Şimdi Ara

Dünyanın en büyük soundbar markası belli odu: Lider değişmedi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kusura bakmayın ama yanlış düşünüyorsunuz.

    1. Hifi sistemin yerini bu tür kompakt sistemler tutmaz. Bunlar sadece az yer kaplasın estetik dursun diye alınan ürünler. Genelde bir sebepten ötürü sistem toplayamayan kişiler için.

    2. Dolby atmosu bırak 5.1 için bile soundbar uygun olmaz. Aynı etkiyi veremiyorlar. Stereo dan hallice. Tv hop. den daha iyiler sadece. Ayrıca soundbarlar ucuzda değil. Mesela buna vereceğiniz parayla 2.el bir dolby atmos - dts-x destekli bir avr alınabilir.

    3. Dolby Atmos için bir kere min. 5.1.4 sistem gerek daha azı değil. 7.1.4 daha iyi. Ayrıca hoparlörler doğru yerde ve açılarda olmalı ve tavan hoparlörleri izleme noktasından 45 ile 60 derece açı aralığında ve izleme noktasına bakacak şekilde konumlandırılmaları gerekiyor. Olay şu 3D alanı boşluk olmayacak şekilde kaplamak. Eğer yanlış açıda yada birbirine çok yakın veya uzakta konumlandırsanız tam etkiyi alamazsınız. Ya boşluk oluşur yada ana seslere karışır surround efek yok olur. Soundbarda da bu oluyor zaten.

    4. Zaten apartman dairesinde de Hi-Fi sisteme gerek yok. Sesi açamadıktan sonra çok önemli değil. Bu yaklaşım yanlış. Olay sesi açmak değil hâlâ millet böyle sanıyor. Olay kaliteli ses almak ve çevresel ses almak (filmler için). Apartman da bunu yaparsınız. Düzgün bir hi-fi stereoda müzik dinleyin inanın bana ben şu ana kadar müzik dinlememişim dersiniz. Aynısı çevresel ses için de geçerli. Gerekli düzenlemeleri yaparsanız komşuları dert etmezsiniz. Hayatım boyunca apartmanda yaşadım yaşıyorum. Şimdilerde fiyatlar uçuyor ama 3 sene öncesinde gayet güzel alınabiliyordu.

    2015 model 11 kanallı preamfi var. 7.2.4 sistem topladım. Oda 10 metrekare.
    Yerim ve param olsa 15 kanallı 9.2.6 sisteme geçerim. TM gerekli bende. Ayrıca surr. back yerine wide kullanıyorum odadan ötürü. Hem surr. back hemde wide isterim.

    Bazı filmlerde atmos resmen konuşuyor. Hepsini tavsiye ederim.

    Dolby atmos ve dts-x iyi kullanan bazı filmlerden örnekler sırasız olarak:

    Gravity (2013), Mad Max Fury Road (2015), 5. Element (1995), Matrix serisi, Blade Runner serisi, John Wick serisi,The Abyss (1989), Aliens (1986), Alita Battle Angel (2019), Twister (1996), Daylight (1996), Top Gun: Maverick, A Quiet Place Serisi, Ready Player One (2018), Fury (2014), Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018), Hacksaw Ridge (2016), Edge of Tomorrow (2014), 300 (2006), Free Guy (2021), Transformers: The Last Knight (2017), Ambulance (2022), Aquaman (2018), Kong: Skull Island (2017), Mission: Impossible - Fallout (2018), Unbroken (2014), Pacific Rim (2013), Midway (2019) ve niceleri...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halken -- 20 Mart 2024; 10:15:48 >




  • Ses konusunda sony den başkasını tanımam efsanedir kalitedir

  • 1 buçuk senedir JBL Bar 5.1 510 W 4K Ultra HD Kablosuz Bluetooth Soundbarı kullanıyorum. Gerçekten efsane bir ses sistemi. Subwooferi gerçekten çok güçlü, son seste bile bozulma yapmıyor.Tek sıkıntısı bence hoparlörleri sub karşısında biraz sönük kalıyor. Merak edenler için bir kaç video paylaştım.https://www.youtube.com/shorts/NmdyjoI4STI?si=2DPRm8se9UJw_xZh

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar soundbar alma arifesindeyim tcl in P735W modeli arka hoparlörleri ile atmos u olmayan fakat biraz olsun ev sinemasi deneyimini yaşatabilecek bir model gibi bütçem 10 bin maksimum, sizce bunumu alayim yoksa atmos destegi olan fakat arka hoperlorleri olmayan grundig dsp950 gibi bir modelmi alayim yada tavsiyeniz varmi , televizyonum tcl65C745

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 53anzerli53 5 kullanıcısına yanıt

    JBL seste gerçekten muazzam basslar yaratan bir firma ve uzayan bass olarak geçen terimin sahibi yani öyle anılıyor marka. Sinemaya gittiğim zaman da gold classa gidiyorum. JBL ses sistemiyle döşenmiş bir salon. Buzdolabı büyüklüğünde subwoofer var salonda. Dune 2 filmine gittim solucanlar gelirken koltuklar zangır zangır titriyor aşırı tok ve uzayan bassa sahip. Konuşma sesleri mid tiz ler de baya başarılı.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Harman Kardon markası kimin bi bak önce...

  • exxmaster E kullanıcısına yanıt
    satılan ürünlerinin yorumlarını okumamışsın ki... sadece dedikodu yapıyorsun...

  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    25 yıllık tarihi kouyu yazman için kaç ¢aldın?...

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    avrlerdede ARC-eARC desteği var...

  • Yeniyim

  • "25 yıllık tarihi kouyu yazman için kaç ¢aldın?..."


    Kaç sene olursa olsun önemli olan Samsung'un bunu yapmış olması...

    Üstelik bu uygulamayı 10 sene sürdürdü.

    Üstüne üstlük, arızalı TV'lerin yeniden arızalanmaması için servislerine 16V'luk kondansatör değişimi için bir bülten yayınlamadı. Sevisler arızalanan TV'lere 10V kondansatör koymaya devam etti.


    Açılan davalar sonuçlandıktan sonra Samsung kesenin ağzını açtı... Eskiden bu rezalete konu eden web siteleri dolu idi. Samsung ömrünün kalanını bu web sitelerini "bir şekilde" bu konuda yazılanları kaldırmaya "ikna" etti.



    Düzgün bir davranış bu şekilde ürettiği bütün TV'leri geri çağırmak olabilirdi.


    Samsung ürünleri, değil evimden içeri, kapımın önünden dahi geçemez.

  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    samsung bazı markaları satın almış... onlarıda istemezsin heralde...

  • Evet, 2017 yılında Harman International'ı, ki AKG, Arcam, Bang Olufsen, JBL, Crown, Revel, Mark Levinson gibi saygın markalar içeriyor, satın aldı.

    Neyse ki kimsenin bir ekipman satın alacak hali kalmadı.

  • Bana görede samsung pazarlama teknikleri ve yalanları ile atmos konusunda tüketiciyi güzelce kandırıyor. Atmos değil ancak çevresel ses yada 3d ses denmesi daha doğru olur.

  • En çok satan en iyi demek değildir. Samsung vasat ürünleri uygun fiyata satan bir firmadır. Hatta daha ileri gideyim, Samsung bir audio firması bile değildir. Harman Kardon'u satın alması ise büyük bir talihsizlik.

  • homebird kullanıcısına yanıt
    yıllar geçince biz de senin kafanı yaşadık ve eve samsung 5.1 kablosuz soundbarı koyduk. beklenti aşırı olmadığı için gayette yeterli geliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bose,sonos, Denon heos

  • asau kullanıcısına yanıt
    3D baş ağrısına yolaçtığından gözlükle çile çektirdiğinden tutmadı Atmos son derece başarılı... tuttu bile... satılan tüm ürünlerde var...

  • Atmos yenilik algısı oluşturduğu için tercih nedeni. Klasik kapitalizm mantığı; Atmoslu ürün, Atmos olmayan üründen daha yenilikçi özellik ve yazılım barındırıyor. Firmalar Atmos özelliği olmayan, ama diğer tüm özellikleri aynı olan ürün üretmiyor. Atmossuz ürün hep Atmos özelliği olandan daha düşük özellikli üretiliyor.


    Ben Atmossuz en iyi kaliteli soundbar almak istediğimde Atmosu olmayan soundbar bulamıyorum. Çünkü Atmos yoksa pek çok özellikten kısıyorlar. Atmos kullanmasam da mecburen Atmoslu soundbar alıyorum. Firma kendine güveniyorsa üreticiye eşit seçenek sunsun. Örneğin Samsung Q990D modelinde Atmossuz seçenek sunsun. Bakalım en çok hangisi satacak. Böyle yaparsa o zaman Samsung ve Dolby firmalarının karlarını birlikte maksimize etme mantığı işlemez. O yüzden üretemez, işine gelmez.

    Sana ne sunuyorlarsa onu alıyorsun. Ben bir zamanlar en çok su harcayan camaşır makinesi aradım. Nereye gittiysem en iyi makinenin en az su harcayan olduğunu iddia ettiler. Çok su harcayana eski anakart takıyorlar. Sanki en temiz yıkama daha çok suyla değilmiş gibi.

    En kaliteli ses Atmoslu olan sistemden çıkar diyorlar. Sanki sesin kalitesini artıran Atmosmuş gibi.

    Atmos, ses sistemleri için dikey teknolojik bir ilerleme değildir, yatay ilerlemedir; sadece yeni yazılım özelliği ve uydu sayısının artmasıdır. Atmos ses kalitesinin artması mıdır, Ya da ses iletiminde yeni teknolojiler mi içermektedir. Elbette hayır. Örneğin Avr sistemi aldığımda atmos çıkışına bir uydu taktığımda ses kalitesinde bir artış veya ses iletiminde yeni bir teknoloji gelmiyor ki. Ses kalitesinin artışı ve yeni ses iletimi teknolojileri Atmos ile ilişkili bir şey değil. Ama ister soundbar alayım ister avr alayım mecburen Atmoslu almak zorundayım. Çünkü ses kalitesinin artışı ve en yeni yazılım ve donanım teknojilerini sadece Atmoslu sisteme ekliyorlar. En kaliteli ses hangisi veriyorsa onu almak tercihim oluyor. Ana tercih Atmos değil yani. En iyisini alınca mecburen Atmoslu almış oluyorsun.

    Almış olduğum soundbar arka uyduları olmasaydı Atmosu var mı yok mu anlaşılmıyor. Arka uyduları olmasaydı Atmos için verdiğim ek paramın çöp olduğuna yanacaktım. Sanal Atmoslu soundbar tamamen bir satış ilizyonu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 27 Mart 2024; 9:21:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tahir40 kullanıcısına yanıt

    Z5500 bir efsaneydi.. 🥺


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.