Şimdi Ara

Dünyanın en büyük soundbar markası belli odu: Lider değişmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en büyük soundbar markası belli odu: Lider değişmedi
    Samsung, 2013’ten bu yana dünyanın en büyük soundbar markası olduğunu açıkladı. Araştırma analizi, Samsung’un 2023 yılında dünya genelinde %18,8 pazar payına ve %20,3 gelir payına sahip olduğunu ortaya koyuyor.



    Samsung, üst üste 10 yıldır en büyük soundbar markası



    Samsung, ses sistemlerinde sınırları sürekli zorlayarak birçok üst düzey soundbar ve etkileyici yeni teknolojiler tanıttı. Örneğin; sürükleyici ses deneyimi için soundbar hoparlörlerini eşleştirilmiş TV ile aynı anda kullanmanıza izin veren Q-Symphony. Ses çubuğunu yerleştirdiğiniz odaya göre otomatik olarak kalibre eden SpaceFit Sound adında bir özellikle birlikte kablosuz Dolby Atmos da dikkat çekici. Soundbar olarak, 11.1.4 kanallı ses ve 656W ses çıkışı sunan Samsung HW-Q990C modeli, 2023 yılının en iyi soundbar’ı seçildi.



    Ayrıca Bkz.Ses sistemi tavsiyesi için en iyi & kaliteli ses sistemleri (2024)



    Samsung, küresel pazardaki konumunu güçlendirmek için yapay zeka tabanlı ses teknolojisinden yararlanarak üstün ses kalitesi sunan ve gelişmiş bağlantı özelliklerine sahip ev eğlence sistemleriyle sınırları zorlamaya devam edeceklerini söylüyor.




    Kaynak:https://www.sammobile.com/news/samsung-world-biggest-soundbar-brand-10-years-row/
    Kaynak:https://news.samsung.com/global/samsung-celebrates-a-decade-of-leadership-in-the-global-soundbar-market







  • Hifi stero sistem sahibi biri olarak, şahsen salonumda hifi sinema ses sistemi yerine böyle kompakt ürünleri tercih ederim. Belli bir yerden sonra; o kocaman hoparlörler, anfiler ve kablo kargaşası eziyet olmaya başlıyor. Temizliği, bakımı, parçaların uyum sorunu vs. vs. ayrı dert. Bir de kurduğun sistem zamanla tatmin etmiyor, sistemin parçalarını sürekli değiştirip masrafa giriyorsun :)

    Kaliteli bir saundbar, hifi sistemin yerini tutmaz doğru ama fiyat / performans olarak da oldukça tatmin eder. Yukarıda anlattığım tüm o eziyetlerden de kurtulmuş olursun.
  • Soundbarlar çöp nerede o eski sistemler yada güzel bir hifi sistem tabi fiyat uçuşa geçiyor hifi olayında 7+2+4 güzel bir sistem hayalleriiimmm🫣
  • Hifi stero sistem sahibi biri olarak, şahsen salonumda hifi sinema ses sistemi yerine böyle kompakt ürünleri tercih ederim. Belli bir yerden sonra; o kocaman hoparlörler, anfiler ve kablo kargaşası eziyet olmaya başlıyor. Temizliği, bakımı, parçaların uyum sorunu vs. vs. ayrı dert. Bir de kurduğun sistem zamanla tatmin etmiyor, sistemin parçalarını sürekli değiştirip masrafa giriyorsun :)

    Kaliteli bir saundbar, hifi sistemin yerini tutmaz doğru ama fiyat / performans olarak da oldukça tatmin eder. Yukarıda anlattığım tüm o eziyetlerden de kurtulmuş olursun.
  • Samsung '90'ların sonları ve 2000'li yıllarda ürettiği TV'lerde 12V hattı olan devrelerde 10V'luk kondansatörler kullanarak bir skandala yol açmıştı. Normal olarak böyle devrelerde 16V'luk kondansatörler kullanılır. Samsung soundbar alanlara hayırlı olsun.



    https://www.cnet.com/tech/home-entertainment/samsung-settlement-warrants-older-tvs-with-faulty-capacitors/

    https://topclassactions.com/lawsuit-settlements/lawsuit-news/samsung-tv-capacitor-class-action-settlement//

    https://topclassactions.com/lawsuit-settlements/consumer-products/samsung-class-action-says-3d-smart-tvs-contain-faulty-capacitors//




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 18 Mart 2024; 22:2:31 >




  • Sinema için Denon gibi sinema amfisiyle centerı ayrı duran kaliteli ses sistemi toplamak lazım aslında atmos hoparlörleri 2 veya 4 tane tavana gömülecek.Tabi para ve sabit bir mekan olacak bunun için. Soundbar taşınabilir olduğu için pratik oluyor. Eskiden soundbarlar bose falan dışında kötüydü ama artık bu son çıkan Q modelleri tvnin de samsung olması durumunda senfoni desteğiyle baya iyi hale geliyor. Tv hoparlörleri cılız kaldığı için ne alırsan al bir işe yarar gerçi.
  • Elimde 20sine merdiven dayamış emektar Z5500 ses sistemi var, uydularını Sony home theatre(SS-TS46B)'dan çıkma hoparlörler ile yükselttim. LG Samsung Dolby Atmos destekli bilmem kaç kanallı ses sistemlerini deneyimledim, hiç biri yanına yaklaşamaz.
  • En büyük derken nedir kastınız mesela 1 km uzunlukta 1.5 ton ağırlıkta filan mı bu soundbar. elimdeki soud bara karşı samsungun en iyi sound barından 3 ad. Koysanız yanında ramazan davulcusu gibi kalır. Liderlik büyüklükle değil kaliteyle belirlenir kullanıcı en büyüğe değil en iyi olana bakar.
  • Sadece ismini satan leş gibi bi marka başka bir şey değil en dandik soundbar bile samsung soundbardan daha iyi ses verir sadece gürültü veriyor o kadar jbl ve harman varken samsung ne alaka
  • Soundbar a verilen bütçe yerine çok kaliteli kablosuz kulaklık tercihimdir,sesi istediğin kadar aç rahatsız olan kimse yok,flimlerde daha güzel oluyor
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Yok artık

  • Bendeki Samsung marka sound bar açtığımda kendi kendine volume sonuna kadar geliyor. Ev yıkılacak diye korktuğumdan kullanmıyorum artık. Garantisi de bitti. Dünyanın en büyük soundbar markası belli odu: Lider değişmedi 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 19 Mart 2024; 11:44:2 >
  • Bu aletleri alıp gerçekten tadını çıkara çıkara kullanan var mı ya üst üste binalarda yaşıyoruz biraz ses açsak başkası rahatsız olur diye aldık kullanamıyoruz bile bi anlamı kalmıyo isterse denon veya farklı marka hi fi sistem al kullanamıyosun
  • Q990C soundbarı kullanıyorum. Çok memnunum. Önceden Logitech Z906 vardı. Bas yoğunluğu dışında Z906'nın hiçbir artısı yok.
    Q990C'nin hoparlör seviye ayarından basın yoğunluğunu artırıp gelişmiş ayarlardan bas geliştiriciyi açtığımda camlar zıngır zıngır titriyor.
    Dolby Atmos filmlerle birlikte Q-Senfoni çok etkileyici çalışıyor. Film içine çekiyor sanki.
    Kablosuz sistem, sadece bütün hoparlörleri güce bağlıyorum gerisini kendisi hallediyor. Kablo kalabalığım gitti.
    2022 sonrası QLED ve OLED televizyonlarla birlikte kablosuz Dolby Atmos ve kablosuz Q-Senfoni özelliği var.
    Zaten apartman dairesinde de Hi-Fi sisteme gerek yok. Sesi açamadıktan sonra çok önemli değil.
    Rtings ve diğer bağımsız testlerde de en iyi sounbar ödülünü almış. Samsung'un televizyon ve soundbarda onca çinli rakibi olmasına rağmen yıllardır lider olması boşuna değil.
    OLED TV piyasasına yıllar sonra bir girdi, bütün dengeler değişti. QD-OLED paneller W-OLED panellerden çok daha üstün.
    Beyaz eşya ya da telefon-tablette değil fakat TV ve soundbar konusunda çok ilerideler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gürbüz G -- 19 Mart 2024; 14:39:55 >




  • homebird kullanıcısına yanıt

    kablo kalabalığı hiç sorun değil. Gerekirse çağırırsın bir usta kabloyu duvara gömersin en fazla bin lira sana maliyet olur. Bende z906 vardı kablo hiç sorun olmadı. En büyük sorun 2 kumanda kullanmak Televizyon kumandası ile ses istemini kontrol edememek gerçekten büyük sorun TV yi açarsın sonra ses istemini diğer kumandadan Tv yi kapatırsın sonra diğer kumandadan ses sistemini. Sattım kurtuldum z906 dan. Q800 c hiçte z906 yı artmıyor hatta müziklerde z906dan daha iyi. Keşke daha önce kurtulsaydım.

  • JBL 3.1 Soundbar kullanıyorum 2017 den biri en büyük subwoofer onda vardı alırken 25 lik muazzam birşey kristal berraklıgında ses var evim müstakil zaten ses sınırım da yok ,hem de optic yada hdmi dan iyi bir ses kartıyla ses girişi yapın bak neler oluyor neler.
  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Çevresel ses ve dolby atmos için z906 düşünüyordum ama bu yorumunuz kafamı karıştırdı. Temiz bir ses istiyorum müziklerde ve filmlerde
  • shkoksal kullanıcısına yanıt

    z906 hiç düşünme Evet z906 çevresel seste q800c den 1 tık iyi lakin müzikte iş değişiyor q800c öne geçiyor.

    Ben dolby atmosu pek takmıyorum çünkü arka hoparlörüm yok. Benim istediğim Ses temiz olsun baslar yüreğime vursun evin içi titresin. İstediğimi çok iyi karşıladı. Hatta bazen çevresel seste çok iyi iş çıkartıyor. Arkamda bomba patlıyor mermiler sekiyor. Kısaca Z906 kötü bir sinema sitemi değil lakin q800c den sonra Z906 yı hiç aramadım unuttum gitti. Kaynak Filmde çok önemli Bluray dan şaşmamak lazım. Z906 da dolby atmos yoktur sadece dts var. Z906 13 yıllık bir ses sistemidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 19 Mart 2024; 22:3:58 >
  • Erellach kullanıcısına yanıt

    sakin ol avr sadece TR'de fahiş fiyatta... soundbar az yer kaplasın diyene...

  • Stereo candır.
  • Şu Dolby Atmos balonu da 3D balonu gibi patlayıp sönümlenene kadar Samsung iyi iş yapar. Samsung akıllı satış stratejisi ile yazılımlarla sanal olarak her şeyi yapabildiğine dair insanları ikna etmesi oldu.
    Dolby Atmos balonu ile insanları iyi söğüşlediler. Normalde 10 paralık ürünü en fazla 20 paraya satabiliyorlardı. Fazla bir maliyeti artırmadan şimdi aynı ürünü Dolby Atmos motivasyonu ile 50 paraya sattılar. Dolby Atmos yemi olmasaydı bu fiyatlara yok satamazdılar. Bi zamanlar Türkiye'de 3D yemi ile 5 liralık olan tvyi 10 liraya satıp söğüşlemişlerdi. Şimdi 3D olan TV yok. Olmayan bir soruna çare olarak Dolby Atmos çıkarttılar, millet soundbar almaya gidince ilk önce buna tav oluyor. Eskiden TV almaya gidince satıcı, abi/abla bu 3D TV süper ya deyip bizi hipnotize edip satıyorlardı ya, şimdi soundbar için Dolby Atmos ile aynı şey dönüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 20 Mart 2024; 1:59:24 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.