Şimdi Ara

Ev sahiplerinin %25 zam sınırlamasına tepkileri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
9
Favori
10.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İşte burada sizin dediğiniz gibi fahiş fiyat ile rayiç arasında ince bir çizgi var ve bu çok iyi ayarlanmalı. Ama bu pahalılıkta, bu piyasa şartlarında çizgi kesinlikle yüzde 25 olmamalı.

  • Adamlara kimse ev almaz ve yapmazsa ne olacağını anlatamıyoruz. Bu şartlarla neden ev yapsın ya da alsınlar,

    Kulaklarını kapatıp bağırıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar boş muhabbet yapmışın. Ruslarda para var ki buraya geliyorlar. Bu saydığın kıytırık işleri onlar yapmaz. Kiralar pahalı olduğu için şehir merkezinde ev tutamayan kenar mahalledeki fare deliği gibi yerlerde oturan senin gibiler yapacak bu saydığın işleri. Bir de suriler yapıyor. Zaten siz yapmıyorsunuz ki sanayi suri dolu.


    Yıllardır senin gibi boş konuşanları çok gördüm hiçbirşey de değişmedi. Parasını kazanan kazandı. Bir kere sizin kafanız ben demeyi bilmiyor. Biz diyorsunuz ama ortada biz denecek bir topluluk yok. Herkes bencil ve çıkarcı ortada biz diyebileceğin hiçbir şey yok.


    Biri yolda çevirirmiş elimi ayağımı kırarmış. He öyle he öyle. Kameralar var bilader 90'larda yaşamıyorsun. Hem benim elimde armut toplamıyorum. Zaten o kiracıda böyle cesaret olsa bugüne kadar birşeylere sahip olurdu ev sahibiyle kira pazarlığı yapmazdı.

  • boş boş tartışmanın anlamı yok sorun mülteci ve ekonomi sorunudur bu ikisini çözecek yeni siyasiler lazım bu gidişin sonunu herkes biliyodur öfkeyle oturuyor insanlar evlerinde

  • Haddini aşan varlık düşmanı bir kiracıyı evime sokacağıma o daireyi boş bırakırım daha iyi. Bunların vereceği kiranın bile hayrı olmaz.


    Boşta bir evim var , ilana koydum kiracının birisi aradı dedi ben sana şimdi heray kiramı ödeceğim diye soruyor. Oldu paşam evi senin üstüne yapalım 


    utanmaz kiracıları eve sokmayın.


    Adamın e-devletine bakın daha önce hakkında icra davalar açılmış mı ?

    Bir önceki ev sahibini arayın sorup soruşturun. Kirayı günü gününe ödüyor mu ?

    Kredi puanını sorgulayın.



    850 .000 Tl piyasa değer olan bir evim var . Elemanın birisi arıyor ve bana dediği şu abi param yok 750 Tl vereyim oturayım. Ev kendini 1100 ayda amorti edecek  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 26 Şubat 2023; 15:3:15 >




  • En sağlıklı Hollanda modeli hükümetin belirlediği değerin üzerinde kiraya verlmeyecek.

    https://www.ntv.com.tr/amp/ntvpara/hollandada-ev-sahiplerine-kira-sinirlamasi-getirilecek,XlIy0FGQDU6emHLja003Pg

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Her ev için değil ama genelde kiraya vermeseler zaten evin değeri aylık ortalama 25/50 bin TL arasında artıyor aslında çokta kiraya vermek mantıklı değil gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbulda kiralar çok yüksek diyenler devlet bu işe el atmalı bu soyguncu ev sahiplerine biri dur demeli diyenler işte sizi duyan biri oldu


    Birecik Kaymakamı Kadir Duman, depremden etkilenen ilçedeki koordinasyon çalışmalarını sürdürüyor.

    İlçede faaliyet gösteren emlakçılarla bir araya gelen Duman, deprem sonrası fahiş kira talep edenler hakkında adli ve idari işlem yapılacağını duyurdu.

    Duman, şunları kaydetti:

    "Vatandaşlarımız, fahiş fiyatlarla ilgili Alo 175 Tüketici Danışma Hattı'nı arayabilir. İlçemizde kira fiyatlarının mahalle mahalle belirlenmesi ve deprem öncesi fiyatların aşılmaması gerekiyor.

    Tüm emlakçıların deprem sonrası gerek komisyon gerek kira fiyatlarının aşağıya çekilmesinde aktif rol alması ve ortak karar vermesi gerekir. İlçemizde en çok talep gören yerlerde kira fiyatlarında üst sınırın 4000 lira olması hususunda ortak hareket etmeleri zaruridir. Aksi yönde faaliyet yapanlarla ilgili tüm idari tedbirlerin alınacağını hatırlatmak isterim. Tüm ev sahiplerini bu süreçte Evim Yuvam Olsun kampanyasına destek olmaya davet ediyorum."





  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Senin gibilerin hepsi nasıl da ikiz gibi birbirine benziyor anlamak mümkün değil. Eminim liseyi bile zar zor bitirmiş, üçgenin iç açıları toplamını bilmeyen, babasının yanında verdiği harçlıkla çalışan, babasının verdiği parayla ev alan, çocuğunun bile saygı duymadığı, tüm komşularının nefret ettiği, balkonda mangal yapan birisin.

    O beğenmediğin meslekleri yapanlar sayesinde elinde telefon var. Onlar olmasa hala mağarada yaşıyordun. Mağaraya kapı yapmayı akıl edecek akla bile sahip değilsin.

    Sistemdeki yanlış, senin gibilere oy hakkı verilmesi, düşüncesinin sorulması. Senin gibilerin önüne ekmeği koymakla yetinmek lazım. Sen fare deliğini bile hak etmeyecek birisin. Lağım çukuru sana çok bile. Sistem sana bir de ev vermiş. Gerçi o evin içindeki huzursuzluk, mutsuzluk, kin, nefret yerine lağım çukuru daha güzeldir.

    Buradaki terbiyesizliğini sokakta göster de bakalım elini ayağını kırıyorlar mı kırmıyorlar mı? Kamera varmış. Yedirirler o kamerayı sana. Cezası mı var sanıyorsun el ayak kırmanın?

    Ben demiyor, biz diyormuşuz. Maymunlarla farkımız bu zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0AEB06AB0 -- 26 Şubat 2023; 17:31:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Devlet kira artışını %25 olarak öngörüyorsa enflasyonu da %25 e düşürsün ve orada tutsun.


    yok onu yapamıyorsa enflasyon oranında zam yapılması kadar doğal birşey yok.

  • İkinci üçüncü evlere ekstra vergi Avrupa'da var.

  • DarkTechno kullanıcısına yanıt

    Tr de kira gelirin yükseldikçe vergi diliminde yükseliyor,


    %40 a kadar çıkabiliyor alınan vergi.

  • Asğari ucretli yüzde 60 zam alıyor ama ev sahibi yüzde 25 zam yapmak zorunda ?
    Neden ki ?
    Bakın burda kiracilara yuklenilsin demiyorum yalnız devlet ev sahiplerinden fedakarlık yapmasını istiyor. Neden ki ? Benim malım değil mi devlete söylüyorum sen kimsin ki benim malıma.karisiyorsun ? Ben sana sen doğalgaza elektriğe ona buna şuna yüzde yuzelli zam yaparken bişey diyebiliyor muyum da sen benim malım üzerinde hak sahibi oluyorsun ?
    Burda yapılması gereken şey devletin belli bir maaş alanların kıtalarının belli bir bölümünü kendisinin odemesidir ama devlet en kolayı seçip ev sahibine yıkıyor bu sorumluluğu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankura kullanıcısına yanıt

    Gelir üzerinden vergi vermek ile sahip olduğun varlık üzerinden vergi vermek arasında bir fark var. Aynı durum değil.

  • Katılmıyorum. Sermaye artırmanın tek yolu inşaat değil. AKP 20 yıldır inşaat sektörünü şişirdi, lokomotif sektör yaptı diye bundan sonra da böyle olmak zorunda değil. Çoklu ev sahipliğine ekstra vergi, boş ev vergisi gibi konut piyasasını regüle edecek düzenlemeler Türkiye'de de gayet yapılabilir. Yeter ki koskoca ülkenin ekonomi yönetiminin amacı yıllık ev satışını belli bir miktarın altına düşürmemek olmasın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 26 Şubat 2023; 16:56:52 >
  • Sizin sermaye artırmanın tek yolu inşaattır dediğinizi iddia etmedim. Kendi anlattıklarımı pekiştirmek için dedim. Türkiye'nin ekonomi çaresizliği malum, ama bu ev satmayla da düzelmeyecek ki (burada sadece ev satmakla Türkiye'nin ekonomik çaresizlikten kurtulacak dediğinizi iddia etmiyorum). Ben zaten çözümlerimi mevcut hükümetin koyduğu sınırlar içinde düşünmüyorum. Yoksa herhangi bir konuda hiçbir şey çözülemez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 26 Şubat 2023; 17:18:3 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.