Şimdi Ara

Dacia Spring Alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
8.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Babam yaklaşık 1 sene öncesine kadar w204 FL kullanıyordu.Emeklilik, yeni ev falan derken daha yeni bir araç düşüncesi vardı ve ev durumlarından kaynaklı üzerine para ekleme şansı olmadan araç değişim durumları oldu.Tabi bu süreçte en az 2020 model suv modeller arasında o dönem F/P olarak en mantıklı araç 1.0 Renegade modeliydi ve benimde önerimle bu şekilde bir değişime gitti.

    W204 fl den sonra araçtan hiç memnun olmadığını, aracın çok ses aldığını, yakıtın w204 e göre değişmediğini, malzeme kalitesinin çok aşağıda olduğunu ve özellikle aracın manuel olmasının da kendisini yorduğunu belirtmekte.Şuan yine üzerine ek yapmadan yeni bir araç arayışı içerisinde.Bu sefer ekonomiyi üst sıralara almış durumda.

    Yakıt 35-36 TL'yi geçmişken ve şuanki evinin kapalı otoparklı müstakil olmasından kaynaklı(Şarj istasyonu sorunu yaşamayacaktır.)elektrikli otomobil alması yönünde bir tavsiyem oldu kendisine.Twizy,Ami gibi modeller yerine biraz daha otomobilmsi araçlara baktığımızda sadece Zoe ve Spring karşımıza çıkıyor.

    Biraz daha eski ve km li Zoe yerine sıfır Spring bana daha mantıklı geldi.Bu aracı kullanan varmı ? Nasıl bir otomobil ? Böyle bir geçiş yapılır mı ? Vb. Bilen yada kullanan yanıtlarsa sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Spring çok ilkel bir araç, hint kökenli bir model aslında tam bakamadım şimdi ama bildiğimiz diğer Dacialar gibi avrupa tasarım-gelişim bir araç değil.. çok basit gelecektir bir çok yeri. tam anlamıyla güney asyanın garibanı binsin diye yapılıyor.


    Zoe normal avrupa işi. daha uzun menzilli bir, asıl önemlisi eli yüzü düzgün en azından vidalar klipsler falan açıkta değil, adam gibi ısıtma soğutma sistemi var, direksiyon ayarı koltuk ayarı falan var.


    bunları bilerek alıyorsanız falan alınmaz değil tabi. ben bodrumda falan yaşıyor olsam alırım spring, mükemmelen iş görür. ama 1. araba olarak pek olacak iş değil..

  • Zoezoexoe

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zoe'den 2-3 tane spring çıkar.

    Spring denilen araba hindistan pazarının meşhur modeli kwid.

    Eski, R9 spring ile kalite ve işçilik olarak aynı, elektrikli olmasını saymaz isek hemen hemen benzer teknolojide bir araç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 4 Eylül 2023; 10:4:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiat 500e baya başarılı duruyor.

    İtalya’da zibil gibi her yerde var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zoe olabilir.

    MG4 daha iyi bir seçenek, 1249 lira. 200 bin lira %0,49 faizle kredi veriyor.

    Eğer bir şekilde 1049 lira bulabilirseniz ve sonraki 12 ay boyunca 17300 lira ödeyecek gücünüz varsa gerçek manada iyi bir otomobil almış olursunuz.

  • Baban o arabalardan sonra o springe 1 kere biner bir daha binmez plastik yığını ufacık otomobilcik

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Spring piyasada bulabileceğiniz en kalitesiz plastiğe sahip...vasatın çok çok altında bir araç

    W204 her ne kadar yaş almış bir araçta olsa ...o bir mercedes...


    elma armut diyeceğim ama alakasız bir geçiş olur...memnun etmez...


    biraz daha üzerinde fark vererek E-Garaj'da şu an satılan VW I.D 3 bakabilirsiniz...(1.5M civarında)

    veya benzeri araçlara bakın derim...

  • Bu aracın içi o kadar kötü kokuyor ki. Sıfır araç kokusundan tiksindirir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes Spring alma diyorsa kesinlikle al sonra pişman olursun.bu foruma danışan otobüse mahkum oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece şehir içi kullanılacaksa 0 olsun illa diyorsan spring, ama 2. Elde olur arada uzun yol yaparım diyorsan zoe daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • infinite kullanıcısına yanıt

    Hocam biraz eskide olsa 2015-2017 İ3'e ne dersiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt

    Hocam aslında babamlar yazlık bölgede yaşıyorlar.İki kişiler zaten.Genel olarak kullanım güzergahları maksimum 5-10 km arada bir şehire giderlerse işte yapsınlar 70-80 km git gel vs. Ben bu doğrultuda aslında önerdim lakin kendisi pek beğenmemiş aracı.3-5 yaş eski olsun sıkıntı yok demeyede başladı.İ3 falan atmış bana nasıl diye.Bizim Kıbrıs'ta E class fiyatı istedikleri için açıkçası ne bindim nede gördüm.Bilginiz varmı araç hakkında


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi i3 hakkında bilgim sıfır diyebilirim  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yaşlı birine elektrikli bir araç almayın. Clio 1.0 benzinli motor alın


    ne onun kafası ağrır, ne sonra da sizin


    elektrikçi araçla yazılık yerde, bozulur arıza verir, usta bulamazlar parça bulamazlar.


    sonra bir güzel hayırla anarlar sizi


    gerek yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 5 Eylül 2023; 20:59:30 >
  • bu aracı kullanma şansım hiç olmadı... çok beğenirim ancak tavsiye etme noktasından çok uzağım...


    ancak inceleme şansım olmuştu...

    şahsen Borusan'la muhattap olunmak istermi, işletme ve sorun çıkarması durumunda maliyetleri X2 X3 katı olarak karşılamak gerekir.


    marjinal bir araç ancak sanırım makyaj,yenileme + menzil özellikli versiyonu 2017 sonrası olmalı...2014 modelleri özellikle kışın 100-150km menzil sunabiliyor

    ve lastikleri 19 inç ve ince profil çok pahalı belirtmek isterim...yürütme maliyeti...2.el sorunu...parça sorunu... olumsuz tarafından bakmak lazım...

    sonuçta borusan'a gireceğiz bir sıkıntı olduğunda ve genelde borusan'a girme konusunu tersine çevirmek noktasında artık üstad :)

  • 2 aydır dacia spring kullanıyorum.Reno clio mu sattım.günde 100-150 km yol yapıyordum benzim masrafım ayda 4-6bin tl idi.şimdi aynı yolu ayda 200-300tl yapıyorum.Arabanın deri koltukları nedeniyle ilk hafta çok kokuyordu,sonra geçti.iç aksam sert plastik ama benim sattığım clio nunda iç aksamı da sert plastikdi.Ayrıca garajıma toprak priz takdırdım.elektrik tarifesinide 3fazlıya geçip gece 22.00-06.00 arası en ucuz olduğu zamanda şarj ediyorm.Şehir içinde 300-320 km mesafe gidebiliyorum.2-3 günde bir prize takıyorum ve istediğim heryere gidebiliyorum.Artık benzin istasyonlarında zam öncesi kuyruğuna girmiyorum.tavsiye ederim

  • pınaraylin P kullanıcısına yanıt

    Hocam çekişi nasıl yokuşta falan , babamlara düşünüyorduk ama bilemedik


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dacia spring inceledim.arac bana kucuk geldi. 1 veya 2 kisilik bir aile icin ideal.

    Beni dusunduren kisim sarji az gidiyor ve sarji %40 ile %80 arasinda tutmak gerekiyor. Yani cep telefonu gibi tak sarja, sarjda dursun gidecegin zaman cikar sarjdan kullan geri gelince de tak yaparsan pili 3 senexe kucagina alirsin. 8 yil garanti veriyorlar ama bu kullanici hatasi olarak geciyor. Zaten 200 km menzili var. %40 ila %80 arasi yani %40 lik bir sarj kullaniminda menzil 100 km bile degil aslinda. Yani pili omurlu kullanmak istersen 100 km den fazla yapmayacaksin gunde. Boyle garip kullanim sekillerinden ve bana uymadigindan eledim. Yoksa oyak indirimiyle bedavadan biraz pahaliya geliyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spring'i babanız hayatta beğenmez, araç otomobilden çok Ami gibi araçların biraz daha otomobil versiyonu gibi. Sürüş dinamikleri zayıf özellikle yağışlı havalarda zaten tekerlekler motosiklet tekeri gibi belli ediyor kendisini, şehir içi hızı üstü ( 50 km/h) sürüş kötüleşiyor vs vs.


    Kısacası ultra şehiriçi bir araç, Avrupa'nın birçok büyük şehiriçinde hız limit 50 km/h, Ami almayacak müşterileri hedeflemişler. Zoe çok daha otomobil bu aracın yanında. Ayrıca kullanan kişilerden gördüğüm kadarı ile de 100 bin kmye kadar da öyle aman aman bir pil sorunu çıkartmıyor. İkinci el aynı paralara Zoe varken Spring alınmaz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.