Şimdi Ara

Diablo IV [ANA KONU] | 4. Sezon (794. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: BurakUnluer , BurakUnluer , AnNka-tr , AnNka-tr Daha Az
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 7 Misafir - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.212
Cevap
409
Favori
685.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
37. Sırada  bugün en iyi #13
Sayfa: önceki 792793794795796
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Brazian B kullanıcısına yanıt

    Yalnız ben demişim Çanakkale boğazı... sen ne anlamışsın?

    Diablo oyunlarını benden daha eski oynayan var mı şu konuda, yaşım 50 demiştim ya hani.

    Benim KASTETTİĞİM, bu son oyunda canavarların zorluğu.. Bir de yine , Souls oyunlarındaki gibi , boss vs çıkınca, olduğun yerin çıkışları kapanıyor.

    Neyse işte, demek istediğim, BU SON OYUNDA Souls özentisi olan bağzı(!) şeyler.

    Yine de oynuyoruz bakalım, 31 lvl Necro ile....

  • yazar11 kullanıcısına yanıt
    Souls oyunları oynamadım ama gördüm oynanırken ve şunu bilin Souls özentisi olan şeyler dediğiniz olaylar Diablo serisinin eski oyunlarında bile vardı. Yani Diablo o oyunlardan değil aksine o oyunlar Diablo dan almışsa bir takım şeyler almışlardır. Olduğun yerin çıkışları kapanıyor dediğin olay Diablo 3 de de vardı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • D3 de build kaydedip, kayıtlı buildleri arasında geçiş yapabiliyorduk. 4te yok mu bu bulamadım?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • taskonamco kullanıcısına yanıt
    Yok, en büyük eksiklerden biri.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yazar11 kullanıcısına yanıt

    hocam ben sizi doğru anladım. souls gibi oyun olacaksa gider souls like oyunları oynarım demek istediniz. ben bu düşünceyi direk elemine etmek istiyorum. sadece souls like değil stratejilerden tutun asasin creed lere kadar tüm oyunlar blizzard oyunlarından (çoğunlukla diablo lardan) etkilenmişlerdir.


    diablo1-2 hatta diablo 3 ilk çıktığı dönemlerde, kolay oyunlar olmadı.. diablo 4 çok kolay diye diye dilimizde tüy bitti. üstüne üstlük yeni oyuncular diablo 4 için oyun karmaşık ya da zor dediği zaman, "ne saçmalıyorsunuz" demek istiyorum ama demiyorum çoğu zaman.


    blizzard, diablo3 teki hataları yapmaya devam ediyor, oyunu basitleştirerek ya da kolaylaştırarak, zaten çok kolay ve çok yalın oyun olan diablo4 için.. bunu yaparken de genel oyuncu kitlesini gözetiyorlar, ki genel kitleye yönelip sürümden kazanmak istemelerinde iş modeli olarak sorun yok ama oyunlarını ubisoft düzeyine getirdiklerini de inkar ediyorlar. rol yapma oyunları seven oyuncu gözünden bakınca diablo 4 çok basit ve çok sığ.



    diablo oyunları hiç bu kadar kolay olmamıştı...



    bu arada 4.sezonda ve oyunu daha karmaşık ve zor bulacağınızı sanmayın. 4.sezonda oyun daha da kolay daha da basit olacak.



    sizin özelinizde konuşuyorum. mevcut oyunda, ve yeniyken oynayın yavaş yavaş geliştiğinizi göreceksiniz. eğer oynamaya devam edecekseniz sezon 4 için hazırlıklarınızı yapmanızı öneririm. çoğu insan için belli şeyleri yapmak sıkıcı olabiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brazian -- 5 Mayıs 2024; 18:36:5 >




  • Brazian B kullanıcısına yanıt

    İlk 2 oyuna göre bana da kolay geldi, doğru.


    Bir sorum olacak, geçen de sormuştum, sezon bitmeden yapmam gerekenler hakkında diye. Şuan seviye 53'üm. Haritada gölge yer kalmadı ve bölgelerdeki tüm "waypoint" leri açtım. Sadece 2 bölgedeki Lilith sunakları kaldı. Yeni sezon gelmeden başka yapılacak bir şey var mıdır? Bir de tüm haritayı açmak "waypoint" açmak mıdır yoksa gezerek gölgeli yerleri açmak mıdır?

  • Merhabalar. İlk defa Diablo deneyimleyen biri olarak yorum yapmak istedim. Oyun gamepass'e geldiğinden beri Xbox üzerinden oynuyorum. Şuan 61 Level'im. Hikaye bittikten sonra oyun sıkıcı gelmeye başladı. Yapacak çok şey olmasına rağmen yapacak bir şey yokmuş gibi. Çünkü demirciye item yakmaktan başka bir şey yapmıyorum. Envanteri doldur getir boşalt. Hikayeyi bitirene kadar en fazla 3 kere ölmüşümdür. Genel anlamda da hiç ölmüyorum desem yeridir. 3. dünya kademesi oynuyorum ancak oyun yine de çok çok kolay. Oyun kolay olduğu için kendimi geliştirme ihtiyacı da doğmuyor. Bu yüzden oyun pek ilerlemiyor artık benim için. Biraz daha şans vermeye devam edeceğim. Bu arada Ölüm Büyücüsü oynuyorum. Son 10 yılda en çok mesai harcadığım oyun oldu yine de. Çocukluk zamanlarındaki metin2 yi anımsatmış olmasına bağlıyorum.

  • Yeni başlayan arkadaşlara karışık gelen bir konu, haklılar, oyun içinde bir açıklama yok çünkü.

    Kısaca renown işi şu:

    m-w tuşlarıyla renown ekranını görüyorsunuz. Amacınız bu ekrandaki bölgelerin renownlarını (üst kısım) tamamlamak olsun. Bunu tamamlarken de ilk öncelikleriniz altarları ve gölgeli yerleri açmak olsun. Bunu yaptığınız charı da her ihtimale karşı silmeyin, renownlar ile aldığınız +skill, +paragon, +obol özellikleri tüm hesabınızda ortak olacak.


    Bu sayfanın alt kısmından tüm sezonlara 3 şey taşınır:

    1. Areas discovered: Açtığınız gölgeli alanlar.

    2. Altars of Lilith: Açtığınız Lilith sunakları.

    3. Kısmen waypointler: Şu anda tüm waypointleri açsanız da Blizzard oyuncular dünyada da dolaşsın diye tüm waypointleri sezonlara taşımıyor. Her bölgede birkaç (2-3-4) temel waypoint yeni sezonlara taşınıyor kolaylık olsun diye.


    Yine kısaca: Gölgeli yer kalmasın. Lilith sunağı kalmasın. Bu iki kısım m-w ekranında, alt kısımda yeşil x/x olsun. Daha sonra da stronghold, dungeon vs yaparak her bölgenin renownlarını tamamlayın.


    Not: Ekleyeyim. Toplanabilecek max renown puanı bölgelerin tüm bonuslarını toplamanız için yeterli olandan fazla. Bir bölgenin üst kısmını tamamlamış, o bölgedeki tüm gölgeleri ve sunakları açmışsanız alt kısımdaki dungeon, stronghold vs kısımlarını da tamamlamaya uğrasmayın, onlar taşınmayacak, diğer eksik bölgelerinize geçin.


    @MegaWolt38




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dombiliya -- 6 Mayıs 2024; 10:57:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Diablo 4 de. Yeni sezon öncesi yapılması gerekenler ve neden yapılması gerektiğini de yazayım.

    1. Ana hikayenin bitirilmesi... Yeni sezon geldiği zaman sezon gorevine/mekanigine direk erişebilmek için. Sezon gorevleri hikaye bitirilmeden açılmıyor.

    2. Tüm haritadaki karanlık yerlerin açılması... adından belli tüm harita açık olsun.

    3. Lilith heykelleri... ekstra yetenek puanı, ekstra stat, ekstra paragon puanı için. Bunları yapmayan diğer oyunculardan daha geride olacak, yapmayan için sorun yoksa bizim içinde sorun yok.

    4. Şöhret puanı... haritayı açıp W (ps için üçgen xbox için Y) bastığınız zaman açılan penceredeki gelişim. Her 5 bölge için yaptığınız takdirde, ekstra yetenek puanı, ekstra can iksiri hakkı, ekstra paragon puanı kazanacaksınız. Aynı 3.maddedeki gibi zayıf olmayı istemek sizin hakkınız.

    5. baska da yok sanırım azıcık oyunu öğrenmeniz de iyi olur.



    Bunlar neden yapılmalı.eğer oyuncu gelecek sezonda hızlı gelişmek, diğer oyunculardan geri de kalmamak vb şeyler istiyorsa yapmalı. Tabi daha da büyük eğer, oyuncu gelecek sezonlaeda oynamak istiyorsa yapmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merfarkav M kullanıcısına yanıt

    Hocam dediklerinizin büyük kısmı 4.sezon ile birlikte çözülecek. 14 mayıs.


    Ama diablo ve klonları böyle. Hikaye yok, amacı siz belirliyorsunuz. Tek olayı en zor yaratıkları en hızlı şekilde kesmeye çalışmak. O seviyeye ulaştığımız zaman genelde bırakıyoruz, bir sonraki sezonları beklemeye başlıyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4. Sezon ile birlikte oyun sonu eklenti olarak iki zindan mi eklendi?(3te de vardi sanirim)

    Aslinda sormak istedigim itemleri kastigimizda bunu nerede kullanacagiz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 4.sezonda;


    Seviye atlamak için : cehennem dalgası.

    Oymalari geliştirmek için : kabus zindanları

    Uber boss lar için : cehennem dalgaları, fısıltı gorevleri, kabus zindanlari, bildiğin işler.

    Pit için : 40.seviye kabus zindanı tamamlamak.

    Pit e girebilmek için : kabus zindanlari

    Masterworking materyali için : Pit.

    Yüksek seviyeli masterworking materyali : yüksek seviyeli Pit.


    Bu sıra ile oynarsınız büyük ihtimal.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esyaya ek yuva ekledim ki baska aspect de ekleyeyim ama izin vermiyor eskisi ile degisiyor bunun sebebi nedir ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merfarkav M kullanıcısına yanıt

    Hocam siz 4. kademeye geçmeniz lazım. Düşük seviyede oynuyorsunuz. Sürekli zorlanmanız lazım. Siz güçlendikçe yaratıklarıda güçlendirmeniz lazımki daha iyi item lar düşsün. yaratıkların seviyesi ne kadar yüksekse o kadar iyi item atıyor. Diyelim level 100 oldunuz. Bu sefer 150 seviyesi kabus zindanı açıyoruz ki kendimizden yüksek yaratık keselim. daha iyi item atsın. Şimdi PIT ler geliyor. orada da sürekli zorlaşacak. yani teoride bu oyunun sonu olmaması lazım.

  • radyohead R kullanıcısına yanıt
    Bazı eksikler var tamamlayıp 70 levele geçince dediğiniz gibi yaparım muhtemelen. Diablo IV [ANA KONU] | 4. Sezon

    Kırık tepelerde keşfedilmemiş 1 tane bölge var. Ancak bulamıyorum. Bunu nasıl bulabilirim acaba

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Neresi keşfedilmemiş bölge? Ben anlamadım gönderdiğiniz ekran görüntüsünden. Bazı kaleleri almadan haritada bazı alanlar açılmıyor. Öyle bir şey olabilir. Filtrede kale kapalı sanırım. Kaleleri açın bahsettiğiniz bölgenin yakınında kale varmı bir bakın isterseniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • saetasdealtosbalcones kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Eşyalara eklemiş olduğunuz yuvalar mücevherler ile ilgili yani birden fazla mücevher takabilirsiniz. Aspect sadece bir adet eklenebiliyor, sonradan eklediğiniz zaman eski aspect silinip yeni işlediğiniz aspect ekleniyor. Yuva sayısını arttırmanın aspect ile bir ilgisi yok maalesef.

  • geçtiğimiz günlerde kendimce uyarı yapmıştım. 4.sezon için şu an hangi build iyi olacak hangisi kötü daha tam bilmiyoruz diye.. youtube a baktım şimdi herkes kendince sıralama yapıyor, yok o çok vuruyor bu çok vuruyor, öyle uçuyor böyle kaçıyor.


    hepsinin ortak noktası nedir söyleyeyim. o uçan kaçan tek atan build lerin hepsi ama istisnasız hepsi (absürd düzeyde olanlardan bahsediyorum) eksik. sandalye örneği vereyim. 3 ayaklı bir sandalyenin 1 ayağını keserseniz üzerine oturduğunuz anda düşersiniz. o build lerin hepsi ya boss keser, ya açık dünyayı yapar ya da öyle şeyler. örnek vereyim, bir build var her 3sn de bir vurmanız gerekiyor (3saniye uzun bir süre değil mi diablo gibi oyunlarda) eğer o 3saniye içerisinde yeniden vuramazsanız hasarınız ve defansınız düşecek, bu build oynamaya değer mi karar sizin.


    özetle karar sizin, ben boss lar için ayrı, zindanlar için ayrı, açık dünya için ayrı build yaparım vaktim var derseniz bol şans.. ama lütfen şu an 4.sezon için paylaşılan build lere itimat etmeyin. (zaten kopya çekeceksiniz en nihayetinde 1-2 hafta geç başlayın sezona Diablo IV [ANA KONU] | 4. Sezon  )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brazian -- 7 Mayıs 2024; 19:25:47 >




  • Sezonlar öncesi ve 1.sezon döneminde donmadan oynadığım oyun 2.sezon itibariyle ara ara donuyor hatta bazen 30 dakika bir donuyordu ve oyunu görev yöneticisi ekranı açıp kapatmak zorunda kalıyordum. 3.Sezona başladım gecen haftalarda ve o sorun maalesef hala devam ediyor.


    Ya benim pc de yazılımsal sorun var ya donanımsal. Oyun şuan Samsung iyi modellerinden biri olan 970 SSD kurulu durumda. Hem oyun onda kurulu hem işletim sistemi onda kurulu. SSD sıkıntı olamaz çünkü pc taktıktan sonra gerekli testleri yapmıştım. SSD herhangi bir yazma, okuma sorunu yok. Bozuk sektör de yok o testi bile yapmıştım. Format at diyen olursa o çözüm değil çünkü zaten sıfırdan kurulmuş işletim sisteminde bile oyun bu sorunu çıkardı.


    Bir olasılık oyunu eski den kurulu olduğu haddisken SSD kurmuştum acaba ondan mı oluyor. Oyunu silip netten sıfırdan indirip kursam sorun geçer mi acaba. Bir onu mu denesem.


    Bu arada SSD aldıktan sonra oyunu ona kurmama rağmen ışınlanma sonrası, mahzenlere ve mağaralara girip çıkanken ki çıkan geçiş ekranının yani loading denen ekranların süresinde bir değişiklik ve iyileşme göremedim. Normal haddisk den SSD geçince o ekranların süresinde değişiklik olur diye bekliyordum. Oyundaki bazı kasmalarında geçmesini ama bir şey fark etmedi.


    O sürelerde değişiklik olması için işlemci ve ekran kartı da sanırım önemli çünkü Diablo 4 oynayanların izlediğim videolarda hep 4-5 saniye süren geçiş ekranları bende 15 saniye filan sürüyor. Ben onun sebebi haddisk kaynaklı sanıyordum anlaşılan öyle değilmiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 7 Mayıs 2024; 20:6:57 >




  • Kuhleep kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim, peki yeni sezonda esyalarimin kaybolmamasi icin ne yapmaliyim ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 792793794795796
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.