmacı ve kaçak Göçmen


    PKK ve Türevleri


    ABD- Nato



    bütün beların çözümü Melhame-i Kübra Savaşının gerçekleşmesidir


    Allah c.c. tez vakitte bu dünyaya nasip etsin


    Siyonistleri ve destekçilerini yer üstünde


    tamamının Başını Gövde üstünde


    bırakmasın bu dünyada çıkarttıkları bu belalrın mislini onların topraklarınada nasip etsin tez vakitte İnşallah Amin.





  • Valla ben emlakçıya bıraktım kira miktarına hiç karışmıyorum Allahtan emlakçım insaflı birisi.


    İstanbul Fatihte ana caddeye yakın yerlerde 2+1 evleri 7k 8k gibi kiralardan verdim ne zam için gidiyorum kapılarına ne bir şey yıl sonu adam kendi bir şey önerirse o miktara zam yapıyorum önermezse %25 yapıp geçiyorum.


    Benim evlerin aynı sokağında 12k kira isteyenler var. Ben utanırım valla her şeyin bir değeri vardır. Örneğin ne kadar talep olursa olsun salatalık 5 10 TL lik bir şeydir az var talep çok diye 30 TL isteyemezsin her ne kadar ekonomi isteyebilrisin desede salatalığın salatalık olması zaten bir maksimum değer taşıyor onun üstüne çıkmak artık onu gereksiz kılıyor bence.


    Aynı şeyi daireler içinde düşünüyorum. Abartmanın gereği yok barınma işinin belli bir değeri vardır bunu abartmak bir noktadan sonra tamamen kullanılamaz hale getirmektir. Hayatı bu kadar zorlaştırmak saçma bana göre.





  • Treth kullanıcısına yanıt

    Fazla iyi niyetli olmamak gerek. Tepenize çıkmaya çalışanda oluyor.

    Bizim fatih cami yakınında 5 senelik bir binamız var bu ekonomik krizden önce orada bir kiracı 3k kira ödüyordu ev 3+1 asansörlü şuan 3 milyona koysak 5 güne satarız adam telefonlara falan çıkmadan aklınca 1000 tl zam yaptı hesaba attı. Ki zam zamanıda gelmemişti uyanıklık yaptı. Biz adamla konuşsak 7 yapacaktık ki 10 a bile tak diye kiracı bulurum. Şimdi adamı evden sepetleyecez biraz uğraştıracak avukat 3-5 aya hallederiz dedi.


    Artık o düşünsün çıkınca eminim telefonlarını açacağı 5bin tl ye 3+1 ev bulur ve 3 çocuğuyla gül gibi yaşar.


    velhasıl kelam düşük kira almak artık mantıklı değil suistimal ediliyor. Ben 12 den kapıyı açıcam tutulmazsa harcamalarımızı kısarız boş dursun daha iyi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutulur fatih te ev bulmak çok zor iş ne kira istersen iste bir kiracı çıkıyor her zaman.

  • Tr de asla yatırım yapmayacağım şeylerden birisi ev alıp kiraya vermek. Bunu yaparsam kumaş pantol dede ayakkabısı giyip elimde tesbihle esnaf taburesinde gelen geçeni izleyerek yaşamımı da sürdürürüm

  • Sokak tamı yatayım ?

  • Avukat nasıl bir süreç izleyeceğine dair bilgi vermiş miydi ? Kira sözleşmesinin 10 yılı doldurmadığını varsayıyorum. Benzer bir durumu bende yaşıyorum maalesef. Kiracı, kira ücretinin dairenin emsallerine göre oldukça altta olmasına rağmen %25 düşünüyorum dedi. Şuan kendisi kaçaklarda yanıt alamıyorum.

  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    o boş tuttuğun ev senin olabilir ama sonuçta milli servet olduğu için aslında sana ait olsa bile devlet onu boş bırakmana izin vermez ve senin geçerli bir sebebin yok ise devletin buna hakkı var zira zenginler bütün her şeyi satın almaya kalksa ortada yeterli derecede ürün yok...


    yani şu devirde para oyununun kocaman bir manipülasyon olduğunu bilmeyen ve anlayamayan senin gibi insanlardan da sıkıldım... bencilliğine ayrı kızıyorum cahilliğine ayrı kızıyorum...


    Ferrari'ye tüp taktıran adam geldi aklıma, altından Ferrari'yi geri almışlardı, oysaki o adam onun parasını verip almıştı dimi? o Ferrari onun idi ama aldılar.


    Paranız ile her şeyi yapamazsınız, para emeğin karşılığıdır ama artık günümüzde matbaalar karşılıksız basıyor ve elinizdekiler boş kağıt aslında, zengin insanların çoğu buna karşı çıkar ama ben söyleyeyim, o sahip olduğunuz varlıklar sizlerin değil, emeği çalınanların hakkı var o mal varlıklarının içerisinde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9C4E635E7 -- 25 Şubat 2023; 20:21:57 >




  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt

    3400 tl diyebilirdi. Biraz fazla istemiş. Hakkaniyetli olup her 2 tarafıda düşünmek lazım bence.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.