Şimdi Ara

Dünya küre ise eğim nerede? (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
703
Cevap
2
Favori
11.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • XanthiN kullanıcısına yanıt

    Dünyanın varsayılan eğimine göre Everest tepesindeki fark 700 küsür metre olmalı, küre dünyayı ispat edeceğim diye düz dünyayı ispat etmişler.



    Dünya küre ise eğim nerede?
    Dünya küre ise eğim nerede?ALTERNATİF AKIM (@alternakim) on Xtwitter
    DÜNYA ÇOK BÜYÜK; EĞRİLİK ANLAŞILAMAZ ALGISI | KÜRECİLERE KEKLENMEYİN!!! düz dünya #düzdünya flat earth #flatearth
    https://twitter.com/alternakim/status/1766547179399795179?t=SuFKQi2R1cZm1_5g20OHNw&s=19
  • Dünyanın döndüğü paylaştığım timelapse videolarında açıkça görülüyor. Timelapse nedir, sabit fotoğraf makinesini tutar uzayı çekersin belli aralıklarla, sonra bunu hareketli videoya çevirisin. Youtube a yazsın arkadaş timelapse milkyway (samanyolu demek) çıkan video ları izlesin. Düz dünyacılar aynını yapıp aksini ispat edebilirler dünyanın dönmediğini kanıtlayabilirler. Bunu yapmadıklarına göre dünya dönüyor ve küre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 12 Nisan 2024; 16:0:32 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Uçağa binmeyen kaldı mı.


    Uçağa biniyoruz uçak yükseldikten sonra düzelip dümdüz gidiyor. Siz hiç saatte 800-1.000 km hızla giden uçakta uçağın burnunu her 2-3 dk'da bir aşağıya eğdiğini görüyor musunuz?

    Dünya küre olsaydı uçak her 2-3 dk'da bir aşağı doğru eğilirdi ama uçak hiç aşağı doğru eğim vermiyor dümdüz gidiyor çünkü dünya küre değil düz.



    Dünya küre ise eğim nerede?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 12 Nisan 2024; 16:46:6 >




  • Uçak dümdüz gitmiyor, sallama. Sürekli irtifa değiştirir. Bİlmediğin şeylerde yorum yapma.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Bilmem olabilir de olmayabilir de ben konuya hakim birisi değilim.



    Peki neden "Düz dünya" ismi neden tepsi dünya veya başka bir isim değil? Neden bilimadamları reddediyor asıl gerçek olanı? Nasıl bir komplo var ki (ha düz ha küre ne değişiyor) de bilerek yalan söylüyorlar?

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Sen istersen tepsi dünya de sorun yok. Neden küre dünya ve güneş sistemi deyip bilim adı altında bunlarla ilgili devasal yalan animasyonlar çekiyorlar? Çünkü belki Abd bütçesinden devasal ödenek koparmak için, belki katrilyarlarca galaksi var biz de tesadüfen olduk inançsızlığını yaymak için. NG'de uzay belgeseli izlemiştim küre kafalı iken, katrilyarlarca galaksi varmış onu gösteriyor bu kâinat da bu yüzden tesadüfen oluştu diyordu. Bu yalanın arkasında herşey olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Nisan 2024; 11:18:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim dediğimle olacak değil neticede. Birisi düz demiş buna da neden düz demiş ne mantığı var anlamadım hiç bir zaman. 3 boyutlu bir şekil olmak zorunda dünya ve düz bir şekil değilken küre bir şekildir. Küre şeklinde değilse ne şeklinde ise o şekliyle isimlenmesi mantıklı olan. Kare dünya mı beşgen dünya mı gibi gibi. Tepsi şekli geometride ne isimle anılır bilemedim ama tepsi dünya her türlü düz dünyadan daha açıklayıcı bir isim.


    Neden tesadüfen iddiası için küre olması gereksin? Her şeyi zaten tesadüfe bağlıyorlar. Din ile ne alakası olabilir dünyanın şeklinin? Ödenek neden küre olunca verilsin de tepsi olunca verilmesin?


    Hiç mantıklı cevap alamadım bu hususta senden.


    Ben sıradan bir insan olarak umrumda bile değil dünyanın tepsi mi küre mi olduğu. Ancak birileri ısrarla yalan söylüyor diyorsan mantıklı bir açıklaması olmalı.

    Benim anladığım iddianız sadede dünyanın şekli ile alakalı da değil, dünya sabit güneş ve ay dönüyor dünya etrafında falan yazmışsın. Neden yalan söylesinler ki bu hususlarda.





  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Sonuçta dünya küre değil, konuda bununla ilgili birçok ispatlı gözlem ve deney var. Asıl mevzu bu. Neden yalan söylüyorlar neden insanlığı dünyada çektikleri videoları uzayda çektik diye servis ediyorlar o başka bir yorum başka bir analiz konusu olur.

    Evrende katrilyarlarca galaksi var bu yüzden tesadüfen oluştuk demek var, bir de dünyadan başka bir yerleşke yok buradan çıkış da yok, uzay ve evren diye birşey yok bu dünya tek ve özel yaratılmış bir alan şeklinde söyleselerdi kaç kişi inançsız olurdu? Ateizm öyle demiyor mu? Katrilyarlarca galaksi var bu katrilyarlarca galaksiden birinde dünyada da şans eseri su oluşmuş hava oluşmuş şans eseri hayat olmuş biz de tesadüfen oluştuk demiyorlar mı? Çektikleri sözde bilim belgesellerinde spikeri bu şekilde konuşturmuyorlar mı?

    Bu iş inançsızlığı yaymak da olabilir, Abd bütçesinden bütçe koparıp yolunu bulmak da olabilir. Sonuçta dünya büyük ihtimalle küre değil asıl mevzu bu asıl gerçek bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Nisan 2024; 12:3:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Düz dünyacılar, kutsal kitaplarda dünya düz dendiği için bu iddiayı ileri sürüyorlar. Tek olay o. Başka bir şey değil. Dinlerin iddiası çürürse bundan beslenen cemaat tarikatlar eleman bulamaz sömürecek de o yüzden bu konuda algı yaratmaya çalışıyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Miraclescape kullanıcısına yanıt

    Hangi kitabın hangi ayetinde dünya düzdür diyor ki? Ben okudum bu kitapları hiç de öyle ifadeler hatırlamıyorum. Olayın dinle alakalı olması çok saçma. Hristiyanlar zaten dünya küredir dedi ateistler demedi. Yeni bulunan bir şey değil ki bu. 1500lerden beri kabul edilen bir şey.


    Dediğin şey güneş ve diğer gezegenlerin sabit dünya etrafında dönmesi mi yoksa?

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Ben de okudum dünya düz veya küre diye bir ifade yok fakat dünyanın yörüngesinden bahsedilen bir ayet yok, hep güneş ve ayın yörüngesinden söz ediyor, buradan yola çıkılarak dünya sabit yorumu da yapılabilir belki.

    Evet dediğim şey bu; dünya sabit ve hareketsiz, dönen şeyler; dünyanın üstündeki güneş, ay ve gezegen dediğimiz yıldızlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Nisan 2024; 12:39:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Direk düz demiyor ama tasvir ettiği şeyler düz dünya. Döşek şeklinde tasvir ediyor bir çok ayette.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 13 Nisan 2024; 12:48:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Din kitabında dünyanın şekli yörüngesi neden olsun ki... Olayın din ile alakası dünyanın şeklinin tartışılıyor olmasından bile saçma geldi.


    ABD diyorsun Sovyet Rusya ve Çinliler de uzaya çıktı onlar neden ABD gibi konuşuyor peki sana göre? Tam tersi ABD'nin yalanını ortaya çıkarması gerekmez miydi? Geçenlerde bir Türk de (Müslümandır herhalde ayrıca) uzaya çıktı o neden gerçekleri dile getirmedi?

  • Miraclescape kullanıcısına yanıt

    Döşek ifadesi ile dünyanın geometrik şeklini iddia ettiğini söylemesi çok saçma. Geçmiş yüzyıllardaki tefsirlerde o zamanın bilgisiyle belki döşek nasıl düzse dünya da düzdür diyenler çıkmıştır ama herhangi bir ateist için Kur'an böyle söylüyor demek saçmalıktan başka bir şey değil. Diğer kitaplarda da keza yoktur böyle ifadeler.


    Peki bu arkadaşın iddiaları ne kadar çürütülüyor? Eğim vs birşeyler iddia ediyor. Ben olaya bilim gözüyle baktım başından beri ve dünyanın küre olmaması aşırı mantıksız gelir bana. Böyle büyük bir yalan farklı milletten farklı tarihlerde yaşamış bilimadamları tarafından söylenemez. O sebepten üzerinde hiç araştırma dahi yapmışlığım yoktur. Tepsi olsaydı tepsi derlerdi, ne diye küre desinler tepsi şeklinde iken .

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Bir belgeselde üstelik bilim adı altında yayınlanan bir uzay evren kainat belgeselinde, evren kainat tesadüfen oluştu diye propaganda yapılıyorsa bunun din ile alakası dibine kadar vardır, yok mudur sence?


    Arka sayfalardaki fotoyu tekrar koyuyorum, havuzda çektikleri uzaya gittik animasyonları stüdyolarında neredeyse bütün ülke bayrakları var hepsi çete hepsi sahtekâr.



    Dünya küre ise eğim nerede?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Nisan 2024; 13:16:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Namazda Kabe'ye dönülür mesela. Eğer dünya küre ise bugün namaz kılarken döndüğümüz yönün tam tersi de Kabe olur, ama namaz öyle kılınmıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Oyun böyük yeğenim diyenler gibi oldu valla iddian Dünya küre ise eğim nerede? 


    Tesadüf iddiasının konuyla bir alakası yok. Dünyanın şekli tepsi ise tepsidir küre ise küredir. İki şekil de tesadüfen oluşmuş diye iddia edebilirler.


    Benim mantığım şunu söyler: Sıradan insanların ölçümleyebildiği bir şeydir dünyanın şeklinden dolayı olan şeyler. O sebepten de istedikleri kadar bir araya gelsinler yalan olanı kabul ettiremezler. İlla kral çıplak diyen birileri çıkar. Matematik yalan söylemez.


    Peki size göre Japonya ABD'ye gitmek için ne yapıyor? Büyük okyanus üzerinden gitmiyor mu?

  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Tamam çıksınlar o zaman desinler ki; dünya düzdür, uzaya zaten gitmedik çünkü gidilemiyor ( bununla ilgili ayet de var) , biz de uzaya gidemedik, dünyadan başka bir yerleşke gezegen vs yok, evren denilen şey dünya ve üzerinde dolaşan güneş ay ve yıldızlardan ibaret, bu dünya görüldüğü gibi özel yaratılmış bir alandır.


    Bunu desinler o zaman kaç kişi ateist olacak bakalım görelim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Dini bir şeyler yazmıştım ama sildim konu dağılacak diye. Müslüman olsam da tahminimce senin gibi bakmıyorum dine. konumuz din değil ama basitçe anlatmak gerekirse: Yüzünü Mescidi Haram tarafına çevir der Muhammed'e hitaben ayet. Mantıken yakın olan mesafeye çevirmektir olay, tersi yüzünü çevirmek değil sırtını dönmektir. Bu Kabe vs değil her konuda böyledir. Dünyanın şekli insanın davranışı konusununun algılanmasını değiştirmez. 2 metre ötendeki şeye sırtını dönmüş şekilde ben sana bakıyorum demezsin. Evet küre dünyada mantıken aynı doğrultudur ancak birisi yakınken birisi uzaktır. Yakın olan varken uzak olanı seçmek insan doğasına aykırıdır. Yakın olana ayrı duruş uzak olana ayrı duruş ismi vermişiz zaten. Biri yüzünü dönmek biri sırtını dönmek.

  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Uzaya gidilemeyeceğini söyleyen ayet mi var? Hangi ayet o? Hiç öyle bir ayet okumadım ben.


    Sen mevcut Türkiye hükümetini de sanırım bu grubun içerisine sokuyorsun. Daha bir kaç ay önce bir Türk uzaya çıktı. Senin iddiana göre bu olay da bir yalandan ibaret.


    Şunu da merak ettim bak şimdi: Düz dünyacıların genel bir iddiası mı uzaya çıkılamayacağı?

  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.