Şimdi Ara

DSG arızalanmasın diye böyle yapıyorum; iyi mi Yapıyorum?? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
3
Favori
10.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İş garanti olsun diye hem Vw international'a hem Almanyaya yazmıştım, dün Amerika'dan cevap geldi, biz yalnızca Amerikadaki sorunlarla ilgileniyoruz diyerek topu Doğuş'a atmış, Doğuş bi halt çözecek olsa heralde hakkımızı dağların ötesinde aramazdık direk yanıbaşımızdaki zat- muhteremlere başvururduk.

    Yarın bigün oturup Doğuş'a da mail döşenecem onu da buradan yayınlarım.

    Dear Ali,

    Thank you for contacting Volkswagen. We are located in North America and are only able to accommodate US concerns. For further information and guidance within a specific region, please contact that local website or Volkswagen representative.

    To find the appropriate web site, please click on the following link to visit Volkswagen's worldwide website listings.http://www.vw.com/en/corporate/nav/vw_worldwide.html.

    We hope you enjoyed your visit to vw.com!

    Lapis
    Volktalk




  • Doğuş'a mail döşemek yerine doğuşun facebook sayfasına iki cümle yaz bak nasıl dönüyorlar sana
  • DSG'den yana hiç bi sıkıntı yok. Fakat benim yaptığım yöntem şu; Aracı P'ye almadan önce N'ye alıp el frenini çekiyorum ondan sonra P konumuna getiriyorum.
    El freni çekmeden P'ye alındığında bütün yük şanzımana biniyor diye böyle yapanlar var. Bende alıştım bu şekilde devam ediyorum.
  • Komik gerçekten bir araba alıcam sonrada aman orası bozulmasın yok şöyle olmasın diye 1001 takla atıcam. Aynı şey 0 araba alırken 6 ay bekleyenlerde de var. Parayla rezil olmanın tam tanımı. Sonrada vw e biniyoruz diye geriniyor bazıları. Verdiği para hyundai ile aynı ama sanki s classa biniyor. Umarım bir sorunla karşılaşmazsınız.Ayrıca stronicde oldukça fazla arıza yapiyor audide ve vw de ortak kullanılan parçalarda daha iyi tolerans değerlerinde çıkan parçalar audiye veriliyor olsa bile bu sorunu çözmeye yetmiyor gibi görünüyor.
  • vw'den gelen mail çok iyiymiş yanlız, süper paket yapıp göndermişler ! :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: custi

    Merhaba. Öncelikle konu hakkında gerçekten bilgisi olanların konuşmasını, işkembeden sallıyanların ve yeminli WW düşmanlarının sonsuza kadar susmasını salık vererek başlamak istiyorum.
    Şimdi, DSG malum bazı arızalar verebiliyor. Aracım 70 bin km de 2009 jetta DSG. Olası şanzıman arızasına karşı, kullanıcı olarak aracımın yanında olmak için kendimce şöyle bir kullanım yöntemi gelğiştirdim:
    1) Aracı yer yer manuel viteste kullanıyorum. (Bunu yokuş aşağı inişlerde trafik ışıklarından önce aracı durdurmak için vitesi elle küçültüp motor freninin yardımıyla durdurmak için yapıyorum ki, fren balatasına da çok yük binmesin)
    2) Bunu yaparken, hızım 30-40 km/s lere, vites de 4 ya da 3 e düştüğünde, aracı boşa, N'ye alıyorum. Maksadım şanzımanı boşuna vites küçültme işlemi yapıp, daha az yıpranmasını sağlamak.
    3) Azcık eğimli yolda park etsem bile el frenini çekiyorum.

    Sizce bunların (özellikle 2 nci maddenin) yararı oluyor mudur şanzıman ömrünü artırmak için? Doğru mu yapıyorum? Yoksa,hiç faydası yok, ergeç bu dsg, onca mükemmel sürüş keyfine rağmen elimizde patlayacak mı illaki?

    Bu arada, şunu da belirteyim henüz iki aydır kullandığım aracımın şaznzımanıyla ilgili ; Araç 2. vitese geçtikten sonra, gaza yavaş basarsam, biraz zorlanarak gidiyor, yani manuel şanzımanda 4. vitesle 10 km/s hızda gitmeye çalışırkenki durum oluyor şanzımanda, sonra toparlıyor. Diğer hiç bir veiteste böye bir durum yok, gaza yavaş basmazsam da oluşmuyor bu durum. Acaba bir arıza habercisi olabilir mi? (Şeytan kulağına kurşun)

    Bilenlerin değerli yorumlarına sanırım sadece benim değil, pek çok kullanıcının ihtiyacı var.

    hocam bunun düşmanlıkla alakası yok üstüne para vererek bela satın almışsın bir kere hata yapmışsın
    zararın neresinden dönersen kardır, sahibinden'de sat kurtul.
    o stres sıkıntıyla yaşanmaz, canına tak eder etrafındaki insanları da kırarsın.
    bırak volkswagen allahından bulsun, zalimin zulmü varsa sevenin allahı var.




  • Doğuş'a da selamlarımı yolladım sonunda. cevap gelir ya da gelmez, benim bir vatandaş olarak elimden gelen budur.


    Sayın Yetkili.
    Bu yazıyı esasen Ferit ŞAHENK’in okumasını temenni ederim ancak bunun çok düşük bir ihtimal olduğundan hareketle en azından bu yazıyı biriminizde mevcut en yüksek yetkili kimse lütfen ona ulaştırın.

    Ben de pek çok insan gibi distribütörlüğünü yaptığınız otomobil firmasını marka olarak seven ve genel olarak kaliteli otomobiller ürettiğine inanan bir insanım.

    Yaklaşık 2 aydan beri eski kasa Jetta satın almak amacıyla piyasada araştırmakta yapmaktayım.

    Daha önce sahip olduğu araçlar içinde otomatik araç bulunmayan bir insan olarak ve otomatik aracın keyfini, konforunu yaşamak düşüncesi içinde otomatik şanzımanlı bir araç almayı düşündüm.

    Ancak son 5 yıl içinde bu araçlara sahip insanların yaşadığı ve internet ortamına yansıttığı olumsuz deneyimler ben ve benim gibi otomatik araç sahibi olmayı düşünen pek çok insanın kafasında çeşitli endişeler ve soru işaretleri meydana getirdi.

    Satın almayı istediği aracın modelini, donanımını ve model yılını hemen hemen belirlemiş bir kullanıcı olarak şahsım adına tek ama büyük bir soru işareti kaldı ki o da ; DSG.

    İnternette hakkında sayfalar dolusu malumat bulunan, servis geri dönüşleri neticesinde sahip olduğu kronik ve baş ağrıtan sorunları sizin de gayet iyi bildiğiniz, üstelik bu sorunları yaşamak için tüketicinin talep ettiğiniz yaklaşık 11.000 lira fark karşılığı satın almış olduğu adeta sorun yumağı olan şanzıman sistemi.

    Sorun DSG’nin henüz geliştirme aşamasında olmasından ziyade tamir ve onarımı için istenilen devasa maliyetler, kullanıcı üzerinde yarattığı stres, tamir ve onarımı için araç sahibinin uğramış olduğu zaman kaybı ve diğer olumsuz hadiselerden kaynaklanıyor.

    Tamir ve onarımı meşakkatli ve çok pahalı olan böyle bir şanzıman sistemi için verilen 2 yıllık garanti süresi kesinlikle yeterli değildir.

    Volkswagen AG’nin Amerika veya Çinde ikamet eden kullanıcı tanınan 10 yıl/160.000 km garanti süresi neden Türkiye’de sadece 2 yılla sınırlıdır ?
    Söz konusu ülkelerdeki kullanıcılar Türk tüketicisinden daha ayrıcalıklı, daha mı üstün ya da aynı araç için bizden daha fazla mı ücret ödüyorlar ki araçta kullanılan şanzımanın yaşatması muhtemel sorunlara karşı kendilerine tanınan 10 yıl/160.000 km garanti şemsiyesi altında araçlarını kullanıyorlar?

    Neredeyse tüm DSG’li araç sahipleri gibi sizin de bildiğiniz bu çifte standartı ortadan kaldırmak için bugüne dek neden hiçbir girişimde bulunmadınız? Size göre her şey sadece kârdan, banka hesaplarını şişirmekten mi ibarettir ?

    Yalnızca şişkin banka hesaplarının değil aynı zamanda müşteri memnuniyeti ve tüketicinin firmaya duyduğu güvenin de bir firma için son derece önemli olduğu aklınıza hiç gelmedi mi ?

    Bilinçli ya da bilinçsiz olarak Dsg şanzımanlı bir araç satın alan ve 2 yıllık garanti süresi içinde yaşadığı kronik şanzıman sorunlarından bıkarak garanti süresi bitmeden aracını elden çıkarmaya çalışan ve bir daha bayilerinize uğramama konusunda yemin eden insanlardan ya da bu insanların ellerinden çıkardığı araçların mevcut sorunlarını tam anlamıyla bilmeyerek satın alan ve garantisi bitmiş sorunlu bir araçla baş başa kalan insanların firmanız hakkında ne düşündüğünden haberiniz var mı ?

    Yakın zamanda edindiğim bir bilgi neticesinde garanti süresi devam eden bir aracın DSG şanzımanının 25 bin lira bedel karşılığı garanti kapsamında değiştirilerek onarıldığını biliyorum.

    Benzer bir arızanın herhangi bir DSG’li araçta garanti süresi bittikten sonra ortaya çıkmayacağını kim garanti edebilir ?

    Paranın bu kadar zor kazanıldığı ve hayat şartlarının giderek zorlaştığı bir ülkede, kimse ortalama 45.000 lira gibi bir rakama üzerinde kronik sorunlu şanzıman bulunan bir araç alıp 2 yıllık kısa garanti süresini ailesiyle keyifli zaman geçirmek yerine servislerde tamir peşinde sürünerek tamamlamak istemez.

    Sevdiğim markanın otomatik şanzımanlı bir aracını satın almak istiyorum ancak bu markanın Türkiyedeki temsilcisi olan ve Türk tüketicisinin haklarını sonuna kadar koruması gereken firmanın duyarsız tavrı nedeniyle istediğim aracı alıp gönül rahatlığı ile kullanamıyorum. Bu durum ne Türkiyede ne başka bir ülkede kesinlikle kabul edilemez.

    Volkswagen’in Amerikada ve Çinde mevcut kullanıcılara tanımış olduğu söz konusu garanti süresi Türkiyede de mevcut olsaydı - ki olması gereken kesinlikle budur - ne DSG şanzıman sistemi bugün olduğu kadar konuşulan ve yaşattığı sorunlar nedeniyle tartışılan, olumsuz bakılan bir sistem olurdu ne de araç sahipleri acaba ne zaman arıza verecek düşüncesini sürekli kafalarına taşıyarak arabalarından alacakları sürüş keyfinden mahrum olurlardı.

    Volkswagen’in Türkiye distribütörü ve aynı zamanda sattığınız ürünü kullanan Türk tüketicisinin hakkını koruma ve savunma sorumluğunu taşıyan bir firma olarak aynı garanti süresinin ülkemizde de geçerli olması için çabalamanız gerekir, çabalarınızın sonucu müsbet ya da menfi hangi şekilde neticelenirse neticelensin sizin Doğuş Grubu olarak bu çabayı göstermeniz gerekir.

    Ya tüketicinin yaşadığı sorunların asgariye indirilmesi için çaba gösterecek, tüketici talep ve şikayetlerine kulak verecek, bunlara dair çözüm yolları arayacaksınız, ya da sorunlu olduğu bilinen bir şanzıman sistemini ve bu sistemle çalışan araçları Türkiye’ye getirip adeta bir el bombası gibi son kullanıcının üzerinde bırakmayacaksınız.

    Bugünkü mevcut zihniyetinizle yola devam etmeniz, ne sizi tercih eden tüketici grubuna ne de piyasadaki rakiplerinize zarar verir, en büyük zararı gören kesinlikle siz olursunuz.

    Bana cevap yazıp yazmamanız pek bir önem arzetmiyor, önemli olan varolan ve göz ardı edilemeyecek önemli bir sorunun ortadan kaldırılmasına dair çaba gösterilmesi gerekliliğidir.

    İster kulak tıkar, göz ardı eder, üzerinde durmazsınız, ister müşteri memnuniyetini de kendi kârı kadar önemseyen bir firma tavrıyla bu sorunun üzerine eğilirsiniz.

    İyi günler.




  • muhtemel gelecek cevap:
    Markamıza gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder sorunuzu yetili birimlere ilettiğimizi bilmenizi isteriz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caesar76

    Ya tüketicinin yaşadığı sorunların asgariye indirilmesi için çaba gösterecek, tüketici talep ve şikayetlerine kulak verecek, bunlara dair çözüm yolları arayacaksınız, ya da sorunlu olduğu bilinen bir şanzıman sistemini ve bu sistemle çalışan araçları Türkiye’ye getirip adeta bir el bombası gibi son kullanıcının üzerinde bırakmayacaksınız.

    Bugünkü mevcut zihniyetinizle yola devam etmeniz, ne sizi tercih eden tüketici grubuna ne de piyasadaki rakiplerinize zarar verir, en büyük zararı gören kesinlikle siz olursunuz.

    Bana cevap yazıp yazmamanız pek bir önem arzetmiyor, önemli olan varolan ve göz ardı edilemeyecek önemli bir sorunun ortadan kaldırılmasına dair çaba gösterilmesi gerekliliğidir.

    İyi günler.


    Ben en çok buna ne cevap verecekler onu merak ediyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caesar76

    Doğuş'a da selamlarımı yolladım sonunda. cevap gelir ya da gelmez, benim bir vatandaş olarak elimden gelen budur.


    Sayın Yetkili.
    Bu yazıyı esasen Ferit ŞAHENK’in okumasını temenni ederim ancak bunun çok düşük bir ihtimal olduğundan hareketle en azından bu yazıyı biriminizde mevcut en yüksek yetkili kimse lütfen ona ulaştırın.

    Ben de pek çok insan gibi distribütörlüğünü yaptığınız otomobil firmasını marka olarak seven ve genel olarak kaliteli otomobiller ürettiğine inanan bir insanım.

    Yaklaşık 2 aydan beri eski kasa Jetta satın almak amacıyla piyasada araştırmakta yapmaktayım.

    Daha önce sahip olduğu araçlar içinde otomatik araç bulunmayan bir insan olarak ve otomatik aracın keyfini, konforunu yaşamak düşüncesi içinde otomatik şanzımanlı bir araç almayı düşündüm.

    Ancak son 5 yıl içinde bu araçlara sahip insanların yaşadığı ve internet ortamına yansıttığı olumsuz deneyimler ben ve benim gibi otomatik araç sahibi olmayı düşünen pek çok insanın kafasında çeşitli endişeler ve soru işaretleri meydana getirdi.

    Satın almayı istediği aracın modelini, donanımını ve model yılını hemen hemen belirlemiş bir kullanıcı olarak şahsım adına tek ama büyük bir soru işareti kaldı ki o da ; DSG.

    İnternette hakkında sayfalar dolusu malumat bulunan, servis geri dönüşleri neticesinde sahip olduğu kronik ve baş ağrıtan sorunları sizin de gayet iyi bildiğiniz, üstelik bu sorunları yaşamak için tüketicinin talep ettiğiniz yaklaşık 11.000 lira fark karşılığı satın almış olduğu adeta sorun yumağı olan şanzıman sistemi.

    Sorun DSG’nin henüz geliştirme aşamasında olmasından ziyade tamir ve onarımı için istenilen devasa maliyetler, kullanıcı üzerinde yarattığı stres, tamir ve onarımı için araç sahibinin uğramış olduğu zaman kaybı ve diğer olumsuz hadiselerden kaynaklanıyor.

    Tamir ve onarımı meşakkatli ve çok pahalı olan böyle bir şanzıman sistemi için verilen 2 yıllık garanti süresi kesinlikle yeterli değildir.

    Volkswagen AG’nin Amerika veya Çinde ikamet eden kullanıcı tanınan 10 yıl/160.000 km garanti süresi neden Türkiye’de sadece 2 yılla sınırlıdır ?
    Söz konusu ülkelerdeki kullanıcılar Türk tüketicisinden daha ayrıcalıklı, daha mı üstün ya da aynı araç için bizden daha fazla mı ücret ödüyorlar ki araçta kullanılan şanzımanın yaşatması muhtemel sorunlara karşı kendilerine tanınan 10 yıl/160.000 km garanti şemsiyesi altında araçlarını kullanıyorlar?

    Neredeyse tüm DSG’li araç sahipleri gibi sizin de bildiğiniz bu çifte standartı ortadan kaldırmak için bugüne dek neden hiçbir girişimde bulunmadınız? Size göre her şey sadece kârdan, banka hesaplarını şişirmekten mi ibarettir ?

    Yalnızca şişkin banka hesaplarının değil aynı zamanda müşteri memnuniyeti ve tüketicinin firmaya duyduğu güvenin de bir firma için son derece önemli olduğu aklınıza hiç gelmedi mi ?

    Bilinçli ya da bilinçsiz olarak Dsg şanzımanlı bir araç satın alan ve 2 yıllık garanti süresi içinde yaşadığı kronik şanzıman sorunlarından bıkarak garanti süresi bitmeden aracını elden çıkarmaya çalışan ve bir daha bayilerinize uğramama konusunda yemin eden insanlardan ya da bu insanların ellerinden çıkardığı araçların mevcut sorunlarını tam anlamıyla bilmeyerek satın alan ve garantisi bitmiş sorunlu bir araçla baş başa kalan insanların firmanız hakkında ne düşündüğünden haberiniz var mı ?

    Yakın zamanda edindiğim bir bilgi neticesinde garanti süresi devam eden bir aracın DSG şanzımanının 25 bin lira bedel karşılığı garanti kapsamında değiştirilerek onarıldığını biliyorum.

    Benzer bir arızanın herhangi bir DSG’li araçta garanti süresi bittikten sonra ortaya çıkmayacağını kim garanti edebilir ?

    Paranın bu kadar zor kazanıldığı ve hayat şartlarının giderek zorlaştığı bir ülkede, kimse ortalama 45.000 lira gibi bir rakama üzerinde kronik sorunlu şanzıman bulunan bir araç alıp 2 yıllık kısa garanti süresini ailesiyle keyifli zaman geçirmek yerine servislerde tamir peşinde sürünerek tamamlamak istemez.

    Sevdiğim markanın otomatik şanzımanlı bir aracını satın almak istiyorum ancak bu markanın Türkiyedeki temsilcisi olan ve Türk tüketicisinin haklarını sonuna kadar koruması gereken firmanın duyarsız tavrı nedeniyle istediğim aracı alıp gönül rahatlığı ile kullanamıyorum. Bu durum ne Türkiyede ne başka bir ülkede kesinlikle kabul edilemez.

    Volkswagen’in Amerikada ve Çinde mevcut kullanıcılara tanımış olduğu söz konusu garanti süresi Türkiyede de mevcut olsaydı - ki olması gereken kesinlikle budur - ne DSG şanzıman sistemi bugün olduğu kadar konuşulan ve yaşattığı sorunlar nedeniyle tartışılan, olumsuz bakılan bir sistem olurdu ne de araç sahipleri acaba ne zaman arıza verecek düşüncesini sürekli kafalarına taşıyarak arabalarından alacakları sürüş keyfinden mahrum olurlardı.

    Volkswagen’in Türkiye distribütörü ve aynı zamanda sattığınız ürünü kullanan Türk tüketicisinin hakkını koruma ve savunma sorumluğunu taşıyan bir firma olarak aynı garanti süresinin ülkemizde de geçerli olması için çabalamanız gerekir, çabalarınızın sonucu müsbet ya da menfi hangi şekilde neticelenirse neticelensin sizin Doğuş Grubu olarak bu çabayı göstermeniz gerekir.

    Ya tüketicinin yaşadığı sorunların asgariye indirilmesi için çaba gösterecek, tüketici talep ve şikayetlerine kulak verecek, bunlara dair çözüm yolları arayacaksınız, ya da sorunlu olduğu bilinen bir şanzıman sistemini ve bu sistemle çalışan araçları Türkiye’ye getirip adeta bir el bombası gibi son kullanıcının üzerinde bırakmayacaksınız.

    Bugünkü mevcut zihniyetinizle yola devam etmeniz, ne sizi tercih eden tüketici grubuna ne de piyasadaki rakiplerinize zarar verir, en büyük zararı gören kesinlikle siz olursunuz.

    Bana cevap yazıp yazmamanız pek bir önem arzetmiyor, önemli olan varolan ve göz ardı edilemeyecek önemli bir sorunun ortadan kaldırılmasına dair çaba gösterilmesi gerekliliğidir.

    İster kulak tıkar, göz ardı eder, üzerinde durmazsınız, ister müşteri memnuniyetini de kendi kârı kadar önemseyen bir firma tavrıyla bu sorunun üzerine eğilirsiniz.

    İyi günler.


    cevap geldi mi?




  • Gelmedi, gelmez de, burası geri kalmış bir ülke, bu gerçeği hiç unutmamak gerekir.
  • Aracımı DSG aldım. Manuel viteste resmen işkence çekiyormuşuz onu anladım.Böyle bir rahatlık yok. Manuel vitesli olana ancak bu bozulursa binerim daha da binmem :)) Park ederken frenle durup (ayak halen frende) sonra el frenini çekip (ayak hala frende) sonra p moduna alıp en son ayağımı frenden çekiyorum.Millet el freninden sonra daha araç d modundayken ayağını frenden çek sonra p ye al diyor ama öyle yapınca araç ileri atmaya çalışıyor kendini anlayamadığım bu benim.
  • 1. Hareket halindeyken boşa almayın.

    2. Araç durduktan sonra, ayağınızı frenden çekmeden P'ye alın. Eğer eğimli bir yerdeyseniz el frenini de çekin.

    Kasmaya gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 440cdx

    quote:

    araç hareket halindeyken vitesi boşa alırsan değil DSG CVT gelse nalları diker benden söylemesi.


    Konuyla dolaylı olarak ilgili.

    kardeşimin Hyundai Getz benzinli otomatiğinde bir kaç kere yaptım sorun olmadı ama olmayacağının güvencesi değildir bu tabii.

    Kendi Hyundai i20 benzinli otomatik ile 1 kere yaptım yine sorun olmadı ancak kafamda şanzımanda sıkıntı yaratabilir bir ihtimal diye şüphe vardı sonra bir daha yapmadım.

    CVVT şanzıman taş gibi şimdilik hiçbir sorun çıkarmadı.

    Hyundai'nin 5 yıl garantisi varken kafam rahatta tabii biraz.

    Elantra sahibiyim bende. Kitapçıgında asla tam olarak durmadan vites degiştirmeyiniz yazıyor.

    Çok komik bir arkadaşım sagolsun "bana şaka yapmak maksadıyla" araç hareket halindeyken ve vitesin yanındaki tuşa basmadan var gücüyle ittirerek D'den N'ye attı. Ama bir sorun çıkmadı.

    Hyundai taş gibi otomatik şanzıman yapıyor




  • sen intihar ediyon farkında değilsin. aynı 6 ileri dsg bende de var. hiç bir zaman manuel kullanmam, hiç bir zaman hareket halindeyken vitese dokunmam. Bırak kendi işini yapar o.

    el freni çekmek dışında hiçbirine katılmıyorum.
  • Arac durunca N konumuna alinir. İsiklarda beklerken. Yoksa hem D konumunda arac ileri gitmek ister hem de frene basarsin boşuna düz zeminde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    1. Hareket halindeyken boşa almayın.

    2. Araç durduktan sonra, ayağınızı frenden çekmeden P'ye alın. Eğer eğimli bir yerdeyseniz el frenini de çekin.

    Kasmaya gerek yok.



    hareket haline boşa almanın normalde mahsuru olduğu sanmıyorum ancak işin sorunlu tarafı şu, hareket halineki
    bir aracın kavraması motor çalıştığı için belli bir devirde dönmektedir.

    Bu belli devirde dönerken siz tekrar kavramayı aktarma organlarına bağlamaya kalkarsanız, şanzımanı elinize alma ihtimali aracın hızıyla doğru orantılı olarak artar.

    Zaten 70-80 ile bu işi denemeye kalkana geçmiş olsun, şanzımanın içi nasıl dağılır tahmin edemiyorum.

    eğer 10-20 km. gibi hızlarda bu işi yaparsanız biraz da şanslıysanız şanzımanınız paçayı kurtarabilir.

    Park konusunda da şunu yapıyorum diğer danıştığım kişilerde aynı şekilde hemfikir benimle.

    Aracı park yerine getirdiğimde park edip aracın hızını tamamen durduruyorum sonra ayağımı ayak freninden çekmeden N pozisyonuna tam otomatik vitesi getirip el frenini çekiyorum ve ayak frenini bırakıyorum, araç hafif
    bir şekilde kendini ileri doğru koyveriyor yani tam olarak araç yerine oturmuş oluyor.

    Eğer yol düz ise ve meyil yoksa N pozisyonda bırakıyorum çünkü el freni tek başına aracı sabit tutmaya yetiyor.

    Böylece aracın yükünü şanzımana bindirmemiş oluyorum varsın el frenine binsin mesele değil.Şanzımanın olası bir arıza
    durumunda ortaya çıkaracağı onarım maliyeti ile fren teli veya balataların maliyeti kıyas kabul etmez.

    Yol eğimli ise o zaman P pozisyonuna da getirip bırakıyorum çünkü el freni belli bir açıda boşalıp aracı kaydırabilir.

    maalesef eğimli yollarda park edildiğinde, P pozisyonunda olduğu için araç , aracın ağırlığı şanzımana binmeye başlıyor kısmen de olsa, eğer bir de el freni teli koparsa veya boşalırsa P pozisyonunda aracın genel bütün ağırlığı şanzımana binmeye başlar ve
    şanzımanın ömründen ciddi manada yemeye başlamış olabilirsiniz.

    o yüzden eğimli yollarda aracı park etmemeye çalışırım.

    Sabah aracı çalıştırırken ise N pozisyonunda çalıştırıyorum böylece şanzıman kavrama ile bütünleşmeden çalıştığı için şanzımanın kullanım ömrü açısından olumlu bir durum teşkil ediyor.

    Bir 30-40 saniye bekledikten sonra vitesi D pozisyonuna getirip kavramayı şanzımanın aktarma organlarına bağlıyorum ve yola çıkıyorum çünkü tam otomatik araçlarda motorun ısınmasından çok daha önemli bir şey varsa o da tam otomatik şanzımanın içindeki
    şanzıman yağının ısınması ve şanzıman iç aksamında devir daim etmeye başlaması.

    Tam otomatik şanzımanlarda düz vitesli araçlarda olduğu gibi marşa basar basmaz yola çıkmamakta fayda var çünkü şanzıman iç mekaniği ısınmamış ve yağlama sistemi yağın şanzıman içerisinde dolaşımını başlatmamış oluyor.

    Şanzıman ömrü adına pek iyi değil hatta bazıları yazar tam otomatik şanzımanım var, marşa basıp hemen yola çıkmadan önce
    P pozisyonundan D ye getirirken "katırt" diye bir ses yapıyor diye.

    İşte bir sebebi üstte anlattığım durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 3 Ocak 2014; 0:45:09 >




  • rahat rahat kullanın birşey olmaz, bizim ailede 2 dsg var uzun süredir kullanılıyor ve kimsede dikkat etmiyor, daha hiç sorun çıkmadı.Şans işi yani kendinizi kasmanıza gerek yok olacağı varsa olur yoksa olmaz.
  • Arac hareket halindeyken manuelden oto ya yada tersi yapilirsa problem cikar demisti mercedes servisi vw icin de aynimidir ??

    Mercedes e200 de olmustu sanzuman degismesi gerekti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıkışık trafikte s moduna alınabilir normalde erken vites değiştiriyor ısınmasına sebep oluyor. bu bence ömrünü uzatabilir.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.