Şimdi Ara

Çok Övülen Tunceli Belediye Başkanının Gerçek Yüzü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bunlar bence birilerinin b planları. zamanı gelince bunları devreye sokacaklar. o yüzden böyle şişiriyorlar.

    esasında medyada sosyal medyada sağda solda kim şişiriliyorsa ona iyi bakılması gerekiyor.ardı arkası iyi araştırılması gerekiyor.


    bazen öyle iyi niyetli projelerle şişiriliyorki bazı insanlar ben çok şaşırıyorum.öyle temiz işlerle reklam projeleri yürütüyorlar.öylesine pislik dönüyor.siyaset kirli bir oyun sahnesi dedirtiyor,tabi anlayana.

  • Kemalizmle ülke hiç bir yere gidemedi zaten gidemezdi. Çünkü fikir babalığını yaptığı sistem 2000 lerin başına kadar bu ülkede uygulandı. Sonuç enkaz. Çünkü globalde kemalizm diye sistem yok. O buradaki yiyicilerin kullandıpı jargon. Kemalizm dedikleri hem sağdan hem soldan kafana göre ekleme çıkar oohh yan gel yat osman.
    Halbuki globalde ya komünizm vardır ya kapitalizm. Sıkıntı şu ki dünyada tam komünizm ve tam kapitalizm i çok az ülke uygulamıştır.

    Kapitalizmin dünyada yayılmasının en çok sebebi parasal olgu ancak bunun yanında inanç özgürlüğüne serbestiyet vermesi. Tek tip, baskıcı ve gelişime çok açık olmayan komünizm iflas etmiştir. Mesela çavuşeskunun öve öve bitiremediği kuzey kore modeli o kadar kötü ki şu an millet kıtlıktan patır ölüyor. İşin kötü yanı Çin gibi kapitalleşmiş komüklerden yardım bile almıyorlar. O kadar paranoyalıdırlar ki ülkeye göya covid gelecekmiş o yüzden çin ile sınırları kapamışlar. Zamanındada lenin en yakınındaki adamlarını hain diye öldürtüştü. Sonradan paranoya olduğu anlaşılmış.

    Kemalizm diye söylenen şeyin sistem olmadığı o günün şartlarına göre bir oradan bir buradan şeyler olduğu gayet açıktır. Buradan bakıldığında bir komünist için atatürk aadece bir kişiliktir. Yerel simgedir. Kaldı ki bana göre şu an kemalizmin ülkeye gram faydası yok. Asırlara hitap eden hiç bir öğretisi yok. Klasik milliyetçilik üzerine kurulmuş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben sero B kullanıcısına yanıt

    Kemalizm komünizme veya kapitalizme alternatif bir ideoloji değil ki. Üstelik tam bir ideoloji de değil yalnızca ideoloji haline getirilmeye çalışılmış yerel bir aydınlanma haraketi. Ülkenin tüm olumsuzluklarını Kemalizmi üzerine yıklıyorsunuz bu da yetmiyor 2000'li yıllara kadar Kemalizm uygulandı diyorsunuz. Yahu siz çocuk mu kandırıyorsunuz? Ne 2000'i Kemalizm 50'li yıllarda terk edilmeye başlandı. Tahrifata uğradı, törpülendi ve yok edildi.


    Kemalizmin ülkeye faydasını görmek için o yıllardaki atılımları bakmak gerek. Hem ekonomik hem de kültürel alandaki büyük seferberliğe ve başarılara bakmak gerek. Kemalizm bu ülkeye çok şey kattı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam bu konuda evrensel bir şey söylüyor. Bunun eleştirmenin tek nedeni Atatürk olgusu. Eminim kişi Atatürk olmasa, bu kişiyi elleri patlayana kadar alkışlayacaklar. Zaten adam Atatürkcülüğe uygun bir şey söylüyor. Zira Atatürk, benim vucudum toprak olacaktır derken de bunu demek istiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komünizm denilen saçmalık gelişmemiş, halkın ezildiği ve ekonomik olarak her zaman kötü olan ülkelerde cazip gelir. Bir kurtuluş yolu olarak görülür. Ancak ekonomisi gelişen, refah ülkelerde, hak hukuk olan ülkelerde insanların aklının ucundan bile geçmez. Çünkü zaten emeklerinin karşılığını alabiliyorlardır. Kapitalist düzeni öcü gibi göstermelerinin sebebi gelir dengesizliğidir. Orada asgari ücrete çalışanlar araba ve ev sahibi olabilirken, gıda ve bakım konusunda ortalama üzeri-kaliteli standartlarda yaşarken bizim gibi ülkelerde doktorlar ancak o kalitede yaşayabilir gibi...


    O yüzden komünizm destekleyen veya düşünen insanları sütten çıkmış beyaz kaşık olarak görmeyin. Mutlaka tüm siyasi ve diğer görüşlerini bilmek lazım.

  • Clusive kullanıcısına yanıt
    bu kadar açık cehaleti, bu kadar çoşarak seslendirmek? bu cesareti nasıl buluyorsunuz? kapital diye bir kitap var, önce biraz oku , sonra saçmalarsın. ülkeye bak, her gün yeni bir şey çıkıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

    Farklı bir kişinin görüşüne sırf kendi görüşlerine uymadığı için "cehalet" ve "saçmalık" olarak nitelendirilmesi bir hakarettir. İşte sizler gibi insanlarla birlikte yaşamak zorunda kalmak maalesef dönemin acı verici gerçeklerinden birisi. Ben buraya şu kitabı oku bu kitabı oku demeyeceğim. Böylesine terbiyesizlik yapan bir kişinin okuduğunu anlayabileceğinden de şüpheliyim çünkü.

  • megri megri çekmediğine şükür 10 solcudan 9u apocu omg

  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    hahahah! böyle zoruna gidecek işte ağlamaya kudurmaya devam et.   




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 12 Kasım 2021; 9:36:45 >
  • Son derece haklı.


    Aptal aptal yok sultanmış yok ataymış yok bilmem kimmiş peşinden koşanların dalkavukluğunu bırakın. İtin biri çıkıyor ümmeti muhammed diyor beyinsiz bi grubu peşinde koşturuyor diğer it çıkıyor atatürk diyor başka bi beyinsiz grubu peşinden koşturuyor.


    Sizin beyniniz yok mu arkadaşım. Aç kemalist ideolojinin temellerine bak. Üretim nası yapılır tesisler hangi temeller üzerine kurulur devlet hiyerarşisi nasıl belirlenir öğren. Sonra aç islam temellerine toplum yapısı nasıl kurgulanır aile kurumu nası idare ettirilir öğren. Bu ikisini harmanla bak bakalım ortada geri kalmışlıktan ekonomik sorunlardan çağ dışılıktan eser kalıyor mu!


    Bırakın ben şucuyum ben bucuyum safsatası okuyan ciğeri beş para etmez karaktersizleri. Oturun "sözde" peşinde koştukları ideolojileri okuyun anlayın...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sence sevmek zorundamı ? değil tabikide. Geçmişte atalarının savaştığı kişiyi neden sevsin. Ama saygı durmak zorunda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şovmen dızzo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.