Şimdi Ara

en iyi otogaz (lpg) hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
43.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şimdi deneyip test ettiğim markalar


    araç: nissan qashqai tekna 1,6 lpg-li


    1: türkiye petrolleri lpg diğer lpg fiyatlarına göre biraz daha ucuz fakat menzil kısa ve çekişi düşük kalıyor


    2: opet aygaz yalan olmasın sadece 1 sefer yakın zamanda fulle dim fakat çevremden duyduklarıma göre lpg si katkılı yağlı olduğundan dolayı zamanla aracın filitrelerini enjektörleri tıkıyor dediler çekiş normal menzil normal yalnız araç biraz daha gürültülü çalışıyor


    3: benim sürekli ve devamlı hem lpg hem benzin aldığım tek yer çekiş yapılan menzil hepsi 10 numara motor daha sakin çalışıyor




    bunlar dışında daha kaliteli olan fiyat fark etmeksizin hangisi olur ise önerilerinize açığım tavsiyelerini bekliyorum fiyatın hiçbir önemi yok kalite olarak olabileceğinin en üstü en kalitelisi olsun








  • shell
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suatcagdas

    shell

    Performans olarak memnunum musunuz çekişi filan nasıl hocam

  • ben mazotunu kullanıyorum memnunum, shell'in benzini - mazotu genelde memnun ediyor herkesi. shell'in gazını bi deneyin bence.
  • berke_17. kullanıcısına yanıt

    İstasyondan istasyona çok fark edebiliyor. İzmirde ki bir Shell İstasyondan aldığım LPG şehirdışı 380 km götürürken İstanbuldan aldığım Shell LPG 420 km götürebiliyor şehirdışı. Kullanım koşulları aynı sayılır standart sürücüyümdür.


    İzmir-İstanbul yaparken birçok noktada LPG istasyonlarını denedim, aşağı yukarı hepsi aynı güç ve menzili sunuyor, BP hariç. Kaç defa aldıysam hep güç ve menzil düşüşü yaşadım artık hiç almıyorum.


    Bir de kadoil almıyorum. Menzil çok daha düşük çıkıyor hep. Şehiriçi 10.5 lt/100 km yakan aracım kadoil ile 12.5 lt yaktı. 3 defa denedim sonra istasyon değiştirdim 10.5'a düştü tekrar.


    Yıllardır Opet'ten rahatlıkla alıyorum sıkıntısız şekilde. Genelde fiyatlar bir tık yukarı olur. Yalova TP'den çok aldım sıkıntısız. Yine Yalova Netoil aldım sonradan Class oldu şimdi başka birşey olmuş olabilir 1 senedir almıyorum. O da sıkıntısız. Manisa Moladan alıyordum İzmir dönüşü yine başka birşey oldu adı ama menzil ve çekiş aynı. Kocaeli İzmir yönü çıkışta Opet'ten alıyorum sürekli yine sıkıntısız.


    Aracımı iyi tanıdığımdan ne yakıp ne yakmayacağını gayet iyi bilirim. LPG ayarını da kendim yaptım 2 sene önce. Bu nedenle istasyonları çok net karşılaştırabiliyorum. Genelde Shell tercih etmiyorum, BP ve Kadoil asla almıyorum. Ucuz adı sanı belli olmayan istasyon bulursam LPG alırım bugüne kadar şehirdışı ismi bilinmeyen LPG istasyonlarından hiç sıkıntı yaşamadım desem yeridir.





  • Arkadaşım Botaşın dolum kısmında çalışıyor.


    Bütün gazlar aynı vanadan dolduruluyor.

  • En iyisi en ucuzu.
  • Aygaz kullanıyorum, yağ gibi bir durum yok(2 3 defa filtre değiştirip baktım, sanırım bu muhabbet eskide kalmış şuan yok yani) Aygaz biraz pahalı olsa da performans açısından bir tik daha iyi. Po gaz da uygun fiyatli bulduğum zaman alıyorum hiçbir sorun yaşamadım. Adi sani duyulmamış yerlerden sehirlerarasi gaz aldigimda ise 90 100 kmde gaz keser gibi tekleme yaşadığım oldu. Sonuç olarak Aygaz ve Pogaz öneririm. Yılda 15 20 bin km civari yolum oluyor
  • Babamın araç LPG'lu nereden ucuz bulursak alıyoruz
  • Lpg ile 300 bin kmden fazla yol yaptım.

    Shell, Aygaz, Bp, Pogaz, Lukoil, Kadoil, Aytemiz, Türkpetrol, Milangaz, Güvenalgaz vs. vs. neredeyse tüm markaları denedim. İstasyonu çok harabe olan yerler hariç ucuz lpg neredeyse oradan aldım.


    Araçlarım da turbo benzinli, atmosferik, direkt enjeksiyon farklı farklı motor tipine sahipti. Aracın çekiş farkı olduğunu hissettiğim sefer bir elin parmağını geçmez. Neredeyse tamamı aynı diyebilirim. Düzgün istasyon ve ucuz lpg ile hiç sorun yaşamazsınız. Özellikle büyükşehirde iseniz bütün istasyonlardan güvenle ucuz gaz alabilirsiniz.

  • zero01 kullanıcısına yanıt
    Hocam bunda hem fikiriz hepsi aynı vana dolduruluyor ama genelde küçükler burdan dolduduruyor büyük şirketlerin de bir kısmı botaş bir kısmı da ithal getiriyor LPG yi. Az da olsa kalori miktarı değişebiliyor. Ama asıl farkı istasyon ve pompa yapıyor. En son açıklanan veri de 15 derecede 9 bar basınc 35-40 derece ve üzerinde ise 12 bar basınçla basmalı gibi aldığımız 1 lt gercekten 1 lt olsun. Bunu bizzat 2 sefer yaşadım 2 farklı istasyon da dolum yaptım 420-380 gidecek araç 290-320 arası düştü
  • ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt
    en iyi otogaz (lpg) hangisi

    Hocam bende en az 5 yıldır aktif aygaz kullanıyorum ve menzil km sessizlik olarak çok memnundum hala da bu konu da bri sorun yaşamadım. 1 istasyon hariç oda istasyon sahibi dümenci cıkmıştı. Lakin aracımı değiştirdim 1 yıl önce ve 6 ay önce lpg dönüşümü yaptım ve LPG enjektörlerin de ve bağlantı yerinde yağlama tespit ettim ve dönüşüm bayime sordum. Ve direk Aygaz mı kullanıyorsunuz dedi ve aygaz mogaz harici LPG ile kullanın dedi yağı sildim ve 4 sefer ipragaz aldım üzerine full depo ve yağlama sorunum çözüldü. Yağ terlemesi hariç herhangi bir zararının olmadığını ama Aygaz da hu durumun olabildiğini söyledi.




  • berke_17. kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/hangi-lpg-markasini-tercih-edersiniz--147838899

    Konu ile ilgili anketi olan daha konum vardı bilginiz olsun incelemek isterseniz
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt
    Valla bana denk gelmedi hocam böyle bir durum. Şimdi siz böyle diyince de kafamda biraz soru işareti oluştu. Acaba istasyondan istasyona farkeden bir durum mu diyeceğim ama farkli farkli opet/aygazlardan da aldığım oluyor. Belki de en mantıklısı PoGaz almak, lpg de sıkı denetim yaptığını iddia ediyor istisnasız her istasyonunda aynı kalite olduğuna dair.
  • Total istasyonları Milangaz satıyor. Çalışan bir arkadaşım var. Total ve Milangaz OYAK'a geçtiğinden beri kontrollerin çok sıkı olduğunu ve üç kağıt yapabilecek bayi kalmadığını söyledi.

  • Aygaz dan başkasını tanımam.

  • canocan_07 kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar benimde benzer bi tecrübem oldu onu araştırırken farkettim ki tek değilim.


    Benim çalıştığım iş yerimde bir markanın ürünü satınca o marka bize teşvik primi veriyor o primlerle de BP den akaryakıt alıyordum,

    27-28 lt yakıt ile 360-370 km menzilim vardı

    söz konusu kampanya bitti algımda opet iyidir kalmış opetten aldım

    her lpg aldığımda km sayacını sıfırlar menzilimi hesaplarım o sayede. 300 km yol gitmişken az kaldı diye gittim fulledim 13 lt. Aldı araba


    ama bu hesaba göre benim arabam bpden alırsam de ki 350 km gidiyor opetten alınca 700 km gidiyor aynı yakıtla sence de çok saçma değil mi?

    Yarı yarıya

  • 5 sene lpg'li araç kullandım.


    Köydeki mehmet amcadan da depoyu doldurdum.Otobanda olan malum bilindik markalardan da doldurdum ama %80 nerede ucuz gördüysem oradan doldurdum depoyu.


    En ufak bir çekiş farkı hissetmedim.Hava basılmadığı sürece hepsi aynı benim gözümde.

  • Neresi ucuz olursa ordan alıyorum, Daha hiç bu gaz çok iyi diyebileceğim bir tecrübe edinemedim. Bütün markaları kullandım hepsi aynı gibi geldi bana .

  • Çok bilinmedik olmadığı sürece en ucuz neredeyse oradan alın. 100bin km lpgli araç kullandım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.