Şimdi Ara

DİREKSİYON SINAVI SANILDIĞI KADAR ZORMU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
26.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün kursa yazıldım. Daha önce araba sürme imkanımız olmadığından olmadı. Çevrede rica edicek pek kimsemde yok. Birde akrabalarım isteğimi kırıyor Alamazsın bizim cocuklar bile araba olduğu halde 2. 3.denemede aldı. Sen hiç alamazsin diye beni şöyle gaza getirecek özgüven kazandıracak ustalar bir kac yorum yaparsa cok sevinirim



  • Çok korkulcak bişey değil. Tek seferde de rahat rahat alırsın ehliyeti böylece akrabalarada güzel bir kapak yapmış olursun .
  • Hocam sınav gayet basit, başarısız olanların çoğu bence heyecan ve panik yaptıkları için kalıyorlar.
    Kurs da yapabiliyorsan normal sınavda da çok rahat yaparsın sadece heyecan yapma.
  • Araba kullanmayı iyi bir şekilde öğrenmek çok sayıda pratik yapmakla olur. Kursa yazıldıysanız muhakkak para veriyorsunuzdur, bu yüzden fırsat buldukça gidin binin kursun arabasına. En zorlandığınız manevrayı üstüne basa basa çalışın ki onu iyi öğrenin. Aynalara çok dikkat edin, çevredeki olan biteni iyi izleyin.
  • Parka çalış gerisi sorun değil.
  • Alirsin birincide alamazsan ikincide alırsın dert etme. Stres ve Heyecan yapma kursun maksatı zaten sana bize öğretmek oraya gidenlerde doğma büyüme sürmüyor. Onunda iki eli iki ayağı var seninde Bol sans.
  • Hayatımda hiç araba kullanmadan sadece kurs derslerine giderek tek seferde aldım. Yaparsın hocam kimler kimler trafikte
  • Ne hırtolar alıyor diyerek motive olabilirsin. İşin püf noktası bol bol pratik yapmak. Zaten bir çoğu dizel araç, ayağını debriyajdan kaldırınca yürüyor. Kaldırması kolay.
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    İyi niyetiyle yardimci olan moral veren tüm dostlara teşekkürü borç bilirim.



    Hocam benim hiç temelim yok araba konusunda kör cahilim resmen. Debriyaj vites gibi terimleri biliyorum ama ne nasil oluyor beceremiyorum. Yazıldigim kurstaki araba fiat albeaymis nasildir acaba?
  • ülkemizde 50-60 IQ'ya sahip olan biri bile rahatça ehliyet alabilir. Trafiği 10-15 dakika gözlemleyerek bu çıkarımı yapabilirsiniz. Onun dışında çalışın, yaptığınız hataları not edip bu hataların üstüne gidin sorun olmaz. kursta üstünüze düşmezlerse öğrenene kadar peşlerini bırakmayın para veriyorsunuz öğretmek zorundalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 17 Ekim 2018; 22:31:49 >
  • Komisyon görevlisi olarak şunları söyleyeyim; Eğer direksiyon koltuğuna hiç oturmadıysan, sürücü kursunun direksiyon derslerini sakın kaçırma. Mümkünse ekstra dersler al. Bolca pratik yapmadan sınava girersen işi şansa bırakmış olursun. Her ne kadar heyecan yapma densede, insanlık hali kalp atışları hızlanacaktır;) Heyecanın mantığının önüne geçmesin yeter. Kimseye kendini ispatlama derdine düşme, sadece kendine güven. Sınavda denk gelen komisyonda önemli tabi, bayan üyeler biraz fazla hassas oluyor Sınav yaptığım adayın direksiyon hakimiyeti iyiyse, trafiği mantığını kullanarak okuyabiliyorsa bir de müfettişlerin önünde bariz hatalar yapmıyorsa genel olarak geçiyorlar. Tüm bunları bolca pratik yaparak rahatça yaparsın merak etme, şimdiden hayırlı olsun...




  • akrabalarına küfrettirme şimdi kendi çocukları becerememiş

    ben ehliyet almadan önce hep otomatik kullandım hayatta elim vitese değmemişti, 3-5 direksiyon dersinde alışıyorsun rahat rahat
  • Tek seferde aldım ehliyeti, gayette kolay bir şekilde. Daha önce sadece bir iki sefer düz yolda araba sürdüğüm oldu. Manevra bile yapmadim yani.



    Sana tavsiyem park ve geri geri L yaparak ara sokağa girme olayi var. Onlari kafanda halletmen, pratik de heyecan yapmaman. Zaten kurslar işin cakalligina kaçıyor, hoca sana anlatiyor kısa yolları onlara dikkat etmen.



    Heyecan yapmazsan geçersin, benim zamanımda şanssızlığıma önüme köpek çıkmıştı, ani fren +sağa kırdım araci çarpmamak için durdum. Komisyon direk zaten bu yüzden + puan verip gözlerine girmiştim. Diğerlerinde sorunsuz şekilde halledince 20dk da sınavı tamamlamistim. Sana tavsiyem heyecanini yenmen, onun haricinde hiç bir sorun olmuyor.
  • Hiç korkma, stres ve panik yapma. Ben ilk seferde aldım, hem de kurs hocam indikten sonra tebrik etmişti.

    Üstelik durumumu da yazıyım ki, imkansız olmadığını anla. Sağ ayağımda düşük ayak problemi olduğu için heyet kararıyla "otomatik vites, sol gaz pedalı" ile ehliyet alabilir denildi. Ha bu arada 42 yaşımda oluyor bunlar ve ayağımdaki problem nedeniyle de 42 yaşıma kadar şoför koltuğuna oturmuşluğum yok. Kursa yazıldım, direksiyon eğitimlerimi hiç aksatmadım, kar-kış demeden hepsine katıldım. Üstelik gaz sol ayaktan olduğu için de ilk başlarda çok zorlandım. (Sol ayakla kontrol etmek cidden zor) Buna rağmen ilk seferde sıfır hata ile geçtim sınavı. L park, paralel park hepsi kusursuzdu. Sadece bir dönüşten sonra sinyali kapatmayı unutmuşum, Sınav heyeti "bu sesi ne kadar daha dinleyeceğiz" diyince, dank etti. Ama onu da hoş gördüler.
  • Çevremden duyduğum kadarı ile park etme olayı çok zormuş. eğer bir defada park edemezsen direk kalıyormuşsun sınavdan.
  • Iki hafta once sadece 7 saat kurs dersiyle ilk giriste gectim sinavi. Klişe olabilir ama işin özü heyecan yapmamak ve kendine güvenmekte bıtiyor. Bana gelen komisyon başkanı daha önce araç kullandınmı direksiyon hakimiyetin baya iyi dedi ondan sonra sınav çok büyük bir hata yapmazsan %90 bitiyor zaten. Sınavım 20 dakikada bitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufkrkmz -- 18 Ekim 2018; 9:55:41 >
  • Ufkrkmz kullanıcısına yanıt
    +1 Heyecan en önemli unsur heyecanını yenersen başarırsın. Bizim komisyon başkanı biraz kildi.
  • Rahat ol ben neredeyse hiç bilmiyorken 2 haftalık çalışmayla sadece kursta günde 2 saatle tek seferde aldım. Önemli olan stres yapmamak bence.
  • Rahat ol öncelikle heyecan yapacak bişey yok. Çevrende olumsuz yorum yapanlara karşı kulağını tıka. Arkadaşım daha önce araba kapısı bile açmamışken kursa yazıldı totalde yarımşar saatten 10 defa araba kullandı ve ilk sınavda aldı ehliyetini. Ben ehliyet alalı 5 yıl oldu sistemde neler değişti bilmiyorum ama cidden zor bir sınav değil hatta sınav bile değil bence 2-3 arkadaş arabaya atlayıp yarım saat turluyorsun sadece. Araba kullanmak aslında bisiklet kullanmaktan bile kolay tek yapman gereken şey çok çok çok dikkatli olacaksın. Ayna sinyal kullanacaksın trafiği takip edeceksin. Geri kalan iş çok basit debriyajdan çekerken gaza bas duracağın zaman frene bas bitti gitti. Gözünde büyütme kardeşim. Araba sana değil sen arabaya hükmetsin. Hadi şimdiden başarılar :) takipteyim konuyı gelişmeleri yaz lütfen :)
  • Parkı 2li sistem yerine 3 lü sistem yapmaya çalış yeter. Youtubedan zafer hocayi izle
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.