Şimdi Ara

Devletin maske dağıtması gerekiyor(epttavm'de başlamış teşekkürler) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
2
Favori
32.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
341 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

    virüs ilk başladığın ben de maske işi yaptım. Projesi ingiltereden onaylı ve tüm uluslararası ve ulusal sertifikaları alınmış bir maskemiz vardı. 1 tanesinin maliyeti 1,79 kuruştu. Üretici bana 2,45'ten satıyordu, ben 3,35'den sattım tanesini. Açıkça söyleyeyim çok sattım, çok kazandım. Günde 200-250 bin maske sattığımı biliyorum. 50'lik paketler halinde satıyorduk. Verdiğiniz linkte tanesini 5,99'a satıyor. Pes artık
    Nerede o fiyatlar? Alalım hemen. Marketten bir şey alamaz olduk. Dün peynir için markete gittim ve kapıda maskesiz yasak uyarısıyla akşam duyurulan yasağı hatırlamış oldum. İçeridekilerin çoğunun maskesiz gezdiğini görmeme rağmen geri döndüm. Maske alsam en yakın eczane git gel 20-30 dakika. Açık mı ve kaç liradan sattığını da bilmiyorum. 1-2 hafta önce medikalci merdiven altı maskeye 6 TL, eczane tanesini 5TL, 50 tanesi 250 TL (1 TL indirim yok) fiyat vermişti. Birde medikalci FFP1 maskeyi 25 TL'ye coronaya karşı satıyordu.




  • belediyeler ne işe yarıyor sen zaten vergini fazlasıyla veriyorsun belediyelerin görev yapmayınca devlet nabacak devlet karar mercii
  • Bahsi geçen devlet 3 gündür bana mesaj atıp 10 lira ver diye taciz ediyor.
    Maske dağıtacağına inanmak gülünç bir durum.
    Devletin maske dağıtması gerekiyor(epttavm'de başlamış teşekkürler)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu ne bağışı. Akp de, hazinede tonlarca milyonlarca paraları var.Bırak kendileri ödesin. Sen niye bağış yapasın. Şahsen kendi adıma konuşayım. Benim maske alacak param da yok. Ailemle yaşıyorum. Şu an işe gitmiyorum virüsten dolayı. Hem okuyorum, hem çalışıyorum. Aİlemden para gelmiyor bana. Ailemle ilişkilerimiz berbat. Okulu bitirip direk evden gidicem bir an önce. Biyolojik babamla konuşmuyorum. Bir de bu virüs çıktı. Akp gibi islamcı bir partinin bu virüsle baş etme gücü sıfır. Hiçbir şey bilmiyorlar ki, neyle baş edecekler. Kimseye maske dağıttıkları yok. Gıda ve para desteği yok. Sokağa çıkma yasağı yok. Türkiye'de doğru düzgün hastane de yok zaten. 150 bin cami, 1 milyon tane mescit var. Ama 10 bin tane hastane bile yok. Durumumuz vahim. Avrupanın çeyreği bile değiliz.
  • Iban

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle dağıtılması gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Sanırım bu hafta içinde marketlere verecekler.

    Yalnız bu ciddi hata olur. Evlere birer kutu verilmesi lazım. Stokçuluk yapan bir yığın geri zekalı çıkacaktır.

    Ya da marketlerden tek kutu alınacak. Bunun altyapısı çok zor değil uygulaması yapılır. Karekod ile telefonlara yollarsın onu okutmadan satışı yasaklarsın olur biter.

    Ha en iyi çözüm halen evlere birer kutu.

    Alıntıları Göster
    Hocam markette de satilir normal fiyatinada doner maske suan yeterince uretilemedigi icin fiyatlar boyle ama uretilecek satilacak sonucta en az 2 yil takicaz o maskeleri hazirliksiz yakalandigimiz icin boyle oldu..arz talep meselesi bu maske talep i varsa uretende olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: IdontKnoWw

    Hocam markette de satilir normal fiyatinada doner maske suan yeterince uretilemedigi icin fiyatlar boyle ama uretilecek satilacak sonucta en az 2 yil takicaz o maskeleri hazirliksiz yakalandigimiz icin boyle oldu..arz talep meselesi bu maske talep i varsa uretende olur

    Alıntıları Göster
    İşte arz talep dengeye gelene kadar devlet işe el atmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    maskeye zorunluluk getiren kurum devlet ise, mücbir sebep kapsamında mecbur olan malı vatandaşına ücretsiz sağalması gereken kurum yine devlettir.

    zaten biz zor durumdayken başka ülkelere ve devlet olarak değilde kurum olarak bir yardım yapıldıysa - aşağıdaki fotoğraftan anlaşılan o, yardımı başkanlık kurumu yapmış gözüküyor, bunu da sanırım başkanlık kurumuna bağlanan hazinin kaynağı ile yapıldı.

    o zaman zorunlu kıldığı maskenin dağıtımını da aynı kurum yapabilir. yıllarca yaptın Suriyeliye, şimdi böyle bir durumda kendi ülken de sıkıntı varken İspanyola - İtalyana varsa kendi halkına da olsun bir zahmet.

    millete iban değil, maske versin

    Huawei kendisi Türkiye'ye adetçe ve hacimce daha fazla yardım yapmış gibi. İçerikleri nedir acaba.

    Devletin maske dağıtması gerekiyor(epttavm'de başlamış teşekkürler)







  • interwap kullanıcısına yanıt
    Biz işi vergi levhalı ve tamamen yasal bir şekilde sürdürdük ama zamanı geldi artık herkes merdivenaltı yerlerde maske üretti. Ne projesi var, ne bakanlık onaylı, ne de kalite belgesi.. Sözde denetim geldi dendi, bakan çıktı maskelere el koyacağız dedi ama lafta kaldı. İnternette satılan o maskelerin nerelerde ve ne şekilde üretildiğinin videoları düştü dün. Suriyeli ve Türkmenistanlı işçiler, çük kadar odada yerlerde, ayaklarının altında kesip dikiyor. Hal böyle olunca işini düzgün yapan bizlerin ekmek kapısı kapandı. Artık istesem de yapamıyorum, çünkü 2,45'ten aldığım bir ürünü 6 liraya satmak gibi bir vicdansızlık yapamayacağım için o işi bıraktım. Yayında ve yapımda emeği geçenlerin..
  • Her eve bir maske ile olacak şey değil. O maskeler söylenilene göre 4 saatlik kime yetecek. Acilen sokağa çıkma yasağı gelmeli 2 haftalık. Şu anda 23900 civarı vaka var ama yapılan testler arasında. Bazı insanlar Türkiye’de şu an 23900 hasta var sanıyor. Fahrettin kocaya göre bir kişinin 16 kişiye bulaştırdığı tespit edilmiş. 23900 ü en azından 10 la çarpmamız gerek vaka sayısına ulaşmamız için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya Muratpaşa belediyesi halka yıkanabilir maske dağıtımına başlamış. Bütün belediyelerin bunu yapması lazım. Yerel seçim öncesi insanlara hediyeler dağıtıyorlar. En son yerel seçimlerde Çay, saat, mutfak önlüğü, su bardağı, çay bardağı gibi hediyeler geldi farklı partilerden. Maske'nin maliyeti çok düşük. 3 ay sonra seçim olacak deseler adam başı 10 tane maske dağıtırlar ama nedense belediyeler bu sefer yaya kaldılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heliosis

    Devlet içinde devlet olmak isteyen Ankara ve İstanbul BB leri maske dağıtacakmış bak sen kendini bilmez hadsizlere.
    Şimdi senin bu yorumunu gören bi çomar buna inanır. Yapma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyseki İmamoğlu ve Mansur yavaş gibi halkın sağlığını düşünen belediye başkanları var da ücretsiz maske dağıtıyor halka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir süre önce maske ticareti ile uğraşıyordum. Devlet halka maske dağıtmayı bırakın. Emliyet görevlileri maske bulamıyorlar. Kendileri dışarıdan maske bulmaya çalışıyor. Durum buyken beklenti içine girmeye gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maske takmak suç değil miydi yaw?
    https://www.sabah.com.tr/gundem/2014/10/22/artik-molotof-silah-maske-takmak-suc

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka başka ülkelere hediye maske yolluyorlar, biz de burada fahiş fiyatlara maske takma zorunluluğuna maruz kalıyoruz..

    Yollasınlar muhtarlığa maskeyi, bize de tarih versinler, sıramız gelince gidip 20-30 tane hakkımızı alalım.

    Bazı marketler maskesiz içeri almıyor iyice can sıkmaya başladı!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MOVISTAR

    Her eve bir maske ile olacak şey değil. O maskeler söylenilene göre 4 saatlik kime yetecek. Acilen sokağa çıkma yasağı gelmeli 2 haftalık. Şu anda 23900 civarı vaka var ama yapılan testler arasında. Bazı insanlar Türkiye’de şu an 23900 hasta var sanıyor. Fahrettin kocaya göre bir kişinin 16 kişiye bulaştırdığı tespit edilmiş. 23900 ü en azından 10 la çarpmamız gerek vaka sayısına ulaşmamız için.
    Lafta sokağa çıkma yasağı istemek kolay, daha şu anki durumda bile kdv fatura bişe ertelenmedi, benim işçimin parasını verecekse ilan etsin, benim paramı verecekse etsin. Herkes beyazyakalar gibi evden çalışamıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maske yoksa çıkma. İş varsa çık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.