Şimdi Ara

Ehliyetsiz kaza yapmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
31.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün ehliyetsiz bir vatandaş benim araca çarptı bende kontrolü kaybedip park halindeki bir araca çarptım. Aracımda sağlam hasar var polis çağırıp rapor tutturdum ama bu konuda bilgisiz olduğum için sizden bilgi almak istiyorum. Benim ve bana çarpanın kaskosu yok. Sigortadan yapılacak araç şimdi bu kazada sigortanın karşılayacağı rakamın üstünde bir hasar çıkacak ve bu hasardan dolayı benim cebimden para çıkar mı ? Gelen polisler arkadaşın ehliyetsiz olması fark etmez sizede maddi olarak zararı olur dediler. Sinirden yerimde duramıyorum şu an hem ehliyetsiz araç kullan hem bana çarp birde ben cebimden hasarmı karşılayacağım.



  • 'arkadaşın ehliyetsiz olması fark etmez' mi?

    nasıl oluyor anlamıyorum. hem senin cebinden para çıkmaması lazım kusursuz bulunursan. bize de eskiden biri vurmuştu yandan . 8de8 suçlu çıkmıştı herif iki aracın da kaskosu yoktu. ne oldu hatırlamıyorum ama cebinden az bir miktar çıkmıştı galiba bizim pederin. yarın bi soram. yazarım buraya

    yav sinir yapma oluyor böyle şeyler.hayatın cilveleri...
  • quote:

    Gelen polisler arkadaşın ehliyetsiz olması fark etmez sizede maddi olarak zararı olur dediler.

    Kesinlikle yanlış bir bilgi.
    Son kuruşuna kadar talep ederbilirsiniz,hatta manevi yıprandamadan ötürü tazminat davası bile açabilirsiniz.
    Ve ayrıca bilginiz olsun ehliyetsizyapılan kazalarda kusur oranınan bakılmaksınız tüm suç ehliyetsiz olan kişiye verilir.
    Yani şuan 8'de 8 su.lu konumda size çarpan kişi.
    Hakkınızı sonuna kadar arayın,cebinizden tek kuruş çıkmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DemirAtlı

    böyle embesillerin direk uyutulması taraftarıyım.


    Fena kaymış arkadaş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DemirAtlı

    böyle embesillerin direk uyutulması taraftarıyım.




    Kaza anındaki sinirle uyutmak için hamle yaptım ama tuttular.
  • hem bayram günü arabasız kal madur ol , hemde para kaybet, hemde arabanın satış değeri düşsün ,hemde kaza yapanın yanına kalsın. delirmemek elde değil. Allah sabır versin.
    genede iyi bayramlar.
  • evden çıkmamak lazım
    Buarada geçmiş olsun bencede bütün suçun ehliyetsiz olana verilmesi lazım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiven1127 -- 17 Kasım 2010; 10:22:41 >
  • Durum şu şekilde bildiğim kadarıyla;

    Sizin aracınız yapılıyor. Karşı tarafın sigortası muhtemelen 15.000e kadar masrafı ödüyor. Geri kalanını siz ödüyorsunuz. Kullanıcı ehliyetsiz olduğu için sigorta ödediği 15.000 ve siz de ödediğiniz miktar kadarını istiyorsunuz ve muhtemelen mahkeme yolu ile alıyorsunuz.

    Tazminat, manevi vs. gibi durumlar hakkında bir fikrim yok malesef...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lemonyak

    Bugün ehliyetsiz bir vatandaş benim araca çarptı bende kontrolü kaybedip park halindeki bir araca çarptım. Aracımda sağlam hasar var polis çağırıp rapor tutturdum ama bu konuda bilgisiz olduğum için sizden bilgi almak istiyorum. Benim ve bana çarpanın kaskosu yok. Sigortadan yapılacak araç şimdi bu kazada sigortanın karşılayacağı rakamın üstünde bir hasar çıkacak ve bu hasardan dolayı benim cebimden para çıkar mı ? Gelen polisler arkadaşın ehliyetsiz olması fark etmez sizede maddi olarak zararı olur dediler. Sinirden yerimde duramıyorum şu an hem ehliyetsiz araç kullan hem bana çarp birde ben cebimden hasarmı karşılayacağım.

    Öncelikle sorulara başlıyayım,umarım bir fikirde edinirsiniz.
    Aracınız model ve yıl olarak nedir bilmiyorum ama trafik sigortası 12500 TL ödeme yapabiliyor,ki bu 8 de 8 suçsuz olduğunuzda.
    Siz hareket halindeyseniz mutlaka sizede bir pay çıkaracaklardır,bu pay kısmıda sizden nakit çıkışı olarak sizi üzecektir.
    Şimdi sizin sigortanız çarptığınız aracın hasarını 12500 TL ye kadar ödeyecek.Çünklü araç park halinde.Eğer çarptığınız araçtaki ahsar 12500'den büyükse bunun üzerinide siz vereceksiniz(mahkemeye başvurarak size çarpan kişiden talep edebilirsiniz)
    Çarptığınız araçtaki miktar muhtemelen daha azdır,sizin sigortanız suç oranı paylaşımına göre karşı tarafın hasarının belli oranınıda ödeyecek.
    Size çarpan aracın sigortası ise sizin masrafınızın hata oranı tutarıbndaki kısmını öder.Mesela 8 de 2 suçlıu sizseniz 4 liralık masrafın 1 lirası sizden çıkacaktır.
    Trafik zaten o kişiye ehliyetsiz araç kullanmaktan kazaya sebebiyet vermekten bilumum cezaları kesecek gerekirse(yaralanma var ise) bir kaç ay içeride de tutacaktır.
    Ama sizdende mutlaka para çıkacaktır.




  • kaç yaşlarında idi.
  • Geçmiş olsun ehliyetsiz niye sürüyolar onu anlamıyorum bekle 18 yaşına sonra al ehliyetini paşa paşa sür arabanı.
  • Cebinden tek kuruş verme 8-de-8 o suçlu durumda polis kesinlikle yanlış anlamıştır.
  • öncelikle geçmiş olsun. karayolları trafik kanununda sürücü belgesiz ve alkollü araç kullanmak asli kusur olarak kabul edilmiyor. maalesef bu böyle. kaza raporunda sağ alt köşe de kusur dağılımı ve asli kusurların sıralandığı bir bölüm mevcut. orada eğer size çarpan kişiye asli kusur verilmiş size de asli ya da tali herhangi bir kusur verilmemişse zararınızı her türlü karşılarsınız merak etmeyin. ancak karşı tarafa asli size de tali kusur verilmişse hasar ödeme oranı %80 e 20 ya da %70e 30 şeklinde olacaktır. kazanın oluş şeklini ve kaza raporunda memur arkadaşın ne görüş belirttiğini bilmeden şudur diyemeyiz.
  • Bugün aldığım raporda 8/8 suçlu oldugum yazıyor park halindeki araç park yasağının olduğu bölgede tutanakta belirtilmemiş gittiğim yol yokuş aşağı inisteydim yollar islakti ama polis kuru yazmış saga dönüşte araca yol vermediğimden aslı kusurlu oldugumu belirtmiş. Anlicaniz adam Ehliyetsiz. Bana sag arka kapıdan çarpıyor bende park yasağı olan yerdeki park halindeki araca çarpıyorum sonuc olarak hersey bana kalıyor nasıl bir ülkede yasıyoruz nasıl kanunlarımız var anlamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemonyak -- 17 Kasım 2010; 17:45:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lemonyak

    Bugün aldığım raporda 8/8 suçlu oldugum yazıyor park halindeki araç park yasağının olduğu bölgede tutanakta belirtilmemiş gittiğim yol yokuş aşağı inisteydim yollar islakti ama polis kuru yazmış saga dönüşte araca yol vermediğimden aslı kusurlu oldugumu belirtmiş. Anlicaniz adam Ehliyetsiz. Bana sag arka kapıdan çarpıyor bende park yasağı olan yerdeki park halindeki araca çarpıyorum sonuc olarak hersey bana kalıyor nasıl bir ülkede yasıyoruz nasıl kanunlarımız var anlamıyorum.


    belirttiğiniz konular hakkında bence mahkemeye itiraz edin. size verilen asli kusurun açılımı "Kurallara uygun olarak park etmiş araçlara çarpma" dır. burada kurallara uygun olarak park etmemiş araca ktk nın 61. md den tali kusur verilmesi gerekirdi. bir de tutanak kaza özetini ve taraflara verilen kusur oranlarını yazarsanız yardımcı olabilirim. tekrar geçmiş olsun.




  • Tutanakta geçiş önceliğine uymamadan dolayı 8/8 kusurlu oldugum ve diğer araçların kusursuz olduğu yazılı ayrıca yolda park yasak tabelası olmasına rağmen yazılmamış ve yağmurlu hava ıslak zemin yazılması gerekirken açık hava kuru zemin yazılmış. İsin ilginç tarafı kaza 19:30 da oldu polis çağrıldı polis geldi evraklar tamammi diye soruldu tamam denilince tutanak kağıdı verdi gitti. Daha sonra tutanak tuttuk ama tutanağı Ehliyetsiz şahsın yerine yanındaki ehliyetin vatandaş adına tuttuk ısrarlarımız sonucunda Ehliyetsiz arkadas aracı sürdüğünü kabul etti ama biz araclari yollamıştık resim çekmiştik Ehliyetsiz olduğunu öğrenince tekrar polis çağırdım gelen ekip kazalı durumu görmeden gormuş gibi tutanak tuttu saat 10:00 olmustu tutanakta kusur durumları yazılmamıştı polis bana gidebilirsin dedi bekledim bu sefer sert dile git dedi Ehliyetsiz şahsi orada tutu büyük ihtimal rüşvet yiyip tutanağı şahsa göre duzenlediler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemonyak -- 17 Kasım 2010; 19:51:52 >




  • Ehliyetsiz birisinin kaza yapması durumunda tamamıyle haklı olmuş olsa bile yine de ihale ehliyesiz araç kullanan kişiye kalır.


    Yani ehliyetsiz sürücü maça bir sıfır yenik başlıyor ):
  • quote:

    Orijinalden alıntı: black_sea_28

    Ehliyetsiz birisinin kaza yapması durumunda tamamıyle haklı olmuş olsa bile yine de ihale ehliyesiz araç kullanan kişiye kalır.


    Yani ehliyetsiz sürücü maça bir sıfır yenik başlıyor ):


    Maalesef öyle olmuyor. Ehliyetsiz kişi haklı ben haksız çıktım şimdi mahkemeye vermek için araştırma yapıyorum. Bende bir çok insan gibi ehliyetsiz suçlu biliyordum ama bu Ülkede kanunlar tersten işliyormuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DemirAtlı

    böyle embesillerin direk uyutulması taraftarıyım.

    en azından kısırlaştırmak gerek, geçmiş olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lemonyak


    quote:

    Orijinalden alıntı: black_sea_28

    Ehliyetsiz birisinin kaza yapması durumunda tamamıyle haklı olmuş olsa bile yine de ihale ehliyesiz araç kullanan kişiye kalır.


    Yani ehliyetsiz sürücü maça bir sıfır yenik başlıyor ):


    Maalesef öyle olmuyor. Ehliyetsiz kişi haklı ben haksız çıktım şimdi mahkemeye vermek için araştırma yapıyorum. Bende bir çok insan gibi ehliyetsiz suçlu biliyordum ama bu Ülkede kanunlar tersten işliyormuş.


    geçmiş olsun...

    anladığım kadarıyla işin içine polisler limon sıkmış (bu arada polisim)

    yerinizde olsam dava açardım...




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.