Şimdi Ara

dijital ses aktarımında kablo kalitesinin önemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
3.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • crc ye neden bu kadar takıldınız anlayamadım. crc bilgisi paket veriler gönderidiğinde kullanılan paket güvenliği içindir sayısal aktarım güvenliğini açıklamak için koydum.

    realtime crc kontrolsüz aktarım içinde olan bilgiler de var onlarıda okuyunuz.

    ayrıca digital ses akratımda iki bileşen vardır bir sesi taşıyan birde sıkıştırma türünün ne olduğunu taşıyan paketler.
    bu da bir kontrol sağlar. yani taşınan veri içinde ayrıca sıkıtırmanın formatının pcm, dolby, dts .... ne olduğu bilgisini de ayrıca taşır.

    Neyse digital ses aktarımında aktarımın hatasızlığını (taşıma şartarının sesi bozabilmesi için gereken çevresel etkilerin etkilerini bir yere kadar etkisizleştiren )
    sağlayan sistemi açıklamaya çalıştım. Tabi bu sisteminde bir sınırı vardır ve onuda açıkladım.

    Tekrar edeyim yukarıdaki örnekle sayısal sıfır 0.1v nin bozulabilmesi içi çevresel faktörlerin bunu taşındığı noktada 0.3 v nin üzerine çıkarması gerekir ki veri bozulsun. yoksa hiç bozulmadan sıfır hatayla @taşınmış olur.


    Bir daha okuyunuz.




  • Sn.hobidaş,

    Crc ye siz takıldınız sanki veri bütünlüğünü garanti altına alıyor diye iddia ediyorsunuz. Crc diye verdiğiz örneğin reatime iletimde bir etkisi olmadığını yazıyorum, yani oluşan hata sadece tespit ediliyor ne Data düzeltiliyor ne de yeniden gönderim talep ediliyor yani Data bütünlüğünün sağlandığı bir kontrol ve düzeltme mekanizması mevcut değil.
    İkinci konu halen mevcut olan bilginiz doğrultusunda yorum yapmaya devam ediyorsunuz size daha önce bu konu ile ilgili araştırılması gereken noktaları madde madde sıraladım, yorum yapmadan önce bu konuları araştırın lütfen sonra zaten iletimde neden farklar olabilir konusunda daha verimli yazışabiliriz.
    Ek olarak sadece Data tarafına odaklanmanız toprak ve enerji etkiletişimini es geçmeniz zaten konuya çok kısıtlı bir pencerede bakmanıza sebep oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kdundar kullanıcısına yanıt
    bilgi sahibi olmak için araştırmak için soruyoruz zaten arkadaşım.soru anlamak öğrenmek için sorulur.konuyu biliyor olsak zaten bu böyledir şu şöyledir diye yazarız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 15 Ağustos 2015; 16:20:44 >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Sayin kdundar mesajı size degil bir üstündeki post için :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    hocam bir üstteki mesaj "davetinize teşekkür ederim.inşallah."
    onun üzerinde de benim mesajım var 1010 vs diye gidiyor.
    bu gibi durumlarda alıntı yapılsın da kime ne dendiği anlaşılsın o zaman.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Davetim bu işle uğrasip boyke soruları olan ve konumu istanbul olan gelebilecek her arkadasa ustat her zaman beklerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam
  • Akbank'a mı gidiyorsunuz ?
    Hayır Akbanka gidiyoum.
    Bende Akbank'a gidiyorsunuz sanmıştım.

    Reklamına döndü konu. Ancak burada birbirine cevap veren kişiler dahi karıştı.

    Bizim toplumumuz göreli olarak,
    karşısındakinin ne dediğini tam anlamadan ve ayrıca konuyu yeterince bilmeden yorum yapan, bilgiyi paylaşarak arttırma yerine karşısındaki kişiye saldıran onları anlamak yerine -anlamak dikkatli okumayı ve kafa yormayı gerektirir- söylenende basit hatalar arayan (boş eleştiri yapmak kolaydır kafa yormanız ve yorucu araştırma yapmanız gerekmez ) insanlardan oluştukça.


    Neyse benden bu kadar size iyi tartışmalar.
  • Kablonun dijital aktarıma katkısı tam bir safsata...ne yani Wi-Fi aktarımda da kaliteli bir klimanız mı olması gerekiyor yani😃

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet arkadşalar.

    sanırım USB, OPTIC vs her türlü dijital kablonun pahalılarının hiç bir işe yaramadığını çürüttük.

    doğru mu samet?
  • hiçbir fark olmaz.ister milyon dolarlık al ister 10 tl lik.. tek fark sağlamlıklarında olacaktır. Mesela aynı sorunu zamanında hdmi da yaşadım.. en ucuz kablolardan alıp kullanıyordum 10-20 liralık ama sürekli kafaları kopuyordu... köpegim var bide oynarken takılıyordu cekiştiyirodu o zaman uçları yamuluyordu işte kopuyordu vs vs.. Monster mn serisinden aldım 270 küsür liraya mı öyle yüksek sayılabilecek fiyata , 3 yıl oldu bırak yamulmayı aldıgım günkü gibi saglam duruyor esneme bile yok hdmi kafasında... Tek farkı bu ama görüntü kalitesi aynı... usb kablosu , optik kablo , hdmi kablosu bunlarda kablo kalitesi performans a yansımaz.
  • Information---connectors ---material---sheilding---dialectric---velocity---interference---jitter---connectors---transmission---infooormiitooooon

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saka gibi konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi benim telefonda radyo var. Kulaklığı takmadan çalmıyor adam kulaklık kablosunu anten olarak kullanıyor. Yani kablo=anten her kablo anten yerine geçiyorsa içinden geçen sinyallere neler yapar yahu diye düşünüyorum. Olsun Marmaray var

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasasın Marmaray

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir konu açılıyor konuya diğer açıdan yaklaşan ben ve bazı forumdaşlar neden fark olabileceği ile ilgili kalem kalem araştırılacak noktaları belirtiyor fark olmaz diye iddia eden kimse bu belirtilen yığınla Detayı okuyup araştırmıyor onun yerine sabit fikirler ve bilgi ile aynı tas aynı hamam iddiaya devam ediyor.
    Nedense kimse bu adamlar bu iddiada bulunurken ve satır satır iletim teknolojisi ile ilgili detayları yazarken dolayısı ile konuya 1-0 algısının dan daha vakıf olabilirler diye düşünmüyor. Olay 1-0 kadar basit olsa bu yazılan detaylar ve konu derinliği neden var?
    Özellikle usb ile ses iletim teknolojisi USB den çok sonra gelişmiş ve asıl amacı olmayan bir teknolojinin zaman içinde evrilerek ve halen teknolojik olarak geliştirilen bir iletim modelidir.
    Kısa süre öncesine kadar bile ölçülen farkların neden olduğu bile bilinmiyordu, öğrenildikçe tasarımcılar anlamaya başladıkça ilk çıkış noktasından çok farklı noktalara el atmaya başladılar.
    Merakı olan herkes usb ses iletimi ile ilgili nereden nereye gelindiğini ve günümüzde hangi parametreler doğrultusunda tasarım yapıldığını araştırabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fark olur diyenlere takılmayın.. Şöyle düşünün elimizde 1 adet hdd var.. içinde 1080p film var... bunu oynatıcıya 10 tl lik usb kablo ve 100 tl lik usb kablo ile baglıyoruz..

    Fark olur diyenlere göre 10 tl lik kablo ile izlerken goruntu kötü olacak ama 100 tl lik usb kabloda goruntu daha net olacak Bu insanlarla tartışmayın bile....


    Yabancı audio forumlarına girin bakın.. pahalı kablo alanlarla dalga geçiyorlar artık... Digital veri aktaran tüm kablo konuları aynıdır...


    http://www.edn.com/electronics-blogs/rowe-s-and-columns/4421042/Can-You-Hear-the-Difference-

    Would you pay $695 for a USB cable?
    Deep musical involvement? We're talking a digital cable here. Audiophiles, please get your ears out of the sand and listen to me. USB is a digital bus. As long as the receiver can properly receive the bits and tell the difference between a logic 1 and a logic 0, the digital representation of the audio at the receiver's output will be a perfect replica of that which was transmitted.
    You claim that you can hear the difference between an inexpensive and expensive USB cable? I'm sorry, but you have been deceived. On average, digital links deliver one bit error for every 1012 bits sent. You can't possibly hear that. Next, you'll tell me that you can hear the difference in clock jitter produced by that inexpensive cable. Again, as long as the bits are properly interpreted, there is no difference in signal as a result of a cable.



    http://www.cnet.com/news/when-are-expensive-cables-worth-it/

    ""Despite millions of dollars in marketing money devoted to convincing people otherwise, it's not possible for different HDMI cables to deliver different video and audio quality. Expensive High Speed HDMI cables don't provide better resolution, better framerates, better color, or anything else. A High Speed HDMI cable is just a dumb tube. Get the cheapest dumb tube you can.""


    ""t seems the cable manufacturers, finding that you, dear readers, are too smart to buy their mumbo-jumbo about HDMI cables, have moved on to fleecing audiophiles on USB cables. Yep, USB cables. There are even reviews about how, after upgrading to a $1,000-plus USB cable, the sound on their USB Digital Audio Converter (DAC) "came alive" or something. Ahhh, expectation bias.

    I'm also including Lightning because they're effectively just USB cables, with a fancy proprietary Apple nubbin at the end.

    As far as the data going across it, USB is also a dumb tube. It won't improve video or audio quality.""

    an expensive USB cable isn't going to make your audio sound better, your pictures look better, or your printouts look sharper.


    http://www.whathifi.com/forum/hi-fi/usb-cables-expensive-v-cheap


    ""To sum it up, the signal is digital. It is not affected by cable quality in the way that analogue signals used to be. Buying a 'better' cable means better build quality. If you're going to take the cable around with you, and plug and unplug a lot, spend just a few more pounds on something a bit more solid.

    If it's to plug-and-forget, just buy whatever Amazon has cheapest. Will probably be a Belkin. Doesn't matter. Doesn't make a difference. The end! ""



    http://www.tested.com/tech/3329-the-difference-between-cheap-and-expensive-hdmi-cables/

    10 dolarlık digital kablo

     dijital ses aktarımında kablo kalitesinin önemi


    200 dolarlık digital kablo

     dijital ses aktarımında kablo kalitesinin önemi


    As you can see, there is no significant difference between the cheapest and most expensive cables with regard to color reproduction. There are some minor variations, but they all fall within acceptable limits.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 19 Ağustos 2015; 3:05:23 >




  • Devian kullanıcısına yanıt
    Arkadas istanbulda oturuyorum

    10 USD lik te
    30 USD lik te
    100 USD lik te USB

    10 USD interconnect

    100 USD lik interconnect
    800 USD lik interconnect

    10 usd lik speker kablo
    100 USD lik speeker kablo
    1500 USD lik olan kablo

    Hepsi var ve bunları yansıtacak ses sitemine de sahibim bukadar çok yazacağınıza buyrun gelin bir sey Ler ikram edeyim yer icer ken fark varmi yok mu görürsünüz gerek yok birinin bir sey demesine kendiniz test edin

    Ha ayrıca
    10 USD
    100 USD
    200 USD lik coax kabloda var onuda dinlersiniz
    Be power kablolarda var onları da denemiş test mis forum mus hepsin den daha onemli olan kendi kulağınız la dinlersiniz

    Yoksa sizin hesap hadi konsere gidelim diz 10 liralık koltuk satın alır dinlersiniz Tarkan i ama 1000 liralık alırım bende dinlemiş olurum ama sizce aynı olacak mı

    Ben ve benim gibi dusunen arkadaslar da sizce bilmiyor mu bu ısı hic paranin helede su an ne kadar zor kazanıldığını bir kabloya bunkadar para vermek ne kadar dogru oldugunu ama

    Gel Gorki hifi da dunyanın her alanın da oldugu gibi cebinden çıktıkça Karşılık alabildiğin bir durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devian

    fark olur diyenlere takılmayın.. Şöyle düşünün elimizde 1 adet hdd var.. içinde 1080p film var... bunu oynatıcıya 10 tl lik usb kablo ve 100 tl lik usb kablo ile baglıyoruz..

    Fark olur diyenlere göre 10 tl lik kablo ile izlerken goruntu kötü olacak ama 100 tl lik usb kabloda goruntu daha net olacak Bu insanlarla tartışmayın bile....


    Sn. Devian,

    Daha burada Tartışılan konunun temelini bile anlamamışsınız. Burada konuşulan konu hdd-hdd arası veya hdd-transport arası veri transferi değil, transport-dac arası USB bağlantıda realtime veri transferi.




  • Selamünaleyküm arkadaşlar

    Yaklaşık bir sene önce Techno fi ' den tecrübeli üç arkadaş, kulaklık ve hoparlör dinletisi için ziyaretime geldiler. Benim sitemim Yarland lambalı amfi,black rhodium jive hoparlör kablosu, q acoustics concept 20 hoparlör şeklindeydi. Arada pc'ye analıysis plus usb kablo ile bağlı HRT HD dac vardı. Dinledik . Daha sonra misafir arkadaşımızın yanında getirdiği FURUTECH formula 2 usb kablosu idi yanılmıyorsam onu taktık. Yani sistemde değişen sadece usb kablo. Birinde baslar ön planda kendini belli ederken, diğerinde sahne ön plandaydı. Yani fark açıktı. Hadi beni geçin ama oradaki üç arkadaş da ciddi müzik kulağı olan kişilerdi ve hepsi de buna şahit oldu.

    Burada iyi veya kötü bir şekilde fark olduğunu gördük. Amacım sadece usb kablo ile yaşadığımız bu tecrübeyi aktarmak. Kimi bass, kimi tiz, kimi sahnenin ön planda olmasını ister. Pahalı iyi, ucuz kötüden ziyade kişisel beğeniler devreye giriyor. Ama kulaklarımız bize bir fark olduğunu fısıldıyor. Sağlıcakla...




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.