Şimdi Ara

Çin'in F-35'e rakip yeni nesil savaş uçağı görücüye çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çin'in F-35'e rakip yeni nesil savaş uçağı görücüye çıktı
    Çin'in yeni geliştirdiği 5. nesil savaş uçağı FC-31, Suudi Arabistan'da düzenlenen Dünya Savunma Fuarı'nda (WDS) sergilendi.



    Çin Havacılık Sanayi Şirketine (Avic) bağlı Shenyang Hava Aracı Şirketince geliştirilen uçak, ABD'li Lockheed Martin tarafından üretilen F-35 savaş jetlerinin muadili olarak tasarlandı. Fuarda, potansiyel alıcılara tanıtılan geliştirme aşamasındaki savaş jetinin, yüksek hız ve manevra kabiliyetinin yanı sıra hayalet uçak özelliğine sahip olması planlanıyor.



    F-35'ler 1,6 Mach (1960 km/h) azami hıza sahipken; FC-31'in 1,8 Mach (2205 km/h) kazami hıza sahip olması hedefleniyor. Öte yandan 1240 kilometre muharebe menziline sahip F-35'lere kıyasla, FC-31'in 1207 kilometre ile biraz daha düşük menzile sahip olacağı öngörülüyor.



    "Shenyang J-31" adıyla da anılan uçak, tasarım olarak F-35'e benzerliğiyle dikkat çekiyor. Uçak henüz Çin ordusunun envanterine girmese de hizmete alınması için yoğun olarak çalışılıyor.



    Ayrıca Bkz.Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin ABD’den itiraz çıkmadı: Satış için engel kalmadı



    Orta Doğu'da potansiyel alıcılar



    Uzmanlar, yeni nesil uçağın, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Kızıldeniz'deki gerilimler nedeniyle bölgesel istikrarsızlığın arttığı bir dönemde, Orta Doğu alıcıların ilgisini çekebileceği değerlendirmesini yapıyor.



    Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zaheer Ahmad Baber, geçen ay yaptığı açıklamada, Pakistan'ın Hava Kuvvetlerini modernleştirme çalışmaları kapsamında Çin'den FC-31 savaş uçaklarını almayı planladığını bildirmişti.



    ABD Başkan Joe Biden, önceki Başkan Donald Trump döneminde Birleşik Arap Emirlikleri ile F-35 satışı konusunda varılan anlaşmadan vazgeçmişti. Washington'ın kararında, ülkenin Çin ile yakın ilişkileri nedeniyle savaş uçağının teknolojik sırlarının Pekin'in eline geçmesinden duyduğu endişenin etkili olduğu iddia edilmişti.



    ABD'nin F-35 satışı konusundaki sınırlamaları Çin'in yeni savaş uçağını cazip bir seçenek haline getirebilir. Ancak bunu için uçağın hizmete alınıp kendini kanıtlaması gerekiyor.



     









  • her habere maket yazanları konuya bekleriz. harbiden maket yani ben inanmıyorum 7 bin mi demişlerdi sensörü olan f35 çakmalarını yapmış olsunlar da bi motoru kalsın bizimki gibi. yapsalar bile yazılım sorunu var amerika 20 senedir çözemedi. çin anca görüntü olarak kopyalar. kuzenim çok eskiden çine gitmişti 4gb flash diskleri 64gb gösterip satıyordu adamlar ondan çin malı diye dalga geçilirdi dandik diye. şimdi de çip yapıyoruz vs olayları ama zannetmiyorum nereden ne know how aldılar ki düzgün yapabilsinler? bizim gibi f35 projesinde KOLTUK bile yapmadılar. 3 ülke yapabiliyormuş o koltuğu ve geçenlerde brick olup düşen f35'in çalışan tek parçasıydı ama maket meraklıları ona da koltuk ne işe yarar deyip geçti. tasarımı BAE'den almışlar tipini benzetmişlerdir de yani yapamazlar bizden önce. bizim motor lisans sıkıntımız olmasa çoktan uçurmuştuk kaan'ı deniyorduk şimdi yani rakip olarak bile görmüyorum ben bu dedikleri hedeyi.



  • Zamanında biz çıkartırsak ve iyi olursa biz verebiliriz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt

    her habere maket yazanları konuya bekleriz. harbiden maket yani ben inanmıyorum 7 bin mi demişlerdi sensörü olan f35 çakmalarını yapmış olsunlar da bi motoru kalsın bizimki gibi. yapsalar bile yazılım sorunu var amerika 20 senedir çözemedi. çin anca görüntü olarak kopyalar. kuzenim çok eskiden çine gitmişti 4gb flash diskleri 64gb gösterip satıyordu adamlar ondan çin malı diye dalga geçilirdi dandik diye. şimdi de çip yapıyoruz vs olayları ama zannetmiyorum nereden ne know how aldılar ki düzgün yapabilsinler? bizim gibi f35 projesinde KOLTUK bile yapmadılar. 3 ülke yapabiliyormuş o koltuğu ve geçenlerde brick olup düşen f35'in çalışan tek parçasıydı ama maket meraklıları ona da koltuk ne işe yarar deyip geçti. tasarımı BAE'den almışlar tipini benzetmişlerdir de yani yapamazlar bizden önce. bizim motor lisans sıkıntımız olmasa çoktan uçurmuştuk kaan'ı deniyorduk şimdi yani rakip olarak bile görmüyorum ben bu dedikleri hedeyi.



    Çin'in F-35'e rakip yeni nesil savaş uçağı görücüye çıktı




  • tabiki benzer olacak zaten bir sürü parçayı hala çinde üretiliyor. bu mallar hala neyin düşmanlığını yapıyor.

  • Bu adamlar neden mesela F-16 almak için sıraya girmiyorlar, ABD'nin kapısında beklemiyorlar?

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    alamazlar çünkü. yünanistan yada israile kaan verirmisin sen.

  • Çinlilerin hayatı yalan 1.8 mach diye satarlar 1.2 mach çıkar. Drone'ları da dandikti. Kaportayı F35'e benzetip F35'e rakip derler.
    Bizim yapacağımız uçak bundan kat kat iyi olur orası kesin.

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Verilir niye verilmesin? Kaynak kodlarını açmam. Sadece benim onayladığım mühimmatları kullanabilir. Yani her halükarda bana muhtaç kalacak şekilde olursa tabiki de verilebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    O dedigini bir tek biz aliyorduk o da geçti

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • "Washington'ın kararında, ülkenin Çin ile yakın ilişkileri nedeniyle savaş uçağının teknolojik sırlarının Pekin'in eline geçmesinden duyduğu endişenin etkili olduğu iddia edilmişti"



    Adamlar uçağınızın gerdek gecesinde yatak görevi görmüş, bunlar hala "sırlarımız çalınacak" :) :) :)

  • Çin iddialı ama bu ürünlerin hiç biri gerçek savaşta test edilmedi. Hepsi kağıt üzerinde. Çin şimdiye kadar doğru düzgün kimseye savaş uçağı satamadı.

  • Gerçek savaş alanında faaliyet göstermeyen ve her savaş uçağı başarılı olarak adledilemez. 40 testten geçirilsin ama sağlam HSS'li savaş alanındaki kabiliyetlerini bir savaş uçağı göstermesse o uçak sadece fuar uçağı olarak hatırlanır.

  • Bizim KAAN buna beş basar

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Kripton'da dil bilgisi dersi almış, biraz da ekşi sözlük görmüş, sonuç bu. Yazacağın yorumun...

  • Aegean-Man kullanıcısına yanıt

    sen anlamıyorsan bilmiyorsan bunları senin sorunun. 47 yaşındayım ben f35 projesi başladığında bile senden yaşlıydım ne o bir de aşık mı atacaktın benle?Çin'in F-35'e rakip yeni nesil savaş uçağı görücüye çıktı 

  • Çok yaşa üstadım @Jake Lockley Çin'in F-35'e rakip yeni nesil savaş uçağı görücüye çıktı 

  • çin de uretilmeyen birsey mi var ??adamların alt yapısı ve teknolojileri dunyada rahat ilk 5te .turkiye ile kıyaslanmaz bile bir cep telefonu bile uretimiyoruz zor bela yerli bir arac markamız oldu.adamlarda 105 marka var...ama savas ucagı ayrı bir seviye sahada gormek lazım..

  • Çin uçak konusunda belli bir seviyeye geldi, dandik deyip geçmek çok sığ bir yorum..Adamlar ülke içi seferlerde artık kendi yolcu uçaklarını kullanmaya başladılar, tüm dünyadan da yüklü miktarda sipariş alıyorlar, yakın bir zamanda teslim edilmeye başlanacak..

  • Jake lockley dandik olduğu için mi çin seddi 2243 yıldır ayakta bide 64 gb diye 4 gb çıkmış diye dolandılıcılık oluyor sanki burda hiç mi dolandırıcı yok bir çinli türkiyeye gelse oda 64 diye 4 gb flash bellek alsa türk malı dandik mi oluyor bende 15 yaşındayım senden daha iyi biliyorum çok şükür

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Bu bakış açısına göre Vietnamdan beri üretilen hiçbir uçak sahada test edilmedi. Hepsi fuar uçağı o zaman

    Abd'nin girdiği ülkelerde rpg ile hava savunmayı sayarsak bilemem tabi :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 14 Şubat 2024; 13:30:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.