Şimdi Ara

:::Chery Güvenlik Hakkında::: (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
32.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • chery, mercedes kalitesinde araç üretse bile ülkemizde önyargıları yok etmek çok zordur

    araç konusunda çok önyargılarımız var.
    önyargılarımız yüzünden 80li ve 90lı yıllarda diğer markaların kaliteli araçlarını tercih etmek yerine kuş serisinin araçlarına ederinden 2 kat fazla para veren milletiz zaten..


    hyundai kia gibi markalar kendilerini zamanla nasıl geliştirdiyse chery de zamanla kendini geliştirebilir..
  • C-NCAP'a güveniyorsanız veya güvenmek istiyorsanız saygı duyarım ama ben güvenmiyorum. Araçlarımız güvenli diyorlarsa bir tane 5 yıldızlık araçlarını Euro-NCAP'e göndersinler .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vincentvega

    C-NCAP'a güveniyorsanız veya güvenmek istiyorsanız saygı duyarım ama ben güvenmiyorum. Araçlarımız güvenli diyorlarsa bir tane 5 yıldızlık araçlarını Euro-NCAP'e göndersinler .

    Çin in sahtesini ve ucuzunu yapmadığı bi NCAP kalmıştı zaten
  • Ucuz etin yahnisi olmaz.Önyargı mönyargı filan geçelim lütfen.Yorum yapmak için kullanmaya gerek yok,herkes neyin ne olduğunu biliyor
  • Boşverin neden bukadar birşey kanıtlamaya çalışıyorsunuz elinizde olsa piyasaya girmemesini sağlarsınız ama Avrupa marka araçlara değerinin 2 katını ödeyerek satın alırsınız. Almayada devam edin.
  • Sayın Ali Dogukan ve Brujeria35
    Lütfen konuyu başka yönlere saptırmayın. Benim aracımı kanıtlamak ya da insanların önyargısını kaldırmak gibi bir amacım yok. Ama bilmeden yorum yapan arkadaşların yorumu olumsuz da olsa en azından bilerek yapmalarını sağlamak benim amacım. Eğer bu durumdan hoşnut değil iseniz "Chery" adının geçtiği hiçbir foruma girmeyip benim adımı da "blok"layabilirsiniz. Sizin tercihiniz

    vincentvega
    Elbette aynı düşünceyi bende paylaşıyorum sizinle. Ancak şu anda Avrupa'da satılmayan bir otomobilin(türkiye ve italya hariç ki italyada da başka marka adı altında satılıyor sanırım tiggo) EuroNCAP'ta bulunmaması pek de yadırganamaz sanırım. Bu yüzden C-NCAP sonuçlarını baz alıyoruz mecburen. Güvenmek-güvenmemek ayrı konu ben güveniyorum çünkü C-NCAP sadece Chery için hizmet veriyor olamaz. Kendi markalarını korusalardı diğer çinli markalar da 4-5 yıldızdan aşağı sonuç almazdı bence. Keşke dediğiniz gibi olsa da herkes araçların ne olduğunu tam anlamıyla görebilse..

    dranov
    Bunun örneği sadece çin'de yok. Bazı ülkelerin de kendi çapında bu tip kuruluşları var. Fakat avrupa birliğindeki ülkelerin çoğunun taşıtları EuroNCAP'ta test edildiği ve en popüler kurum olduğu için EuroNCAP daha ön plana çıkıyor.




  • Yıllar önce Hyundai ilk çıktığında garipsemiştik belki ama o ilk Excel'ler Chery gibi durmuyordu. 93 yılında en üst kat komşumuz bordo rengini almıştı sıfır olarak. 34 HEF 29 du plakası da. Araba çok şık ve Avrupai havası vardı. Dört köşeli dikdörtgen tasarıma sahipti ama sağlam duruyordu. Chery için aynı şeyi maalesef diyemeyeceğim. Geçen hafta Balmumcu Shell'den benzin aldım ve hemen yanında Cherry satıcısı vardı. Dur dedim girip inceleyeyim şunları nasıldır dedim. Ama bir anda vazgeçtim. Çünkü çok basit ve güvensiz duruyorlar. Bir Doğan olsun, Broadway veya Flash olsun çok daha kaliteli ve sağlam duruyor Chery'den. Bunun ön yargı ile ilgisi yok. Fiyatı ucuz ve bir sürü donanımı var olması onu üstün kılmaz. Görünen köy klavuz istemez.
  • Yahu Acrux bu kadar uzatmanın manası nedir? Buradaki hemen hemen herkes bu araçları yakından gördü inceledi. Ben de baktım, yürüyen teneke olduğu kanaatine vardım. Niye öyle demiyor kimse, ama Chery'ler güvensiz araçlar. Bilmiyorum bu kadar uzatmak ne kazandıracak.
  • C-ncap felan ilk defa duyduğum şeyler yok ondan 5 yıldız almışmış 54 km hızla çarpmış fln fln nan 50 ile yaya'ya vursan ölmez iki üç çizik atlatır geçersin bunedir arkadaş
  • brkcad34

    Aracı galeride inceleyerek güvenli olup olmadığını anlayamayacağınız aşikar. Ama ben sizin o manada söylemediğinizi düşünüyorum. Excel'ler Chery gibi durmuyordu fakat şu anda incelediğiniz chery modelleri kadar da güvenli değil idi.(en kötü otomobil bile 17 yıllık bir hyundai otomobilden az-çok daha güvenlidir yanlış mı düşünüyorum) Amacım hyundai'i küçümsemek değil ki ne haddime. Kendi düşüncelerinizdir kesinlikle saygı duyarım. Ama " Bir Doğan olsun, Broadway veya Flash olsun çok daha kaliteli ve sağlam duruyor Chery'den." derseniz de biraz abes kaçmamış mı derim

    joushkun

    İzninizle ben uzatmak istiyorum. Sizin gibi alman kalitesinde araçlara binemediğimiz için bunlara binmek zorundayız. Ayrıca arabanın ne olduğunu sizden kat be kat daha fazla bildiğime de eminim. Burada ben aracımı övmek istesem kesinlikle bu kadar özen gösterip böyle bir yazı yazmazdım. Gördünüz diğer chery kullanıcılarını(sözüm meclisten dışarı) nasıl yorumlar yaptılar araçları hakkında. Ben gayet açık sözlülükle size aracımın ne olduğunu anlatmaya çalıştım.

    Aracım kesinlikle ve kesinlikle bir teneke değil. 0-100 hızlanması vasat(veya biraz daha altı) fakat yoltutuş özellikleri fazlasıyla iyi(ki aracın yol tutuşunda lotus firmasının büyük bir katkısı vardır anlaşma gereği-tiggo için konuşuyorum-), iç mekan plastik kalitesi eski kasa symboller gibi yer yer daha kötü ve iyi olabilir genel olarak dedim. Elektronik sistemlerinde fazlasıyla Bosch firmasının imzası var(bir faydası dokunur mu belki bir nebze). Konforu da fena değil. Ama aracıma da göz göre göre yürüyen teneke de dedirtemem. Eğer amacınız insanları yanlış bilgilendirmek ise lütfen bunu bu konuda bari yapmayın. Ha derseniz ki ben bilerek bunları söylüyorum o zaman bilgilerinizi tekrar gözden geçirmenizi öneririm.

    Büyük ihtimal yazımı okumadınız. Ya da başında "aa yine Chery'i öven bir kullanıcı" dediniz ve yazıyı yarıda bırakıp bu yorumu yaptınız. Çünkü eğer tamamını dikkatle okusaydınız ne için uzatmak istediğimi anlardınız.

    Saygılar..

    osmanlı13
    Dünya'nın birçok ülkesinde geçerliliğini koruyan EuroNCAP çarpışma testleri 64 km/h hızla yani C-NCAP'tan sadece 8km/h daha hızlı gerçekleştirilir.




  • Chery e Mahindiraya binen insanları iyi biliyorum bitanesi de AMCAM

    Sırf adı jeep diye alınan jeep lerden ne bekliyorsunuz anlamış değilim gösterişlere bu kadar aldanmayınız işe yarar şeyler alınız.A noktasından B noktasına gösteriş için değilde ister ekonomik ister hızlı güvenli gitmeye bakınız.

    Ha diyeceksinki off-road yapıcam lada niva alın daha iyi diyeceğim size.
  • Acrux, merak etmeyin bütün konuyu ki özellikle sizin mesajlarınızı dikkatlice okudum. Bir gün aracınızı değiştirip daha makul bir şeyler aldıktan sonra tesadüfen bu konuyu açıp okursanız; aynı benim eskiden VW ve Caddy'yi övdüğüm yazılarımı okurken kahkahalarla güldüğüm gibi güleceksiniz. İsterseniz 500 sayfa uzatın konuyu, ama elinize hiç bir şey geçmeyecek.
  • osmanlı13
    Adı jeep değil zaten. Chery Tiggo binek bir otomobildir. Görünüşü jeep'e benzer orası ayrı. Hoş kendi adıma konuşayım jeep olduğu için veya benzediği için değil araç genel itibari ile hoşumuza gittiği için aldık. Eğer aracı gösteriş için aldığımızı düşünüyorsanız hiç kusura bakmayın kendi ayıbınızdır. Her tiggo kullanıcısına böyle bir yakıştırmayı yapmanız doğru değil.
    Off-road yapmak istesem sizce 4x2 bir otomobil ile ne işim olabilir Allah aşkına



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acrux -- 1 Mart 2010; 0:00:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acrux

    osmanlı13
    Adı jeep değil zaten. Chery Tiggo binek bir otomobildir. Görünüşü jeep'e benzer orası ayrı. Hoş kendi adıma konuşayım jeep olduğu için veya benzediği için değil araç genel itibari ile hoşumuza gittiği için aldık. Eğer aracı gösteriş için aldığımızı düşünüyorsanız hiç kusura bakmayın kendi ayıbınızdır. Her tiggo kullanıcısına böyle bir yakıştırmayı yapmanız doğru değil.
    Off-road yapmak istesem sizce 4x2 bir otomobil ile ne işim olabilir Allah aşkına

    Allah yolunuzu açık etsin kazasız belasız km ler ce geziniz.Ayrıca aracınız SUV olarak geçiyor bunada halk arasında jeep denir arkadaş otomobil değil.Bence alanlar öyle buna en yakınım amcam da dahil adı jeep olsun herşeyi geçtim 4x2 jeep mi olr nan




  • arkadaşım ACRUX öncelikle böyle bir sayfa açtığın için sana teşekkür ediyorum.senin moralinin bozulmasını istemem bazı şeyler için kulağının üstüne yatman gerekiyor.benim 2006 model accent era aracım var ben tek maaşla geçinen bir aileyim memurum gelirim belli.ben tiggoya bindim ve kalitesininde çokta kötü olmadığını gördüm yukarıda bir arkadaşım doğanla brodwayla kıyaslamış ve onların daha kaliteli olduğunu söylemiş gibi gözüküyor bence hayır katılmıyorum.bu bizim yııllarca kandırıldığımıza bir işarettir ispattır kanıttır...yanlışsa söyleyin.ben aracımı satıp inan tiggo almak istiyorum nedeni gidip bir jeep alacak maddi durumum yok ama tiggo suv kasa ve benim ihitiyaçlarımı karşılayabilecek bir araba(jeep)gibi duruyor.arkadaşlar bu arabaya bindide frene basıp durmadımı yada gaza bastıda motor kaputtanmı fırladı gibi şeyler mi yaşandı diye düşünüyorum.sen bu arabanın kullanıcısısın kaliteyi zaman belirler sen boşver onları.bana tiggon hakkında bilgi verebilirmisin?yok neymiş içi sert plastikmiş olsun benim arabanında sert plastik yumuşak olupta koynuma almıyorum ya lütfen arkadaşlar böyle şeyleri aşalım ve daha tarafsız eleştiriler yapalım.şimdiden herkeze teşekkür ediyorum iyi geceler.....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanlı13


    quote:

    Orijinalden alıntı: Acrux

    osmanlı13
    Adı jeep değil zaten. Chery Tiggo binek bir otomobildir. Görünüşü jeep'e benzer orası ayrı. Hoş kendi adıma konuşayım jeep olduğu için veya benzediği için değil araç genel itibari ile hoşumuza gittiği için aldık. Eğer aracı gösteriş için aldığımızı düşünüyorsanız hiç kusura bakmayın kendi ayıbınızdır. Her tiggo kullanıcısına böyle bir yakıştırmayı yapmanız doğru değil.
    Off-road yapmak istesem sizce 4x2 bir otomobil ile ne işim olabilir Allah aşkına

    Allah yolunuzu açık etsin kazasız belasız km ler ce geziniz.Ayrıca aracınız SUV olarak geçiyor bunada halk arasında jeep denir arkadaş otomobil değil.Bence alanlar öyle buna en yakınım amcam da dahil adı jeep olsun herşeyi geçtim 4x2 jeep mi olr nan

    Alanların büyük bir çoğunluğu jeep'e benzediği için almış olabilir. Ama aracın SUV olarak geçtiğini bu kadar iddia ediyorsanız özellikle araştıracağım bu konuyu. Binek otomobil olarak geçtiğini biliyorum fakat siz bu kadar ısrar edince kendi bilgimden şüphe ettim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

    arkadaşım ACRUX öncelikle böyle bir sayfa açtığın için sana teşekkür ediyorum.senin moralinin bozulmasını istemem bazı şeyler için kulağının üstüne yatman gerekiyor.benim 2006 model accent era aracım var ben tek maaşla geçinen bir aileyim memurum gelirim belli.ben tiggoya bindim ve kalitesininde çokta kötü olmadığını gördüm yukarıda bir arkadaşım doğanla brodwayla kıyaslamış ve onların daha kaliteli olduğunu söylemiş gibi gözüküyor bence hayır katılmıyorum.bu bizim yııllarca kandırıldığımıza bir işarettir ispattır kanıttır...yanlışsa söyleyin.ben aracımı satıp inan tiggo almak istiyorum nedeni gidip bir jeep alacak maddi durumum yok ama tiggo suv kasa ve benim ihitiyaçlarımı karşılayabilecek bir araba(jeep)gibi duruyor.arkadaşlar bu arabaya bindide frene basıp durmadımı yada gaza bastıda motor kaputtanmı fırladı gibi şeyler mi yaşandı diye düşünüyorum.sen bu arabanın kullanıcısısın kaliteyi zaman belirler sen boşver onları.bana tiggon hakkında bilgi verebilirmisin?yok neymiş içi sert plastikmiş olsun benim arabanında sert plastik yumuşak olupta koynuma almıyorum ya lütfen arkadaşlar böyle şeyleri aşalım ve daha tarafsız eleştiriler yapalım.şimdiden herkeze teşekkür ediyorum iyi geceler.....

    Parayı kimseler kolay kazanmıyor.Sadece çinli bi markanın araçlarını üste para veripde deneme sürüşlerini yada kabaca kobaylığını yapmayın diyoruz.




  • tayfun_aslan

    Öncelikle aracı alalı tam 1.5 sene oldu. Ve ilk mesajda belirttiğim ufak problem dışında da bir problem yaşamadık araçla. Evet biz aslında aracı tam bilmeden aldık. Elbette alırken çok araştırma yaptım fakat bu kadar da bilgim yoktu araçla ilgili. Bir bakıma risk aldık hemde büyük bir risk. Çünkü ne olduğunu çok iyi bilmeden aldığımız araca verdiğimiz para ailemiz için büyük bir miktardı ve hala aracın kredi taksitlerini ödüyoruz.

    Aracım 1.6 119hplik bir motora sahip önden çekişli binek bir otomobil(mi jeep mi onu daha ayrıntılı araştıracağım). Motoru biraz sesli çalışır fakat rahatsız edici düzeyde de değil. 140'dan sonra gerçekten rüzgar sesini yapısından dolayı normal araçlardan biraz fazla alır onu da belirteyim. Yakıt tüketimi 100km de 7-8 litre civarı değişir genelde. 10 litrelere kadar da çıkabilirsiniz kullanıma da bağlı. Motoru LPG uyumlu garantiyi bozmadan taktırabilirsiniz belli markalar ile anlaşmalar var. Çok bir performans beklemeyin çünkü tiggo ağır bir araç. 1500kg. Ama kendini taşıyor diyelim. Yani az bastığında da gider öyle yığılıp kalmaz. Performans bekliyorsanız da değişik motor seçenekleri var 1.6 supercharger veya 2.0lt

    12 yıl paslanmazlık garantisi var araçta kullandıkları boya sistemi ile alakalı. Büyük yatırım yapılmış DURR adı verilen bir sisteme sahip firma. Aracın yoltutuş özellikleri çok iyi. AAraçta kule gergisine benzer birşey var ama tam ne olduğunu bilmiyorum. Aracın yoltutuşu Lotus firmasına ait. Ayrıca aracın ağır oluşu da çok etkili yoltutuş özelliklerinde. Frenleri de iyi geldi bana gerek dozlama olarak gerek performans olarak.

    Güvenlik olarak kullandığınız aracın bir C-NCAP testi var. Ya biraz daha güvenlidir ya da aynıdır onunda güvenlik olarak. 2 havayastığı var araçta. Biliyorum az ama buna verilecek cevabım yok koymamış adamlar

    Plastik kalitesi hakkında fazla birşey söylemiyorum ki ilgilenmiyorsunuz sanırım o konu ile ama plastik kalitesi gerçekten vasat. Ama araçta 4 hoperlör olmasına rağmen çok kaliteli bir ses sistemi var

    Yedek parça fiyatları ve bakım ücretleri gerçekten çok makuldür. Şimdi yeni bir sistem gelmiş tam incelemedim fakat KARDEX diye bir sistem. 24 saatte yedek parça garantisi veriliyor. Tam ayrıntılarını bilemeyeceğim.

    Yani sonuç olarak aracı arazi için almıyorsanız, çevrenin tepkilerine(ki forum dışında kimseden böyle bir tepki görmedim bu araçlara karşı ilginç) aldırış etmem diyorsanız bu aracı size kesinlikle tavsiye ederim. Fakat otomobil almak için -sadece chery için söylemiyorum bunu- sırf yeni bir araç almak için çok sıkacaksanız kendinizi kesinlikle çok iyi düşünün derim. Çünkü bu devirde para kolay kazanılmıyor ve bu tip kararlar hayatınızı büyük ölçüde etkileyebilir. Yaşadım oradan biliyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

    arkadaşım ACRUX öncelikle böyle bir sayfa açtığın için sana teşekkür ediyorum.senin moralinin bozulmasını istemem bazı şeyler için kulağının üstüne yatman gerekiyor.benim 2006 model accent era aracım var ben tek maaşla geçinen bir aileyim memurum gelirim belli.ben tiggoya bindim ve kalitesininde çokta kötü olmadığını gördüm yukarıda bir arkadaşım doğanla brodwayla kıyaslamış ve onların daha kaliteli olduğunu söylemiş gibi gözüküyor bence hayır katılmıyorum.bu bizim yııllarca kandırıldığımıza bir işarettir ispattır kanıttır...yanlışsa söyleyin.ben aracımı satıp inan tiggo almak istiyorum nedeni gidip bir jeep alacak maddi durumum yok ama tiggo suv kasa ve benim ihitiyaçlarımı karşılayabilecek bir araba(jeep)gibi duruyor.arkadaşlar bu arabaya bindide frene basıp durmadımı yada gaza bastıda motor kaputtanmı fırladı gibi şeyler mi yaşandı diye düşünüyorum.sen bu arabanın kullanıcısısın kaliteyi zaman belirler sen boşver onları.bana tiggon hakkında bilgi verebilirmisin?yok neymiş içi sert plastikmiş olsun benim arabanında sert plastik yumuşak olupta koynuma almıyorum ya lütfen arkadaşlar böyle şeyleri aşalım ve daha tarafsız eleştiriler yapalım.şimdiden herkeze teşekkür ediyorum iyi geceler.....

    Accent Era, ABD'de Sınıfının en güvenli aracı seçilmişti. Cherry'nin böyle bir özelliği var mı hocam?




  • Acrux neyi ispatlamaya calisiyosun anlamadim ben ?? Gonlun olacaksa cherry hyundai den toyota dan hatta mercedesden daha iyi daha guvenli desin herkez olsun bitsin. almak isteyen arastirsin ogrensin ne kadar guvenilir ne kadar guvenilmez bos seylerle ugrasma sana nacizhane tavsiyem.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.