Şimdi Ara

dün taburcu olduk, iyi dilekleriniz için teşekkürler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
5
Favori
22.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
444 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba 9 gün önce eşim sezeryan ile bir doğum gercekleştirdi, dogum saati öğle molasına denk geldiği için asistanlar doktora yemeğe gideceğiz filan demişler doktorun yapıp öğle gidelim demesi ile acele bir ameliyat olmuş gibi, çünkü salı gün doğum oldu perşmbe taburcu olduk ama eşimin ameliyat ve karın bölgesinde morluklar vardı, cumartesi gecesi ağrılar artınca acil servise geldik orada doktorlar hemetom oluşmuş normal dediler, (1 litre kandan meydan gelen bir hemetom nasıl normal ise)bizi eve gönderdiler, biz pazartezi sabah tekrar kendi doktorumuza gittik sabah şansızlık deyip geri yatırlar, taburcu olurken normal diyen hemşireden fırça yedikden sonra dikişli bölgeyi sıkarak simsiyah kan çıkardılar 1 litre civarı! bu kan ameliyat anında boşlaltılmayan kan yetersiz hemostaz diyorlar tıp dilinde. 9 gündür doğan bebeğimde eşimde hastanede rezil olduk evde ki kızım öğle ben 9 gündür işe gidemiyorum, yemek saati diye belki acele etmeseler biz bu rezilliği çekmeyecektik sağlık bakanlığına şikayet ettim umarım bir sonuç alınır, başkalarının başına gelmesin. bu arada 9 gün oldu hâlâ eşimin dikiş yerleri kanıyor.
    edit.
    arkadaşlar doktorlara karşı bir nefretimiz art niyetimiz yok bazı kişiler olayı oraya saptırmasın.
    Sağlık bakanlığından henüz bir haber almadık.
    Bugün taburcu olduk dikiş yerinde ki kanama azalarak devam ediyor, morlukların 2-3 ay içinde geçeceğini söylediler.
    yavaş yavaş normale döneçeğiz umarım bir sıkıntı olmaz.
    Artık 2 tane güzel kızın babası olduk allah herkese versin.

    Bu sabah sağlık ocağında pansuman yaptırdık orada hemsireler ile aile hekimimiz isyan etti böyle ameliyat mı olur diye dikiş yerinde 1cm acıklık var, Pazartezi başka bir hastaneye gideceğiz, 11 gün oldu kanama azda olsa devam ediyor. siz hâlâ komplikasyon diyerek işini düzgün yapmayan insanları savunmaya devam edin.
    sağlık bakanlığından ses yok, sabim sadece gaz almak için çalışıyor herhalde,
    bu arada yüzlerce askerin kumpas ile müebbet hapis cezası yiyip sonra suçsuz diye tahliye edildiği ülkede ben birilerini şikayet edecek kadar saf değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasabalı türk -- 13 Nisan 2018; 17:23:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yanlış düşünüyorsunuz. Görece bakıldığı zaman bütün mesleklerde benzer durumlar var. Kimse kimseye zorla tıp okutmuyor. Mühendisim ve diğer ülkelerden az kazanıyorum. Ama hiç tasarım yaparken ihmalkar davranıp geri dönülemeyecek şeylere yol açmıyorum. Ufacık ihmalden insanların canı yanıyor. Dediğiniz temel insan psikolojisi evet öyle düşünülüyor. Ama yanlış. Kendinizi konu sahibinin yerine koymanızı istiyorum.
    Acele yapmayla bir alakası yoktur. Ayrıca herkes gitse bile nöbetçi olan bekler topu bırakıp gitmez. Ayrıca hemostaz bozukluğu demek ameliyatta boşalması gereken kan demek değildir. Ameliyatta boşalmalıydi çabuk kapadılar içine boşaldı diye bir argüman olursa buna ancak gülünür. Hemostaz bozukluğu kanda pıhtılaşma sağlayan faktörlerin çalışmaması demek. Genetik hastalıklar ülkemizde çok yaygın olduğu için hemostaz bozuklukları da çok yaygın. Her ameliyatın riski vardır. Aheste aheste yapsalar bile kanama olabilirdi. Ameliyatın fıtratında kanama var. Çünkü sen damarı kesiyorsun ama dikerken damarı dikmiyorsun. İnsan vücudunda milyonlarca damar var en kral cerrah bile bir ameliyat sonrası hepsini dikemez çünkü göremez. Sen yarayı dikersin damarlar kendi kendini tıkayıp iyileşir eğer tıkayamazsa bknz hemostaz bozukluğu o zaman sızıntı şeklinde kanama olur. 1 litre kanayan insan zaten ölür birde ameliyat sırasında olan kanamayı eklersen eşiniz şimdiye mefta olmuştu demek ki 1 litre değil.



    Ayrıca Amerika'da malpraktisler hastal lehine çıkıyor Türkiye'de niye çıkmıyor diyenler. Orada millet herhalta dava açmıyor haklı olduğu yerde açıyor da ondan. Burada her komplikasyona dava açılıyor. Davanın ceza hükmünde olabilmesi için komplikasyonun doktor hatası olması lâzım. Mesela bu vakada doktor hatası olması için yemeğe gidecekler alelacele yaptılar değil major bir damarı yanlışlıkla kesip sonra dikmemeleri gerekirdi. Bütün ameliyatlar acele yapılır zaten yemeğe gitmek ekstra acele bir durum oluşturmaz. Günde 8 9 ameliyat yapılıyor her biri birer saat sürse bunun anestezi kısmını katmadım bile mesai saati bitiyor zaten. Bu alelacele doktorlar yapıyor demek yerine neden bu ülkede az doktor var neden devlet acele ameliyat yaptırıyor bu kadar çok ameliyat olmaz bir günde diye isyan etseniz hem siz hem doktorlar rahatlar.
    5-6 bin lira almıyorlar... Ayrıca bu mantıkla Somalide doktor olan birisi gelen hastaları vurmalı o zaman hiç bakmasınlar? Açıkcası ben Amerika'da doktor olmak istemezdim. Ülkemizde açılan her 14 malpraktis davasından 1'i hasta lehine işliyor. Amerika'da bu rakam çok daha fazla ve cezalar aşırı yüksek. Bunun için özel sigortalar bile var Amerika'da.

    Amerika'da ya da Norçe'de doğabilirdik ama Türkiye'deyiz ve şartları bilip yaşıyoruz. Bu şartlar bilinip doktor olunuyor. İsteyen bir doktor Amerika'da da çalışabilir eğer biraz çabalarsa. Ayrıca bu fakirliğin ( doktorlar fakir değiller ayrı mesele) sebebi toplum olarak hepimizde. Kolay yoldan para kazanma, hazıra konmaya çalışma, devleti malı yemiyen keriz kafası, adamlar üretmiş biz neden yapalım, biz ara eleman ülkesiyiz, gibi şeyler bizi fakirleştiriyor. Neden bu kadar çok milyarderimiz varken, Boğaziçi, ODTÜ gibi üniversitelerden her yıl yüzlerce mezun veriyorken bir otomobil markamız bile yok sorgulamalıyız... Bence yukarıda saydığım sebeplerden herkes bu kafada... Sonra ağlarız AUDİ yüz binlerce lira almanyada şu kadar diye. Kusura bakma ama adamlar savaşta milyonlarını kaybedeken bile AUDİ markasını geliştirmek için savaşmışlar... Biz de bu rahatlık varken çok ağlarız

    Ayrıca konudaya geri dönersek konu sahibi arkadaş bir avukatla görüşmeli ve malpraktis davası açabilir. İsterse doktor maaş almasın bu yaptıklarına hiç bir bahane olamaz. Önceden başka mesajımda belirttiğim gibi malpraktis davaları genelde olumsuz sonuçluyor. Bu yüzden iyi düşünülmesi lazım belki de en son çare olarak düşünülmelidir...
    Tam tersi, insanlar hak ettiğinden daha az aldıkça bunlar olacak. Konu tıp, tıptan örnek vereyim. Aynı işi yapan doktor ABD’de 15bin dolar, avrupada 13bin euro alırken buradaki 5-6 bin alıyor. Bu da insanı mesleğinden soğutuyor. Ben hakkımı almıyorum neden hakkıyla işimi yapayım mantığına bürünüyor insanlar. Okumuşluk arttıkça, bilgi arttıkça farkındalık da artar. Bu yüzden özellikle öğretmen, doktor, mühendis, hakim, savcı gibi okumuş meslekler “Ulan dışarıdaki benimle aynı işi yapıp benden kat kat fazla kazanıyor ben eşek miyim köle miyim neden hakkıyla çalışayım?” sorusunu soruyorlar kendilerine...
    Devlet bunu kendi yaptı...

    Hasta haklarını bu denli arttırırsan tabiiki cerrahi seçilmez.İnsanlar şu topicten bile anlaşılacağı gibi doktor düşmanı.Olayın iç yüzünü dahi bilmeden yargısız infaz yapıyorlar.En ufak bir şeyde tazminat,doktorlar yolunacak kaz bunların gözünde.

    İlerde cerrah bulurlarsa şükretsinler!

    Umarım bu atıp tutanların ailesinde acill cerrahi işlem gerektiren bir olay çıkar da,o operasyonu gerçekleştirecek cerrah bulamazlar ülkede,tek dileğim bu...

    Dünyanın hiçbir yerinde cerrahi asistanlar vs bu denli çalışmıyor.Ayda 10u aşan 36 saatlik nöbetler ve hakedilenin yarısı kadar bile olmayan maaş.Doktor düşmanları,saldırılar ve cinayetler hak getire...Gereksiz dava süreçleri ve yolunacak kaz olma durumu!
    İşin uzmanı olarak söylüyorum.
    1- Yaşadığınız durum işin aceleye getirilmesi ile alakalı değil.
    2- Cilt altı hemostaz yapılırken koter kullanılır ve bunu en fazla kullananlar her zaman kadın doğumcular olmuştur ki adları diğer branşlar tarafından eritrosit avcıları olarak anılır. Bu koter denilen alet çok fazla kullanılırsa cilt altı enfeksiyonlara davet çıkarır.
    3- Yaşadığınız bu durum 200-300 sezaryende bir görülür komplikasyondur. İstatistiktir . Daha önceki 2 sezaryende görülmemesi hiç görülmeyeceği anlamına gelmez.
    Cilt altı damar uçlarını koterle ne kadar yakarsan yak tamamını yakamazsın bazen hasta yatağına taşınırken kılcal bir damar ucu açılır ve ordan kanar. Doktorunuz koteri çok fazla kullansaydı bu sefer de enfeksiyon olsaydı yine başlık açardınız.
    4- O morluklar gececektir iz bırakmadan.
  • sağlık bakanlığı dönüş yaptı inceleyeçeğiz dedi arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, işini sorumsuz yapan insanlardan nefret ediyorum,
  • "Deveye sormuşlar boynun neden eğri? Demiş: Nerem doğru ki?" Ülke baştan sona kokuşmuş hocam size sabırlar dilerim, eşinize ve bebeğinize de acil şifalar..
  • Cidden oha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah acil şifalar versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne bicim insanlar var ya
  • ülkede para için tıp seçenler olduğu sürece bunlar olacak.

    malpraktis davası açabilirsiniz. işin ehli bir avukatla görüşmenizi öneriyorum. bu iş bimere şikayet etmekle yetinilecek iş değil maddi ve manevi zararınız karşılanmalı
  • Doktorluk artık kutsal bir meslek değildir. Tamamen statü ve para için yapılan bir iş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu ekşiye açabilecek biri var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Tam tersi, insanlar hak ettiğinden daha az aldıkça bunlar olacak. Konu tıp, tıptan örnek vereyim. Aynı işi yapan doktor ABD’de 15bin dolar, avrupada 13bin euro alırken buradaki 5-6 bin alıyor. Bu da insanı mesleğinden soğutuyor. Ben hakkımı almıyorum neden hakkıyla işimi yapayım mantığına bürünüyor insanlar. Okumuşluk arttıkça, bilgi arttıkça farkındalık da artar. Bu yüzden özellikle öğretmen, doktor, mühendis, hakim, savcı gibi okumuş meslekler “Ulan dışarıdaki benimle aynı işi yapıp benden kat kat fazla kazanıyor ben eşek miyim köle miyim neden hakkıyla çalışayım?” sorusunu soruyorlar kendilerine...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah bunları bildiği gibi yapsın, birde doktor olup insan sağlığıyla oynuyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış düşünüyorsunuz. Görece bakıldığı zaman bütün mesleklerde benzer durumlar var. Kimse kimseye zorla tıp okutmuyor. Mühendisim ve diğer ülkelerden az kazanıyorum. Ama hiç tasarım yaparken ihmalkar davranıp geri dönülemeyecek şeylere yol açmıyorum. Ufacık ihmalden insanların canı yanıyor. Dediğiniz temel insan psikolojisi evet öyle düşünülüyor. Ama yanlış. Kendinizi konu sahibinin yerine koymanızı istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun abi, hakkını sonuna kadar ara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aberrant Warden

    Tam tersi, insanlar hak ettiğinden daha az aldıkça bunlar olacak. Konu tıp, tıptan örnek vereyim. Aynı işi yapan doktor ABD’de 15bin dolar, avrupada 13bin euro alırken buradaki 5-6 bin alıyor. Bu da insanı mesleğinden soğutuyor. Ben hakkımı almıyorum neden hakkıyla işimi yapayım mantığına bürünüyor insanlar. Okumuşluk arttıkça, bilgi arttıkça farkındalık da artar. Bu yüzden özellikle öğretmen, doktor, mühendis, hakim, savcı gibi okumuş meslekler “Ulan dışarıdaki benimle aynı işi yapıp benden kat kat fazla kazanıyor ben eşek miyim köle miyim neden hakkıyla çalışayım?” sorusunu soruyorlar kendilerine...
    5-6 bin lira almıyorlar... Ayrıca bu mantıkla Somalide doktor olan birisi gelen hastaları vurmalı o zaman hiç bakmasınlar? Açıkcası ben Amerika'da doktor olmak istemezdim. Ülkemizde açılan her 14 malpraktis davasından 1'i hasta lehine işliyor. Amerika'da bu rakam çok daha fazla ve cezalar aşırı yüksek. Bunun için özel sigortalar bile var Amerika'da.

    Amerika'da ya da Norçe'de doğabilirdik ama Türkiye'deyiz ve şartları bilip yaşıyoruz. Bu şartlar bilinip doktor olunuyor. İsteyen bir doktor Amerika'da da çalışabilir eğer biraz çabalarsa. Ayrıca bu fakirliğin ( doktorlar fakir değiller ayrı mesele) sebebi toplum olarak hepimizde. Kolay yoldan para kazanma, hazıra konmaya çalışma, devleti malı yemiyen keriz kafası, adamlar üretmiş biz neden yapalım, biz ara eleman ülkesiyiz, gibi şeyler bizi fakirleştiriyor. Neden bu kadar çok milyarderimiz varken, Boğaziçi, ODTÜ gibi üniversitelerden her yıl yüzlerce mezun veriyorken bir otomobil markamız bile yok sorgulamalıyız... Bence yukarıda saydığım sebeplerden herkes bu kafada... Sonra ağlarız AUDİ yüz binlerce lira almanyada şu kadar diye. Kusura bakma ama adamlar savaşta milyonlarını kaybedeken bile AUDİ markasını geliştirmek için savaşmışlar... Biz de bu rahatlık varken çok ağlarız

    Ayrıca konudaya geri dönersek konu sahibi arkadaş bir avukatla görüşmeli ve malpraktis davası açabilir. İsterse doktor maaş almasın bu yaptıklarına hiç bir bahane olamaz. Önceden başka mesajımda belirttiğim gibi malpraktis davaları genelde olumsuz sonuçluyor. Bu yüzden iyi düşünülmesi lazım belki de en son çare olarak düşünülmelidir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 12 Nisan 2018; 22:39:8 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-91C8836C4

    Yanlış düşünüyorsunuz. Görece bakıldığı zaman bütün mesleklerde benzer durumlar var. Kimse kimseye zorla tıp okutmuyor. Mühendisim ve diğer ülkelerden az kazanıyorum. Ama hiç tasarım yaparken ihmalkar davranıp geri dönülemeyecek şeylere yol açmıyorum. Ufacık ihmalden insanların canı yanıyor. Dediğiniz temel insan psikolojisi evet öyle düşünülüyor. Ama yanlış. Kendinizi konu sahibinin yerine koymanızı istiyorum.
    Kişi bir mesleği istiyor ve onu oluyor, zorla o meslek ona verilmiyor. Ama yaptığı işten de hak ettiği ücreti almak istiyor. Dediğim kanıtlanmış bilimsel bir psikoloji bu yüzden de yanlış değil. Ayrıca konu sahibinin yerine koyun ne alaka, ben doktoru savunmadım burada. Konu sahibi gerekli makamlara başvurup hakkını aramalı.




  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    İlk olarak doktoru savunmadım. Konu sahibi gerekli makamlara başvurmalı ve hakkını aramalı. Bahane falan da göstermedim. Genel bir psikolojiyi söyledim sadece.
    İkinci olarak konu sahibi asistan demiş. Asistan, pratisyen hekim maaşı 5-6 bin civarı oluyor.
    Üçüncü olarak Somalide çok az doktor olduğundan oradaki doktorlar da çok iyi kazanıyorlar. Kıyaslamanız biraz saçma olmuş. Dediğim durum genelde gelişmekte olan ülkelerde kendini gösterir. Fazla yükleme yapılır bakın bu kadar doktorumuz var bakın bu kadar üniversitemiz var diyebilmek için. Böylelikle gereğinden fazla kişi olur.

    Son olarak gösterdiğin bahaneyi saçma buluyorum. Bu işi ne kadar kovalarsa kovalasın konu sahibi, sonunda ya bir şey olmayacak ya da çok düşük bir ceza alacak doktor. Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi? Resmen bunu savunmuşsunuz




  • Sınıf arkadaşım Somalili ve senin aynı şeyi söylemiyor. Doktorlar 6 bin almıyor dedim ben pratisyen demedim iyi bir avukata başvurmasını önerdim bu yüzden cezayı ben değil mahkemeye belirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi il?

    Hangi hastane?

    Ve doktorun ismi ne?

    Bunları açıkla ki ifşa olsunlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hematomun sebebi illa doktor olacak diye bişey yok mükemmel yapılan bir ameliyatta bile hematom gerçekleşebilir. Bu hastadan bile kaynaklanabilir, örneğin otoimmün bir hastalığı olan kadında ( kadınlarda otoimmün hastalıklar çok görülür ) basit bir hamle bile hematoma sebep olabilir ağır bir travma gibi tepkiler verebilir. Araştırılsın önyargılı olmayın.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.