Şimdi Ara

DİKKAT!!! MNG Kargo Dolandırıcılığı Aralık 2019 (Zarar 14.000₺) Kargo Göndermeden Mutlaka Okuyun. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
11
Favori
53.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
946 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • artık Türkiye'de de teslimat pini uygulamasına geçilmesi lazım. sadece göndericinin belirleyip bildiği, teslimat sırasında alıcının beyanı dışında görevlinin teslim edildi yapamadığı bir sistem. pinsiz teslimat olmadığından en fazla kaybolur onu da tanzim edersiniz.
  • Mng en guvenliymis arasdan beter geçen kargo geldi isim sordu sadece söylediğim gibi 400 tllik ürünü verdi ne kimlik var ne bir şey imza falan da istemedi. Yani biri bilse kargo geleceğini ismini verse alacak yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kargo subeleri kesinlikle kimlik sormuyor hatta soyle anlatayim benim kiz arkadasim yurtta kaldigi icin trendyol vb alisverislerinde benim adresimi veriyor ben subeden teslim alirken isim soyisim veriyorum bana kargoyu teslim ediyorlar o kisi olmadigimi bile bile mngsi yurticisi surati hepsi boyle adamlarin umrunda degil sizin kargonuz falan
  • Kargo verirken ne yapmamız lazım? Bu şekilde dolandırılma haberi çok oluyor. Kargoya vermek zorunda kalırsak ne yapabiliriz bilen var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam oldugunuz sehirde degilse bizzat kendiniz olmadan tanidik vasitasiyla gonderim yapmayin, once para sonra gonderim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gidiyorum kargom vardı diyorum isim soy isim istiyor söylüyorum getirip veriyor yüzüme bile bakmadan şuraya imza at diyor bir çizik atıyorum imza atıp atmadığıma bile bakmıyorlar geneli böyle tek marka ile ilgili değil ama şaka gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun umarım zararınız karşılanır. çok üzüldüm
    fakat aklıma takılan bir konu var hangi şubeye gideceği, takip numarası vs bu bilgileri nerden biliyorlardı acaba?
  • Kargolarda guvenlik acigi cok var gecen hafta disarda bir kargo firmasinin kamyonlarini gordum dedim bana kargo gelecekti adimi verdim hemen kargoyu verdi, kimlik gostereyim dedim gerek yok dedi, imza atayim mi dedim ben hallederim dedi gerisini siz dusunun hatta cuzdandan kimligi cikardim zorluyorum yine bakmadi ve farkli kargolarda benzer sekilde kargoyu teslim ediyor adinizi soyadinizi soyleyin yeter.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle büyük geçmiş olsun inşallah paranızı alırsınız.
    Son 2-3 yılda okuduğum her şeyi aynı sadece ürün ve isimler farklı olan kaçıncı dolandırılma olayı bu ve hala aynı şekil satış yapan insanları görünce hırsızları, kargo şirketlerini filan suçlamak komik geliyor.
    Bugüne kadar teslim aldığınız kargoların kaçında sizden kimlik istendi, bakıldı ? en iyimser cevap %10 dur.
    Kargo teslim alırken sizden kimlik istenmediğinde veya bakılmadığında kaç kere şikayet ettiniz ? 0 net cevap.
    Hal böyleyken karşı tarafa teslim edilen kargoda nasıl kimlik sormazsın nasıl bakmazsın diye şikayet etmek komik oluyor.
    Birazda tok satıcı olun arkadaş devir kötü 3 kuruş fazlaya satarım düşüncesiyle böyle büyük riskler almayın, şehir dışımı hocam o zaman önce havale/eft yapın sonra kargo, uymadı mı size başka ilanlara bakın iyi günler.
    Yüzlerce satış yapmışımdır bugüne kadar bırakın farklı şehirdeki bir tanıdığıma ürünü kargolamayı ortak bir yer olsun orası ters diyenlere bile işine gelirse hocam başka ilanlara bakın diyip geçiştirmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catry -- 30 Aralık 2019; 2:3:12 >




  • Geçmiş olsun, alıcı için bir kolaylık sağlamaya çalışmamak lazım demekki varsa almaya niyeti olan gelsin alsın başka şehirdeyse de bir tanıdığını göndersin o da olmuyorsa almasın. Bundan sonra mümkün değil hiçbir kargo firmasına güvenmem ups dahil nerelere kadar girdikleri hiç belli değil. Umarım bu son olur millet bilinçlenir. Şuan önceki halime şaşırıyorum şehirin diğer ucuna alıcının ayağına gidip lağtop satmıştım şansım bir şekilde yaver gitmiş demekki. Bırakın alıcı ayağınıza gelsin geç satılsın dolandırılmaktan iyidir. Bu konuda da sizi suçlamıyorum yanlış anlamayın belki başka birileri bu mesajımı okur da bilinçlenir. Tekrardan geçmiş olsun.
  • realgs kullanıcısına yanıt
    hocam o zarf dolandiricinin eline geçerse bu kez öteki kargo sirketine gidip yine çalma ihtimali yok mu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngiltere'de yaşıyorum. Kolaylık olsun diye sipariş adresimi iş yerimi yazdım. Yanlışlıkla kargomu apartmanın lobisine bırakmışlar. Kargomu teslim alanın ismine imzasına kadar herşey kargo firmasının sisteminde vardı. Kargom apartman lobisindeki görevliye zimmetlenmiş gibi birşey. Kargomun 1 saat önce geldiğini söyleyerek ismimi verdim kargomu istedim, vermedi, kimliğimi istedi. 30 40 sn ayrıntılı kontrol etti. Sonrasında kargomu ve kimliğimi teslim etti.
  • Yav dayıya amcaya gerek yok ki adam poposunu kurtarmak için kıvırmış. Yurtiçiyle gönderdiysen ptt diyeceksin hatta hiç birşey söylemeyeceksin dolandırıcı cenneti maalesef güzel ülkem

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun aynı olay MNG kargo tarafından başıma gelmişti olayı kurcala kurcala 3 4 ay en sonun da tüketici haklarından hallettim paramı aldım ama bu uğraşmalı süreç yüzünden işimden oldum :)
  • Yurtiçi ve PTT kargo asla kimliksiz işlem yapmıyor. Eşşek gibi laptoplerin bedelini ödemek zorundalar, ya da kamera kayıtlarından alenen hırsızlık yaptıkları belli. Polis bu şerefsizlerin izini sürerse mutlaka yakalar. Böyle kepazelik olamaz. Ülkeyi kargo mafyaları sarmış. Kargo firmalarıyla ortak çalışıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3qzotix

    İngiltere'de yaşıyorum. Kolaylık olsun diye sipariş adresimi iş yerimi yazdım. Yanlışlıkla kargomu apartmanın lobisine bırakmışlar. Kargomu teslim alanın ismine imzasına kadar herşey kargo firmasının sisteminde vardı. Kargom apartman lobisindeki görevliye zimmetlenmiş gibi birşey. Kargomun 1 saat önce geldiğini söyleyerek ismimi verdim kargomu istedim, vermedi, kimliğimi istedi. 30 40 sn ayrıntılı kontrol etti. Sonrasında kargomu ve kimliğimi teslim etti.
    Orası İngiltere...

    Eskiden bizde de böyle olaylar ol-a-mazdı (eskiden kasıt, 5-6 sene öncesi)

    Şimdi ülkenin her yerindeki yozlaşma, özel kurumlara kadar sıçradı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bennett.antony

    bu kaçıncı dolandırıcılık vakası, anlamıyorum ki hiç mi okumuyorsunuz
    bir de kendi şehrinizde alıcı mı bitti anlamıyorum. hiç üşenmiyosunuz burdan taa istanbula kargo yapmaya
    kesin piyasadan yüksek yazıyorsunuz aha biri düştü bunu düdüklerim derken düdüklenen başkası oluyor
    geçmiş olsun
    Yanlış bir düşünce hocam bence bu forum üstünden te tunceliden istanbula laptop satın aldım sorunsuz gerçekleşti alışverişimiz.Nasibin nereden çıkacağı belli olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak ediyorum burs alarak nasıl 2 adet 6950tl değerinde laptop aldınız? Çok mu burs alıyorsunuz yoksa çok mu uzun sürede biriktiriyorsunuz?(konuyla alakalı değil ama dikkatimi çekti)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mng , aras , yurtici , surat .... hepsi ayni . Bu gibi olaylarda yuksek tazminatlar odetmedikce hic biri duzelmeyecektir .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.