Şimdi Ara

dijital ses aktarımında kablo kalitesinin önemi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
3.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • gokhan2 kullanıcısına yanıt
    https://www.goldenears.philips.com/mobile/en/introduction.html

    Usb kabloları arasındaki farkları duyabilen birisi için basit kalır ama bir deneyin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

    arkadaş konu ne kadar uzamış yok 1.0.1.0.0.01. mış bırakın bunları soru digital sesin nasıl şifrelendiği değil. Sorunun özeti digital kablonun sese etkisi. Eraycelik80 üstat da söylemiş hatta davet etmiş dinletiye. Seste etkisi inananılmaz fazladır . Nokta. Tartışmaya gerek yok. Hatta hdmi kısmındada tartışmalar çıkmış konu hortlamış bu şifreleme işi öyle kolay değildir öyle olsa hdmi versiyonları olmazdı. Görüntüye-renklere etkisi yok diyenler var hdmi kablolar için bi kere senin aldığın stock kablo daha 4:4:4 renk formatını tanımıyor sadece 8bit renk derinliği veriyor birde bunu açıklayın. Hdpc 2.2 neden 2.0 altı versiyonlarda taşınamıyor. Ben 50 liralık belkin kablo ile 200 liralık monster hdmi kablo arasında farklar görüyorum stock kablo ile arada fark yok diyenler var anlamıyorum tuhaf. Seste de görüntüdede etkisi büyüktür digital kablonun göründüm de işittimde . (.)

    konuyu biraz hortlattıım kusuruma bakmayın. biliyorum bir cok üstadım bu 1 ciler 0 cılar yüzünden foruma artık girmiyorlar bile , tabi 1ciler 0cılar gereksiz olduklarını biliyorlar kendileri de. ve sunu söylemek istiyorum eraycelik80 abimiz okdugım her yazısında herhangi bir kablo konusunda evine davet ediyor bedavadan hani girişler 100-200 tl de demiyor. elinde envai cesit kablo da var digital analog ve kablolarda hifi dükkanı gibi 50dolardan baslar 1000-2000 dolara kadar kablo var..kendi kablonuzu amfinizide getirin diyor abi sor bakalım davet ettiği kişiler gitmiş mi test etmek için mesaj atmışmı ? adamın evinde deki yalıtımla 1+1 ev satın alırsın belki kullandıgı sistemte sıfır volvo xc90 alırsın. en son kullandıgı kabloyla nissan juke almıştı(esptiri mi yaptı gerçek mi ama gerçektir büyük ihtimal) şimdi bu adam yıllarını vermiş kulagı en ince farkı bile hissedecektir.


    aksini iddia eden sahıslar da durumu kötü dar gelirli insanlar değiller. toplanırlar giderler 3-5 kişi aa abi haklıymıssın der yada ben fark göremedim dersin. evine dönersin sonra burada paylasırsın düsüncelerini o an yaşadıklarını.


    sadece eraycelik80 abimiz üzerine yazdım diğer üstadlarımızda var onlar alınmasınlar sakın hepinizi okuyorum burda cok ciddi bilgilere sahip oldum sayenizde.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80

    Ben diyorum ki kendi Gözlerim le görür kulaklarım la duyarım daha deniyor ki test varmi. Ne testi arkadas ben den daha değerli ne varki dünyada benim için

    parasını ben verip farkını da ben görüp duyduktan sonra kime ne benim için istemeyen gidip alsın her yer kablo istedigi fiyata alsın saygımız sonsuz

    bunlar kafayı yemiş harbiden test nedir ya gel eve dene diyorsun yok sağol vaktim yok diyor   1 hafta sonu atla git ne olcak (suan corona var zor )

  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Eray bey m2tech young için hangi/kaç liralık usb kabloyu önerirsiniz?
  • Data aktarımı ile streaming media aktarımında farklı kurallar var. Streaming media da hata varsa da göz ardı edilir bunun düşük sistemlerde farkını anlayamazsınız ama kaliteli kablo ile ucuz kablo arasında sayısal veri aktarımı bile olsa fark vardır. Ha 1 usd ile 10-20-50 usd çok fark yaratırken (ödenen meblağa göre) 100usd ile 1000usd lik kablo o kadar fark yaratmayabilir yada en azından 10 katı farka 10 kat kalite farkı olmaz.

    Birde dijital bağlantılara arasında optik bağlantı, kablolu bağlantıya oranla daha düşük kalite sunar. Bunu yaparken video örneği vereyim beyaz bir sayfada kaliteli bir kablo ile belli bir yerdeki bozuk bölgeyi görebilirken ucuz kablo ile gayet doğal bir şekilde o bozuk bölgeyi göremiyorsunuz.

    Ses te de böyle bir durum söz konusu.

    Kablonun iletken miktarı, kalitesi, yalıtkanların kalitesi hem bir iç direnç, kaçak kapasite gibi band genişliğini sınırlayıcı etki yaratır. Ses sisteminiz alt seviye yada kulağınız iyi sese aşına değil ise fark edemezsiniz.

    Ucuz kabloyu soyup bakın içinde bakır tel bile olmuyor bazılarında, bakır rengi kaplanmış başka metaller var onlar da incecik kullanılmış. Bir de aynı kablo usb için mesela şarj için kullanılıyorsa 1-2 Amperlik akım akıta akıta iyice deforme oluyorlar. Zaten zamanla şarj süresi uzuyor. Bu durum sonrası kısa sürede şarj bile etmez hale geliyor.

    Mesela uydu yayınları dijital. Piyasada 75 kuruşluk anten kablosu ile 30-40 mt maksimum menzile ulaşırsınız, 2-3TL lik kablo ile 50-60mt hat çekin sinyal kaybı oluşmaz.





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.