Şimdi Ara

Dinlendirici Gözlük Olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ben 11. sınıfa gidiyorum ve üniversite sınavına hazırlanmaya başladım fakat test çözerken vb. bir süre sonra yazılar çok parlak gelmeye başlıyor hatta bazen satırın ortasında satırı karıştırıyorum diyebilirim.Bazen hafiften başım da dönüyor.Dinlendirici gözlük diye bir olay varmış bilgisi olan yardım edebilirmi benim gözlerimde herhangi bir problem yok fakat kitap okurken test çözerken falan kullanmak için bu gözlüklerden edinebilirmiyim yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca şuanda bu yazıları yazarken arkaplandaki beyaz ışık gözüme parlamaya başladı gözlerimi kısarak yazıyorum şuanda, bunuda eklemek istedim :)




  • Aslında dinlendirici gözlük diye bir şey yoktur. O gözlüklerin de numaraları vardır. 0.25, 0.50 gibi düşük numaralar için kullanılan bir terimdir. Genelde göz bozukluğunun ilerlememesi için verilir. İleri derecede bozuk olmayan gözler için kullanılır. O yüzden sağda solda dinlendirici gözlük diye satılan gözlükleri kullanmayın aksine baş ağrısı yaratabilir, gözleri daha çok bozabilir. En iyi çözüm doktora gidip gözleri kontrol ettirmektir. Gözlük verirse kullanıma göre camlara mavi ışık filtresi, UV koruma gibi şeyler yapılabilir ama kesinlikle doktora gitmeden gözlük kullanmayın.


    Uzman değilim, uzun yıllardır okurken ve bilgisayar kullanırken gözlük takıyorum ve doktorla yaptığımız sohbetler sırasında öğrendiklerim bunlar. Uzman biri daha iyi bir çözüm üretebilir tabi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.