Şimdi Ara

DİKKAT!!! MNG Kargo Dolandırıcılığı Aralık 2019 (Zarar 14.000₺) Kargo Göndermeden Mutlaka Okuyun. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
11
Favori
53.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
946 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bennett.antony

    bak şimdi durduk yere geri vites yapıyorsun. banane kimin ne sattığından
    yurtiçi kargo almam diyor mu? diyor.ha pratik te sormuyorlar ama kaybolunca da yandı gülüm keten helva
    biraz okuyalım öğrenelim değil mi??

    Alıntıları Göster
    Hazır metnin linkini gönderiyorsunuz. Ben de gerçek uygulamadan örnek veriyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bundan sonra benzer gönderi yapacak kişilere uyarım, tanıdığınıza X kargo firması ile malzemeyi gönderin.
    Y kargo firması ile de bir zarf gönderin,bunun takip numarasını alıcıya iletin.Adam boş zarf olan kargoyu takibe alsın ve sizin asıl gönderiniz diğer kargo firması ile rahatça tanıdığınıza ulaşsın.
    Yani dolandırıcıyı değersiz bir gönderim ile yemleyin.
  • Kargo şirketlerinde işler artıyor kalite düşüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yasalar bu şerefsizleri engellemiyor,kargolar o kadar olay yaşanmasına rağmen hala aynı umursamazlıkla işlerini yapmaya devam ediyorlar.gerçi kargo dolandırıcılığının önüne geçilse bu hırsız köpekler dolandıracak yeni yöntemler bulurlar.

    5 yıldır sürelli bişeyler alıp satıyorum ve 500 kere alış-satış yapmışımdır, Allah'a şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım ama her ürün alırken ve satarken bu dolandırıcılar yüzünden korkarak işlem yapıyorum ve her ilanımda değişik bir dolandırıcılık yöntemi ile beni çarpmaya çalışan birilerine denk geliyorum. o nedenle akla hayale gelmeyecek yöntemlere denk gelmişliğim var. Benim için bu şerefsizler stres atma yolu oldular artık bazen ana,avrat sövüp engelliyorum, bazen yemiş numarası yapıp umutlandırıp trollüyorum v.s

    dolandırıcıların bu kadar adam çarpmasının nedeni bizim millet olarak şark kurnazı olmamızdan kaynaklandığı için dolandıran kadar dolandırılanın da suçu var. o yüzden birşeyler alırken veya satarken 2.el piyasındaki fiyatın bariz altında satılıyorsa veya satarken alıcı piyasanın üstünde bir fiyat veriyorsa orta bir sıkıntı var demektir ve attığınız adımları 3-4 kez düşünerek atın yoksa vurgun yaptım diye acele ederseniz vurgunu yiyen siz olursunuz.

    Dolandırıcılık yöntemlerini ifşa etmek adına güzel bir platform yapılsa ve Türkiye geneli duyurulsa, insanlar ve al-sat işinden anlamayan insanlar bu platformu takip ederek gözlerini dört açsalar güzel olur. Çünkü, hergün değişik değişik yollar buluyorlar ve bu yöntemleri, telefon numaralarını, kullandıkları isim hesapları resimleri kimlik vb kartlarını ifşa etsek güzel olur.




  • Memlekette her yer alavere dalavere . Koktuk artık ya gerçekten . Yazık çok yazık . Milletçe dibi görmeye az kaldı .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cok gecmis olsun

    Fake ilan verip salatalikla yemlemek lazim bu ückagitcilari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MNG Kargo dahil bir çok kargo firması angentalık sistemi ile çalışıyor. Yani aslında o şube MNG ye ait değil birisi gelip 1 milyon TL para verip agentalığı alıyor. Ve koskoca bir bölgeyi 1-2 eleman ile halletmeye çalışıyor. Hem çalıştırdığı elemanlara eziyet ediyor hem de bu şekilde bir çok saçma sapan mağduriyetlere kapı açıyor. Daha geçen arkadar trendyoldan bir giysi aldı Aras ile geldi. Adama nereye imza atacam dediğinde ne imzası abi karala gitsin şuraya dedi.
    Özelikle bu 1-2 ayda yaşanan indirim furyası ve internetten alışverişler Kargo şirketlerini oldukça hazırlıksız yakaladı. Doğru düzgün alt yapı yok, müşteriye adam gibi hizmet yok. Yazık bu milletin haline.
  • Sene 2020 oluyor hala bu yöntemle dolandirilan var

    İnsan gerçekten hayret ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 29 Aralık 2019; 23:43:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli eşyalarınızı Ups kargo ile gönderin , adres dışı teslimat yapmıyorlar diye biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün bir ürün siparişi vermiştim. Sürat kargo takip numarası vardı. Eve yurtiçi kargo ile MNG paketinde ve Aras Kargo etiketiyle(önünde bulunan kağıt) geldi. Adama kapıyı açtım, merdivenden fırlattı, bir şey demeden koşarak gitti.

    Hangisine yanayım, bilemedim. Hepsi beş para etmez firmalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel ülkemde sıradan bir gün. geçmiş olsun. önünüzde çok zorlu bir süreç var. umarım kolay yıpranmassınız.
  • Çok geçmiş olsun. Açıkçası son zamanlarda gördüğüm bu dolandırıcılık vakalarından sonra kargoyla kimseye bir şey göndermem. Giderim gara, otobüse veririm daha iyi. Bir değil iki değil kaçıncı olay artık. Kargo şirketleri sigorta yaptırsın böyle pahalı gönderilere. O zaman o sigorta şirketi zarara uğrayınca öyle bir sorgular ki kargo firmasındakileri felekleri şaşar sen kimliğini on kere göstersen belki ikna olup gönderiyi teslim ederler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kardeş sistem açığı olablir olmayadabilir. google a turkish citizenship database yazarsan herkesin tc si adresi vs ifşa oldu yıllar önce. bunlara ulaşmak maalesef çok kolay
  • Arkadaşlar selamlar,

    Konuyla bir ilgisi yok ama güvenilir e-ticaret mağazalarından alınan telefonda dolandırılma riski var mıdır? Örneğin Amazon TR'den 8000 liralık Iphone alsam kargo konusunda bir sıkıntı yaşar mıyım? Ürün başkasına teslim edilir ya da kaybolursa diyerek biraz temkinli yaklaşıyorum. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
  • quote:

    Bilgisayar alıcısının elinde sadece benim Adım soyadım telefon numaram ve sadece kargonun durumunu takip etmek için kargo takip numarası vardı.


    olmuşken tc. numaralarını da verseydiniz

    ya arkadaş defalarca söyledik ,alıcıya hiçbir bilgi vermeyin diye
    onu ne ilgilendirir sizin gönderdiğiniz kargo takip no vs. ?

    siz sadece "ben size bilgi vereceğim" diyecektiniz ,bu şekilde alıcı kargonun hangi bölgeye gittiğini bile bilemeyecekti
    gerçi küçük şehirlerde hiç bilgi vermeseniz dahi böyle bir durumla karşılaşma riski var ,çünkü genelde tek şube oluyor ,adamlar tüm kargo şubelerini gezip şu isimli kişi bana 2 tane bilgisayar gönderecekti ,geldi mi diye sorsa kargoya yine ulaşır

    şube çalışanları kimlik istediğinde soyadı tutan bir kimlik gösterseniz dahi kargoyu teslim ediyor ,yani kimlik sorulması bile tam emniyet sağlamıyor
    (çok profesyonel birisi sahte kimlik yaparsa şube çalışanı anlayamaya bilir)


    ancak şube çalışanlarının kimlik sormak şart değil demesi sadece kendini kurtarmaya yönelik bir durum ,öyle saçma şey mi olur ,o zaman kim gelirse ver gitsin mi yani ?




  • Kimlik veya telefon ile e doğrulama gelmeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle rezillik olmaz bundan sonra mng kargo ile kargo göndermeyecegim
  • Buradaki olay aslında mng kargodan ziyade tüm kargo şirketlerinde başınıza gelebilecek bir olay.Daha öncede kargo şirketinde çalışmış biri olarak çalışma şartları ve baskı çok ağır tabi buda dikkatsizliğe hatalı çalışmalara neden oluyor yaptırım sadece elemanın o gün verilen haddinden fazla iş yükünde buda ister istemez müşterilere olumsuz yansıyabiliyor sizin başınıza gelen gibi.

    Geçen sene aynı dolandırıcılık benimde başıma geliyordu yurtiçi kargoda.Ankaradan arkadaşım rica etti telefonumu anlaştık izmirden alıcı var elden gelip senden alacak.Bende tamam elimizemi yapışıcak teslim eder paranı göndeririz dedim.Arkadaştan adımı oturduğum semti göndereceği kargo firmasını öğrenmiş güya benle bulup satın alacak ya.Sonra benden önce sabah kimlikvari sahte bi belgeyle teslim almaya kalkıyor şubeden tamamen o şubeyi çok aktif kullanmamız sayesinde ben kargoyu alacak kişiyi tanıyorum siz değilsiniz demesiyle dolandırılmaktan kurtulmuştuk.Hatta yurtiçi kargonun genel müdürlüğüne çalışan arkadaşın dikkatini bizi ne durumdan kurtardığını göstermek için yazı yazmıştım...Mevla büyük çok geçmiş olsun...

    Bu tarz alışverişlerde mümkün olduğunca semt isim kargo firma bilgisi kargolama yapıldıktan sonra karşı tarafa ulaşınca alıcıya bilgi verilirse bir nebze risk azalabilir.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.