Şimdi Ara

KUBA 350cc ATV Hakkında (1907od) için inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
1
Favori
4.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1907od kullanıcı isimli üyemiz bana özel mesaj olarak bu motorla ilgili fikirlerimi sormus. pm atamadığım için ve diğer kullanıcılarımızında faydalanabileceğini düşündüğümden. buradan paylaşmak istedim..
     KUBA 350cc ATV Hakkında (1907od) için inceleme


    donanım haberde atv konusunu actıktan sonra sizin gibi bircok arkadasa bildiklerimi ve tecrübelerimi anlatmaya calıstım. bugün sizin için bir tesadüf aslında. atvmi servise motor yagı değiştirmek için götürdüm. o arada bir meraklı geldi laf lafı actı falan. bahsettiğiniz 350cclik motoru sordu. yanlıs anlamadıysam, tekerleklerinin üstünde camurlukları tek tek olan ve sanki orta boy bir yarıs motoruna 4 tekerlek takılmıs gibi olandan bahsediyoruz. öyle ise:
    aracı göstereyim dedi, benim atv srvisteyken 3-5 dükkan ilerideki kuba ve aurora satan motor bayisine gittik. orda şöyle bir baktım alıcı gözüyle..
    1- araç on road. atv havasından cok bir yol buggy si olarak düşünün.. araziye cıkma şansınız yok, araç çok alçak ön rotlar ve denge milleri kesinlikle araziye uygun degil. gazın gidondan el ile kontrol edilmesinin sebebide yol için tasarlanmıs olması. aksi halde arazide tüm bedeninizi gidondan aldıgınız kuvvetle dengeliyorsunuz, parmaktan gaz olmazsa hem gazı hem dengenizi kontrol edemezsiniz.
    2-granajları çok muntazam oturuyor birbirine ancak kalite olarak zayıf. kırılgan.
    3-metal aksamda, şasisi kalın ve etli görünüyor. ancak henüz vitrinde durdugundan kullanım sonrası ne kadar süre dayanır bilemeyeceğim.
    4-egzos tertibatı yine fiyasko. anlamadıgım tek noktada bu zaten. neden 12-13 milyarlık bir makineye sıcaklıktan ve su temasından etkilenmeyen ve paslanmayan bir egzos sistemi döşemezlerki?
    5-görüntü olarak gercekten güzel. hakkı yenmez. muadili görüntüde farklı markalar amerika ve kanadada 15bin dolar civarı satılıyor.
    6- ben olsam bu kadar rakamı geçmişi 3-5 yıl olan, menşei çin ve italatçısı tr pazarında 2-3 kez değişen bir markaya 10bin tl vermezdim. üstelik arazi sürüşü imkanıda yok. ancak zevk meselesi tabi..
    7-güçlü büyük bir atv düşünüyorsanız kymco ya bakabilirsiniz. 10bin civarı mxu500 lerin ikinci elini alabilirsiniz. bu konuda her türlü garantisini veririm daha memnun kalırsınız. ancak atv hevesiniz yeni ise daha hesaplı ve daha düşük cc li bir model ile baslamanızı öneririm. lakin bu zevk çoğu için çabuk geçen bir hobi oluyor. ortada dönen rakamlarda fazla. bütcenizi cok zorlamıyorsa, 300cc altı, kymco ve polarisleri düşünün.. aşinalığınız varsa atvlere, mxu300 tam size göre. torku çok iyi, su soğutmalı, ve inanılmaz sağlam makineler.
    baska sorunuz olursa yardımcı olmaya calısırım.
    iyi geceler.
    UMUT







  • Mxu 300 ve 500 arasindaki farklari tam aciklarmisiniz mxu 300de 4 ceker olmamasi cok etkilermi agir devir var aslinda ama sanirim tek fark kasa boy farki 4 ceker olmamasi ve cift disk olmamasimidir bide 200 cc fark var bunlar cokmu etkiler performansi birde bu aletler icin 20 beygir 30nm tork mis 2side ayni beygir ve torkmus galiba yeterlimidir bu aletlere bu arada ben 2003 model 500 cc 4x4 sari renk bir suzuki ve 2006 model polaris sportsman 500 ho surmustum suzukinin modelini bilmiyorum ama 2side canavar gibi makinelerdi acayip ivmelenme hissi veriyor arazidede mukemmel sizce mxu 300 veya mxu 500 o hissi verirmi birde mxu 300e 2 kisi binilirmi polarise 3 kisi bile biniliyor arada cok fark yoksa 300 almayi dusunuyoruz 500de alabiliriz fakat fazla fark yoksa cebimizden cikmasin diyoruz ve 0 dusunuyoruz bikeresinde hava yagmurluydu suzuki ile bi yerde kalmistim 4x2de on teker derin bir tumsege girdi camurdan cikmadi her seyi yaptim olmadi yani 4x4 olmasa cikaramazdim bu gibi durumlar yuzunden 4x2 den cekiniyorum sizden ricam bana detayli bir sekilse mxu 300 ve 500 arasindaki fark ve puf noktalari anlatirmisiniz yada baska bir marka onerirmisiniz butce max 25 bin ama motora 20 22 falan verebiliriz kalan paraya kisisel ekipman ve aksesuar dusunuyoruz bagaj sirt dayama ceki demiri on halat gibi seylerde alicagiz polaris can am falan bakiyorduk ama 0 istiyoruz ve butce el vermedi ama bu markada cok saglammis oyle duyduk ama sizinde fikirlerinize ihtiyacim var sanirim atv turu ile ilgilenmissiniz bu konu hakkinda detayli bir sekilde yardimci olursaniz sevinirim bu arada kusura bakmayin direk konuya atladim iyi geceler dilerim cevabinizi beklerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.