Şimdi Ara

DİKKAT!!! MNG Kargo Dolandırıcılığı Aralık 2019 (Zarar 14.000₺) Kargo Göndermeden Mutlaka Okuyun. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
11
Favori
53.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
946 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir bardak soğuk su içmekden başka şansın yok maalesef hukuk burada sana takipsizlik yada içindeki malın değeri ne olduğunu bilmediği için suçlu bile çıkarabikecek kalitede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tyildiz07

    Merak ediyorum burs alarak nasıl 2 adet 6950tl değerinde laptop aldınız? Çok mu burs alıyorsunuz yoksa çok mu uzun sürede biriktiriyorsunuz?(konuyla alakalı değil ama dikkatimi çekti)
    Laptoplar Amerika’dan (büyük ihtimalle kendisi work ABD travel ile gitti) kampanyada 740 dolar + 150 dolar hediye kartıyla (visa) yani her yerde kullanabilir satıldı kendimde bir adet almıştım arkadaş çok pahalıya satıyormuş yüksek kar etme hevesiyle dolandıırılmış.

    Genelde baktığımda dolandırılma hikayelerinde hep ederinden yüksek fiyatlı ürünlerde yüksek kart etme aracıyla oluyor satan kişinin kar marjından yüzünden gözü kör oluyor


    Arkadaşa geçmiş olsun diyorum emeğini çalmışlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 ay önce HBdan cep telefonu aldım. Hepsiexpress görevlisi zile basıyor, kapıyı eşim açıyor, kargo görevlisi adımı ve soyadımı söyleyip "XYnin evi mi?" diye soruyor, eşim de evet diyor, sonra ne kimlik kontrolü yapıyor ne de imza alıyor, telefonu eşime verip çıkıyor. Yazdıklarınızı okuyunca geldi aklıma. Hatta o an dedim ki eşime, şimdi ben art niyetli olsam, arasam HByi, kargom teslim edilmedi para iadesi istiyorum desem, telefonu bana teslim ettiklerini nasıl ispat edecekler? Veyahut, kargocu telefonu bana değilde yanlış bir adrese getirmiş olsaydı, kapıyı açan kişi de evet burası o kişinin evi deseydi, ben telefonu almadığımı nasıl ispat edecektim? Sonuç o ki, kargo teslimatlarinda ciddi bir ihmalkarlik ve açık söz konusu. Açığı bulan da dolandırmada yoluna gidiyor maalesef.
    Umarım başınıza gelen tatsız durum en kısa zamanda çözülür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILoveYouHagi -- 30 Aralık 2019; 4:15:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun.
    Kimse başıma gelmesin demesin.
    Ama lütfen satmayın. X şehirdeyseniz bırakın x şehirde alıcı bulun. Ben yüzyüze alışverişte sahte parayı bile önlemek için merkezi bir bankamatik önünde randevu veriyorum.
    Ayrıca sürat kargo ile kayyum sürecinde paket bekliyordum. Gelmedi bir türlü. Sordum. Aktarma istasyonunda tüm kargolar alıp götürmüş çalışanlar. Bizzat şubeden söylendi bana bu.

    O dakikadan sonra x y z firması farketmeksizin kargo firmalarına gü ven mi yo rum.

    Herkes namuslu değil bu ülkede sizin benim gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • prenssabahattin kullanıcısına yanıt
    Geçen gün farklı kargo firması konusun'da aynı şey benim aklıma geldi birde güzelce not yazacaksın gönder gitsin alınca dumur olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konulardan bir sürü okudum. Kargo sistemi düzelene kadar yapılacak çözümü yazıyorum.

    Beni bilen bilir beğenin şöyle yapın böyle yapın diyen birisi değilim ama dolandırıcı çakallara inat bu yazdıklarımı beğenin öne çıkarın ki başkalarının başı ağırmasın.


    Öncelikle sahibinden de verdiğiniz ilan sizin adınıza olacaksa mesela dayınız varsa direk kendi adınızı verin yada güvenebileceğiniz yakın bir arkadaşınız varsa direk kendi adınızı verin ilanda.

    Anlaşın konuşun il dışında olacaksa bu alışveriş eğer il dışında da aynı şekilde kargoyu alacak kişi, adı ve soyadı birbirini tutmayan iki kişi olsun.

    Alıcı özellikle şu kargo bu kargoyla yollayın derse onun dediği kargoya kendi adınıza aynı kutu büyüklüğünde aynı ağırlıkta ezilmiyecek meyve sebze (özellikle hıyar ) koyun. 2 tanıdığınızdan birine yollayın. Asıl ürünü başta dediğim gibi dayınız veya güvendiğiniz arkadaşın adıyla başka kargo firmasıyla kargoyu teslim alacak öteki tanıdığınıza yollayın. Asıl ürünü yolladığınız kişiden hiç bahsetmeyin alıcıya. Eğer ki alıcı size nereye yolladığınızı sorarsa veya takip numarasını isterse hıyarla yolladığınız paketin takip numarasını veya teslimat adresini deyin ayrıca arkadaş eş dost artık kime yolladıysanız hıyarlı paketi, gönderdiğiniz kişinin işini sallayın mesela mal taşıyor işte çalışıyor teslim yeri değişebilir deyin.

    Asıl ürün 2. Tanıdığınıza ulaştığında sorunsuz teslim aldığında ne olur ne olmaz diye satış sürecine giderken yanında ürünün pahalılığına göre birkaç kişi daha alsın.

    Böylece eğer alıcı dolandırıcı ise hıyarlı kutuyu alarak 1 haftalık hıyar ihtiyacını gidermiş olacak sadece ve böylece sattığınız malınız güvende olacak.

    Ben elden alışverişi seven bir insanım ama durum böyle olunca madem bu şerefsizler çakal bizde malımızı korumak için onlardan daha fazla çakal olmalıyız ki ellerine sadece hıyar geçsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 30 Aralık 2019; 5:6:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçmiş olsun. Kargoyu kargoya verirken içinde ne olduğunu göstermeyecek şekilde yada anlaşılmayacak şekilde kargolamak ve içinde ne var dediklerinde kitap yada kırılacak eşya süs eşyası vb. demek daha doğru. Tabi bu kargo şirketleri işin içinde olup gelen kargoları içini açıp kontrol etmiyorlarsa.

    Değerli bir şey göndericeksem her zaman değersiz basit şeyler gönderirmiş gibi yapıyorum belki işe yarıyordur.
  • Gecmiş olsunda. Saticinin başina ne gelecekse neyden şuphelendiyse hepsi başina gelmis ya. Ben killandiysam hayatta gondermem gondersem bile karsi taraf bir seyde israr ederse ben ondan habersiz baska bir firmayla gonderirim.
    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adrese teslimlerde şu zamana kadar UPS kargo hariç hiçbirinin kimlik sorduğuna şahit olmadım. Belki 50 alışverişin 1 veya 2 sinde sormuştur. Hatta hep merak etmişimdir. Hızlı dağıtım için hem risk alarak kendilerini hem de vatandaşı mağdur ediyor dangalaklar demek ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 30 Aralık 2019; 7:55:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osiris34 kullanıcısına yanıt
    Burada yapılacak en güzel hareket, kendiniz değil de başkasının göndermesi olur diye düşünüyorum. Adam muhtemelen satıcının gerçek isminden gönderdiği kargoları görüp harekete geçiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlamadığım nokta şu senin hangi kargo şubesine ürünü yollayacağını ve alacak kişimin isim soy ismini nerden biliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik Ortadoğu ülkesi, hırsızın başına hiç birsey gelmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlamadığım konu neden karşı taraftaki kuzeninizin ismini ve soyismini alıcı ile paylastiginiz. Alici kişinin karsi tarafta tanıdığınız kişinin adını soyadını bilmesinin ne gereği var ki? Kuzeniniz ürünü teslim aldıktan sonra bulusup teslim ederdi alıcıya. Daha öncede benzer çok konu açıldı forumda sanırım denk gelmediniz. Çok büyük geçmiş olsun, umarım kısa sürede çözülür işiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun kardeş, umarım en kısa sürede maddi mağduriyetini gideren bir sonuç elde edersin. Ama olayın manevi tarafı çok daha yıpratıcı. Böyle acayip dolandırıcılık haberleri gördükçe nasıl bu kadar ahlaksız olabildik diye hayrete düşüyorum.
  • Öncelikle geçmiş olsun .

    Normalde kargo ile işim olmaz , internetten bir ürün sipariş ederken bu tip konuları gördüğüm için şüphe ettiğim çok olmuştur.

    Şimdiye sıkıntı yaşamadım hiç kimse de yaşamaz umarım.


    Kargo çalışanlarının aldığı ücret fazla değil sanırım , bir de içinde art niyet varsa o zaman bu dolandırıcılık bitmez çete varsa ajanı da vardır.

    Dilerim bir daha yaşanmaz bu tip olaylar. Fakat hangi ülkede yaşadığımı hatırladığım dan pekte ümit edemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargoya dicek lafım yok zaten herşey ortada. Fakat kuzenine gönderecğein kargonun takip numarasını tanımadığın birine vermek ne bileyim. Gereksiz birşey. alıcı neyini takip edeceekki. Biraz uyanık olmak lazım bu konularda 100-200 liralık şeyler değil sonuçta satılan. kargo takip numarasını paylaşmasaydınız. alıcı kargonun hangi ilçeye gideceğinide bilemeyecekti ve herhangi bi sorun olamyacaktı. üzüldüm gerçekten.
  • Bununla ilgili yakın zamanda, müsait olursam deney yapacağım. İkişer adetten toplam 8-10 adet iphone 11 kutusuna ağırlık koyup ikişer tane her kargo firmasına verip belli şubeye yollayacam. merak ediyorum acaba ne olacak.
  • umarım bir şeyler elde edersin. Bu türkiyede faaliyet gösteren firmaların hukuksuzluğu canımıza tak etti artık.
  • Suçluya doğru düzgün yaptırımı olmayan şu sistemde kusura bakma hatanın büyüğü sende kardeşim. Ne diye araya 3. Kişiler sokuyorsun. Bu işin raconu bellidir. Parayı alırsın kargoyu yollarsın. Sonra bırak o düşünsün. Dolandırılmaya yer arıyorsunuz resmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rezn0v.dll -- 30 Aralık 2019; 9:13:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Kargo takip numarasını" neden dolandırıcıya verdiniz onu anlamadım ? Adam takip numarası üzerinden gideceği şubeyi öğrenmiş işte.Kargo dolandırıcılıklarından öğrendiğimiz şu "müşteriye ne kargo firmasını ne de göndereceğiniz bölgeyi söylemiyeceksiniz" .Ben tanıdığa sizin bilgileri verdim.Kargo geldiğinde o sizi arar deyip konuyu kapatacaksınız.
    Siz hem adamın yönlendirdiği MNG kargoya gitmişsiniz hemde takip numarası vermişsiniz.MNG kargoda demek ki ortakları var.
    Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.