Şimdi Ara

Dünya küre ise eğim nerede? (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
692
Cevap
3
Favori
11.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Adı yerçekimi, bir şekilde kütle çekiyor da nasıl çekiyor bunu zaten fizikçiler de açıklayamıyor. Bir kuvvet var ve adına yerçekimi kuvveti demişler. Düz dünya ismi gibi. Başkası tepsi dünya der başkası başka isim der. Hava olmasa da aşağı doğru düşeriz. Neden düşeriz işte orası aslında açıklanmıyor. Kesin olan şey bir kuvvet bizi aşağıya çekiyor.


    Verdiğin cevap saçmalıktan ibaret. Otogardan otobüse mi biniyorum anlamadım nereye istersen git ne demek? Cevabını bilmiyorsan bilmiyorum de. Dünyanın küre olduğunun en basit ispatı budur. Aksini ispat edemezseniz iddianız saçmalık olarak kalır.

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Bu konu 34 sayfa kardeş.

    34 sayfa boyunca neredeyse her sayfa dünyanın küre olmadığının ispatlı videolarıyla dolu. Bir tanesini tut o zaman cevap ver madem dünya küre ise, onlarca eğim videosu var, bir tanesini tut o zaman o videolardan alıntı yap bana eğimi göster. Bir geride yıldızlarla ilgili sorum var, madem dünya küre ise tut ona cevap ver madem. Buraya gelip Panamadan batıya nereye giderim demekle birşeyler ispatladığını sanıyorsan işimiz var.


    Panama'dan uçağa binmişsin nereye gidersen git beni ne alakadar eder? Ben pilot muyum? Hangi rota daha kısa ben nereden bileyim? Ben uçak şirketi sahibi miyim hangi rota yakıt açısından daha karlı ben nereden bileyim, saçma sapan sorular sorup duruyorsun yok ekvatorun uzunluğu düz dünyada kaçmış..kaçsa kaç ne fark edecek sen ne istersen o olsun ekvator uzun ise dünya düz mü olacak? yoksa küre mi? sanki saçma sapan sorular.


    Hiçbir kuyvvet bizi aşağı çekmiyor, eğer cisimleri aşağı çelen bir güç olsaydı 1 gramlık kelebeği çekerdi, mangal yaktığın dumanı çekerdi, bir cisim havadan hafifse yükselir, ağır ise düşer olay bu kadar basit. Küre dünyaya saçma sapan kulp uydurmak için kütle çekimi diye birşey uydurmuşlar, denizler neden dökülmüyor sorusuna kulp uydurmak için yerçekimi var ondan demişler .hmmm tmmm yerçimi var ondan..ısınan hava? yok onu çekemiyor kardeş hmm tmm bilim ilim nasa ne derse o





  • Gel gittende haberi yok ilkokul terk arkadaşın. Ay dünyaya yaklaştığında sular yükselir. İşte sana kütle çekim ispatı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=gZQh2YvacOg&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zavallı adam sene 2024 hala aya gidildiğini zannediyor gerçekten çok acıyorum çok üzülüyorum bir insan bu kadar saftirik nasıl olabilir diye artık saftirik mi adam mı kandırmaya çalışıyor bilemem...sana demiyorum periah videosunu koyduğun adama diyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 14 Nisan 2024; 17:7:42 >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Seni akıl hastanesine kapatırlar bu iddialarını böyle savunursan dışarılarda haberin olsun.


    Basit sorular sordum sana, cevabını bilmiyorsan bilmiyorum dersin. Ben bir şey iddia etmiyorum sen ediyorsun.


    Yer beni çekmiyor dedin zaten orada dedim ben uçmuş biriyle muhatap oluyormuşum meğer. Ne diyim Allah akıl fikir versin sana.

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    tabi tabi..tepataklak durduğuna inanan veya döndüğünü hiç hissetmediği halde saatte yüzbinlerce km hızla döndüğünü zanneden kişileri akıl hastanesine kapatmazlar ama 34 sayfanın her birinde dünyanın küre olmadığını ve dönmediğini ispatlayan adamı akıl hastanesine kapatırlar öyle tabi..sizin biat ettiğiniz düzen böyle..düzene karşı çıkan akıl hastanesine değil mi.


    bu kadar boş yazacağına bomboş şeyler soracağına arka sayfada sorduğum temel sorulara cevap verseydin kendin için daha hayırlı bir iş yapardın bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 14 Nisan 2024; 18:4:39 >
  • Neyi ispatladın sen ya. Kendi kendine yazdığın şeylere inanıyorsun. Google a yaz bşr daha diyorum. İstersen kendin yap basitçe. Timelapse milkyway. Dünyanın döndüğünü gör.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 14 Nisan 2024; 19:8:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yazmak istemiyorum arkadaşın konusu popüler olmasın diye ,


    2. Dünya Savaşı sırasında Japonya'nın Pearl Harbor bombardımanını yapmak için gittiği rotayı bu sanıyorlar galiba. :D Sağdaki siyah yuvarlak Japonya, soldaki siyah yuvarlak ABD, kırmızı yuvarlak Pearl Harbor'ın olduğu Hawaii. Çok mantıklı siyah çizgiyi takip eden yoldan gitmeleri değil mi? 🤣 Kırmızı yoldan gittiklerinde gitmeleri gereken mesafe 6,500 km, siyah yoldan gitseler mesafe 33,000 km! Gerçekten hiçbir şey bilmiyor olmak lazım.


    Dünya'nın şeklinin düz olmadığının bile farkına varamayan kişilere küre ile geoit farkını nasıl anlatacağız?



    Buna verdiği cevap şu ; Pearl Harbor olayı ne ben tam bilmiyorum, nerden gitmişlerse gitmişler sen nerden biliyorsun nereden gittiklerini?


    bu sadece cevaplayamadı 1 tane örnek ; daha cevaplayamadı bir sürü sorum var.


    İkinci Dünya Savaşı esnasında ABD’nin Hawai adalarına Japonlar tarafından yapılan Pearl Harbor hava saldırısını hatırlayın. Japonlar da arkadan dolanmış ve iki puanı kapmışlardı.

    Japon uçakları Pasifik uçuşu ile adalara ani bir baskın yapmış, adalarda konuşlanan Amerika Birleşik Devletleri ordusuna büyük kayıp verdirmiş ve bu olay sonrasında ABD de İkinci Dünya Savaşı’na dahil olmuştu.

    Ve o savaş, Güney Pasifikteki Tinian Adasında yer alan ABD hava üssünden kalkan Enola Gay ve Bockscar isimli ABD uçakları ile Japonya’ya yapılan Hiroşima — Nagazaki saldırıları sonucunda nihayetlenmiştir.

    ****

    Uçaklar havada ekvatora paralel dümdüz bir şekilde uçmuyorlar elbet, onların da yolu kısaltmak için belli rotaları var.

    Herkes biliyor ki dünyanın dönüşüyle ilintili olarak yolculukların gidiş ve dönüş saatleri de değişiyor.

    İstanbul’dan Tokya’ya uçarken (dünya da aynı yönde ilerlediği için) uçuş 12 saat 48 dakika sürerken, Tokya’dan İstanbul’a uçarken (İstanbul uçağın yönüne doğru ilerlediği için) uçuş 11 saat 10 dakika sürüyor.

    Dünya düz olmuş olsa böyle farklar da olmayacaktır haliyle.

    ****

    Siz teorilere inanır mısınız bilmem ama genellikle somut gerçekler teorileri çürütüp gider böyle.

    “Ben aile içi evliliklerden doğan çocuklarda problem olacağına inanmıyorum” demek bilim yönünden ne kadar aciz görünürse, “Ben dünyanın yuvarlak olduğuna inanmıyorum” demek de o kadar aciz görünüyordur.



    neyse arkadaşlar herkese iyi forumlar. Arkadaşa pek fazla cevap vermeyin. konusu popüler olmasın.Daha geçen gün güneş ve ay tutulmasını izledi :D


    Dünya küre ise eğim nerede?




  • Rohirrim25 R kullanıcısına yanıt
    Şu haritayı görmediklerinden böyle galiba. Türkiye merkezli harita göre göre düz sanmaya başlıyorlar.
    Dünya küre ise eğim nerede?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • küre kafaların biat ettiği kütle çekim saçmalığı..

    kütle çekim diye birşeyin temelde olmadığını savunan fizikçiler, akıl hastanesine bunu da atın hadi.



    bir diğer uydurma da ayın kütle çekim etkisiyle dünyadaki denizleri hareket ettirdiği iddia edilen gelgit.


    kafanıza sokulan saçma sapan bilim denen hurefelere değil gerçek bilime inanın, kütle çekim formülleri ile ayın dünyadaki denizleri çekemeyeceğinin ispatı 35:00dk'dan itibaren bütün formülleriyle ispat ediliyor, hadi bunları da akıl hastanesine atın size çok yakışır



    Dünya küre ise eğim nerede?DÜZ DÜNYA AKADEMİSİyoutube
    CANLI YAYINIMIZDA KÜRE DÜNYADA MED CEZİR OLAYININ İMKANSIZLIKLARINI MERCEK ALTINA ALIYORUZ. DÜZ YERYÜZÜNE GÖRE MED CEZİR NASIL OLUŞUR? KÜRE DÜNYA VE DÜZ DÜNYADA MED CEZİR AKLINIZLA OYNAMALARINA İZİN VERMEYİN... 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN KEYİFLİ SEYİRLER @duzdunya @aliduman3217 @AlternatifAkim @gencerdugan @7Zone-youtube-channel https://twitter.com/dogrusoz_r
    https://www.youtube.com/watch?v=KA_MpjjVFS0&t=2114s




  • Peki mevsimler nasıl oluyor onuda anlat. Tepsi dünyada güneş aynı yörüngede dönerken, dünyanın farklı yerlerinde farklı mevsimler nasıl oluşuyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şu konunun bu kadar güncel kalması da... ne bileyim... Dünya küre ise eğim nerede? Modern fiziği ve astrofiziği hiçe sayabilirsiniz, ama buna karşı argümanlarınızın bir o kadar bilimsel olması gerekir. Bu durumda oturup tartışmak, fikirleri savunmak da zevk verir. Fakat sağdan soldan iki video koyup kahvehane ağzıyla "dünya düzdür, ehe ehe" denilince insan ciddiye alamıyor.


    Yine de sürekli çok basit iki konu üzerinde ısrarla yazılar yazılmış. Basitçe cevap vereyim:


    1. Yüksek hızda döndüğümüzü neden hissetmiyoruz?


    Cevap: Çünkü hızı değil ivmeyi hissederiz. Mahalle arasında 60 km/h giden bir arabada bile hızı hissedebilirken ortalama 1000 km/h sabit hızla giden uçaklarda hostesler karton bardağa sıcak çay koyabiliyorlar. Sizin mantıkla çay damlacıklarının havada uçuşuyor olması lazımdı.


    2. Yerçekimi diye bir şey yok mudur? Her şey cismin havadan ağır veya hafif olmasına mı bağlıdır?


    Cevap: Böyle bir iddianız varsa bunun ispatı çok kolay. Yapacağınız şey bir haznenin içerisine bir elma ve kamera koyuyorsunuz. Kuvvetli bir vakum pompası ile içerisindeki havayı çektikten sonra elmanın uçup uçmadığına bakıyorsunuz. Vakum mutlak sıfır olmaz mı? O zaman elmanın altına bir de terazi koyuyorsunuz, havayı çekince ağırlık değişiyorsa tamamdır bu iş. Ama spoiler vereyim: Ağırlık değişmeyecek.


    Bu arada şunu da söylemek isterim: Özellikle hız ve ivme ile ilgili durumu konuyu açan arkadaşa çok önceden açıklamıştım. Eğer kendisi gerçekten inandığı şeyi savunuyor olsaydı en azından bu konuda cevabını bildiği halde ısrarla aynı şeyleri yazmazdı. İşte bu yüzden tartışma adabı ve kalitesi çok önemli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 14 Nisan 2024; 21:33:39 >




  • Uçak düz gidiyor hiçbir kütle çekimine de maruz kalmıyor hiçbir eğimli düzlemde de gitmiyor, örnek verirken aynı örnekleri verin lütfen cevap veriyormuş gibu yapıp alakasız örneklerle kendinizi de bizi de kandırmayın..
    Dünya ise sözde eğimli bir düzlemde ve üstüne güneşin kütle çekimiyle birlikte gidiyor, güneşin verdiği bu savrulmayı ve eğimli gidilen bir hızı hissetmemeniz mümkün mü? Arabayla sözde dünyanın dönüş hızına paralel 1.666 km hızla viraja girin en ufak bir virajda bile savrulursunuz.
    Bu da yetmiyor hem dünya hem güneş hep beraber döne döne evrende bilmem kaç km hızlarla da gidiyoruz, tüm bu hızların ve dönmenin üstüne bu dönmeyi de ekleyin.

    Ama arkadaş uçakta giderken bardağa çay koyabiliyormuş.:)) iki çay koy dostum demli olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya tek başına ve dünyadan başka hiçbir kütlenin (güneş gezegen vs) çekimine maruz kalmadan dümdüz gitseydi o zaman uçak örneğini verirdiniz.

    Dünya üç şekilde dönüyor, birincisi kendi etrafında, diğeri güneşin çekimiyle güneş etrafında, diğeri de bütün güneş sistemi ile birlikte evrene doğru.
    Uçak üç şekilde mi dönüyor da uçak örneği veriliyor.

    Böylesine fıldır fıldır dönen üstelik güneşin çekimiyle de savrulması gereken bir küre üstünde bu kadar devasal hızlarla dönmeyi hissetmemek mümkün değildir.
    Hissetmiyoruz çünkü dünya dönmüyor sabit. Dönen şey üstümüzdeki sistem bu kadar açık, artık şu saçmalığa inanmayı bırakın hissetmediğiniz şeyleri kabul etmeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 14 Nisan 2024; 23:6:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niye bu kadar uzattınız ki, adam belli ki sağlıklı bir zihne sahip değil. hala bilim falan diyorsunuz adama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilim falan diyen yok bilim diyen benim bak yukarıda gelgit olayının ay ile bir alakasının olmadığını formülle ispatladık. Sen de bilim yap bana formüllerle gelgitin ay sayesinde olduğunu ispatla yer mi? Yemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 15 Nisan 2024; 0:16:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.