Şimdi Ara

DOLANDIRILDIM.. ARAÇ KİRALAMA.. İZMİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son 3 yıl boyunca farklı zamanlarda yaklaşık 10 bin tllik araç kiraladığım izmirin isim yapmış lüx araç kiralayan büyük bir firmasında çalışan ve samimi olduğum birisi dolandıran kişi..

    Bundan 1 ay önce geçen hafta için 6 günlük arabaya ihtiyacım olduğunu söyledim o gün içinde parayı gönderirsem bana daha uygun fiyattan yardımcı olacağını söyledi aracı günü fiyatı vs ayarladıktan sonra bende güvendiğim için 1500 tlyi gönderdim. Gönderdiğim hesap kendisinin değil arkadaşının hesabı bu arada.. Tabi her ikisininde tc no banka bilgiler vs elimde.. O an yanında yokmuş vs oraya gönder dedi.. Gönderirken açıklama kısmına şu tarihlerdeki araç kiralama bedeli diye yazdım allahtan..

    Aracı almama bir kaç gün kala malum siteden kiralık araçlara bakayım dedim.. O an farkettimki ordaki ilanları kaldırılmış.. İnternetten araştırma yaptığımda öyle bi firmanın olmadığını kapandığını öğrendim.. Ama arkadaş hala profilinde orada çalışıyor gösteriyor bide birkaç çakma sitede ilan koymuş..

    Ben şüphelendim ve sıkıntılı bi durum olup olmadığını sordum. Bana hiç bi sıkıntı olmadığını ptesi sabah aracın bende olacağını söyledi. Ama içim içimi yiyordu tatil için otel ayarladım arkadaşımla sözleştim sabahtan alıp gitmem gerekiyordu. Son günler günde 2 kere sordum bi sıkıntı varsa söyle mağdur olmıyım başımın çaresine bakayım diyede defalarca söyledim her defasında ptesi arac hazır dedi. Bende bekledim mecbur. Tüm sosyal medya hesaplarıda bende ekli hayatına devam ediyordu normal olarak sıkıntı gözükmiyordu..

    Ptesi sabah beni aradı ve kısaca araba yok istersen ofise gectigimde başka araç bulmaya çalışayım yada paranı iade edeyim dedi.. Bende deliye döndüm ama hiç ortalığı alevlendirmeden sakince alttan aldım ve paramı kurtarmak için paramı istedim.. Gün içinde halledeceğini söyledi ve kapattık.. Bende acele şekilde başka bi yerden araç kiraladım ve yola çıktım..

    Salı akşamına kadar yaklaşık 10 kere arayıp paramı istedim bana herdefasında merkezin istanbul olduğu bankalarda sıkıntı olduğu için kendisininde beklediğini söyledi.. Banada beklememi söyledi.

    geçmişteki hukukumuz için ters konuşmadım o ana kadar ama baktım artık olmuyo bende savcılığa iyi niyeti kullanıp nitelikli dolandırıcılık yaptığı için şikayet edeceğimi söyledim.. Bunu duyunca biraz korktu sonra edemeyeceğimi düşünüp edersen et sonuç alamazsın vs dedi.. Bende avukatımla görüstügümü (korkutmak için) konusmaların hepsinin yazılı olarak elimde olduğunu paranın gittigi arkadasının tc nosu kendi tc nosu adresleri, dekonttaki acıklama vs herseyin lehime oldugunu ve arkadasınıda sikayet edecegimi söyledim.. Bu sefer tutuştu onu sikayet etme beni et flaan dedi bende yarına kadar gelmezse şikayet edicem dedim..

    Salıdan beri ne mesaj var ne arama bayram araya girdiği için şikayet edemiyorum ama bayram dönüşü şikayet edicem..

    Hukuk bilgisi olan arkadaslar, savcılıga suc duyurusunda bulunsam gercekten sonuc alabilirmiyim ?

    Yada baska önerisi olan var mı ?

    Sakınca yoksa firmayı ve o 2 arkadaşı konuşmaların resimleriyle beraber ifşa edebilirim.. Ben yandım başkası yanmasın..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • icra işlerini bilen sıkı ve gerçek bir avukata aratın . avukat ona durumun ne olduğunu ve ne yapacağını sert bir dille açıklasın . belki yararı olur .
  • Ssleri atsana hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan ne insanlar(!) var be.. daha yazacak da ban yemiyeyim. Geçmiş olsun, aynen dişli bir avukat arasın paçaları tutuşur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam,okuyunca ben sinirlendim.Ne yapabileceğiniz konusunda herhangi bir fikrim yok umarım hallolur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ifsa edin burada ki google da da gozuksun.Gecmis olsun hocam.Iyi bir avukatla hakkinizi alirsiniz diye dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran görüntülerini atın bence hepimiz bilinçlenelim.Geçmiş olsun bu arada
  • Ah be hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurumsal firma olayını çözemedim...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun fakat 1500 tl yi hukuki yollarla geri almaya calismak bana pek mantikli gelmiyor. Hem zamaniniza yazik hem de astari yuzunden pahali.

    Sonucta adamin ismi belli tc nosu belli. Adami internette ifsa edeceginizi soyleyin, getirirse ne ala getirmezse yapacak bir sey yok.

    He karsisina cikar konusurum derseniz sizin bileceginiz is

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun,savcılığa başvurun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Savcılığa başvur ama bir şey çıkmıyor.

    Türkiye'de dolandırıcılığın cezası yok ve her geçen gün artıyor.

    Arkadaşım iki tane forklift kiraladı, kiralayan adamlar çalıp Ankara'dan Mersin'e götürdüler, çocuk orada adamları buldu Savcılık'a da başvurmuştu, polis ben bir şey yapamam diyip karakoldan kovdu, savcı kovdu.

    Kısaca revaç bir adi meslek haline geldi dolandırıcılık.

    biz çalsak bizi de hapse atarlar. işlemeyen adalet işlemeye başlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: individual

    Gecmis olsun fakat 1500 tl yi hukuki yollarla geri almaya calismak bana pek mantikli gelmiyor. Hem zamaniniza yazik hem de astari yuzunden pahali.

    Sonucta adamin ismi belli tc nosu belli. Adami internette ifsa edeceginizi soyleyin, getirirse ne ala getirmezse yapacak bir sey yok.

    He karsisina cikar konusurum derseniz sizin bileceginiz is

    1500 TL kolaymı kazanılıyor anlamıyorumki. Bence suç duyurusunda bulunun, bu şekilde kimse hakkını aramazsa yarın bu adamlara bu iş alışkanlık yapar ve bir çok kişinin canı yanar.
  • Kiraladiginiz arac ilaninin ciktisini alin.Yaptiginiz hata arkadasinin hesabina gondermek olmus.Adam parayi simdiye yemistir de adli yaptirimdan kacamaz,paranizi unutun.Kisa sureli hapis cezasi alir.

    Keske sozlesme imzalamis olsaydiniz.Savcilik telefon ses kayitlarini delil olarak kabul etmiyor nedense.Ancak operatorden gorusme tarihlerini,whats app,facebook yazismalarini yazili delil olarak kabul eder.Boyle o.c ler yuzunden memlekette ne adalet ne hak,hukuk kaliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sinirlendim ya. Adama bak 1500 ü almış resmen. Sanki bedava kazanılıyor para. Emek var o parada karaktersiz herif nasıl alıyosun.. Nasıl haram lokma yiyebiliyolar anlamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hırsızlığın küçüğü büyüğü var mı? Sana göre az olabilir ama asgari ücretli biri o parayı 1 yılda biriktiremez

    O yüzden yanlış yönlendirme yapmayın

    Konu sahibi sizde hakkınızı sonuna kadar arayın. Ödeyeceğiniz her kuruşu misliyle karşı tarafa rücu etme hakkın var ve ğstüne 3-5binde manevi tazminat aç. Adama bu yaptığı şey avkatlık ve mahkeme ğcretleritle temiz 10bine patlasın. Ödemezse ceza evine gider ki kuzu kuzu öder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bunun 100 tl si 1500 tl si yok arkadaşlar. Alanin yanına kar kalacak oh ne ala. En azından disinizi gosterin, arkadaşını da sikayet ediyorum savcılığa derseniz kendisi için değilse de arkadaşı için tutuşur bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiralama işinde şu merdiven altı firmaları ne diye tercih edersiniz anlamıyorum. 3-5 kuruş için değmez gerçi o bile değil. Kurumsal firmalarla arasında fiyat farkıda yok. Sizin gibilere müstehak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 10 Eylül 2016; 22:07:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acr

    Kiralama işinde nenden şu merdiven altı firmaları ne diye tercih edersiniz anlamıyorum. 3-5 kuruş için değmez gerçi o bile değil. Kurumsal firmalarla arasında fiyat farkıda yok. Sizin gibilere müstehak.

    Doğrusunuz ancak arkadaş 3 yıldır tanidigi ve samimi olduğu birinden kiralamış ki geçmişte de çok kiralama yapmış oradan ve anladığım kadarıyla sorunsuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyse her yaşanmışlık bir tecrübe. Allah beterinden saklasin. İnşaallah geri alır parasını

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.