Şimdi Ara

Emisyon skandalında bu kez hedef Renault

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Emisyon skandalında bu kez hedef Renault 

     

    Geçtiğimiz yıl otomotiv üreticilerinin diken üzerinde geçirdiği bir yıl oldu. Alman üreticinin araçlarında kullandığı hileli yazılımın ortaya çıkmasıyla birlikte dünya genelinde emisyon testlerinin aldatılabildiği ortaya çıkmış oldu. Bu olayın sonucunda ise bütün otomotiv üreticileri yeniden zan alında kaldı ve emisyon testleri birer birer tekrarlanmaya başladı.

     

    Emisyon skandalının basına yansıyan etkileri bitmek üzereyken bu kez Renault skandala dahil oldu. Geçtiğimiz hafta şirketin Paris'te yer alan merkezine baskın yapıldı ancak olayın çıkış noktası biraz daha geçmişe dayanıyor. Özellikle Alman Çevre Koruma Lobisi (DUH) geçtiğimiz yılın sonlarında Renault'un bir çok modelini test ederek emisyon değerlerinin çok yüksek çıktığını dile getirmişti. 

     

    DUH, özellikle Renault Espace modelinde normalin 25 kat üzerinde Azot oksit (Hava kirliliğine sebep olan bir gaz) salınımı olduğunu, ancak şirketin bunu yazılımlarla gizlediğini iddia etmişti. Şirketin bir çok aracı benzer testlerden başarıyla çıksa da özellikle Escape modelinde kullanılan 1.6 litrelik dizel motor tabiri caizse yakalandı.

     

    Emisyon skandalında bu kez hedef Renault 

    Sonrasında uzunca bir süre oldukça uzun bir süre bu konuda gelişme yaşanmadı, ancak geçtiğimiz haftalarda yapılan ani baskın konu hakkında uzun bir süredir araştırma yapıldığını gösteriyor. Baskın Fransa Çevre Bakanlığı tarafından yapılırken, şirketteki üst düzey yöneticilerin bilgisayarları da dahil olmak üzere bir çok bilgisayara el konulduğu belirtildi. 

     

    Baskının ardından Renault'un piyasa değeri %20 gibi önemli bir ölçüde eridi. Bu durum şirketin yaklaşık 5 Milyar dolar değer kaybettiği anlamına gelirken Renault ile birlikte Fiat Chrysler ve Peugeot gibi diğer Avrupalı üreticiler de %8-10 arasında değer kaybı yaşadı. Bu kayıplar ise Avrupa borsasında %2'lik genel bir düşüşe neden oldu.

    Emisyon skandalında bu kez hedef Renault 

    Renault hisselerindeki düşüş 

     

    Renault yetkilileri ise ilk etapta konuyla ilgili kendilerinden emin açıklamalar yaptı. Kendileri dışında bir çok üreticinin benzer şekilde yeniden testlere tabi tutulacağını hatırlatan şirket yetkilileri araçlarına güvendiklerini ve emisyon hilesi yapmadıklarını söyledi. Şirket adına konuşan satış direktörü Thierry Koskas ayrıca "Emisyon değerlerini düşürecek teknik bir plan üzerinde çalışıyoruz, önümüzdeki hafta yetkililerle paylaşacağız" ve "Test koşullarında emisyon kurallarına uyuyoruz." gibi açıklamalarda da bulundu. 

     

    Fransa'da kurulan Emisyon Komisyonu (UTAC) daha önce farklı markalardan toplam 100 yeniden emisyon testine tabi tutulduğunu açıklamıştı. 100 araçtan 25 adeti ise Renault'a ait modellerden oluşurken 2015 sonuna kadar yapılan 11 modelin (4'ü Renault'a ait) testinde bir sorun gözlenmediği belirtilmişti. Sonrasında Fransa Çevre Bakanı Segolene Royal ise baskının sebebini doğrulayacak nitelikte bir açıklama yaptı. Royal "Renault dahil olmak üzere ülke içerisinde üretilen bazı otomobillerde emisyon değerleri standartların üzerinde çıktı, ancak bilgisayar yazılımlarında emisyon manipülasyonu gözlenmedi." dedi.

     

    Emisyon skandalında bu kez hedef Renault 

    Açıklamadan anlaşıldığı kadarıyla Renault ile birlikte diğer bazı üreticilerin de emisyon değeri standartların üzerinde çıkmış durumda. Royal, PSA Peugeot Citroën, Volkswagen, Mercedes, Ford, Opel, Toyota ve BMW markalarına ait araçların da emisyon testinden geçeceğini hatırlatırken test edilecek toplam araç sayısını 100 civarında olacağını yineledi. Sonrasında Nissan, Volvo, Suzuki ve Fiat modellerinin de test edileceği açıklanırken tüm bu sürecin sonrasında detaylı bir rapor yayınlanacağı belirtildi.

     

    Satış direktörü Koskas'ın açıklamasının diğer kısmında ise Renault'un 2015 yılında 2,8 milyon araç satarak dünya çapındaki satışlarını önceki yıla göre yüzde 3,3 oranında arttırdığı belirtildi. Ayrıca Renault'un CO2 emisyonlarının iyileştirilmesi programlarında önemli sıralarda (2013'te 1. ve 2014'te 2.) yer aldığı ve emisyonu %10'a kadar azalttığı da hatırlatıldı.




    Şimdilik yaşanan gelişmeler Fransız bakanlığının oldukça sıkı bir denetim gerçekleştirdiğini gösteriyor. Bu sıkı tutumun sonucunda hangi üreticileri neyin beklediği ise belirsiz. Görünen o ki olay sonrasında yaşanacak detaylı rapor, başroldeki Renault'un kaderini büyük ölçüde belirleyecek. 










  • Bi standart olusturdular euro 1_2_3_4_5 ureticilerde uymaya zorlandi.
    Tutmuyosa salacan gidecek aga

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik,hybrit,bor lobisinin isleri bunlar. Umalim ki dunya uzerinde iyi insanlar kalmis olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 18 Ocak 2016; 20:10:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Testlerin bağımsız kurumlar tarafından yapılması gerekli değil mi? Yani aracın ne kadar gaz saldığını Reno değil bağımsız bir kurumun test edip söylemesi gerek. Gerçi o zaman da rüşvet olabilir.

  • Kuru iftira

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    Testlerin bağımsız kurumlar tarafından yapılması gerekli değil mi? Yani aracın ne kadar gaz saldığını Reno değil bağımsız bir kurumun test edip söylemesi gerek. Gerçi o zaman da rüşvet olabilir.

    Fransa'daki emisyon komisyonu bağımsız olarak yapıyor testleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk düşmanı fransızlara acımıyorum hepsi batsın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: babapars

    Bi standart olusturdular euro 1_2_3_4_5 ureticilerde uymaya zorlandi.
    Tutmuyosa salacan gidecek aga

    Aynen öyle bu standartları sağlamak içten yanmalıda mümkün değilki üreticide işi kılıfına sokuyor. Hem havayı kirletmesin hem az yaksın hemde ucuz olsun. Yok öyle dünya

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senged

    Elektrik,hybrit,bor lobisinin isleri bunlar. Umalim ki dunya uzerinde iyi insanlar kalmis olsun.

    Ciddi mi kinaye mi anlamadım. Hem bor ne alaka?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence tüm firmalarda bir şekilde uygunsuz ürüne rastlamak mümkün.
    Nedenine gelirsek kapitalist düzen daha çok para hırsına dayandığı için tüm firmalar bu üçkağıdı bir şekilde kılıfına uyduruyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var öyle bir şey. Hem de içten yanmalı motorlarda.
    Adına da Likit Petrol Gazı (LPG) deniyor.
  • Bütün markalarda bu emisyon sorunu çıkacak herhalde yavaş yavaş. Bu oyunun ilk kurbanı ise Vw grubu. Sebebide çok basit. Vw'nin emisyon olayının daha çabuk yayılabileceği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simbolmina

    quote:

    Orijinalden alıntı: senged Elektrik,hybrit,bor lobisinin isleri bunlar. Umalim ki dunya uzerinde iyi insanlar kalmis olsun.
    Ciddi mi kinaye mi anlamadım. Hem bor ne alaka?


    Hocam bor bileşenli maddeler yakıt olarak kullanılabiliyor. Hatta enerji verimi çok yüksek diye biliyorum ben. Arkadaş bundan bahsetmiş heralde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenomenon -- 18 Ocak 2016; 23:56:56 >
  • Nedense konu reno olunca millet üşüşmemiş,hemen bilmem ne lobisi muhabbetleri başlamış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asil bomba burda patlar. Bu forumun her konusunda kapak olacak bir haber bu ne yazikki. İnsanlar son zamanlarda renault'a mercedes muamelesi yapmaya baslamisti

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun renaukt anlaşılan firmalar teker teker dökülecek...

  • Her zaman olduğu gibi devletler işleri hep eksik yapıyor.
    Üreticelere verilen ceza tamam. Bi değer konmuş buna uyacaksın. Peki tüketicelerin, bu araçları kullananların saldığı o katran rengi pislik ne olacak, bunlara niye ceza veren yok. Kaçak yakıt mıdır, yağ mıdır ne zıkkımsa artık o kullandıkları, bunlara niye ceza yok

  • VW emisyon konusunda yapıldığı gibi, Fransa terör örgütü ve reno araç sahiplerinin vatanseverliği tartışılacak mı burada merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Negatiwe -- 19 Ocak 2016; 9:12:08 >
  • Negatiwe kullanıcısına yanıt
    Tabiki tartışılacak baklava markasına torpil geçmeyiz eski aracim olsada emisyonda kim hile yaparsa tavır alırız ama bildiğin gibi sınırdayım her am mapusa girebilirim çizikler azalsın tekrar geliriz bu konuya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolfen1976 -- 19 Ocak 2016; 9:33:41 >
  • az yakan çok kaçanları teker teker susturuyorlar!

    bunlar benzin lobisinin işleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.