Şimdi Ara

Dünya’nın 1 milyar yıllık evrimi sadece 40 saniyeye sığdırıldı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
4.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben evrime inanıyorum.

  • Yurtsever1453 kullanıcısına yanıt

    "Evrime inanıyorum" önerme olarak evrimi kabul ettiğini ifade etmekle beraber tuhaf bir ifade. Tabiatta varolan bir örüntüyü inanıyorum şeklinde ifade etmek garip çünkü. Derim ki elektromanyetizmaya inanıyorum. İnanıp inanmamam bu noktada pek de bağlayıcı değil; bağlayıcı olan inter-subjektif ve objektif ampirik dünyada evrim örüntüsü ya da olgusunun gerçekliği. Evrim var. Bilimsel düzlemde "evrimi" açıklama şeklimi geliştirebilirim ama örüntüsel varoluşunu inkar edemem. Bilimin hipotetik realist ontolojisinde evrim asla inkar edilemez. Nükleer süreçler gibi. Elektromanyetizma gibi. Kütleçekimsellik gibi. Evrimden söz ederken aslında evrensel bir örüntüden, bir doğa yasasından, bir olgudan dem vuruyoruz. "İnanç" terimi epistemolojik anlamda bir önermeyi doğru kabul etmek veya bellemek anlamında kullanılıyorsa o kadar sorun yok ama dindeki gibi bir manada kullanılıyorsa ciddi sıkıntı mevcut.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Büyük ölçüde katılıyorum. Lokomatif portakal, Webbie, Neomy, Kraven, Tarihçi gibi üyeler daha önce kayboldular, ki onlar kültür-bilimin nitelikli üyeleriydiler. Toksik oldukları düşünülen tom waits, plantinganın cini, zodion vb. gibi üyelerden özellikle plantinganın cini forumu çok zehirlemişti. Bir gün ateist, ertesi gün müslüman, sonraki gün apologetik hristiyan olan bu üye daha sonra iyice cıvıttı ve işi tamamen dalgaya vurup kaydını silip gitti. Zodion hala var, popüler konularda görüyorum. tom waits, artık kimin yan hesabıysa, onlarca yanın yanı hesap açıp forumu zehirledikten sonra hesabı kapatıp çekip gitti. Onların sinik tavırları belki diğer forum üyelerini forumdan soğutmuştur, bilemiyorum.


    Katılmadığım tek husus ise toksik bile olsalar, sadece teoloji ve metafizik saplantılı bile olsalar, 4-5 yıl önceki üyelerin entelektüel kapasitesi bana bugünkülerden daha yüksek geliyor.





  • Aslında yaşanan her şey simülasyon gibi bir şey. Öyle çok detay kasmaya gerek yok. Görmeni istediği şeyi görüyorsun.

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Neommy yanlış hatırlamıyorsam yıllar evvel vefat etmişti. Onu da tesadüfen Webbie'nin yine yıllar evvelki bir mesajına rastgelince öğrenmiştim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 19 Kasım 2022; 0:41:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vefat etmeden çok önce girmeyi bıraktı.

    Velhasıl kelam, forumun birçok bölümünde belirli üyelerce meydana getirilmiş olan, forumu ayakta tutan, bölüme özgün gelişmiş bulunan organik yapının kültür bilimdeki versiyonu varlığını devam ettiremedi. Sanırım bu konuda hemfikiriz. Tabii bu bazı üyelerdeki toksikleşme ve babamın çiftliği tavrıyla da açıklanabilir, üyelerdeki genel nitelik düşüşüyle ya da hepsiyle birden. Belki de kültür bilimin ölümü Türkiye'ye özgü daha genel bir sorunun göstergesidir. Bilime, entelektüelliğe, kültürlenmeye ilgisiz; yalnızca ana akım siyaset ve boş muhabbetten haz alan, hayatını ilgilendiren teknik detayların ötesine geçmeye heves edemeyen bir toplumumuz var maalesef. Onun için konu dışı, ülke dünya gündemi, sıcak fırsatlar, cihaz forumları vb capcanlı, kültür bilim forumu ise daha çok bir harabe dizisi gibi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.