Şimdi Ara

Dell tamircilerin sevmeyeceği dizüstü bilgisayarını tanıttı: 30 saniyede elle sökülüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
5.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bozulacağı garanti yani, bozulacak kolay tamir olacak mantığıyla ortaya çıkmış bir ürün, sağlam yaptık bozulmayacağı için hiç sökülemeyen laptop yaptık demek daha doğru olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değil parçaları değiştirmek kasayı bile açılamayacak kadar zor yapıyorlar. Çoğu insan en azından fanını temizlemek istese kasayı açmak için bir mühendis gibi uğraşması gerekiyor bir başka şeyi bozma ihtimali de oldukça yüksek. Bir fanı da orijinal firması bilgisayarın yarı fiyatına temizliyor.

  • Yılda 1 yada 2 kere laptop u açar temizlerim, oldukça toz birikiyor. Ki açsam bile her noktaya ulaşamıyorum bile. Bu sadece bu konuda bile oldukça pratik olmuş. Bozulan parçayı tespit edip sadece o parçayı da değiştirmek oldukça kolay. Gayet güzel olmuş.

  • Lenovo ideapad z580... 10 yıllık laptopumun macununu değiştireyim temizleyeyim dedim. O kadar zordu ki. O kadar zor ki... Her şeyi sökmen lazım. Arka kapaktan klavyeden fanlardan anakartı eline alana kadar her şeyi söküyosun. Ebeme atlandı sökmeye çalışırken... Bir de ses soketini sökerken sökemedim, bıçakla kanırtırken iyi mi bi resistörü kopartayım. Milimetrelik lehimler. Eyvah eyvah eyvah...Napıcam şimdi... Aldım anakartı gittim bi bilgisayarcıda sordum ordan oraya ordan oraya yönlendirdiler git şurda yaparlar, en son buldum yeri lehimlettim. Adam eline aldı havyayı pat diye yaptı 2 dakkada. Ben de hayal ediyorum makineyle mi yapacak acaba mikroskopla mı yapacak diye. İnsan işi değil çünkü o kadar küçük şeyi lehimlemek. Helal olsun dedim milimetrelik şeyi nasıl lehimledin?. işimiz bu dedi. Borcumu sordum 20 lira yeter dedi verdim geldim. Bir sıkıntı yok pcde çalışıyor. Sökmek için saatlerimi, kendime endişe ve lehimciye 20 lira vermiş oldum. Tamam o resistörü koparmam benim mallığım. ama zor açılıyor alet.

    Öte yandan bir de monster laptop aldım yeni. Yani 2. El ama arkadaş hiç içini açmamış vs. Ve içinde baya toz birikmiş. Temizlemek gerekti.

    Aldım elime tornavidayı. O kadar rahat ki.. arka kapakta 5 6, içeride de 4 5 vida sökünce pat diye soğutucu bloğu kalkıyor, ekran kartıyla işlemci arka tarafa bakıyor, kapağı açtığın tarafa. her şey kabak gibi ortada. 10 dakika sürmedi açmak. Macun sürmekte takıntım var eşit olsun diye baya uğraştım o zaman aldı :d ama açıp kapatması çok kolaydı.

    Monster gerçekten düşünmüş bu işi. Takdir ediyorum kendilerini.
    Gerçi ücretsiz bakım hizmeti sunuyorlar. Kolay açılması kendilerinin de işine geliyordur muhtemelen. Yüzde yüz müşteri memnuniyeti için yapılmış diye yorumlamak pek doğru olmasa da, güzel bir hareket.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdeniz1997 -- 17 Aralık 2022; 19:34:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • labtek38 kullanıcısına yanıt

    aynı yazıcı kartuşları gibi.

  • açılın tamirciyim.


    böyle bir tasarımı elbette severim, niye sevmeyeyim

  • bdeniz1997 B kullanıcısına yanıt

    lenovo serileri belki de en kolay açılanları.



    samsung'un serileri var, klavye sökmek için anakarta kadar söküyorsun




    KOᑎTᖇOᒪ KᗩᒪEᗰİyoutube
    Bu vidyo'da, bazı notebook modellerinde, klavye değişiminin nasıl gerçekleştiği göstermeye çalıştım. Birçok modelle klavye değişimi 5 dakikalık bir işlemle ön taraftan olmasına rağmen, bu tür laptoplarda klavye değişiminin ne kadar zor bir işlem olduğunu göstermeye çalıştım. Umarım sizler için faydalı olmuştur. Bizlere destek vermek için Kanalımıza Abone olabilirsiniz. Saygılar, Sevgiler.. Diğer medya hesaplarım👇 http://instagram.com/KoontrolKalemi/ http://tiktok.com/@KoontrolKalemi/ http://www.facebook.com/KoontrolKalemi/ http://www.twitter.com/KoontrolKalemi/ #samsungnotebook #klavyedegisimi #np300e5c
    https://www.youtube.com/watch?v=THyhC7nzl7E




    IBM thinkpad serileri var keza, kasası kale gibi, vidaları söküyorsun gene ayrılmıyor alet. ayıracağım derken tırnakları kırılıyor

  • framework laptopa bakın da görün

  • Maliyeti ucuz olsun diye vida yerleri bile plastik yapılınca zamanla çatlayıp kırılıyor veya vidalar yalama oluyordu. Vidasız geçmeli tasarımlar daha uzun ömürlü olacaktır. Fan ve ısıl borular bu şekilde kolayca sökülebilirse ne mutlu.


    Notebook anakartlarında eskisi gibi soket yapısı görmek lazım. Anakart üzerine lehimli işlemci/ram ve ekran kartları en çok sorun çıkaran bileşenler. Bu parçalar sökülür takılırken özellikle de ısıl borular sökülürken, lehimler üzerindeki baskı kalkmasıyla çatlamalara vs sebep oluyor dikkatli olmak lazım. O anakartlar neredeyse laptop fiyatına eşit ücretle satılıyor.

  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt

    Benim pcyi açma işlemim de aşağı yukarı bu videodaki gibiydi  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartın üzerinde framework yazısını görünce uyandım :) Bu laptopları tasarlayanlar şunlar: https://frame.work

    Konsept falan da değil satılıyor şu anda. Tabii videodakinin aynısı değil ama benzer, videoda görünen versiyon daha fazla modüler. Framework sitesinde Dell ile ilgili bir iş birliği yazmıyor ama bir şeyler var demek ki.

  • Dell markası nın Eski bir dizüstü modelinde işlemci, ram, HDD için altında ayrı ayrı kapakları olan modelini görmüştüm. Sökmeyi takmayı sevenler için çok güzel.

  • uzun yıllar önce cep telefonları için de bu tarz bir konsept geliştirilmişti ama uygulanmadı. tabi şimdi dell firması büyük firma. onlar bu işi seri üretim şeklinde yapıp satarsa diğer firmalarda bu yolu taklit etmek zorunda kalacaklardır.


    bence güzel bu işler. pratik söküp takmak güzel.

    ayrıca tamircilere de her zaman iş çıkar. çünkü bozulan parçanın yenisini alıp takmak bizim gibi fakir ülkelerde zorlu eylem. mecbur tamire yöneliniyor.


    dahası iphne ikinci el/çıkma cihazları toplayıp yenileştirip satma iş modeli var avrupada mesela. bu laptoplarda da bu tarz yeni iş modelleri türeyecektir.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.