Şimdi Ara

Eşitlik - Özgürlük - Hümanizm bunlar dayatma mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Faşizm reddedilen kötü bir görüş olarak tarihteki yerini almıştır. Ama geçmişimize baktığımız zaman genlerimizde faşizmin uzun yıllar boyunca yer edindiğini görebiliriz. Bkz.Homo Sapiens'in yükselişi.

    Bugün bize öğretilen , okutulan kitaplarda faşizmin insanlık dışı olduğu asıl insanlığın ve barışın sembolü olan kavramların eşitlik , özgürlük , hümanizm olduğu yazar. Peki bu gerçekten böyle midir? Ya da insanlar bunlara gerçekten inanırlar mı?

    Şuanda yoldan geçen herhangi birini durdurup ülke sorunlarıyla ilgili muhabbet açsam eminim Suriyelilerden veya çingenelerden rahatsız olduğunu söyleyecektir. Ya da Almanya'da birisini durdursam Hitler'e sevmeyen hatta nefret eden birisi bile olsa Türklerden , göçmenlerden , zencilerden rahatsız olduğunu söyleyecektir. Fakat ırkçı küçük gruplar hariç kimse bağıra bağıra biz bunları istemiyoruz deyip ortalığı hareketlendirmiyor. Sebebi şu ; çünkü biliyoruz ki ırkçılık yanlış ve doğru olan eşitlik , özgürlük...

    Er Ist Wieder Da filmini izleyenler görecektir bu dediğimi. Aslında Hitler insanları etkilemedi insanlar Hitler'i etkiledi. Filmin mesajı bu. Hepimizin genlerinde gizli bir Hitler var. Neden var? Çünkü türümüz 70 bin yıldır burada. Ve 20 bin yılı bir kenara bırakırsak 50 bin yıl boyunca faşizmin alasını yaşadık. Hatta son 20 bin yılda bile hala yaşanıyor. Mussolini , Hitler , Cengiz Han , Emeviler , Çinliler , Amerikalılar , İngilizler vs.

    Baktığımız zaman Suriyelilerin yaşama hakkı var mı? Var. İstediği topraklarda yaşama hakkı var mı? Var. Çünkü topraklar kimseye ait değil. Doğanın topraklar. Devletler yapaydır. Peki hangimiz Suriyelilerle yaşamaktan memnun? İnsan hakları vs. diye inleyen kaç kadın rahatça , elini kolunu sallayarak Suriyelilerin yaşadığı bir mahallede dolaşabilir? Dolayısıyla burada bir çelişki var.

    Yaşama amacımız sadece üremek , beslenmek ve barınmak iken şimdi kendimize dayattığımız yasalarla can çekişiyoruz. Korkuyoruz. Bastırılmış toplumsal nefret ve memnuniyetsizlikle yaşıyoruz. Ve bu dayatmaları reddetme hakkımız yok. Çünkü doğru olanın o olduğuna inanmak zorundayız. Aynı bir Tanrı yoksa bile biz ona sahip çıkmalıyız gibi. Artık Tanrı'nın yerini yavaş yavaş insan hakları alıyor. İkisi de yapay.

    Ve bu yapaylığı fark eden birisi için yaşamak çok zor. Çünkü aidiyetin yok. Ben sadece üremek , beslenmek ve barınmak için yaşıyorum diyemezsiniz çünkü bu üç temel gereksinimi karşılamak için yapay olanları eksiksiz yerine getirmelisiniz.







  • 3'ü de abartılıyor şu günlerde.

    Eşitlik desen insanlar eşit değildir zaten başından. Biz bunu hukuk kuralları ile yapmaya yada insanlara duygusal bir propaganda ile vermeye calışıyoruz. Ayrıca zatem olmayan eşitlik bundan 100-1000 yıl sonra daha da acılacak. Evrimi direk olarak aşı vb gibi şeylerle durdurmuş olabiliriz. ama evrim artık daha cok zekasal ve statüsel olarak işliyor. bundan 100 yıl önce işciler eziliyordu . Şimdi eşitlik kisvesi altında onlara bir cok olanak verildi. Bu olanağı kullanacak kadar zeki olanlar bir üst statüye cıkacak. Cıkamayanlar ise bundan 100 yıl sonra robotlaşmanın getirisi ile işsizlik ve aclıkla sınanacaklar.

    Özgürlük desen zaten ayrı abartılıyor. Herkes ya işe gitmek icin sabah uyanıyoruz diye özgür olmadıgını falan savunuyor. Sanki bundan 100 yıl önce özgürdü sanki bunda 10000 yıl önce özgürmüş gibi bahsediyor insanlar. şu anda kim ne derse desin dünyanın en barış dolu ve özgür dönemleri.

    Hümanizm yada faşizm gibi ideolojilerin hic birinin dibi bence doğru değil. Hepsinden biraz gerekiyor acıkcası. Tam hümanist olan bir insan diğer insanları doğru düzgün sorgulamayı secmiyor. Faşist olan insan ise sadece doğdugu şekilde birini sorguluyor-eleştiriyor.




  • quote:

    Baktığımız zaman Suriyelilerin yaşama hakkı var mı? Var. İstediği topraklarda yaşama hakkı var mı? Var. Çünkü topraklar kimseye ait değil. Doğanın topraklar. Devletler yapaydır.


    Devletler yapay olduğu gibi haklar da yapaydır. Bizim zihnimiz dışında hiçbir yerde haklari belirten bir şey yoktur. Bu noktayı kaçırmışsın.
  • İnsanın doğal yapısına ters bunlar .. Onun için mutlak komunizm hiçbir zaman uygulanamadı ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irishman -- 5 Eylül 2018; 19:49:19 >
  • düşünelim.

    a esasen bir at ve b esasen bir eşek. at bakmış ve eşekten başka bir şey görmediğinden benzerlikleri bakımından aynı tür kabul etmiş gibi davranmasının sonucu da katır denen kısır bir sonuç.

    eril deniyor dişil deniyor bunlar eşit değil deniyor ve sonuç kopyalanma hali ve devamı kısır sonuçlar.

    ......................

    eşitlik derken salt ben ona benziyorum uygun gözüküyorum o da insan demek yetmez.

    ......................

    birisi at diğeri eşek olup birbirine benzeyen ve aynı amaca hizmet eden iki şeyin eşitsizliğini ileri sürmekle insan denen türde eşitliği-eşitsizliği aramak farklı mantıklar gerektirir.

    ......................

    at gözlüğü ile eşeğe bakmak adaletsizliği sonuç olarak ortaya koyabilir. kısır akim düşüncesiz sentezsiz sonuçsuz döngü taşıyan yüzbinler tartışmalar ortaya çıkar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.