Şimdi Ara

EGEA'yı eleştirme ( Ana Konu) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
613
Cevap
7
Favori
41.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
135 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eleştirmek için ana konu mu açtınız abi😁 sedanı bilmem ama hb ve sw modelleri güzel,cross da yakışıklı olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CheckVizoR

    Hocam şuan ben bekar memurum. En düşük memur maaşı alıyorum. Şuan 4 bin olacağını düşünürsek, 1450 lira kira var, 100 lira 1+1 evin doğalgazı, 80 lira elektrik, 50 lira su, 85 lira internet, 60 lira telefon faturası fiks gider. Ortalama olarak sayıyorum faturaları.

    1825 lira sırf kafadan gider. 2175 lira kalır geriye. Bin lira yemek, market, giyim saysak en düşük kalır 1175 lira.

    131 bin lira biriktirmem için en kötü 111 ay para biriktirmem gerek. Her yıl ortalama 300 lira zam geldiğini varsayarsak olsun olsun 100 veya 95 ay.

    Sence 131 bin lira az para mı hala?


    En düşük 4 bin değil de 4200 say. Yine fark ediyor mu sence hocam?

    131 bin lira müthiş para benim için.

    131 bin lira da olsa 200 bin de olsa atıyorum arka camları da otomatik yapmışlar diye sevinemem ben.

    Çünkü bu paralar az paralar değil. Gerekirse en iyisi yapmak zorunda bu firmalar. Ben şahsen bu haliyle bu arabalara kanaat edemem.



    Alıntıları Göster

    131 bin lira çok para da 172 bin lira değil mi?  

    Mesele bizim için büyük olan bu paranın, arabanın vergileri dahil 14,500 Euro ediyor oluşu. Sizin 111 ay biriktireceğiniz parayı Avrupa'lı 11 ayda biriktirecek. Eh pahalı Olan Egea değil ucuz olan bizim iş gücümüz.

    Adamlar Türkiye'deki vergileri çıksak, üretim, nakliye, pazarlama ve satış giderleri dahil 8-9 bin Euro'ya araba yapıyorlar. Çok bir şey beklememek lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Şimdi Egea'yı eleştireceksek fiyatına göre eleştirmek lazım. İyi bir araba mı? Fiyatına göre konuşursak harika bir araba. Ben Egea'yı alacağım zaman aynı paraya B sınıfı araçların baz donanımları denk düşüyordu. Egea ise orta donanım diyebileceğimiz bir donanımla hız sabitleme, dört cam otomatik, dijital klima, park sensörü, yokuş kalkış desteği, 6 hava yastığı sunuyor. Hatta az bir farkla geri görüş kamerası ve Apple Carplay / Android Auto desteği de geliyor. Baz B sınıfından ucuza orta dolulukta C sınıfı araba alabiliyorsunuz. Üstelik Baz B sınıfı araçlarda 1-2 istisna haricinde motorlar da Egea'dan zayıf (Clio 5 1.0 72 beygir, Opel Corsa 1.2 75 beygir, VW Polo 1.0 80 beygir v.b). Hal böyle olunca Egea parasına göre iyi bir araba denilebilir. Burada beklentiler giriyor işin içine. Geniş, C sınıfı araba ihtiyacınız varsa, Egea güzel bir tercih. Yok B sınıfı bana yeter kaliteden taviz vermem diyorsanız da başka markalara bakabilirsiniz.


    Yalıtım eleştiriliyor. Açıkçası beni rahatsız eden bir durum yok. 1.4 benzinli motor 3000 devirde 112 km/sa hız yapmasına rağmen 120 ile giderken motor sesi rahatsız etmiyor. Evet araçta bir uğultu var, yol sesi ve rüzgar sesi motor sesiyle birleşince içerisi sessiz diyemem ama abartılacak bir ses de yok. İçeride gayet rahat konuşulabiliyor, ses yükseltmeye falan gerek yok. Yine de isterseniz 5-10 bin lira para harcayıp arabanın içerisinde kütüphane sessizliği elde edebilirsiniz ve hala cebinizden çıkan para baz B sınıfı araba fiyatından fazla olmaz. İyi bir yalıtımla içeride C sınıfı araçlardan iyi sessizlik elde edebilirsiniz. Ha sıfır arabayı kurcalatmak ister misiniz? Dediğim gibi konu gene beklenti ve ihtiyaca geliyor.


    Frenler kampana denmiş ama bunun bir zararını görmedim, hissetmedim. Zaten 95 beygirlik bir arabadan bahsedersek, kampana fren gayet yeterli. Disk olsaydı hayır demezdim ama kampana var diye de bir eksiklik hissetmiyorum. Bildiğim kadarıyla 1.6 Dizeller zaten 4 tekerde disk frenle geliyor.


    Tasarımını eleştirmişler; tasarım görecelidir, zevkler ve renkler tartışılmaz derler ama Egea bana göre hiç de tipsiz bir araba değil. Sadece kalite algısından dolayı yeriliyor bence. Yoksa aracın tasarımında bir tutarsızlık yok. Mesela bir Mitsubishi Attrage'da farlar arabanın ufacık burnuna kocaman gelmiş, tekerler ufacık kalmış v.b denilebilir, tasarımı yerilebilir ama Egea'da böyle bir durum yok.


    Kornaya basınca direksiyon göbeğinin göçmesi ise aslında olmaması gereken bir şey. Zaten direksiyonun göbeği çok böyle çıkıntı, tuhaf duruyor. Volvo'nun direksiyonundan sonra Egea'nın direksiyonunu hiç sevemedim. Yalnız korna yerleri göbeğin kenarındaki kauçuk kısım, oradan basarsanız sorun olmuyor, Logonun üstü zayıf. Ayrıca çizilmeye müsait. Makyajla giderilmiştir umarım. Ben Egea direksiyonunun ele oturmasını sevmedim, direksiyonun kolları çok kalın, baş parmakları kolların üstüne koyunca diğer parmaklar kavrayamıyor direksiyonu. Bu konuda Volvo'nun direksiyonu çok iyiydi. Şimdi Egea'da fonksiyonel direksiyon var ondan öyle denilebilir ama daha iyi yerleştirilmiş bir tuş planı ile bu durum çözülebilirdi. Hazır direksiyon demişken, aracın direksiyonu ile ilgili eleştireceğim diğer bir nokta da City Mode olayı. City Mode kapalıyken direksiyon gereksiz bir sert ama bu sertlik nasıl diyeyim, yapay bir sertlik. Direksiyon merkeze dönmeye çalışmıyor gibi hissediyorum. Sürekli City Mode açık kullanıyorum o zaman ancak normal oluyor. Normalde City Mode sadece park manevralarında direksiyonu tüy gibi yapması gerekirken, anca normale getiriyor.


    He ama mesela kadranlara uğraşmışlar, kontak kapalıyken baş aşağı duran ibreler, kontak açınca sona doğru gidip, sıfıra dönüyorlar. Madem böyle bir detay yaptınız, o kadran niye sona kadar gitmeden geri geliyor?  Gıcık oldum buna. Madem o kadar uğraştın sona kadar gidip gelse ya?

    eleştiriden çok övgü olmuş. direksiyondan o kadar bahsetmişken enjeksiyon çapağından hiç bahsetmemişsin? çok değişik arabalar kullandım bu yaşıma kadar ki şahin, brodway ve lada'nın samara öncesi modeli bile var, hiçbirinde böyle bir kusur yoktu.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dogecoin

    1.4 motor diski ne yapsın 1.6 dizelde disk zaten

    mesele o değil zaten, sonuç olarak arka frenler sadece dengeleyicidir, asıl işi ön taraf yapar.


    kampana frenin bakımı daha sıkıntılıdır, arada ayar isteyebilir, değiştirme işçilik ücreti daha yüksektir, çünkü daha zordur değiştirmesi. yoksa kampana ile disk fren arasında bir fark yok frenleme açısından.

  • kıng365 kullanıcısına yanıt

    Kingcigim bende sevmem fiati cunku arkasinda koc holding var. Koc holding millet kaziklama politikasi guden bir kurulus. Zamaninda tofas arabalarla kazikladi hala devam ediyor. Linea vardi isciligi bu kadar zayif araba gormedim. Kronik sorunlari gectim arabanin sagdan soldan vidalari gevsiyor sesler geliyor, plastikleri sicakta catlayip kiriliyor, sinyal kolu bozuluyor... renoyu begenmezdim artik ayri bir sempati duyuyorum.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Altı üstü araba arkadaşlar, beğenmeyen almasın, eleştiren de bırakın eleştirsin. Ben 3 yılı dolduracağım Egea HB aracımla yakında ve yeni araç için tekrar Egea SW (dizel otomatik veya turbo otomatik) seçeneğini ciddi ciddi düşünmeye başladım bile.


    Beni istediğim yere götürüyor, geniş, konforlu şu piyasada parasının karşılığını sonuna kadar veriyor araba. Bakımını yaptır, yakıtını koy bin, tık demiyor maşallah. Eksikleri yok mu var ama bırakın onu da binenler/araç sahipleri düşünsün. Burada eleştirenlerin bir kısmı Egea sahibi olmamış, belki bugüne kadar koltuğuna oturmamış kişiler. Eleştirenlerin bir kısmı ömrü boyunca Egea gibi bir araca sahip bile olamayacak kişiler. Bir kısmı kulaktan dolma laflarla eleştiriyor. Bir kısmı da gerçekten bir şekilde aracı kullanmış, sahip olmuş ve beğenmemiş ya da beğenmiş ama eksik bulmuş kişiler.


    Düzeltme: Gereksiz yazılar silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 13 Ocak 2021; 15:6:16 >




  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Beyinsisbey enjeksiyon capagi nedir ? Bu 1.4 fire motorun yag yakmasi mu oluyor ?


    Zamaninda hatirlarsaniz toyota corolla wwti motorlar yag yakiyordu 2000 terra kasalarda cok gundem olmustu. Toyota geri cagirdi servislerde motorlarini ucretsiz segmanlarini degistirip onarim yapmisti. Fiat niye yapmiyor ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Direksiyonun en üst noktasında olması lazım birleştiği yerde, nokta şeklinde plastik çıkıntı var.

    Deri direksiyon olmayan boş donanım paketlerinde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba dandik olabilir ama motor olarak 10 numara hangi taksiye bindiysem km 1 milyonu görüyorum veya 1 milyonu aşmış oluyor .


    Adamlar herkesin araba alması için mecburen bunu yapıyor.


    Hindistan ucuz olsun diye emniyet kemeri bile koymayın diyor . Veya airbag bile yok


    Yanı nekadar ekmek okadar kofte


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    eleştiriden çok övgü olmuş. direksiyondan o kadar bahsetmişken enjeksiyon çapağından hiç bahsetmemişsin? çok değişik arabalar kullandım bu yaşıma kadar ki şahin, brodway ve lada'nın samara öncesi modeli bile var, hiçbirinde böyle bir kusur yoktu.



    Alıntıları Göster

    Sanırım Easy donanımdaki plastik direksiyonlu diyorsunuz, forumda konusunu okumuştum evet ama benim aracım Urban Plus, deri direksiyon var, öyle bir kusura denk gelmedim. Aslında eleştireceğim bazı kısımları atlamışım, akşam eklerim onları da. Ufak detaylar ama hep.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • EASY hariç de la Easy hariç de

  • Eski aracım Egea hb tjetti. 8 bin km kullandım. Hb kasa sedandan bir tık daha kaliteliydi.


    Yol tutuş, güvenlik, güven hissi ve malzeme kalitesi hariç C sınıfının en iyisi olarak gösterilen Golf, Focus, Astra gibi modellerle inanılmaz farkları yok.


    Fiyatına göre değerlendirmek lazım.Piyasadaki en ucuz araba. Dacia Sandero parasına ondan daha iyi bir otomobil alıyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crssover -- 13 Ocak 2021; 11:44:3 >
  • Civic ve corollalara 200 250 vereceğime 130-150 egeya veririm.

    o kadar itici geliyor civic ve corolla ve kullanan tipleri.

    egea daha iyi gözümde.

  • Melikşah_38 M kullanıcısına yanıt

    cahil herif!


    block!

  • Egea yı eleştiren adama sormak lazım. Acaba hangi arabayı kullanıyor. Şimdi tutup der hoda civic, passat vs. Bende o araçların üst segmentini söylerim ve civiv ve passat çöp derim. Böyle deyince o araçlar çöp oluyorsa diyecek bir şey bulamıyorum.


    Herkes kendi bütçesi kadar ürün alır. Benim gücüm Egea' ya yetiyorsa kimse bu araca kötü diyemez. Önce herkes kullandığı araca baksın. Bir üst segment gelir senin çok övündüğün aracı tokatlar. Civicte olsa, passat ta olsa, diğer araçlarda olsa.

  • 2004 taklalı cırcır civicler 130 lira iken. 130 bin lira 1.3 multijet egea alıyorsun vergi yok masraf yok yakıt yok. Egea lineaya göre kat kat konforlu. 1.3 multijet ise gayet yeterli. Arkadaşın 1.3 üne yazılım atmıştık 110bg şehir içi 4.9 - 5-2 arası yakıyorduk ki sakin kullanan insanlar değiliz. Uzun yol 150 sabit 4.5 yakıyordu. Egeayı beğenmeyen 2004 civciv baksın.

  • Bizim gibi 3. dünya ülkeleri için f/p bir araç. Ancak araçta fabrika ötürü çok eksiği var.


    Geçen ay 2016 1,3 Easy Egea aldım. Araba bildiğiniz hor kullanılmış. Güzelce yıkattım sonra eksikleri tek tek not aldım.

    4 adet sıfır kışlık lastik aldım (16 inç çelik jant vardı aracın üzerinde) Rot Balans ayarlarını yaptırdım.

    Vites körüğünü orijinali ile değiştirdim.

    Kaput fitili yoktu onu aldım taktım.

    Sağ ve sol kapıların altında sızdırmazlık fitilleri yoktu onları tamamladım. Bunlar olmayınca hem ses hem su hem de soğuk giriyor. %100 çözdü mü hayır ama %80 işimi görüyor.

    Ön konsol klima aydınlatmalar kesikti onları yenilettim.

    Paspasları çöpe attım. Yenilerini aldım Bosse marka gayet güzel oldu.

    Sonra 100 bin bakımına soktum aracı. Yetkili servis ustasına verdim. Araca güzelce bakmış. Enjektör pulları patlamış bunları değiştirmek lazım dedi. Yani aracı çalıştırınca hem geç algılıyor hem araca pis koku giriyor (filtre sanmıştım) hem motordan duman geliyor hem de yakıt ve performansı eksi yönde etkiliyor dedi. Tamir ettirdik. Tertemiz geldi araç. Sorun varken 5,3/100 km iken şu an 4,3/100 km aynı güzergah. Yakıtı TP' den alıyorum.

    Bunlardan sonra sağ farım çatlak olduğundan değişim olacak tamir edilmez dedi. Çıkma far ile değiştireceğiz mecburen ama biraz zaman geçsin sonra.

    Bu gibi eksiklikler var. Benim işimi gayet görüyor. Araba geniş. Rahat rahat oturuyoruz. Sağ olsun güvenilir ustamız da var. Bir sorun olsa hemen telefon edip derdimi anlatıyorum. İşim halloluyor.


    Kısaca param olsa ben de Ford Honda Volvo gibi araçlar alırım ama maalesef bütçe kıt. Bu yüzden alabileceğim en iyi aracı aldığımı düşünüyorum. Ha bu fiyatı hak eden araç mı kesinlikle değil. Maksimum 60-70 bin olması gerekiyor. Ama ilk cümlemde de dediğim gibi 3. dünya ülkesi olduğumuzdan buna şükür ediyoruz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark Territory

    Bagaj kapağı torosun bagaj kapağı gibi tangır tungur kapanıyo. 2020 model arabada komik oluyo bu durum

    O plakalıktan oluyor. Olmaması gerek ama çözümü var. :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CheckVizoR kullanıcısına yanıt

    Dostum o zaman niye gidip Mercedes alıyorsun? 800.000 TL para değilmi?

  • Bu araçlar üretilirken hedef kitlesi öncelikle şirketler sonra esnaf küçük tüccar vs.. Yani benim bir şirketim var sağa sola gidecek adamlar için araba lazım adam zaten arabayı it gibi kullanacak 1 milyonluk arabada olsa it gibi kullanacak 100 bin lik olsada. Anadoluda bu araçlarla adamlar tarlaya dağa bayıra çıkıyor hangi arabayla çıkacaksın o bayıra. Kısaca hor kullanılacak ucuz parçalı işletmesi kolay ve basit araç işte bu EGEA.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.