Şimdi Ara

Ev Sahibi Kira Sözleşmesi Dolmadan Çıkartmaya Çalışıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, ciddi bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

    Ekim ayında 1 yıllık kira sözleşmesi imzalayarak emlakçıdan ev tuttuk. Emlakçı bize evi satacağını vs. söylemedi, sözleşmedeki belirtilen süre içinde kalacağımız kesindi. Emlakçı evi sattı, ev sahibi değişti. Borçlar Kanununa göre eğer kendisi oturacaksa bizi çıkartabiliyor fakat bunu yapmadılar, emlakçı bize sözleşme bitimine kadar kalabileceğimizi sözlü olarak belirtmişti.

    Bugün ise yeni ev sahibi bize sms yoluyla 20 Aralık'ta evi boşaltmamızı istedi. Fakat tam kışın ortasındayız ve final haftasına denk geliyor. Yani o sıralarda final haftasına denk geliyor, normalde olsa belki bu kadar sorun etmezdik. Çok kötü mağdur durumda kaldık.

    Öncelikle borçlar kanuna göre bizi çıkartacağını yazılı olarak bildirmesi gerekiyordu, fakat bu olmadı, sms ile bugün attı. Bunu bildirse dahi 1 ay kadar vaktimiz var diye biliyorum.

    Biz bu durumda ne yapabiliriz? Sonuçta burası bir hukuk devleti ve bu kadar kolay olmaması gerekiyor. Tam olarak haklarımız nelerdir? Yarın emlakçıyla görüşeceğiz, elim sağlam olsun istiyorum.







  • Emlakçıyla niye görüşüyorsun ki senin muhattabın daire sahibi. Bizim apartmanda birisi daire aldı birkaç evi vardı ve kiracıyı çıkarması 1 seneden fazla sürdü. O işler öyle kolay değil. Ödersin kirasını oturursun.
    Tabi siz öğrenci olduğunuz için uğraşmak istemezsiniz emlakçılarda senden taraf olmaz.
  • Siz kira gününde kiranızı ödeyin. Oturmaya devam edin. Ev sahibine de kira sözleşmesi açık, ekim ayında taşındık. Sözleşmeye göre daha süremiz var der bırakırsınız. Zorla vs çıkaramazlar kira bedelini süresinde öderseniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man emlakçı muhattabımızdı. Aslında tüm kabahat onda ve yeni evi alan kişide. Mecbur uğraşacağız. Zaten eve girerken bir ton masraf yaptık, daha yeni eve taşınmakta masraf olacak.

    trustem.111 aynen ödüyoruz, teşekkür ederim.
  • İşin içinde emlakcının parmağı olabilir. Satmak için evi alana kiracı yıl sonu çıkacak tarzı bir bilgi vermiş olabilir. Siz direk ev sahibiyle konuşun ekimde taşındık diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TR-Ilker

    Vanished Man emlakçı muhattabımızdı. Aslında tüm kabahat onda ve yeni evi alan kişide. Mecbur uğraşacağız. Zaten eve girerken bir ton masraf yaptık, daha yeni eve taşınmakta masraf olacak.

    trustem.111 aynen ödüyoruz, teşekkür ederim.
    Hiç canınızı sıkmayın ev sahibi kendisi taşınmayacak ya da yakinini getirmeyecekse ha size kiralamış, ha başkasına. Onun için yasal olarak farketmez. Sizi çıkın diye surekli rahatsız ederse, bu rahatsizlik taciz boyutuna ulaşırsa savcılığa kişilerin huzur ve sükûnunu bozma suçundan şikayet edebilirsiniz. Sonrasında tazminat davası açma hakkınız da var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.