Şimdi Ara

Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
5.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Umarım cep telefonlarına da gelir.

  • Bataryalı uçakla uçmak ister misiniz? Şu anda jet uçakları güç açısından sorun yaşıyor mu? Sorunsuz uçan jet uçaklarını alıp "yüksek yoğunluklu batarya icat ettim" diyerek bataryalı uçak yapmak ne derece mantıklı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor 

  • oblyss kullanıcısına yanıt
    Niye? Fay hattının üstüne, bozuk zeminlere kaçak kurulmuş binalara imar affı mı getirdiler seçim için?

    Çin de devletin yüksek makamlarındakilerin dünyanın en büyük çocuk kaçakçıları ile iş birliği var. Dünyada kişi başına en çok kamera düşen ülkesi olmasına rağmen, 30 kameranın göbeğinden, yolun ortasından bile çok rahat çocukları kaçırabiliyorlar, ve ne hikmetse(!) bulunamıyorlar. Tabi ki bulunamaması için, o kamerayı takip edenlere, etmeyin diyecek yüksek yetkililer gerekiyor.

    O yüzden Çin'dekiler de muhtemelen seçim önceleri, çocuklarınızı buluruz bakın vaadinde bulunuyorlardır. Belki göstermelik 50-100 tanesini de çıkartıyorlardır.

  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    Bu batarya şirketinde çalışan ODTÜ'lü vardır kesin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MertDrx kullanıcısına yanıt

    Arkadaş panellerde %800 verime ulaşılacağını öngörüyor! Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor 

  • 500 wh/kg kulağa hoş geliyor ama daha alınacak çok yol var. 1 kg benzin 12,778 kw enerji içeriyor. 1 kg yeni nesil bu bataryanın ~25,5 katı. Tabii benzinli motor bunun yaklaşık 4/3'ünü (hatta daha fazlasını) boşa harcıyor ama ona rağmen benzinin enerji yoğunluğu bataryadan çok yüksek.


    Elbette bataryaların benzinin enerji yoğunluğuna ulaşmasını beklemiyoruz, fizik yasaları buna engel olabilir ama hala gidilecek yol olduğunu düşünmek de hayalcilik değil. Bataryalar 1 kwh/kg yoğunluğa ulaşırsa, bir Tesla Model S'in menzili 4 katına çıkardı ya da ağırlığı %30 azalır, menzili de bir miktar daha artardı.


    1 kwh/kg yoğunluğa ulaşılabilir mi bilmiyorum ama ulaşılabilseydi BEV'nin önü tamamen açılırdı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 28 Nisan 2023; 1:13:55 >
  • admin biraz geç oldu ama.. bak benden al haberi; 14 nisanda ESA'nın Juice roketi fırlatıldı @Metin Yasir Akpınar

  • Murat.Ak M kullanıcısına yanıt

    Eeee o zaman benzinli araç da almayın her çıkan model bir diğerinden daha iyi :) Böyle bir yorum olur mu hocam? Her teknolojik alet zamanla ilerler ve gelişir geçmişte kide çöp olmaz.

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt

    Merhaba, JUICE'in fırlatılışı hakkında haberi 14 Nisan'da yaptım zaten. Buradan ulaşabilirsiniz.

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Sorun sorun yaşamaları değil ki jet motorlarının havayı yakması nedeniyle çok büyük ısı yaymaları ve bunu atmosferin üst tabakasında yapmaları nedeniyle otomobillerden daha fazla kirletici olmaları. Flight simülatörden baktığında arı kovanı gibi dünyanın üzeri. Bunlar bazen belli bölgelerde yoğunlaştığında o bölgede ciddi hava sıcaklığı değişimine bile sebep olabiliyorlar. Bir Boing 747 tam depo ile uçtuğunda 40 bin küçük otomobilin yarattığı zararı tek başına yaratıyor gerisini hesab edin günde kaçtane Boing uçuyor Dünyada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AO -- 27 Nisan 2023; 18:1:25 >
  • hala küresel ısınma saçmalığına inananların olması şaşırtıcı

  • ona bakarsan telefonda alamazsın, zaten tak tak diye bunları piyasaya sürmezler, önceki teknolojinin piyasada doymasının ardından piyasaya giriş yaparlar

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Bende hala buna inanmayanlara şaşıyorum. İnanmanız için ne olması gerekli mesela. Nasıl bir işaret bekliyorsunuz? Kutuplarda buz kalmamasını mı soluyacak oksijenin kalmamasınımı nedir beklenti.

  • 10 yıl önce telefon bataryalarında devrim bilmem ne dendi. Batarya kapasitesini artıramadıkları için şarj süresini kısalttılar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Jet uçak izlerine baktığımızda beyaz su buharı görürüz. Su buharı kirletici ?

    Jet uçaklarının kanatlarının depo olması en büyük kandırmacalardan biridir.

    Concorda kanadının içi. Depo denilen o bölgede ne görüyorsunuz? Ben çelik güçlendirmeli ince kanat profili görüyorum.

    O bölgeye yakıt konulabilir mi? Konuldu diyelim, Mach x 2 hızda uçan bu uçak, o yakıtı ne denli güvenli şekilde çekebilir?


    Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor

    Gördüğünüz üzere "şuna inanın, bu doğrudur" demiyorum, görünenler üzerinden sorular soruyorum sadece.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler.

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Bu soruna şöyle cevap vereyim:


    aynısını otomobil için düşün depoda az benzin kaldığında araç dik bir yokuşu çıkarken veya inerken neden stop etmiyor?


    Diğer sorularınla ilgili şöyle bir şey anlatayım.


    Şimdi bizim fabrikada Gemi motorları var bunlar neredeyse bir bana büyüklüğünde. Doğal gazı yakıp Elektrik üretiyorlar böylece fabrika besleniyor. Şimdi fabrika içinde zaman zaman bazı makinalar açılıp kapanıyor ama günün sonunda bu fabrikanın çekeceği max. gücün bir hesabı var bu motor sayıları üretim güçleri ona göre hesap edilip koyulmuş. Yani max. gücün üzerine çıkacaksak ekstra motora ihtiyaç var. Şehirleri ve ülkeleride tıpkı bu fabrika gibi düşünün her ülkenin bir planlama sistemi var. Her konut için neden bir sürü yerden izin alıyoruz her fabrika için neden gidip izin alıyoruz işte bu planlama (elektrik su kanal..) hesaplarının yapılarak bu büyüme hızına göre yatırım yapılabilmesi için yani olay planlama olayı planlama yapmazsanız doğru düzgün elektrik veremezsiniz. Aynı şekilde her mahallenin bir trafo gücü var o güçlere göre o trafoyu besleyen daha büyük onuda besleyen Ana şebeke var. Ana şebekedeki üretim kadar anca bu binalara elektrik verirsiniz. Mahalleye bir fabrika habersiz gelip makinalarını açarsa o trafo o fabrika için gerekli gücü vermez makinalar çalışmaz yada mahallede herkesin sigortaları atmaya başlar. Gidersin elektrik idaresine ben şu kadarlık trafo gücü istiyorum dersin o firmada elektrik üretimi için motorunu gazını vs.. yatırımını yapar derki şu tarihten itibaren benden bu gücü alabilirsin yada derki bu gücü sana veremiyorum o fabrikayı yaparken bana mı sordun. İşin özeti olay Planlama yatırım olayıdır. Sen şimdi yine Atmosfer falan yazacaksın ama ben onlara inanmayacak kadar bu işlerin içindeyim boşa zahmet etme. Ayrıca bu gün Elektrik gücü yetersiz olduğu için Mesela Çin de bazı tip fabrikaların kurulmasına izin verilmiyor yada belli bir plan dahilinde izin veriliyor o da şebeke gücünün arttırılabilmesi durumu ile ilgili. Dünya zevk için mi bu kadar riske girip nükleer santral kuruyor radyasyon fakiri öldürüyorda elektriği havadan alıp bize satanları öldürmüyormu ki.





  • bizim öncelikli konularımız bitsin, sıra bilime gelecek.

    "Gaziantep Üniversitesi soyunma odasının ismini giyinme odası olarak değiştirdi."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huzun6167 -- 27 Nisan 2023; 19:1:54 >
  • madbad M kullanıcısına yanıt

    İmam hatip. Papaz eriğini imam eriğine çeviriyorlardır. Tübitak desteğiyle Dünyanın en büyük batarya üreticisinden tarihi atılım: Yeni bir çağ başlıyor 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.