Şimdi Ara

en iyi otogaz (lpg) hangisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
45.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bp veya shell, bulamadığım yerde po veya total kullandım. Diğer markalardan da arada aldıysam da memnun kalmadığım için devam etmedim. Bp ve total ciddi tasarruflu, shell cidden performanslı yakıt veriyor. Po da fena değil, yoklukta gidiyor işte.
  • Opet ve PO'dan nadiren lpg alıyorum. PO'da lpg deposunu gidip geldiğimiz güzergah değişmemesine rağmen bir gün arayla iki defa fulledik. Farklı rakamlar ödedik. Bizde sorun olabileceğini düşünerek aynı senaryoyu tekrar ettik. PO'da depo sürekli farklı rakamlara doluyor. Daha sonra Shell'e geçtik. Bir ayda dört defa depo fulledik. Ne ödediğimiz mikrarda sapma olduyor ne de kat edilen mesafede... Bu yüzden her zaman Shell.  

  • Ben arabayı aldığım günden beri yıllardır shellden ve hep aynı yerden alıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

    En ucuzu neredeyse orasından alıyorum. Fuelio diye bir uygulama indirdim telefona bu sayede yakıt tüketimi miktarını sürekli görüyorum. 1 2 istisna dışında fark göremedim.

  • BP hem uygun hemde uzun menzil 9.68 bursa
  • aygaz otogaz

  • berke_17. kullanıcısına yanıt

    hiç birinde hiç bir fark yok . hepsi aynı . yalnızca bazı istasyonlar pompada bir dümen yapıp milleti kazıklıyor farklı illerden 1petrol ofisi 1 de ipragaz dan aldığım lpg çok erken bitti . onun haricinde adana dan konyadan kütahyadan adını ilk defa duyduğum ucuz diye yoldan geçerken aldığım lpg lerde hiç bir sorunla karşılaşmadım.


    uzun lafın kısası hangisi ucuzsa ordan al.

  • canocan_07 kullanıcısına yanıt

    aynı şekilde. petrol ofisinde sorun yaşadım . adını ilk defa duyduklarımda yaşamadım. adana tarafında kadoil den çok almıştım sorun çıkmamıştı . en ucuz nerden bulursam ordan alıyorum.

  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

    bar muhabbetini forumda sözde pompacılık yapan biri yok öyle bişey sistem otomatik ayarlıyor . bazıları gelip laf ediyor sövüyoruz arkasından diyordu ama 2 defa başıma geldi 400 km gidecekken 250 gibi bişey gittim. bir daha da almadım oradan. bi pislik yapıyorlar ama çözemedim.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Hayırlı bayramlar.... Hocam üçkağıtçı bir yolunu buluyor. En iyisi depo fulle.km sıfırla bi kere kazık atar sonra plakami bile goremez
  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettiğiniz olayı denedim en ucuz yerden almayı adı sani duyulmadiklarda dahil olmak uzere 2 sefer kaziklandim bunlar bilindik markalardi. ;) ama tespitim.su oldu marka onemli degil istasyon sahibi önemli peki yabanci memleket tte nerden bilicez sahibi kimdir necidir? Hocam her bölgede hem uygun satan hem müşterisi bol hangi istasyon da ordan alıyorum. Bu bazen aytemiz bazen class bazne opet bazen po bazen go hic fark etmiyor
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

    her zaman öyle yaparım.

  • Kelden hic almiyorum cunku hep pahali satiyor lpg nin ruhuna ters bir kere :)
    Class hep en uygun fiyatli ama az istasyonu var denk gelemiyorum denk gelsem affetmem
    Ben bana yakin fiyati uygun bp den aliyorum memnunum
    Hep fullerim her fulledigimde km sifirlarim olcerim daha hava basani gormedim yer istanbul
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

    Ucuz ile pahalı istasyon arasında yüzde 10 a varan fiyat farkı oluyor. (9.24-10.10) Birde bazı istasyonlarda basınç düşük bazılarında yüksek. Yüksek basınçlı istasyondan gaz aldıktan sonra düşük basınçlı yerden alınca depo daha az gaz aldığı için hesapta daha düşük yakıt tüketimi çıkıyor fakat tekrar düşük yerden alınca tüketim normale dönüyor. Veya tam tersi düşük yerden sonra yüksek basınçlı yerden alınca bu sefer de tüketim fazla gösteriyor. Tekrar alınca düzeliyor.

    Fuelio, drivvo gibi bir program ile yakıt tüketimi kaydını tuttuğum için bu farkları uzun vadede görebiliyorum. Sadece izmirde bir istasyonda bir ara şüphelendim sonra orası da düzeldi.

    Ucuz istasyonda bakımları düşük olduğu için lpg filtresi çabuk dolabilir.

  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Zaten yillik değişim yapılıyor hocam. Filtrede sorun olacagini sanmam ama dedigin basinc farkini bende anladim daha once basima gelmişti. Aslinda kaziklanma durumu olmuyor 34 lt almasi gereken depo 32-33 de doladabiliyor 35-46 lt aladabilir gibi fark oluyor
  • En ucuz gördüğümden alırım . kartal e5 de aytemiz var genellikle ordan. Bi sıkıntıda görmedim lpg filtresinide değişmedim 50 bin kmdir.

  • en güncel şu yazıyı buldum. 2023 ağustos ayı anketine göre en iyi lpg markası seçilenler listelenmiş:https://markapatenthaber.com/en-iyi-otogaz-sistemi/
  • EPDK istasyonlardan baskın ile rastgele LPG örnekleri alır ve sertifikalı test merkezlerinde kontrol ettirir. Bunlardan bir tanesinde arkadaşım çalışıyor, ziyaret etmiştim. Burada gazın kalorisi, bileşenleri, kokusu vs incelenir ve rapor yazılır. LPG'de bütan/propan oranı önemlidir. Bu oran ürünün kalorisini ve fiyatını etkiler. EPDK üşenmeyip bu testi yaptırdığına göre istasyonlar üç kâğıt çevirebiliyorlar.

    K.
  • LPG'li Rio 1.4 kullandığım dönem 2013-2017 arası genelde aygaz kullanıyordum. Şehiriçi 250km yapıyordu 32lt ile. Sonra BP almaya başladım. Aygaz lpg'den iyi kazıklandığımı farkettim. Aygaz ile 250km yapan araba BP ile 300km yapıyordu şehiriçinde. Şehirdışı 420km yaptım Düzce-Bozüyük-Düzce gitgel. Sabah doldurduğum pompada akşam tekrar doldurmuştum. Çok güzel net bir ölçüm olmuştu.


    Tekrar LPG'li araç alırsam yine BP'den şaşmam. Dizeli ise Shell'den alıyorum.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.