Şimdi Ara

Eurobond hakkında yardım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
5
Favori
10.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Evet, cds yine 500 üzerine cikmis, elinde dusuk maliyetli dolar olup uzun vade sabit getiri isteyenler değerlendirebilir diye düşünüyorum,
    Tabi riskleri hiçbir zaman göz ardı etmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cds 600 üzerini gördü ama hala yıllık karpaylari çok düşük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fezalii kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar,


    Ekşide aşağıdaki gibi bir yorum gördüm ne kadar doğru acaba? Maaş geliri de bu 2022 yılı itibariyle 70.000 TL olan eurobond gelirine dahil mi hesaplanıyor cidden?



    -------ekşiden alıntı-------------

    vergilerden dolayı pek de bulaşılmaması gereken yatırım aracı. senelik geliriniz (iş, kira vs tüm gelirleri kastediyorum. ) 50.000 civarı bir rakamın üstündeyse, eurobonddan kazanacağınız paranın 1/3'ü vergiye gider. kazancınızın en az 1/3'ü de abd enflasyonuna gider. geriye kalır maksimum %2.5 civarı bir gelir. kısacası paranız ancak 40 yılda dolar bazında 2 kat olur. ha yine de fena değildir tabi ama alacağınız iyi bir tarla işçi masraflarıyla kendisini 15 yılda amorti eder. bu arada eurobond fonu almak dünyanın en saçma işidir ve uzun vaadede bahsettiğim net %2.5 geliri bile göremezsiniz. zaten insanlar bir şeyin kendisini almaktansa neden fonunu alırlar hiç anlamam.

    -------ekşiden alıntı-------------





  • Kassady kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Yanlis bilgi vermis, eurobond bir menkul kıymettir ve menkul kıymet iratları ve gayrimenkul iratları birlikte hesaplanır ve beyan edilir.

    Dolayisi ile eurobond geliriniz + ev dukkan kira geliri birlikte limitin üzerine çıkarsa beyana tabidir.

    Maasinizdan ödediğiniz gelir vergisi bunlardan bağımsızdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kassady kullanıcısına yanıt

    eurobond fonu var, yani direkt eurobond un kendisini almaktansa vergisi cartu çurtuyla uğraşmak istemiyorsan eurobond fonu imdada yetişiyor.


    mesela iş bankası eurobond fonu 5 yılda %348 kazandırmış, dolar ise 5 yılda %271

    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IPV


    sp500 fonu olan ak portföy amerika yabancı hisse senedi fonu ise 5 yılda %518 kazandırmış.

  • hocam hesapladımda dolar ve fon eş zamanlı yükselmiş hemen hemen yada ben mi yanlış hesapladım 2017 tarihini baz aldım getiriler eşit çıktı eurobond almak daha mantıklı değil mi ben 10 yıl için düşünüyorum

  • eurobond fonu daha önce almıştım ama uzun vadeli düşünmeyip bir süre sonra satmıştım, biraz da miktar arttırmak isteyince hem cds hem dolar tarafını takibini zor bulmuştum, buradan alım yapıp uzun vadeli beklemek için uygun zaman mı bilmiyorum, öyleyse fon olarak da tekrar alabilirim.

    abd borsası da bugüne kadar iyi getirmiş ben geç giriş yaptım ve düşüşe denk geldim ama görünen fed faiz artışı, varlık alımlarını azaltma varken uzun bir süre yataya bağlayacak, elimdeki yabancı fonları satıyordum ama beklemeye ve düşüşlerde azar azar almaya karar verdim.

    benim istediğim fonları biraz azaltıp en azından 2028 yılındaki emekliliğime kadar vade sonunu bekleyeyim, 6 aylık kupondan alacağım miktar belli olsun, aylık 300 dolara denk gelen bir geliri olsun.

    bunun için de vakıfbank'ın sitesindeki hesaplama doğruysa 45 bin dolarlık alım gerekiyor. tabi elimde dolar yok, hepsi aylardır zarar eden veya yerinde sayan fonlarda, bir kısmını satarak bu fiyattan dolar almak akıllıca olur mu onu düşünüyorum.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.