Şimdi Ara

DİKKAT! Amazon iadesinde kutu boş çıktı denildi. MNG kargo içinde olası hırsızlık şebekesi!? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
5
Favori
19.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • e ticaretler pek güvenilöez ya ne kadar büyük olsalarda illa ki yapıyorlar birşey en iyisi esnaftan almak yada avmlerden filan almak
  • BABAHAKKI B kullanıcısına yanıt
    Ben telefonu sadece Amazon.com.tr den alırım 30 gün iade hakkınız oluyor
  • Iadede sorun yasamadim. 2 gunede iade aldim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon paketleme ve paket açma aşamasında kamera kaydı yapar. Amazon'u suçlamadan önce kelimelerine dikkat et bence. Dava açabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amroth. kullanıcısına yanıt
    Belli etmeyin diye bişe yok hocam adamlar gözünüzün önünde kutuya bakıyorlar geçen sene ne zaman kargo göndersem içinde ne var kontrol etmek zorundayız diye bakılıyordu istemesende

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konu Müge Anlı programına dönmüş.
  • Amazonun ne suçu var onu tam anlamadım. Boş kutu gitmiş neden iade etsinler. Görünürde suç kargodaki çalışanlardan birinde. Biri kargonu hiç etmiş görünüyor.

    Amazon'un böyle bir şey yapacağı aklımdan geçmez. Müşteri öncelikli bir şirket çünkü. Savunduuğumdan değil ama geçmişten bu yana amazon deyince müşteri memnuniyeti vardır.
  • Kime, nasıl güveneceğiz?

    Bunun yanıtı, bence böyle işlerin peşini bırakmadan, gittiği yere kadar götürmek. Az para değil.
    Bundan sonra kargo firmalarına güvenebilmek için maddi ve manevi tazminat davaları açılmalı. Onlar işlerini iyi yapıp, müşterilerini güvence altına almalılar.

    Kendi içinde soruşturma açsa bile, sonuçlandırsa bile ardından manevi tazminat davası açmalısınız bence.

    Size bunu yaşattıkları ve bizlere de güvensizlik aşıladıkları için.. Ek olarak ben de Amazon'un böyle şeyler ile gündeme gelmek bile istemeyeceğini düşünüyorum. Ödüllü kargo firması(!) MNG'nin kendi gibi bir çalışanıdır işgüzar kişi..

    Amazon'un tek eksiği bence siz sormadan kutunun boş geldiğini size bildirmeliydi. Veya kayıt açmalıydı. Robotlar yönetmiyor sistemi sonuçta ve belli ki bir sorun var.

    Sonuçtan haberdar olmak isterim ben de. Başarılar!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: shockwave error

    Dikkat ederseniz bu tarz konularda ortak akıl olarak "savcılığa suç duyurusunda bulun" dediğimizde bir anda ortalık sessizleşiyor.

    Ben daha hiç görmedim ki bilmem kaç bin TL'lik ürünü çalınan birisinin gidip mahkemeye başvurduğunu ve sonucunu burada yazdığını.
    ya normalde yapılması gereken bu ama insanlar en iyi ihtimalle 1 yıl sürecek bir davayla uğraşmak istemiyor.

    hakem heyetine başvurum bile 5 ayda sonuçlandı ki bu süre bile yorucuydu açıkçası.
  • amazon da bunu yapıyorsa kime nasıl güvenecez anlamadım ki kimseden alış veriş yapmayalım mı ?,
  • sight S kullanıcısına yanıt
    Amazon tutanak tutturmadiysa kendisine patlar. Tutturduysa kargoya patlar. Her iki durumdada 100de100 haklisin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Söylediğiniz gibi ağırlık üzerinden gidilerse çözülebilir.
  • sight S kullanıcısına yanıt
    Benim pakette aynen karşı tarafa boş teslim edilmişti içine loto kağıdı koymuşlar ağırlık yapsın diye şikayet ettik bişey çıkmadı. Benim anladığım bu işler şubede olmuyor adam paketi araca koyduktan sonra dışarıda yapıyor ne yapıyorsa şikayetten hiçnişey çıkmadı MNG kargo değildi ama gönderdiğim kargo şirketi ben sıfır konsol göndermiştim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    O bir şey mi hocam, bu pazartesi günü yeni aldığım bir ürün geldi. Kocaman bir paket, hepsiexpress ile geldi. Kurye imza bile almadan, hiçbir şey sormadan ürünü verip gitti.
  • Amazondan samsung prime 2 telefonu almıştım. Kutuyu açarken video çekmiştim. Ki çoğu üründe çekerim. Telefon kutusu yırtıktı ve şarj başlığı ve kablosu değiştirilmiş. Direk iade ettim.

    Kargolama kısmındali çalışanları hırsız barındırıyor. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amazon güvenerek alabileceğiniz yerlerin 1. Sırasında yer alır arkadaşlar.
    Modem arızalandı Teknosa ile görüştüm biz ürün arızalanırsa veya beğenmezseniz bilgisayar ürünlerinde kutu açıldığında 14 gün içinde iade alamıyoruz ama 30 gün içinde aynı muadil ürün ile değişim yapıyoruz dediler.
    Amazon ise 30 gün içinde sorgusuz iade alıyoruz dedi.

    2018 de aldığım anakart arızalandı ve ben adamlara ürün arızalandı der demez önce yenisini gönderdiler sonra ben elimdekini gönderdim hemde iade kargo paramı bile verdiler. 2 kere değiştirildi.Şubat ayında tekrar arızalandı Amazon ile görüştüm değişim hakkın bitti bebişim ama istersen sen yeni bir anakart sipariş ver o anakart geldiğinde elindeki garanti bitmesine 15 gün kalan Anakartı da bize geri iade edebilirsin paranı geri vereceğiz dediler. Ben gittim Yeni Anakart sipariş verdim o anakart geldi, elimdekini geri gönderdim. Gönderince 150 tl lik kargo paramı geri verdiler. DEPO iademi geçiktirince Temsilci ile görüştüm XXX Hanım bizzat takip etti ve Gümrük,Ürün ücreti ile birlikte 254 EURO iadesini gerçekleştirdi. Başka hangi firma böyle bir şey yapabilir ?

    Adamlar bana senin garantinin bitmesine 15-20 gün kalmış ÇAKAL sen bizi mi dolandırıyorsun yok sana iade falan dese ben ne yapabilirdim ?
    Kısaca Amazon iyidir.




  • Büyük ihtimalle kargo şubesindeki bir çalışan tarafından çalındı telefon. Kargo şubelerinde bu tarz bir olaya şahit olduğumdan çok da şaşırmadım. Koskoca Amazon bünyesinde çalışan birisinin 1.500 TL'lik bir emtiaya tenezzül edeceğini sanmam. Bu nedenle, eğer elinde iade teslimine dair belgen varsa (kargonun ağırlığı ve cinsinin yazılı olduğu) direkt kargo şubesindeki çalışanları savcılığa şikayet edebilirsin. Diğer taraftan, hem kargo şirketine hem de Amazon Türkiye'ye karşı tazminat davası açabilirsin. Suçlu taraf belli olmadığından görevli mahkemeyi belirlemek zor biraz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sight

    Teşekkür ederim, bilgileri devamlı güncelleyeceğim başka insanların başına böyle şeyler gelmemesi için.
    Hocam geçmiş olsun. Sizi kurtarirsa kargo makbuzunda yazan 2 kg kurtarir. Amazona tekrar yazip bos cikti dedikleri paketi tartmalarini talep edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koskoca amazon redmi telefon için bunu neden yapsın.amazona boş gitmiş o kutu belli.kutu ağırlığı 2 kg gözüküyor.senin dolu gönderdiğin belli.savcılığa git suç duyurusunda bulunun.mng paranı ödemek zorunda çünkü taşıdıkları ürünler için sigorta parası da alıyorlar.bir de telefonun imei numarası elinde varsa çok daha iyi olur.kim hattını taktı ise bulmak kolay.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asertyu -- 20 Mart 2020; 17:57:4 >
  • koskoca amazon redmi telefon için neden böyle birşey yapsın ki bence kargonun işi bu
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.