Şimdi Ara

Devletin maske dağıtması gerekiyor(epttavm'de başlamış teşekkürler) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
2
Favori
32.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
341 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @nightsoldier: Hocam ben yasak geldiğinden itibaren internette araştırma yaptım bir çok sitede fiyatlara ve yorumlara baktım gördüğüm en olumlu yorumlar bu satıcıda idi nerdeyse olumsuz yorum yok gibi genelde alan kullanan herkes memnun kalmış.

    Fiyatları çok aşırı pahalı ama ortada ciddi bir sorun olduğu için parasına pek bakmadım aldım. Pazartesi bir aksilik olmazsa kargoya verilir benimde elime salı olmadı en geç çarşamba geçer. Şimdilik denemeden çok kesin konuşamam ama yorumlara bakarak (fiyat olarak zaten kazıklanıyoruz) kalite bakımından kazıklanacağımı pek düşünmüyorum.

    Sizin linkte verdiğiniz maskedeki kullanıcı yorumları pek iç acıcı değil çok ince ve telsiz olması o maskeyi sıradan bir maske yapar ve korumaz ama almışsınız artık inşallah istediğiniz gibi bir ürün çıkar.


    @JaCKiE_BrOwN: Hocam sıfır kapalı kutu adedi 50 olduğu için 50 tane aldım yani bir kutu Çok araştırdım en iyisi bu göründü gözüme iyimi kötümü siz daha iyi bilirsiniz?

    Fırsatçı dolmuş etraf örneğin bu link:https://urun.n11.com/medikal-maske/lastikli-cerrahi-koruyucu-yuz-maskesi-3-katli-ve-filtreli-virus-P416089500 görselle alakasız maskeyi 14.90 tl ye satıyor üstelik %25 indirim yapmışlar sözde bunun gibi fırsatçı çok var o yüzden inceleyip öyle verdim burdan siparişi inşallah verdiğimiz faiş fiyata değer.




  • bugün birçok siteye ve çok sayıda satıcının ürünlerine baktım. şu anda satılan ve maske denilen şeylerin tamamı çöp.

    başka bir çözüm olmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Trual

    Rize valisi açıkladı, gelenler birbirlerine yol kontrolünden kaçmanın yollarını anlatıyorlarmış, Rizeye gelmeden 2 saat önce ateş düşürücü alın polis kontrolünden geçersiniz demişler.

    Buna cahillik diyemezsiniz artık, bu bilinçli taksirle (sonucunu bilip görmezden gelmek) ölüme sebebiyet vermektir, savcılar bunların peşini bırakmamalı.

    Rize valisi kurnazlıkları anlattı
    italya benzer eylemlere girişen dallamaların tamamını yakalayıp hapis cezası veriyor artık.

    gözlerinin yaşına bakmadan hapsedilmeliler.




  • Chp'li belediyeler dağıtıyor , adamlar iyi ki devlet içinde devlet gibi...
    Hele Mansur Yavaş iyice devleşti.Bir Dinazorcuya bak bir buna.
    Dino'cunun parkta çöp oldu , fizibilitesiz işin sonucu birde utanmadan hala insan içine çıkıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgora -- 4 Nisan 2020; 23:50:16 >
  • yalnız olay küresel çapta bir sıkıntıya dönüşmüş. ülkeler sipariş edilen maskelere resmen el koyuyor.

    olaya bak:

    quote:

    Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, birçok ülkenin koronavirüs ile mücadele kapsamında Çin yapımı sağlık ekipmanlarına ulaşmak için birbiriyle "savaştığını" söyledi.

    Geçen günlerde Fransızların Çin'den sipariş ettiği maskeleri ABD iki katını ödeyerek satın aldı.

    Öte yandan, Fransa'nın İtalya ve İspanya'ya gönderilen 4 milyon maskeye el koyduğu ortaya çıkmıştı.

    Euronews'ten Gülsüm Alan'ın haberine göre, bu olaylar ile ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Jens Spahn, "Çin'deki maskeler için birbirine ciddi anlamda giren insanlar var. Bu iyi bir gelişme değil ancak bu durum talebin yüksek olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

    Krizin uzun vadede çözülebileceğini belirten Sağlık Bakanı Spahn, Avrupa Birliği'nin kendi sağlık ekipmanlarını üretebileceğini söyledi.

    200 BİN MASKEYE EL KOYDU

    Öte yandan, Almanya'nın yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı mücadelede kullanmak üzere satın aldığı 200 bin koruyucu maskeye ABD'nin el koyduğu öne sürüldü.

    Berlin İçişleri Senatörü Andreas Geisel, yaptığı açıklamada, eyalet yönetiminin satın aldığı, koronavirüs ve enfeksiyona karşı koruma sağlayabilen "FFP-2" maskelere Tayland'ın başkenti Bangkok'ta ABD'nin el koyduğunu söyledi.

    Geisel, ABD'yi sert dille eleştirerek, ''ABD'nin yaptığı modern korsanlık eylemidir'' dedi.

    Federal hükümetten ABD'yi uluslararası kurallara uymaya çağırmasını isteyen Geisel, ''Transatlantik ortaklara böyle davranamazsınız. Küresel kriz zamanlarında bile vahşi Batı yöntemleri uygulanmamalıdır'' diye konuştu.

    Alman medyası, maskelerin Berlin eyaletince, ABD'li firmadan satın alındığını ancak Çin'de üretildiklerini yazdı.

    Haberlerde eyalet yönetiminin ödediği paranın iade edildiği belirtildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 4 Nisan 2020; 23:56:36 >




  • Belediye otobüslerine binerken veriyorlarsa hergün belediye otobüsüne binerim. Önlem alsınlar şuna. Otobüse binene var markete girene yok. Ha bi de marketten çıktın başka dükkana gireceksin aynı maskeyle girilmiyormuş. Değiştirmen lazımmış. Ne anladım ben bundan. Bi maske 5 lira. Alacağımız 1 ekmek. Evlere ekmek bari dağıtın. Herkes yapamıyor. Markete gidiyorum market almıyor eve geliyorum hanım çemkiriyor. Ne lan bu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sbs03

    Belediye otobüslerine binerken veriyorlarsa hergün belediye otobüsüne binerim. Önlem alsınlar şuna. Otobüse binene var markete girene yok. Ha bi de marketten çıktın başka dükkana gireceksin aynı maskeyle girilmiyormuş. Değiştirmen lazımmış. Ne anladım ben bundan. Bi maske 5 lira. Alacağımız 1 ekmek. Evlere ekmek bari dağıtın. Herkes yapamıyor. Markete gidiyorum market almıyor eve geliyorum hanım çemkiriyor. Ne lan bu
    halk içinde öyleleri varki eleştirileri devlet düşmanlığı belliyorlar, halbuki gelişmenin tek yolu bu.
  • Maske takma zorunluluğu bence çok doğru bir karar. İnsanlar cebinden para çıkacağını duyunca en azından evlerinde duracaklardır. Keyfi gezmelere çıkmayacaklardır.

    Çalışanlar için de devletin işverenlere baskı yapıp maskeleri verdirmeleri sağlanmalı. En azından iş yerinde durduğu süre boyunca her kişi için yeterli maskeleri tedarik etmeliler.

    Marketlere girişte de maske alımı zorunlu olmalı,aynı poşet satışı gibi fişe eklenmeli.

    Bunun dışında sokakta maskesiz gezmeye katı bir yaptırım gelirse o zaman tüm sorunlar çözülür. Çünkü insanlar gerçekten evinde durmuyor.Sosyal medyayı takip eden biri herkesin evinde durduğunu düşünür. Ancak sokaktaki durum çok farklı.İşi olan da sokakta işi olmayan da sokakta. En azından yaşadığım şehirde durum öyle.
  • Trual kullanıcısına yanıt
    Allah devletimize zeval vermesin. Herşeyi devletten beklemek yanlış. ama marketlerde maske dağıtılması şart. O kadar parayı kazandılar 1 maske veremiyorlar girişte.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maskenin tanesini eczane 4tl satiyor sordum virüsten önce ne kadardi diye 50kuruştu abi diyor birde devlet dagitsinki tekrar kimse eczaneye medikale muhtaç olmasin sonra mecbur fiyati aşagi çeker medikalciler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanzim maske satış noktaları :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the flying dutchman -- 5 Nisan 2020; 0:53:50 >
  • 3 günde sadece vatandaştan 2 milyar TL yardım toplandı küsüratları saymıyorum. korona öncesi tıbbı maskenin 50 tanesi 15 liraydı 5 lirası kar olsa 50 maskenin maliyeti 10 lira yapar yani 1 maskenin malzeme işçilik nakliye vergi gibi masrafları dahil maliyeti 10 kuruş.

    1 maske = 10 kuruşu elde tutalım.

    2 milyar lira ile 20 milyar adet maske üretilebilir (tüm maliyetler dahil)

    nüfus 80 milyon desen ;

    20 milyar / 80 milyon = 250 yani devlet sadece topladığı paralarla maske imal edip vatandaşına dağıtsa vatandaşından topladığı 2 milyar TL ile kişi başı 250 maske dağıtabilir.

    ama deprem yardımları cart curt katkı payları korona bağışları vs... hiç birisinin akıbetini bilen yok, sonrada çıkıp maske takmak zorunlu, kimsenin...... değilsiniz çomar kardeşlerim, geçmiş olsun hepinize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne memleket be. Markete giremeyeceksin maske yoksa. Maske dedikleri birşey olsa bari kendine hayrı yok.
    Bugün bütün tanıdıklarımda dandik maskelerden gördüm yarın o maskeleri tekrar takacaklar birisi otobüse binmek için almış ötekisi market için. Hergün yenisini almazlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Sanırım bu hafta içinde marketlere verecekler.

    Yalnız bu ciddi hata olur. Evlere birer kutu verilmesi lazım. Stokçuluk yapan bir yığın geri zekalı çıkacaktır.

    Ya da marketlerden tek kutu alınacak. Bunun altyapısı çok zor değil uygulaması yapılır. Karekod ile telefonlara yollarsın onu okutmadan satışı yasaklarsın olur biter.

    Ha en iyi çözüm halen evlere birer kutu.

    Alıntıları Göster
    Tc Kmlik noya ata bir tane e-recete, e devletten de ulaşalım recetelere olsun bitsin. İstediğimiz eczaneden istediğimiz zaman alabiliriz.
    Hem stok takip edebil, hem kim kaç paket almış bil. Ne stokçuluk yapılabilsin nede karaborsa




  • Maske....my preciousss....
  • Şu toplanan paraları başka ülkelere vermezler inşallah. Tümünü kendi vatandaşımız içinde ihtiyaç sahiplerine verirler diye ümitleniyorum, bari yarısını dağıtsalar.
  • Bugün pazara gittim, gitmeden önce maske almam gerekti, bildiğiniz gibi yasak markete pazara maskesiz gitmek. Eczanede tanesi 5 liradan 5'li paket 25 TL aldım çıktım. İnanın o kadar basit ve işeyaramaz duruyorki verdiğim paraya üzüldüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42DBB8773 -- 5 Nisan 2020; 2:30:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: newrophat

    3 günde sadece vatandaştan 2 milyar TL yardım toplandı küsüratları saymıyorum. korona öncesi tıbbı maskenin 50 tanesi 15 liraydı 5 lirası kar olsa 50 maskenin maliyeti 10 lira yapar yani 1 maskenin malzeme işçilik nakliye vergi gibi masrafları dahil maliyeti 10 kuruş.

    1 maske = 10 kuruşu elde tutalım.

    2 milyar lira ile 20 milyar adet maske üretilebilir (tüm maliyetler dahil)

    nüfus 80 milyon desen ;

    20 milyar / 80 milyon = 250 yani devlet sadece topladığı paralarla maske imal edip vatandaşına dağıtsa vatandaşından topladığı 2 milyar TL ile kişi başı 250 maske dağıtabilir.

    ama deprem yardımları cart curt katkı payları korona bağışları vs... hiç birisinin akıbetini bilen yok, sonrada çıkıp maske takmak zorunlu, kimsenin...... değilsiniz çomar kardeşlerim, geçmiş olsun hepinize.
    Emeklilere 1000'er lira ikramiye dağıtılmaya başlandı, bütçeden böyle bir pay ayırmamışlardı, nereden geldi acaba o para.




  • Valla artık Belediyeler mi dağıtır, Muhtarlıklara mı verirler ama bir şekilde her aileye bir kutu verilmesi gerekiyor.

    Vatandaş kendini mi koruyacak yoksa sabah akşam internette ucuz maske mi kovalayacak. En iyi yöntem bu şekilde ücretsiz verilmesi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Trual

    Emeklilere 1000'er lira ikramiye dağıtılmaya başlandı, bütçeden böyle bir pay ayırmamışlardı, nereden geldi acaba o para.

    Alıntıları Göster
    emekliye 3 senedir her bayram öncesi 1000 lira veriliyor zaten hangi bütçeden bahsediyorsun sen oy veren ihtiyarlar zaten bütçeye dahil ödemeler bu sene 1 ay önceye çekildi sadece , gençlik kolları eksik bilgi vermiş sana akgenç git sistemi yeniden sorgula buradan ekmek çıkmaz sana




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.