Şimdi Ara

Dragon Age II (2011) [ANA KONU] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.110
Cevap
2
Favori
76.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -Konuşma sistemini beğenmedim
    -Diğer adamlar benim yerime çok fazla iş yapıyorlar(belki nightmare) modunda böyle olmaz
    -Çok hareketli olmuş.Aksiyon oyunu gibi oynayabiliyorsunuz.
    -Skill bar rezalet
    ---------------------------------------------------------------
    +Mage oynaması hoşuma gitti.Seri hareket ediyor.
    +Skilleri güzel yapmışlar ama biraz gerçek dışı olmuş.
    +Arada giren sinemasyonlar güzel.
    +Demoda en son çıkan video gaz vericiydi.
  • Rezalet arkadaşlar. Diyecek bir şey bulamıyorum, ilk oyuna aldanıp da kesinlikle indirmeyin şu demoyu. DA:O'yu 12 kere falan bitirmiş olmama rağmen demoya 5 dakika dayanamadım. Arayüz demo için değil de Alpha versiyonuymuş gibi görünüyor, çok değişik olmuş. Farklılık yaratacakları, başardılar işte. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AragorN@MIK

    -Konuşma sistemini beğenmedim
    -Diğer adamlar benim yerime çok fazla iş yapıyorlar(belki nightmare) modunda böyle olmaz
    -Çok hareketli olmuş.Aksiyon oyunu gibi oynayabiliyorsunuz.
    -Skill bar rezalet
    ---------------------------------------------------------------
    +Mage oynaması hoşuma gitti.Seri hareket ediyor.
    +Skilleri güzel yapmışlar ama biraz gerçek dışı olmuş.
    +Arada giren sinemasyonlar güzel.
    +Demoda en son çıkan video gaz vericiydi.


    eksi bir yön bence mage karakteri seri hareket eder mi demo gameplay de gördüm warriordan daha hareketli dragon age: dynasty warrior sanki.
  • Tek kelimeyle razalet ya ingilizcesinide oynadım resmen b*k etmişler oyunu sağolsunlar valla bi oyunu nasıl berbat edeceklerini çok iyi biliyorlar.Boyle bi oyun yaptıkları için bu oyuna beş kuruş para verilmez hatta bilgisayarıma oynamak için yuklediğime bile dua etmeleri lazım
  • Demoyu ben de oynayıp bitirdim...

    Öncelikle belirtmem gerek ki oyunun grafik ayarları sorunlu, dx11 olarak açtığımda 10 fps falan çalışıyor oyun, dx9'da normal... Ancak 9'da "High" ayarı yok, sadece medium var, o da ayrı bir saçmalık...

    Neyse oyuna gelirsek; genel olarak şimdiye kadar korktuğumuz durumlar maalesef var, oyun konsoldaki kapasitesiz oyuncular için daha çok arcade'leştirilmiş ve kolaylaştırılmış... Sanki Dragon Age değilde DMC oynuyoruz mübarek, atla zıpla vur kır... Ki hadi animasyonlar iyi olsa oynanış fena da olmamış aslında ama öyle bi akış var ki oyunda tam 3. sınıf konsol oyunu havasında, kimin ne yaptığı belli olmayan ışık hızında hareketler, tokluktan yoksun animasyonlar vs... Diyaloglardaki ses kalitesi desen zaten DA1 bile daha iyiydi. Her Cutscene arasında(cutscene'den kastım cutscene'e giriş değil, cutscene içersindeki her sahneye geçişte) ekranın kararıp 2-3 sn "loading" yazısının çıkması da araya tuz biber oluyor (ki oyun SSD'ye kurulu bir de, işin komik kısmı.. normal hdd'ye kurulu olsa ne olacaktı kimbilir). Konsoldan devşirme saçmasapan bir durum olmuş kısaca.

    Belki demo'ya hastır bilmiyorum ama hikaye de kopuk biraz, nerden nereye ne zaman gittik olaylar nasıl gelişti ben pek bişey anlamadım, herşey çok hızlı gelişiyor ne olup ne bittiğini anlamadan...

    Inventory demo'da direk kilitli olduğu için itemlar'a bakamadım.

    DA2 hakkında tek olumlu söyleyebileceğim şey skill ağacının eskisinden daha detaylı olması, onun dışında oyun ileri değil geri gitmiş gibi duruyor...

    Full oyun da böyle olacaksa notum 6/10'u geçmez şahsen... Rezil edilmiş bir devam oyunu...




  • evet bu yorumlardan sonra oynayabilir miyim bilmiyorum...
    bir tane iyi yorum olmaz mı arkadaş
    ah bioware ah oyunun birkaç video sunu görünce ahanda metin 2 DA 2 olmuş dedim ve korktuğum başıma geldi
    şu konsollar yüzünden artık sadece pc ye çıkacak oyunları orj almayı bile düşünüyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 23 Şubat 2011; 6:38:25 >
  • Backstab olayı da kolay artık beyler. Düşmanın arkasına ışınlanıp ?! ayarı veriyoruz.

    Kim uğraşcak gözükme, invis ol vs. sonra bir de adamın arkasına geçeceksin yavaştan ohooooooo

    EA stylaaaa

  • Arkadaş efsane bir oyunun içine ancak bu kadar edilebilir ya...Dynasty Warriors'ın biraz RPG öğeleri ile bezenmiş hali. Biraz daha zorlasalar DMC'den daha hızlı oynanacak oyun. Kimin ne yaptığı, kimi öldürdüğü belli değil. Prince of Persia serisinde bu oyundan daha çok taktik yapılıyor şu anda.Pop'da hiç olmazsa taktik geliştirmek gerekiyor bazı düşmanlar için. Bunda sürekli hotkeylere bas öldürsün. Zaten o kadar hızlı doluyor ki bir hareket bitmeden diğerini yapabiliyor neredeyse. Onu da geçtim animasyonlarda bir akıcılık yok. Diyaloglar tamamen kısıtlanmış, madem böyle yapacaktınız bari Alpha Protocol gibi yapsaydınız. Performans sorunları da cabası.Dx 11'de sürünüyor çoğu ayar kapalı olmasına rağmen.Hadi o oyunun tam sürümünde hallolur da gameplay için yapacak bir şey yok artık, DA:O'ya devam...

    Aklıma geldi; oyunun tek artı yönü olarak, hikaye anlatımı ilkinden daha iyi gibi geldi bana. Ayrıca ilk oyundan karakterler görmek de güzel.

    Sonuç olarak, daha ağır bir hakaret olamazdı herhalde bu seriye.(Dragon Age serisinin Baldur's Gate'in izinden gittiğini düşünürsek.) Bravo Bioware sen de konsol tuzağına düştün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HapLoo -- 23 Şubat 2011; 9:00:17 >




  • Bu oyun olmuş sage mages rage
  • EA games korelilere mi satıldı?
  • Açıkçası ben dediğiniz kadar düşünmüyorum. Oyunun bariz aksiyon oyununa döndüğü belli; ama bence ogre sahnesi bile eski günleri az da olsa hatırlattı ve oyunun son halinde nightmare'de fln baya tactic fln yapmak gerekicek diye düşünüyorum.

    Interface fln çok değişmiş bariz; ama oyun çıktıktan sonra biraz oynayınca alışılıcaktır ona.

    Bence hemen harcamayın oyunu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fabrice

    İlk oyun bir Baldur's Gate olmasa da gayet başarılıydı. Fakat o günden bugüne DA2 için yazılan, çizilen, yayınlanan her şey büyük hayal kırıklığı oldu. KotOR 1'den sonra KotOR 2 faciası ile karşılaşmayız diye umut etmek istiyorum.

    Ve fakat demo duyurusunda yazana bak arkadaş;

    This demo represents just a small taste of what Dragon Age 2 has to offer. With a whole new realm to discover, and an all-new hero to become, players will go deeper into the world of Dragon Age unlike ever before in an adventure that shapes itself around every decision you make. The time has now come to engage in action-packed, dynamic combat that allows you to think like a general and fight like a Spartan! The legend of your rise to power, begins now

    Muhtemelen Soul Calibur ya da en iyi ihtimal Diablo tarzında bir oyun ile karşılaşacağız. Tristram'a git, diyalog tekerleğindeki 2 seçenekten birine tıkla, sonra git 384672 tane mahlukat öldür gel gibisinden bir oyun bekliyorum.


    Korktuğumuz başımıza geldi. EA bir oyunun içine nasıl edileceğini çok çok iyi biliyor. Bioware gibi bir firmayı da bu kepazeliğe ortak etmeyi başardı ya helal olsun.

    Demek ki The Old Republic'i hiç beklemeye gerek yokmuş. O da muhtemelen kötü bir Dungeon Siege kopyası olacak.

    DA 2'yi direk geçiyoruz. Witcher 2 ve Elder Scrolls V'i beklemeye başlıyoruz.




  • Konsol mantığı yine yapacağını yaptı demek. Muhtemelen yine gelip çok yüksek puanlar alacak, "yılın en iyi RPG'si" falan bile seçilebilir bu kafada insan çok olduğu sürece... Yazık.
  • Zaten ilk gameplay ve oyun içi görüntülerinde neyle karşılaşacağımızın sinyallerini vermişti. EA devreye girdi ve belli bir kitlesi olan güzelim oyunun nasıl harcanacağını bizlere tekrar gösterdi. Eminim bu oyunu da seven bir kitle olacaktır. Özellikle belli bir yaş kesimine hitap edeceğini düşünürsek, ne yaptığını bilmeden tuşlara basa basa ortalığın kan gölüne dönüşmesini sevecek bir kesim mutlaka olacaktır. DAO 'yu ilk çıktığı gün almış biri olarak, bu oyunun korsanına bile para vermem.

    Neyse ki henüz EA'nın tuzağına düşmemiş bir kaç firma var. Witcher 2 ve Skyrim'i beklemeye devam...
  • Allah verede Projekt Red le Bethesdayıda EA almasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QbLaY!!!
    Adamlar bizleri mutlu etmekle değil daha çok para kazandıran FPS oyuncularını kendi pazarlarına çekmekle uğraşıyolar.O da Action RPG dir.

    2 ay evvel yazdigim,bugun kesinlik kazandi saniyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: POLATAGA

    Allah verede Projekt Red le Bethesdayıda EA almasın


    Blizzard'ı EA alırsa bilgisayar oyunlarının karanlık çağı başlayacaktır.

    Üşenmeden gittim Bioware forumuna şunu yazdım;

    Wow, turning a legendary RPG game (Dragon Age 1) into a second class pathetic action game (with some RPG elements in it) is not an easy task but yet EA manages to perform it in a brilliant manner. In my 25+ years of computer gaming history, I can not remember an epic failure close to this one. Gone are the good old days where we spend so many hours to create a tactic just to stay alive (I do still play Baldur's Gate 2 occasionally). The time of light-speed backstabbers (no need to invis, sneak, hide, not even need to be behind enemy etc.) and all those mage-acrobats here begins. At least you could have changed the name of the franchise, like Thedas Chronicles or something.

    So if the team has the same mentality no need to follow The Old Republic either, which will most probably a parody of first class MMORPGs out there.

    1/5, that's my note.




  • bu yazdıklarım tamamen şahsi görüşlerimdir kimseye muhalefet olma gibi bir düşünce içerisinde de değilim

    ilk oyun benim için efsaneydi.bir türlü ısınamadığım rpg tarzına origins le giriş yaptım.
    DA 2 bence ara yüz olarak hoş ve şık duruyor(skill bar,karakterlerin küçük portleri vs.),özellikle büyü dağıtım panosu ve büyü update etme olayı güzel düşünülmüş,skill dağıtımlarındaki açıklamalar ilk oyuna göre daha detaylı olmuş.karakterin değişik vuruş tarzları ilk oyundaki monoton terk tarzlı vuruş hareketlerinden iyi olmuş ve göze hoş geliyor..oyunun hızı konusuna gelince evet biraz daha hızı düşürebilirlerdi aksiyonu düşündürmemeliydi bize ama zorluk derecesini arttırınca eski taktiksel çizgide devam edeceğimiz görüşündeyim....bunların dışında grafikler ve mekan ilk oyunun atmosferini aratmıyor....

    oyunun demo olduğunu da düşünmek gerek.(yani zorluk veya kolaylık anlamında tam oyunu yansıtmayabilir)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahinsel

    bu yazdıklarım tamamen şahsi görüşlerimdir kimseye muhalefet olma gibi bir düşünce içerisinde de değilim

    ilk oyun benim için efsaneydi.bir türlü ısınamadığım rpg tarzına origins le giriş yaptım.
    DA 2 bence ara yüz olarak hoş ve şık duruyor(skill bar,karakterlerin küçük portleri vs.),özellikle büyü dağıtım panosu ve büyü update etme olayı güzel düşünülmüş,skill dağıtımlarındaki açıklamalar ilk oyuna göre daha detaylı olmuş.karakterin değişik vuruş tarzları ilk oyundaki monoton terk tarzlı vuruş hareketlerinden iyi olmuş ve göze hoş geliyor..oyunun hızı konusuna gelince evet biraz daha hızı düşürebilirlerdi aksiyonu düşündürmemeliydi bize ama zorluk derecesini arttırınca eski taktiksel çizgide devam edeceğimiz görüşündeyim....bunların dışında grafikler ve mekan ilk oyunun atmosferini aratmıyor....

    oyunun demo olduğunu da düşünmek gerek.(yani zorluk veya kolaylık anlamında tam oyunu yansıtmayabilir)



    Kardeş (bizim memlekette nedense aksi düşünülüyor ama) herkesin herşeye muhalefet etme hakkı vardır. Tabi ki kendi düşünceni açıklayacaksın ve canın isterse de muhalefet edeceksin, kimsenin bundan dolayı sana tek söz etme hakkı olamaz.

    DA 2'de benim açımdan sorunlu olan şey şu; oyunun piyasada bir hayli çok sayıda başarılı örneğini bulabileceğiniz bir türe evrilmesi. Bu oyundan çok keyif alacak insanlar olacaktır, ve emin olun ki ben de onlar adına seviniyorum. Fakat bir Mass Effect'e daha benim ihtiyacım yoktu. ME'i sevmiyor muyuz, hayır tam tersine keyifle oynuyoruz. Keza Demon's Soul'u da seviyoruz, Witcher'ı da seviyoruz, hatta Onimushayı'da seviyoruz. Ya da ne bileyim kalbur üstü tüm action-rpg'leri seviyoruz. Fakat bunlardan bir başkasına ihtiyacımız yoktu. Piyasa da türüne artık pek rastlanmayan bir kaç tane de "old-school" RPG olsun istiyorduk o kadar.

    Neyse çok abartmayalım, kendi başına zevkli bir oyun olabilir. Fakat ardılı olduğu oyunun bir gölgesi olmaktan öteye gidemedi benim gözümde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fabrice

    Kardeş (bizim memlekette nedense aksi düşünülüyor ama) herkesin herşeye muhalefet etme hakkı vardır. Tabi ki kendi düşünceni açıklayacaksın ve canın isterse de muhalefet edeceksin, kimsenin bundan dolayı sana tek söz etme hakkı olamaz.

    DA 2'de benim açımdan sorunlu olan şey şu; oyunun piyasada bir hayli çok sayıda başarılı örneğini bulabileceğiniz bir türe evrilmesi. Bu oyundan çok keyif alacak insanlar olacaktır, ve emin olun ki ben de onlar adına seviniyorum. Fakat bir Mass Effect'e daha benim ihtiyacım yoktu. ME'i sevmiyor muyuz, hayır tam tersine keyifle oynuyoruz. Keza Demon's Soul'u da seviyoruz, Witcher'ı da seviyoruz, hatta Onimushayı'da seviyoruz. Ya da ne bileyim kalbur üstü tüm action-rpg'leri seviyoruz. Fakat bunlardan bir başkasına ihtiyacımız yoktu. Piyasa da türüne artık pek rastlanmayan bir kaç tane de "old-school" RPG olsun istiyorduk o kadar.

    Neyse çok abartmayalım, kendi başına zevkli bir oyun olabilir. Fakat ardılı olduğu oyunun bir gölgesi olmaktan öteye gidemedi benim gözümde.


    Aynen katılıyorum. Prodüksiyon kalitesi, seslendirme vs.yi geçersek bu oyun şu anda Drakensang'dan geride benim gözümde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HapLoo -- 23 Şubat 2011; 14:57:18 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.