Şimdi Ara

Dinlerin Gerçekliğini Kanıtlıyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Galaksimizi ele alalım. 200 milyar civarı yıldız var. Bu yıldızların çoğu güneşten binlerce kat daha büyük. Milyarlarca yıldızın arasındaki boşluğu düşünün. Güneşe en yakın yıldız olan Proxima Centauri'ye uzaklık 40 trilyon kilometreye denk gelen 4,22 ışıkyılı. Bu mesafeyi yürümek yaklaşık 1 milyar yıla denk. En hızlı uzay sondalarımız bile bu mesafeyi 60 bin yılda aşabilirlerdi.

    Görünür evrende 400 milyardan fazla galaksi var. Bakın görünür diyorum! 300 sekstilyon yıldızın olduğu tahnim ediliyor. Bu yıldızların yörüngesinde dönen gezegenleri hayal edin. Sayısız gezegende oluşabilecek canlı çeşitliliğini, uzaylı ırklarını düşünün. Rakamlar o kadar devasa ki sekstilyon diyorum bak! Milyarlarca galaksinin arasındaki boşluğu hayal etmeye çalışın! En yakın yıldız örneğini verdim. En yakın Andromeda galaksisini ele alalaım. 2.500.000 küsür ışık yılı! 4 ışık yılı diz çöküp tövbe etti! Diğer galaksiler arası boşluklar daha büyük olabiliyor. Şimdi bu videoyu önce bir izleyin ve düşünmeye başlayın.



    Videoyu izlediniz mi? Nefesiniz kesildi değil mi? Aşağıdaki insanlar varlıklarının bir önemi olduğunu, öldükten sonra bir yere gideceklerine inanıyor.

    Bir hiçsin. Ölünce bir yerlere gitmeyeceksiniz. Sizin varlığınızın bu sonsuz evrenin mekanizmasında bir değeri yok.

    Devasa boşluğun içinde, mikro saniyelik bir süre zarfında, rastlantısal hayat bulmuş bir varlıksın. Milyonlarca yıl önce dinazorları yer yüzünden silen meteor çarpmasaydı bugün sen olmayacaktın.



    Söylemeye dilin varmayacağı bu büyüklük içindeki 14 milyar yıllık evrende oluşmuş olan 4,5 milyar yıllık dünyanın (büyüklüğünün bu devasa boyutlarda atom kadar bile kıymeti yok!)
    yaşını 1 seneye indirirsek bunun son saniyesinde ortaya çıkmış olan insanoğlundan birilerine vahiy iniyor ve diyor ki;

    Ahzâb Sûresi;
    50 - Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer müminlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mümin kadını da (sana helal kıldık.) Müminlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

    Bunun gibi bir çok ayet örneği var. Hala daha 2017 yılında tüm teknolojik imkanlara rağmen dinlere inananlar var. Boşa harcanan hayatlar. Bİr Tanrı olsa bile bu devasa yaştaki ve büyüklükteki evrende işi gücü bırakmış, insanoğlunu yaratmış ve böyle vahiyler göndererek kendisine tapılmasını istiyor! Lütfen aklınızı çalıştırın. Hayatınızı hiçe heba etmeyin. Ya da ister edin, etmeyin çünkü sizin hayatlarınızın hiç bir önemi yok bu evrende. Bırakın sizi Dünya'nın, Güneş'in, galaksinin bile bir önemi yok.

    Eline bir kum tanesi al ve incele. O ufacık kum tanesinin üzerinde dinlere inanan milyarlarca insanın yaşadığını hayal et ve o kum tanesini yok et. Ne oldu? Dünya artık dönmüyor mu? Tüm sistem çöktü mü? Cevap tabii ki de hayır. Artık inandığın tüm safsatalardan kurtul ve geriye kalan hayatını özgürce yaşa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subkick -- 30 Nisan 2017; 20:11:24 >









  • 22 dakka bu izlenir mi dedim sonuna atladım direkt. Arada ne olduysa artık hepsi kendinden geçmiş.
    Yazık ya şunların haline bak, bu kafaya nasıl ulaşıyorlar gerçekten çok ilginç.
  • AHAHAHAHAH Videoya baya güldüm bir kaç tanede ben ekleyeyim.









  • İnsanın aklı almıyor muazzam mükemmel bir sistem evren. Bu evreni yaratan kelimelerle tarif edilmeyen olağan üstü bir yaratıcıda kesinlikle vardır bana göre. Fakat ceza veren, intikam alan,egoist kendisine tapılmasını isteyen,emirlerini yerine getirmeyenleri cehenneme yada itaat edip ibadet edenleri cennete gönderen, daha önce yolladığı kitapları koruyamayan vs.. insanı duygu ve özelliklerin olduğu bir yaratıcı olamaz.Bu yaratıcıyı aşağılamaktır.




  • Şunu da şuraya bırakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Video On numara.


    Din insanin doga karsisinda caresizligi ve bilgisizliginin nedenidir. Yukaridakilerin tiplerine bakin cogunlugu bilgiye ulasmada sikinti yasayan ve hala ölümün korkusunun verdigi acizlige karsi gelemeyenler.
  • **Nightmare** kullanıcısına yanıt
    Sevgili dostum bence bi tanrı da yok yani bir yaratıcı evet evren mükemmel bir sisteme sahip olabilir ama bunun gelişip bugünkü halini alabilmesi için 13.8 milyar yıl (tahmini) geçmesi gerekti yani doğal seçilim dediğimiz şey ve başlangıcı içinse hala araştırmalar devam ediyor en geçerli teori bigbang ama ihtimalsizliğini savunan da çok bunun içinse örnek olarak sayısal lotonun birisine çıkabilme ihtimali 10,068,347,520/1 bu ihtimal bile tutabilirken bigbang neden olamasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İchimaruGin

    Sevgili dostum bence bi tanrı da yok yani bir yaratıcı evet evren mükemmel bir sisteme sahip olabilir ama bunun gelişip bugünkü halini alabilmesi için 13.8 milyar yıl (tahmini) geçmesi gerekti yani doğal seçilim dediğimiz şey ve başlangıcı içinse hala araştırmalar devam ediyor en geçerli teori bigbang ama ihtimalsizliğini savunan da çok bunun içinse örnek olarak sayısal lotonun birisine çıkabilme ihtimali 10,068,347,520/1 bu ihtimal bile tutabilirken bigbang neden olamasın

    Arkadaşım herkes istediğine inanabilir yaratıcının varlığına inanıp inanmamak yaratıcı katında hiç bir önemi yok bence. Yada yaratıcı bana inanmadın diye seni cehenneme atmaz:) Evrene bakıyorum,insana bakıyorum ne bilim yaratıcının yarattığı en ufak canlılara bakıyorum isterse trilyon yıl geçsin böyle mükemmel bir sistemin kendi kendine oluşacağına inanmıyorum. Diyeceksin evrimle oluştu insan ve diğer canlılar. Evet Evrim vardır buna inanıyorum fakat yaratıcının kontrolünde olan bir evrim ve halen devam ediyor.Diğer taraftan dinlere bakıyorum saçma geliyor.Ama bir yaratıcı vardır bana göre. Bizi neden yaratmıştır amacımız nedir daha çözemedim:)




  • İnancına saygı duyuyorum dostum ve sanırım senin inancına göre dünya ve evrenin yaratılış amacına dair basit bir fikrim var yaratıcının bu kadar büyük bir gücü var ve herşeyden soyut ve ölümsüz bu durumdaysa tanrı yalnızdı ve sıkılıyordu tam bu noktada sıkıntısını gidermek adına izlemek için evreni yarattı bu bizim dizi ve filmlerimizle aynı mantığı taşır yani bizler onun sıkıntısını geçirmek için yapılmış karakterleriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.