Şimdi Ara

Burgman 400 yada 650

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar maxi scooter almayı düşünüyorum. Uzun incelemelerin ardından yüzde 80 Burgman'da karar kıldım gibi ve hala araştırmalarım devam ediyor. Çoğunlukla İstanbul şehir içi, zaman zamanda eşimle şehir dışı gezi amaçlı bu scooterı kullanmak istiyorum.
    Burgman 400'ün beklentilerimi karşılayacağını düşünüyorum ancak fazla yakıt tüketmesi beni düşündürüyor.
    Öte yandan al birkaç yıl bin sonra sat işlerinden çok hoşlanmadığım ve iki tekerlek üstüne çıkanların bir süre sonra daha yüksek bir cc ye geçmek istemesi gerçeğini de göz önünde bulundurarak almışken 650'lik burgman mı alsam diye düşünüyorum. Ki bu yakıt tüketiminin daha da artması demek. Gerçi 2007 üstü modellerde yüzde 15 yakıt tüketimi düşürüldü ama yine de yakıt beni düşündürüyor.
    Boyum 1,76, kilom 75, artçımın da boyu 1.65, kilosu 50. Bütün bunlar ışığında burgman 400 mü, 650 mi, yoksa başkaca bir maxi scooter mı daha mantıklı. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar ayrıntılı şekilde açıklarlarsa, hata payım minimuma inmiş şekilde satın alma işini gerçekleştireceğim.
    şimdiden yorum yazanlara teşekkürler







  • Hocam eğer 400 veya 650 cc motor almak için özel bir nedeniniz yoksa, iki kişi rahatlıkla yolculuk edebileceğiniz şehirler arası yolda da 120 km sabit hızı koruyabilen 250cc maxi scooterlar hem alırken sizi üzmez hem de fazla yakmazlar. Kendi kullandığım xciting 250 den örnek vermem gerekirse 11 litre benzin ile sadece şehir içi 280 km uzun yolda ise 120 sabit hızla 320 km yol yapıyorum. Bakımları da kendi başınıza yapabileceğiniz kadar basit. Ben iki ayda bir yağını kendim değiştiriyorum mesela. Yılda bir de servise bakıma götürüyorum. Scooter da yüksek cc ye geçme ihtiyacı duyacağınızı sanmıyorum. Ancak Ben açıkcası daha yüksek cc li torqlu bir motosiklete geçmeyi düşünüyorum. Yamaha xmax 250 alınabilecek güzel bir maxi scooter bana göre. Burgman hakkında çok bilgim yok. Ancak nerdeyse aynı kasaya sahip sym 400 i de alabilirsiniz. Daha ucuza yüksek model sahibi de olabilirsiniz.
  • Honda düşünürseniz Silverwing 600 alınabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamay_aytam

    Hocam eğer 400 veya 650 cc motor almak için özel bir nedeniniz yoksa, iki kişi rahatlıkla yolculuk edebileceğiniz şehirler arası yolda da 120 km sabit hızı koruyabilen 250cc maxi scooterlar hem alırken sizi üzmez hem de fazla yakmazlar. Kendi kullandığım xciting 250 den örnek vermem gerekirse 11 litre benzin ile sadece şehir içi 280 km uzun yolda ise 120 sabit hızla 320 km yol yapıyorum. Bakımları da kendi başınıza yapabileceğiniz kadar basit. Ben iki ayda bir yağını kendim değiştiriyorum mesela. Yılda bir de servise bakıma götürüyorum. Scooter da yüksek cc ye geçme ihtiyacı duyacağınızı sanmıyorum. Ancak Ben açıkcası daha yüksek cc li torqlu bir motosiklete geçmeyi düşünüyorum. Yamaha xmax 250 alınabilecek güzel bir maxi scooter bana göre. Burgman hakkında çok bilgim yok. Ancak nerdeyse aynı kasaya sahip sym 400 i de alabilirsiniz. Daha ucuza yüksek model sahibi de olabilirsiniz.

    Aslında hem 400, hem de 650 için ayrı ayrı özel nedenim var. 400 olmasının nedeni en başta uzun yol, İstanbul- Aydın, İstanbul- Didim. Uzun yolda da konfor taktir edersiniz ki çok fazla ön planı çıkıyor, mümkün olduğu kadar hem sürücüsünü hem de artçısını az yorması taraftarıyım motorun. Ayrıca burgman 400'e kaymamın bir başka nedeni de koltuk altı bagaj hacminin 2 kask+ mont vs... alabilmesi.
    650'ye gelecek olursak en başta çift silindir olması ki bu titremişin çok az olması yani daha az yorması demek. Yine 650'de kaydığım başka yön ise yol tutuşu ve viraj kabiliyeti ayrıca ön ve arta teker ebatları. Şehir içi trafiğinde aynaların oto kapanıp açılır olması nedeniyle geçilmesi mümkün olmayan aralardan aynaları oto kapatıp geçebilmek ayrıca uzun yolda ayarlanabilir ön cam sayesinde rüzgar yemeyi minimuna indirmek.

    Mutlaka xcting 250'de uzun yola götürür beni ve artçımı ama burgman gibi rahat götürecek mi bunlar düşündürüyor xcting ve diğer modellerde.


    quote:

    Orijinalden alıntı: İmportant

    Honda düşünürseniz Silverwing 600 alınabilir.


    Silvewing'i de çok fazla inceledim. Fiyatı burgman 650 ile kafa kafaya gidiyor. Bütün kullanıcı yorumlarına baktığımda ise burgman ağır basıyor. Karşılaştırma yapmanız mümkünse sizden de burgman ile silverwing farklarını okumak isterim




  • Burgman 200 de düşünebilirsin bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: capo di capi

    Burgman 200 de düşünebilirsin bence.

    burgman yada başkaca 200 cc lik bir modelin uzun yolda hem kullanım rahatlığı hem sürüş güvenliği hem de artçı ile seyahat edecek olmam nedeniyle cc olarak beni üzeceğini düşünüyorum
  • Kej K kullanıcısına yanıt
    Yakıt anlamında daha ekonomik olur diye hatırlarmak istedim. Allah gönlüne göre versin dostum. Saygılar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    kesinlikle doğru söylüyosun yakıt anlamında daha ekonomik ancak yakıtla birlikte göz önünde bulundurduğum çift kişi uzun yol durumu var. Cevabın için teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kej -- 31 Mayıs 2014; 15:10:17 >
  • Burgmanları ikinci el alacağınızı farz ederek diğer seçenekleri sunmuştum size. Alınacak Motosiklette modelin yüksek olmasının , mümkünse sıfırının alınmasının ne kadar önemli olduğunu tahmin ederim biliyorsunuzdur. Ayrıca scooterlarda motosiklette olduğu gibi bir titreşim , vuruntu bulunmaz. İki silindir olmasının performans haricinde bir etkisi yoktur yani. Scooter zaten olabilecek en rahat sürüş imkanını rüzgar koruması , koltuk genişliği ,farklı pozisyonlarda ayak uzatabilme imkanı ve bagajı ile sunabilen bir araç. Sizin konfor olarak bahsettiğiniz şeyin aslında motor hacmi ile pek bir alakası yok. Scooterın teker boyu ,aks aralığı ve süspansiyonu konfor algısında daha fazla belirleyicidir . Tabii her konuda olduğu gibi bir şeyler elde ederken bir şeylerden de feragat etmek zorunda kalıyorsunuz. Şehir içinde (sanırım bir çok kişi bana katılacaktır ) dar yapısı ve büyük teker çapı sayesinde yamaha xmax250 çok başarılı iken bu durum otobanda yüksek hızda rüzgardan etkilenmesine neden olmaktadır. Yine kullandığım xciting in süspansiyonları çok sert olduğu için şehir içi kullanımında sıkıntı veriyor , yolcu varsa ağırlığı ile bu sorun azalıyor lakin uzun yolda bu sert süspansiyonun yol tutuşuna kattığı artılar nedeniyle keyfini çıkarıyorum. Sym ler daha rahat bir süspansiyona sahipler ancak onların da teker çapları küçük maalesef. Yani hem viraj kabiliyeti hem de konfor bir arada olamıyor. Hem yüksek hacim hem de az yakıtın olamayacağı gibi. Honda nc750d integra buna bir istisna olabilir tabi ama onun özrü var. Siz biraz da kendinizden bahsedin . Kaç senelik motorcusunuz? İki tekerde ne kadar tecrübeniz var? Bütçeniz nedir?




  • tamay_aytam kullanıcısına yanıt
    Doğru farz etmişsiniz, burgmanı ikinci el düşünüyorum. Sıfır almayı gönül ister tabi ama, şuan pek mümkün değil. Scooterlarda titreşim bulunmaz demişsiniz, buna katılmıyorum malesef bulunuyor. Bagaj demişsiniz, elbette hepsinde var bagaj ama bazı modellerde çift kaskı rahat şekilde koltuk altına sığdırabilirken, bazı modellerde tek kask koyabiliyorsunuz. Ön cam uzun yolda taktir edersiniz ki çok önemli, birçok scooter modelinde seyir halindeyken çok fazla rüzgar yiyorsunuz, hele uzun yola çıkmış ve 110- 120 süratte sabit ilerliyorsanız malesef rüzgarı az yada çok yeme çok önemli bir hale geliyor. Konfordan kastım kullanım rahatlığıydı onları da yazmışsınız zaten. Viraj kabiliyeti ile konfor bir arada olamıyor malesef demişsiniz, burgman kullanıcıları bu iki özelliğin aynı bünyede barındığını söylediği için bu örneği verdim zaten.
    Şehir dışına da artçımla sıkça çıkmayı düşünüyorum o yüzden şehir içi kadar uzun yol kullanımı da çok önemli hale geliyor benim için. Babamın mobileti ile başlayıp o gün bugün devam eden (yaklaşık 20 yıl) bir 'motorculuk' benimki. Bütçemde 15 bin civarı




  • Ben başkaca bir maxi scooterın daha mantıklı olduğu görüşünü ifade ettim ama sizin deneyiminiz benden fazla imiş. 650 diyorum o zaman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamay_aytam

    Ben başkaca bir maxi scooterın daha mantıklı olduğu görüşünü ifade ettim ama sizin deneyiminiz benden fazla imiş. 650 diyorum o zaman.

    Akıl akıldan üstündür, başkaca görüşler çok kıymetli benim için, göremediğim bakış açılarını ortaya koyuyor. Sizde çok güzel bir bakış açısı ortaya koydunuz, bende kendi kullanım amacımı ve gereksinimlerimi dile getirdim. Önerileriniz için teşe
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.