Şimdi Ara

CoolerMaster Alırken Dikkat Edin , Bilgilendirme. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
3
Favori
18.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
368 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cooler master'ı kaliteli bir marka sanardım. 90'lı yıllardaki ilk bigisayarımda bazı komponentleri vardı. Yıllarca kullandım sorun yaşamamıştım ama günümüz şartlarında bekleneni sunamıyor demek ki. Bu kadar çok memnuniyetsiz müşterisi olacağını sanmazdım. Bundan sonra uzak duracağım Coolermaster'dan.

  • ahahah cevaba bak, başınızın çaresine bakın deseniz ilk mailden daha tatmin edici olurdu. Fan göndermeyin size fan temin edemiyoruz ama onun değerinde termal macun veriyoruz diyin, ne bilim bi mouse pad yollayın gönül alın. Yazık ya

  • Sene 2005 2010 arasinda cooler master psu ve islemci sogutucusu kullandim ikisinde de inanilmaz fan sesi vardi. Daha sonra yeni pc toplarken psu yu thermaltake islemciye de akasa sogutucu almistim, aradaki ses farkina inanamadim yillarca kendime eziyet etmisim meger cm tamamen balon bi markaymis demistim ve bi daha da coolermasterin hic birseyini kullanmadim.

    Görüyorum ki sene 2021 degisen birsey yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşadığın şey çok üzücü öncelikle bende benzer bir şey yaşadım ancak benim kasam ıvır zıvır bir marka olduğundan teknik servis vs. uğraşmadım onun yerine gittim 0 fan aldım taktım bi müddet düzeldi sonra yine yapmaya başladı . Yani 0 olan fan da ses yapmaya başladı. En son da denemek için arkadaşımın fanını taktığımda bu sefer onunda yaptığını fark edince sorunun anakart kaynaklı olduğunu anladım ve anakartımı değiştirdim. Belki yardımcı olur sana bu anlattığım. Benim deneyimim böyle


    anakart büyük ihtimal fanın çalışması gerekenden fazla bir hızda çalışmasına neden oluyordu bu sebeple de fanlar kafayı yiyip böyle cidden sanki birisi kafasını duvarlara vuruyor gibi ses çıkrtıyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caseon -- 2 Nisan 2021; 13:26:57 >
  • Coolermaster_Türkiye kullanıcısına yanıt

    Yuh yani yuh!


    O zaman sıfır ürün gönderirsin madem bu kadar mağduriyet gideren bir politikanız var...


    Yazık gözümden düştünüz. Benimde kasam Cooler Master Pure 650 ATX ve soğutucumda Cooler Master. Devamı gelmeyecek ama. Bu saçmalıklardan sonra daha da almam.

  • Şu ana kadar Cooler Master kullanıp sadece kasaları dışında hiçbirşeyinden memnun kalmadım, sürekli bir sorun yaşadım. Özellikle fanları ve sıvı soğutmaları ... aman diyorum arkadaşlar düşman g....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo

    arctic bionic 12cm - noctua nf-a12 cm - corsair QL120 12cm bu 3 fanı yan yana denedim. en iyi basınçta hava üfleyen arctic. fanlar sessiz ancak üst devirde titreşimli çalışıyor. yani kasaya sımsıkı vidalarsan vidaladığın yer kasanın yan paneli vs ise paneli ufatan titreştirip bi uğuldama yaptırıyor. yani dıdısının dıdısı durumunda yapıyor bunu. ancak noctua havayı sağa sola buğday serper gibi üflüyor 10-15 cm den sonra aline hava gelmesi imkansız. arctic neredeyse 30cm ye hava üflüyor vantilatör gibi ve noctua ile arctic arasında ses farkı yok. ancak arctic yarı fiyatına. tabi titreşim dersen orada noctua öne geçiyor. en berbatı corsair QL serisi. hava üflemesi neredeyse yok. havayı derli toplu üfleme sıfır. bana fan derek yok yanar döner ışık saçsın dersen corsair alınır. zaten fan göbeğinde ışık olarak diye 4-5cm fanın yarısı göbekten oluşuyor kenarlardada ışık olsun diye kenarlardada 1-2cm güya 12cm lik fan alıyorsun fanın kanat boyu 4cm falan. yutub poh pohlamasından başka birşey değil corsairler.

    artık deneyip göreceğiz de benim aldıklarım sizin bahsettiğiniz fan değil. Sizin bahsettiğiniz fanların daha kaliteli olma ihtimali var.

    P12 PWM PST - Variante: Pack of 5 Value Pack | Colour: black/black (arctic.de)





  • Cooler Master MB511 model kasam var ve gayet memnunum. Sesli çalışan 650W MWE model PSU’sunu çıkartıp Seasonic Focus Plus PSU taktım. Tümü molex üzerinden bağlı oluğu için yine sesli çalışan 3 adet RBG ön kasa fanını, 1 adet arka egzoz fanını, fan çoklayıcıyı, RGB kontrolörü falan hepsini söktüm kasayı Noctua fanlarla donattım. Şu anda metal aksamı ve mesh ızgaralar dışında kasada Cooler Master hiçbir parça yok, haliyle bozulacak bir şey de yok. Bu şekilde kullanacaksanız Cooler Master’ı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben cooler master ürünlerini beğenmiyorm corsair daha kaliteli geliyor nedense.

  • Global bir markanın ürünü ile sorun yaşıyorsam eğer kesinlikle markanın ana merkezine ulaşırım.CM kasamın on paneli bozulmuştu daha doğrusu ben sok tak felan kırdım.Tr parçayı getiremiyor ve kesinlikle yardımcı olmuyordu.Bende avrupa merkeze mail ile ulaştım TR bin bana yardımcı olmadığını söyledim.Sonrasında 38 Euro olan ürünü bana ücretsiz olarak gönderdiler.Sadece kargo parası verdim 9,5 dolar civarında.Aslında bu bildiğimiz çoğu markanın TR temsilcilikleri çok kötü durumda.Logitech kulaklığımı 3 kere garantiye gönderdiğim halde sorunum çözülmemişti.Hollanda üzerinden ulaştım kulaklıklarımın pedleri soyulduğu halde bana sıfır kulaklık gönderdiler.Tavsiyem genel olarak global olan yerlere ulaşın TR bu konuda zayıf

  • Coolermaster_Türkiye kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmada bir sorum olacak . Sen CM Türkiye sorumlusu olduğuna emin misin ? Yani şu yazdığı firmanın Avrupa sorumlusu olup ben görsem senin firmayla bütün ilişkini keserim . Bu nasıl bir yazıdır allah aşkına .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MusaAkyol -- 2 Nisan 2021; 14:36:32 >
  • Ben de benzer bir vaka yaşamıştım: CM'den iki yıl kadar önce Hyper 212 Led soğutucusu almıştım. Bilenler bilir popüler ve hala satılan bir model hatta kendi sitelerinde benim de kullandığım ryzen 5600x için öneriliyordu.

    Intel'den AMD'ye geçtim ve am4 için lazım olan aparatları bulamadım, CM'den istedim ama "elimizde yok" dediler ve bir çözüm sunmadılar. Garantisi bitmişti evet ama basit ve en gerekli yedek parça nasıl elinizde olamaz yahu? Koskoca soğtucuyu kullanamayıp yenisini almak zorunda kalıyordum ki saatlerce arayıp tarayıp başka kutudan gerekli am4 kitini bulana kadar. Yani yedek parça kaybolsa yenisi hiç yok gg.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasada phanteks, başka bir şey tanımam.

    geçmiş olsun.

  • Cooler Master ile daha önce alışverişim olmamıştı ama iyi bir marka olduğu yönünde düşüncelerim vardı. Bu beceriksizlik ve kalitesiz yöneticiler yüzünden koşarak uzaklaşılması gereken bir marka olarak kalacak aklımda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coolermaster_Türkiye kullanıcısına yanıt

    Konuyu çok da sallamamışsınız belli ki. CM'de fan olmayabilir doğrudur tedarik sorunları yaşanır ama fanın ne zaman geleceği bilgisi de paylaşılır. Ha parça yok tedariği de yok maalesef derseniz o zaman müşterinin hakları ve alınması gereken aksiyonlar bellidir. Herhalde siz "nasıl olsa tüketici hakem heyetine gitmez" bir fan için veya "gitse ne olacak bir kasa alt tarafı" deyip resmen adam yerine koymamışsınız müşterinizi. Konuyu hem üzerinize almışsınız hem de çözüm üretmekten uzak ilgisiz kalmışsınız. Açıkçası hangi pozisyonda olduğunuzu bilmiyorum ama SSH veya Satış vs. ise vay şirketin haline..

    Demek ki bu işler forumlarda resmi hesap oluşturmakla bitmiyormuş :)

  • Normalde DARK markasını sevmem, zira resmi distribütörü Akortek bilişimdir ve özellikle teknik destek elemanları çok kabadır. Bir ürünü garanti için göndermek isterseniz sizden kargo ücreti talep ediyorlar. Ayrıca ürünleri de dandik, mutlaka bozuluyor.


    Ancak bu konudaki fan sorununun aynısını yaşadım, üstelik 2 kez. Dark Freezer X94BL soğutucumun fanı arızalandı. Hareket edince böyle yaylanıyor gibi, hızlı dönünce de soğutma bloklarına çarpıp vızıltı sesi çıkarıyordu. Yolladım servise, sıfırını gönderdiler. İkinci kez aynı sorun olunca, sıvı soğutmaya geçtim, fanı rafa kaldırdım.


    Bazen teknik servisin iyi olması yetmiyor. Ürün dandikse, sıfırıyla defalarca değişse bile yine kısa sürede bozuluyorsa, o firmadan uzak durmak lazım.


    Bu arada yeri gelmişken söyleyeyim; dark range max mini diye bir router'ı vardı. Bu da iki defa arızalandı, servise gönderdim, her seferinde sıfırını gönderdiler. Üçüncü seferde de arızalanınca ürüne tekme atıp yok ettim  





  • alınmayacak çöp marka listeme eklendi seviyorum böyle konuları :D

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Bende de aynı şekilde G402 model mouse'da sağ tuşta çift tıklama/çift algılama sorunu oluştu. Ki epey fazla kullanılmıştı. Üstelik pek özenli kullanıldığı da söylenemez. Muhtemelen de kullanıcı kaynaklı oluştu bu sorun. Onu da kabul edip belirttim onarım talebimde.


    22 aylık bir mouse bu arada. Garantisine 2 ay vardı. MediaMarkt'tan almış olduğum için tamir için onları aradım, getirin biz gönderip 21 iş günü içinde sorununuzu çözeriz dediler. Ben de götürdüm bıraktım mouse'u.


    10-12 gün geçmeden bir telefon geldi MediaMarkt'tan.


    Telefondaki beyefendi, Logitech ürün değişim/iade talebinizi onayladı. İsterseniz birebir değişim yapabilir veya ücret iadesi alabilirsiniz mağazamızdan dedi. Ben tamir için vermiştim dedim. Logitech genelde ürünlerinde hata oluşursa değişim/iade verir. Müşterisini mağdur etmiyor bu konularda dedi.


    Garip geldi, açıkçası hoşuma da gitti. Hala işini böyle düzgün yapan yerler görmek sevindiriyor insanı.


    Kurdan dolayı mouse fiyatları da arttığı için birebir değişim istedim. Ki severek kullandığım bir modeldir G402. Gittiğim gün yeni mouse'umu alıp geldim.


    Anlayacağınız, hem MediaMarkt hem de Logitech çok düzgün çalışıyorlar bu konuda. Odur budur, alacağım her ürünü MediaMarkt'tan, özellikle klavye-mouse-kulaklık vs gibi ürünleri de Logitech almaya çalışıyorum.


    Bir de Asus bu şekilde müşterisine kıymet verir. Onlarda da Spatha model mouse değiştirmiştim zamanında. Hem de pahalı bir mouse'du o epeyce. Üstelik yaşadığım şehirde direkt yetkili bayileri ve servisleri olduğu için aynı gün çözmüşlerdi.


    Belli firmalardan şaşmamak lazım o yüzden.





  • Xigmatek kasa kullanıyorum. Aldıktan 1 hafta sonra fln fanların rgbsini bozdum. Garantiye gönderdim birkaç gün içinde onarıp geri gönderdiler. Fan işi bu kadar sorun olmamalı.
  •  

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.