Şimdi Ara

dün taburcu olduk, iyi dilekleriniz için teşekkürler. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
5
Favori
22.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
444 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SilenthillDream

    allah büyükşehirlerde hastaneye düşürmesin bende geçen ürolojiye gittim nalet olsun adama hastalığımı anlattım gerizekalı googleden aratınca delirdim kavga ettim çıktım.. Sağlık bakanlığına yüzlerce şikayette bulunmama rağmen doktor hala yerinde sorumsuzluk çok ülkede.. Denetim 0

    Şöyle örnek verim yurtdışında acile gittim doktorlar var ya sonucu bulana kadar sabaha kadar hastaneden gitmediler sorunu buldular ona göre tedavi uyguladılar 1 haftada iyileştim.. Bazen diyorum ulan onlar mı müslüman..!
    10 sene evvel çocuğum olmuyor diye uzmanlaşmış devlet hastanesinde ürologa gittim
    tahlil sonrası sende grade 2 varikosal var şu an çocuk şansın %40 ama varikosel ameliyatı olursan %60 a çıkar deyip hemen kartvizitini verdi
    ben bu ameliyatı sana dışarıda 1.500 liraya yaparım 2 saat sonra yürüyüp çıkarsın

    ben bir düşüneyim dedim ayrıldım oradan
    internette bulduğum başka bir doktora tahlilerimi gönderdim herşey normal dedi
    yine de çocuğum olmuyor dersen bana gel sana ilaç veririm dedi

    çok şükür ameliyat veya tedavi olmama gerek kalmadan sorunum olmadığını kısa sürede öğrenebildim
    aile ameliyat için baskı yapıyordu az kaldı kestirecektik




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vurdu gol oldu

    aklı selim birisi çıkmış tebrik ederim seni arkadaşım. ülkemizde herkes tıp fakültesi bitirmiş doktor yargılar olmuş. yorumları okudukça kanım dondu yaw. 80 yaşında adam beyin kanaması geçiriyor doktor masadan kalkamaz diye oğluna anlatmaya çalışırken bide dayak yiyor. böyle bi ülkedeyiz maalesef :(

    Alıntıları Göster
    Üzgün adamın saldırgan olması belki anlaşılabilir ama o tip saldırı durumu çok olmuyor sanılanın aksine. Doktorla olan kavgalarda genelde hastanın durumu iyi oluyor fakat normal olduğuna ikna edemiyorsun.

    Adamın çocuğu ishal olmuş acili yıkıp birbirine katıyor benim çocuğum çok acil diye. Öbür taraftan biri sessiz sessiz oturuyordur neyi var dersin kalp krizi çıkar. Ya da yakını felçlidir durumu aynı değişen bir şey yok dersin siz bu hale getirdiniz bu adamı derler kavga çıkarırlar. Yani kavga çıkaran kişiler genelde üzüntülü haber alıp kavga çıkarmıyor ya kendi suçlarını örtmeye çalışıyor ya da sırf kavga olsun diye oraya geliyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xakler

    Bir doktor adayı olarak söyleyeyim bir yerlerimi kaldıran şey toplumumuzun bazı kesimlerinin okumuş ve biraz fazla kazanan mesleklere karşı nefret ve kin beslemesidir

    Sen bir garsona da teşekkür edersin, bir kasiyere de teşekkür edersin. Ama onlara nefret duyan bir kesim yoktur.

    Beni öldürmeyen şey güçlendirir mantığı... ben lisede üniversitede hayvan gibi çalışıp iyi meslek sahibi olurken orada burada gezip baba parası yiyip şimdi ağzı açlıktan kokan arkadaşlarım mesleğime laf edince daha da bir kibirleniyorum onlar bana, mesleğime, kazancıma laf atarken benim hiçbir şey yapmadığım halde bu kişileri gömmek daha da kibirlendiriyor beni
    helal kardeşim lafı gediğine oturtmuşsun. nasıl doktor olunduğunun, nasıl uzman ünvanı alındığının farkında olmayan bir sürü tayfa var. burda boş boş konuşuyorlar. doktor olabilecek kapasiteye sahip insanlarında bu zibidileri kaaleye aldığını düşünmüyorum zaten.

    geçen gün bi arkadaşla iddialaştık, ben yrd.dç. altı doktora tırnağımı bile göstermem diye diğer doktorları küçümsüyordu, bende uzman hekimliğin yrd. dç. eşidi bir statü olduğunu söyledim hadi lan ordan diyor kıçı kırık uzmanı bana yrd.dç. yaptı diyor. memleketin durumu bu. statüye tapıyorlar maalesef.




  • Ben insanlarin olaylari abarttigini düşünüyorum. Babamın rahatsızlığı sebebiyle 9 aydir bi ayağımız hastanede. Bir suru bolum ve bir suru doktor gorduk, ama en ufak bir aksaklikta hasta yakinlari hemen hastaneyi sucluyor. Doktor ihmal etti diyor ama hasta iyileşince hastane doktor cok iyi hasta kotulesince hastane doktor cok kotu. Yok oyle birsey. Tamam hersey mukemmel islemiyor ama biraz alttan alicaksin herşey mukemmel koordineli ilelremiyor maalesef. Bizim gittigimiz hastane cok yogun yogun bakim da servislerde yer yok. Bolgeye hizmet verdiği icin diger illerden cok gelen oluyor ama yer yok dediklerinde bana bakmadi oluyor ama halbuki gerçekten yer yok. Benim 9 aydir gordugum budur. Allah doktorlara sabir versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kere doktor işi de artık teknoloji gibi şansına iyi doktor gelirse amenna da kötü bir doktor gelirse sırf bu işi para için yapan vay haline hele özelse geneli öyle bazıları iyi işin zor git devlete ozele bı dunya para harcıyorsun bir sürü sey

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geçmiş olsun. sağlık sektöründe her türlü rezaleti duymaya,görmeye alıştık. insan sağlığından daha önemli ne olabilir ki. bu iş de bile gereken önem ve özen gösterilmiyor.
    en güvenilir diye hitap edilen isim yapmış (beş yıldızlı otel hizmeti veren) hastaneler de dahil.
  • Çok geçmiş olsun hocam bu işin peşini bırakmayın sakın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1679fbhju

    Bu mesaj silindi.
    devlet baba varikosel ameliyatını ücretsiz yapıyor sgk lıya 15 senedir, bu arkadaş kafamı karıştırdı şimdi. en az 10 tane ameliyatına tanık olduğum arkadaş mevcut.
  • Öncelikle geçmiş olsun.

    Her ameliyatın bir komplikasyon oranı vardır.

    Belki herşey mükemmel geçseydi de yine bu komplikasyonlar yaşanacaktı.

    Kesin emin olmadan doktorları karalamak çok yanlış.

    Umarım en kısa zamanda eşiniz ve bebeğiniz sağlıklı olarak taburcu olurlar.

    En azından şükredin daha ciddi bir komplikasyon yaşanmamış , karın içi kanama , anneye amniyon sıvı embolisi yada çocukta ciddi solunum distressi gibi ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

    Üzgün adamın saldırgan olması belki anlaşılabilir ama o tip saldırı durumu çok olmuyor sanılanın aksine. Doktorla olan kavgalarda genelde hastanın durumu iyi oluyor fakat normal olduğuna ikna edemiyorsun.

    Adamın çocuğu ishal olmuş acili yıkıp birbirine katıyor benim çocuğum çok acil diye. Öbür taraftan biri sessiz sessiz oturuyordur neyi var dersin kalp krizi çıkar. Ya da yakını felçlidir durumu aynı değişen bir şey yok dersin siz bu hale getirdiniz bu adamı derler kavga çıkarırlar. Yani kavga çıkaran kişiler genelde üzüntülü haber alıp kavga çıkarmıyor ya kendi suçlarını örtmeye çalışıyor ya da sırf kavga olsun diye oraya geliyor zaten.

    Alıntıları Göster
    hocam benim bölgede 1 tane hastane vardı meydana gelen adli olayların hepsinden haberdar olduğum için uçtan bi örnek verdim. çocuğun ateşi yükselmiş adam stresini hastanede böğürerek atıyor öyle vatandaşlarda var. öbür bekleyen vatandaşın çocuğuda ateş nedeniyle hastanedeyse bu sefer bekleyen vatandaş böğüren vatandaşa fatality yapıyor insanlarla uğraşmak zor.




  • Geçmiş olsun. Her yer ticarethane olmuş. Bir gün özel sigortamdan hastaneye gittim. Bir kaç tahlil yaptırdı. Gişeden imza istediler. Ayrıntılı fatura istedim. Hiç yaptırmadığım şeyler vardı. İptal edin dedim. Doktoru aradı. Bana dediği şu; eee gidin yaptığrın beyfendii. İstemiyorum kardeşim, siz ne ayaksınız diyince sildi o tahlilleri. Başka bir zaman da ise çok acil olarak gittiğim hastane para istedi. Şikayet ederim dedim ama nafile. Ödemiyorum, ölmek üzere olan birine bakmak zorundasınız diye bağırınca muhasebeyi aradı ve iptal ettiler faturayı. Çirkeflik veya yalakalık bu ülkedeki en etkili yaptırım araçları. Okumuşu bile sorunlu çünkü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendi0

    Neden sezeryan peki? Normal Doğum olsaydı hiç böyle sorunlar yaşanmayacaktı çünkü o kan kendiliğinden akıp gidecekti! İlk çocuk da sezeryan olduğu için 2.si zorunlu olarak ameliyatlı oldu muhtemelen. Karılarınıza kanmayın ve hastanelere normal doğumun en az 2 katı para bayılmayın kardeşlerim!!!
    Sağlık bakanlığı sezeryanlardan mümkün mertebe uzak durulması için denetlemeler yapıyor.Artık kimse öyle sezeryan meraklısı değil... Eğer normal doğum mümkün olmadığı sürece uzman görüşü dahilinde sezeryana alınır. Bu mümkün olmama şartları kişiden kişiye değişir,pelvik açıların darlığı vs durumu gibi. Bunlar sonradan düzelmez,eğer bu şartları taşıyorsa 1.sezeryana alındıysa durum düzelemeyeceğinden 2. de sezeryana alınır... Anne adaylarında kişiden kişiye göre değişir bu spesifik özellikler.

    Bilip bilmeden şöyle yargısız infaz yapıyorsunuz ya... Neyse size söylenecek çok söz varda edebim el vermiyor.




  • Doktorlarda ne utanma ne vicdan hiç bir şey kalmadı.
  • Öncelikle geçmiş olsun abi, bi ihmal varsa sonuç alırsın inşallah. Ama açıkcası ben sanmıyorum ameliyatı bırakıp yemek yemeye gideceklerini çünkü doktorlar bazen gerçekten yemek bile yemedikleri oluyor ameliyata girmek için. Belki eşinizin vücudu başka bir tepkime vermiştir araştırılır inşallah doğru düzgün. Sağlıklı sıhhatli çıksınlar inşallah.
  • Geçmiş olsun hocam. Ben de bir saglik çalışanıyım. Azami dikkat şart bizim sektörde. Fakaf bazen bunun idrakı kayboluyor. Yapılan major bir hata olunca vatandaş tabi ki yerden göğe kadar haklı. Allah saglik li ömürler versin. Annem de beni doğurduktan sonra dr ler kadinin icinde gazli bez bırakmışlar. 20 gun sancı ustune sancı... yerinden kalkamamis doğumdan sonra. Ebe çağırıyorlar ve bez alininca birden ayağa kalkiyor. 5 gun daha kalsa ölecekmiş. Hataya bakar mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun.

    Ancak miş mış la insanları suçlamak doğru değil. Kim demiş yemeğe geç kalacağız diye ve kim duymuş? Acele olup olmadığını nasıl anladınız? Eşiniz kronometre ile mi hesaplamış? İdeal sezeryanla göre kısa mi sürmüş?

    Umarım eşiniz sorunsuz iyilesir. Benim tavsiyem iyi bir danışmanlık almanız. Yaşadığınız sıkıntılarin ne kadarı doktor hatası ne kadarı olağan komplikasyonlar bilen birinden öğrenin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun
  • öncelikle anne ve bebeğe geçmiş olsun dileklerimi sunar. Allah'tan acil şifalar dilerim.maalesef ülkemizde bu tür vakalar fazlasıyla görülmekte ve şuanda da onlarca kişinin başına gelmekte. maalesef bunun bir çözümü de yok. tek çözüm ALLAHım bizi hastane lere düşürtme diye dua etmek. bu eğitim/öğretim sistemiyle anca bu kadar oluyor. ayrıca özel hastanelerde bu durum bir hayli fazla. özel hastanelerden sezeryanla doğum konusunda kesinlikle uzak durun derim.
  • They Killed Kenny kullanıcısına yanıt
    dostum sen anlamıyorsun hemotaz bizukluğu hastanın kendi ile ilgili bir sorun iken yetersiz hemostaz doktorların ihmalkarlığı oluyor, damarları tam yakmadan kanı tam durdurmadan tam temizlemeden tamamlanan cerrahi operasyonda böyle sıkıntılar oluyor, biraz arastır istersen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noldor86 N kullanıcısına yanıt
    kendi aralarında tartışmışlar yemek saati geliyor saat 1 den sonra yapalım demişler doktor hayır yapacağız demiş eşim bunları duymuş bana söyledi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.