Şimdi Ara

Dünya küre ise eğim nerede? (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
692
Cevap
3
Favori
11.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Uzayla dinler yani yaradılış teorisi çelişiyor. Uzayı araştırdıkça big bang kanıtlanıyor. Bu konuyu açan o yüzden uzaya karşı. Uydur uydur ipe diz saçma iddialarla algı kasıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 13 Nisan 2024; 14:26:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    İyi de namaz kılarken yönünü "yakın olan "Kabe'ye çevir demiyor ki ayet. Kabe'ye çevir diyor, yakını uzağı yok ki bunun. Kanada'daki müslüman namaz kılarken da uzak Kabe'ye çeviriyor yönünü:) o zaman o kişi de ters yöne dursun daha yakın:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Rahman suresi 33:

    Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin sınırlarını aşıp öteye geçebilirseniz haydi geçin! Ama (tarafımızdan verilmiş) bir güç olmadıkça geçemezsiniz.


    Göklerin sınırları neresi? Evren modele göre bir sınır yok, düz dünya modele göre bir sınır var ona da gökkubbe deniyor. Ben böyle anlıyorum.


    Evet Türkiye'de gitti, Türkiye ile Abd veya başka ülke ne farkeder? Alper Gezeravcı'nın giydiği kıyafetle 5 m denize bile dalamazsın mesela.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Nisan 2024; 14:45:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Yüzünü çevir diyor işte. Sırtını dön demiyor ki. Mesafe olarak hangisi yakın ise onu yapmak insan aklının uygulayacağı şeydir. Kanada'daki değil ama olsa olsa Büyük Okyanus'ta gemideki birisi küre dünyaya göre iki tarafın da eşit mesafede olduğu bir yerde olabilir.


    Diğer mesajında bahsettiğin ayet de uzaydan değil Allah katından bahseder. Sen Allah dünyanın bittiği yerdedir diyorsan o senin bileceğin iştir.


    Neyse konu din değil zaten din tartışmanın bir mantığı yok. Neden konuyu buralara getirdin onu da anlamış değilim.


    Rusya ve Çin gibi düşman diğer ülkeler neden ABD'nin iddiasında ve Japonya tarafından ABD'ye nasıl gidiliyor soruları önemli. Bu sorulara bir cevap verebilirsen sevinirim.

  • Miraclescape kullanıcısına yanıt

    Neden çelişsin? Big bang ateistlerin pek sevdiği bir şey değildir normalde bunun farkında mısın? Big bang teorisine karşı iddialar da var. Dünyanın şekli ne olursa olsun tanrı kavramı bu tartışmanın dışında olmalı mantıken.



    Bu konuyu açan arkadaşın kafasının değişik olduğunu kendi de biliyordur zaten. Saçma iddiaları var mı yok mu bilgi sahibi değilim ancak saçma ise çürütmek zor olmasa gerek. Şu ana kadar beni tatmin edecek arguman sunamadı ama iddialarının çürütüldüğünü de görmek konuyu okuyanlar için iyi olurdu.


    Her bilimsel konuda da din tartışması yapmak donanımhaber klasiği bu arada.

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Kardeş ters dönünce de sırtını dönmüş olmuyorsun zaten, yine yüzünü dönüyorsun. Çünkü küre dünyada her iki tarafta da yüzünü Kabe'ye dönmüş oluyorsun.

    Ayette yerin ve göğün sınırı diyor, Allah katı ne alaka? Göğün bir sınırı var onu aşamazsınız diyor, zaten aşamadıkları için dünyada video çekip uzaydayız diye uyduruyorlar.

    Rusya ve ABD'nin düşman olduğunu hiç sanmıyorum ben, Japonya tarafından ABD'ye nasıl gidilir bilmiyorum incelemedim ama yirmiye yakın pilotun dünya düz dediği çekimler var bana göre bu çekimler yeterli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben uyduruyormuşum.
    Söylediğim herşeyin videosunu ispatını deneylerini koyuyorum. Söylediğim hiçbir şey sadece cümlelerden ibaret değil, hepsi çekimlerle görsellerle ispatlı.
    Yüzlerce km zoom yapıyorsun eğim yok,. eğim nerede? Hani dünya küreydi?
    Dünyanın şekline geoid diyorlar ama bütün dünya görselleri top gibi yuvarlak. Hani dünya geoid idi? Geoid ise neden top gibi yuvarlak dünya şekilleri var?
    Çünkü bütün küre dünya resimleri elle çizim hepsi yalan.

    Yıldızlar dedik, madem dünya güneş sistemi fıldır fıldır dönüyor neden her gün aynı yıldızları her gün aynı yerde görüyoruz neden araya başka yıldızlar girmiyor?
    Binlerce yıldır saatte zibilyon km devasal hızlarla evrende gidiyor madem katrilyarlarca galaksi var neden bir tanesine bile çarpmıyoruz hiç.
    Çünkü katrilyarlarca galaksi katrilyarlarca gezegen vs yok hepsi yalan hepsi animasyon.

    Uyduruyormuşumm.

    Asıl uyduranlar küre dünyayı bu insanlığa yutturan sahtekârlar ve bu sahtekarlara biat etmiş buraya gelip uçak uçarken burnunu hiçbir şekilde eğmediği halde eğiyor diye yalan söyleyen yalancılardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Nisan 2024; 17:13:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Söylediğin herşey uyduruk. 10 tane pilot bulmuşsun dalgasına dünya düz diyen onu söyleyip duruyorsun. Birde havuz resmi. Astronotlar havuzda eğitim yaparlar. Burda söylenen her kanıta kulağını tıkamışsın, kendi kendine konuşuyorsun insanları engelleyerek.

    Yaz google a. Timelapse milkyway. Çıkan video ları izle. Dünya dönüyormu dönmüyormu. Ay neden hilal oluyor. Çünkü dünyanın gölgesi yuvarlak gölgesi ay yüzeyine düşüyor. Dünya üstündeki tüm gözlem evlerine üniversitelere inanmayacamda senin uyduruk 10 pilotuna inanıcam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Din tartışmayacağım daha fazla, neye istiyorsa insan ona inanır.


    Şimdi size göre sürekli batıya giderek aynı yere ulaşılamıyor mu yani? Ne olur sürekli batıya gidilirse peki? Dünyanın sonuna mı geliyor? Düz dünyacılar bu hususu nasıl açıklıyor?

  • Fıldır fıldır dönüyoruz sözde, şuna gerçekten inanan var mı gerçekten?

    Hem dünyada dönüyoruz,

    hem de aynı anda güneşin etrafında dönüyoruz,

    O da yetmiyor hem güneşin, hem de kendimizin etrafında hep birlikte de başka bir çemberde dönüyoruz,


    O da yetmiyor saatte zibilyon km hızla da hep beraber dönüyoruz..:))))


    Ama nedense bu devasal dönme hızları hiç hissetmiyoruz, işin daha ilginci hiç durmadan bu kadar şeyin etrafında dönmemize rağmen bunu hisseden bir tane insan evladı yok.


    Ama döndüğüne inandırılmış milyarlarca insan var.:))



    Animasyonlarla insanlar nasıl kandırılır izleyelim;


    𝐵𝑖𝑙𝑎𝑙 𝑀𝑢𝑡𝑙𝑢 (@41Sepetchily) on Xtwitter
    *Asla Hissetmiyorsun, *Asla Gözlemlemiyor Ve *Asla Ölçemiyorsun Ama Küremsi Ve Sularla Kaplı, Kozmik Dev Bir Taşın Üstünde Binlerce ve Binlerce Yıldır Durmaksızın; Kendi Ekseninde 1.666 km/h Güneşin Etrafında 66.600 mil/h Güneş Ve Güneş Sistemi İle Birlikte 792.000 km/h…
    https://twitter.com/41Sepetchily/status/1778042407671460290?t=ufhN29xEIFNfhMk26LRIUA&s=19



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Nisan 2024; 17:43:0 >




  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Tamam din tartışmayalım da ayet de çok açık yani, göğün sınırı diyor aşılamaz aşamazsınız diyor. Ama NASA bak aştık diyor. Sonra belgesel çekiyor animasyon koyup herşey tesadüfen oldu diyor..neyse..


    Kutuplara gidilsin ve oradan sürekli batıya veya doğuya gidilsin yine aynı yere gelinir, dünyanın etrafı dairesel olarak buzullarla çevrili.

  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Semavat ile sema aynı şey değildir. Gökler ifadesi bilinçli yazılmıştır, çoğuldur en az 3 gök demektir. Arap dilini biraz araştırmanı öneririm.



    Dünyanın etrafı buzullarla çevrili dediğin nasıl oluyor? Yani ben Amerika kıtasından batıya doğru gittiğimde buzullarla mı karşılacağım? Buzulları aşacak teknoloji mevcut artık buzulları geçince hangi kara parçasına geleceğim? Asya kıtasının doğusuna mı? Kuzey güney yönlerinden bahsetmiyorum bu arada. Hep batıya gideceğim.



    Amerika kıtasının Ekvator bölgesinden Panama ülkesinden hep batıya doğru ilerleyeceğim diyelim. Neler olacak ilerledikçe? Küre dünyaya göre Büyük okyanus boyunca sadece deniz ile muhatap olup Çin taraflarına gelmem gerekli. Düz dünyaya göre buzulları mı geçeceğim? Neler gelecek başıma?

  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Aşağa düşecen

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arabada giderken hissediyormusun sabit hızda giderken. İlkokul fizikten haberin olmayınca öyle sorarsın. İlkokuldamı bitirmedin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Tüm çevirilerde yerler ve gökler diye çevirmiş, tamam en az 3 gök olsun ne fark eder ki? Aşamazsınız diyor, bir güç olmadan yeri ve gökleri aşamazsınız diyor işte daha nasıl desin?


    Buzulları aşacak teknoloji mevcut olsa da antarktika anlaşması var, antarktikaya hiçbir ülke gidemiyor anlaşma ile yasak, biri haber koymuş buraya antartikaya giden bilim ekibi vs diye ama sadece antartikaya yakın bölgeye gidilebiliyor, tam olarak antarktikaya gitmek yasak..neden yasak ben yorum yapayım; antarktikada bilmediğimiz şeylerin bilinmesini istemeyenler olabilir, orası zaten meçhul biryer, sen sürekli soru soru soruyorsun neler gelecek başıma vs tarzında ama insanlığın bilmediği birçok şey var, sen önce küre model saçmalıklarını sorgula bence, yoksa antarktikanın ötesinde ne var diye sormak şu an için insanlık için çok erken.

  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Allah katı senin için hemen dünyanın bitimi ise bir şey demiyorum dedim sana zaten. Gökler ifadesi ile bir sürü gök var üzerimizde diyor ayet. Sen bunların hepsi dünyanın içinde diyorsan bilemem. Düz dünya iddiasını ben sadece dünya şekli sanıyordum ama çok farklı bir şeymiş sanırım.


    Küre dünya modelinde ekvator bölgesinde sürekli batıya gidersen Antarktika ile karşılaşma ihtimalin 0. Düz dünya modelinde ekvatordan sürekli batıya gidersem Antarktika'ya mı ulaşırım demek istedin?


    Antarktika'nın ötesi neresi anlamadım hiç.


    Öyle şeyler söyledin ki RPG oyunundaki dünya sınırı gibi tarif ediyorsun. İstediğin kadar batıya git buzullarla karşılaşırsın ve bu buzulların da insanın geçemeyeceği sınırı var der gibisin.

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Ayette Allah katı ifadesi nerede geçiyor? Belli bir güç olmadan geçemezsiniz diyor, Allah katı için belli bir güç mü gerekiyor sana göre? Sana göre biz ayeti böyle mi anlamalıyız yani; Allah katına ulaşmak için belli bir güç motorin ultra yanıcı bir enerji vs? Sana göre ayeti böyle mi anlamalıyız? Şu ayeti sen nasıl anladın bir açıklar mısın çok merak ettim.


    Ekvator bölgesinden batıya değil, kuzeye kutuplara gidip sürekli batıya veya doğuya gidersen aynı yere gelirsin, sana attığım düz dünya görseline bakarsan ordan da anlarsın ne demek istediğimi. Antarktika ötesini anlatmadım ki zaten anlayamazsın o yüzden, antarktika anlaşması var zaten orda ne olduğu muamma, kimse bilmiyor çünkü gitmek yasak, gidilmesi yasak olan biryer için orada ne var anlamadım hiç diye sorman abes, kimse anlamadı zaten kimse de bilmiyor merak etme bilmeyen tek sen değilsin.


    RPG oyunu gibi olabilir, sonuçta oyunlar da gerçek hayattan alıntı, birşeyin RPG oyunu gibi olması onu yanlışlamaz.





  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğin ayete benzer farklı ayette yazar onunla birleştirip o şekilde yazmıştım. Gökler bir sürü var ve Allah katına en yakın gök aşılamaz diğer ayete göre. O ayeti tek başına alırsak ne anlam ifade eder pek emin olamadım, yerçekimi gücünü belirtiyor olabilir, güneşin çekimini belirtiyor da olabilir. Tabi bunlar düz dünya sistemine ters anladığım kadarıyla. Dediğim gibi konu bu değil zaten. Herkes istediği gibi inanır.


    Ben kuzey ve güneyden bahsetmiyorum. Dünyanın küre olduğunun ispatı böyle yapılır. Bulunduğun yerden sürekli batıya doğru ilerlersen yine aynı yere gelirsin. Düz dünyada ne oluyor? Buzulları, Antarktika'yı sen kattın.



    Yeniden sorayım: Panama ülkesinden uçakla kalktım sürekli batıya doğru ilerliyorum. Ben ilk kara parçası olarak neresini göreceğim?

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Yerçekiminin gücü olsa 1 gramlık kelebeği çekerdi.


    Yerçekimi diye birşey kuvvetle muhtemel yok, bir cisim havadan ağır ise düşüyor, havadan hafif ise yükseliyor, olay bu kadar basit. Gerizekanın kafaına elma düştü diye yerçekimi diye birşey uydurmuş, dememiş ki bu elma havadan ağır o yüzden düşüyor.


    Panamadan kalktın batıya nereye gidersin bakamadım kusura bakma, haritadan bak nereye istersen oraya git benim için sorun değil.

  • Dünya tepsi gibiyse ya her taraf karanlıkta kalır yada aydınlık olur. Ama bazı yerler karanlıkken bazı yerler aydınlık. Bazı yerler örneğin kutuplar soğukken ekvator sıcak. Yazın kuzey yarım küre sıcak, kışın güney yarım küre sıcak. Bunların hepsi dünyanın küreselliğinin kanıtı sayın ilkokul terk arkadaşım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.