Şimdi Ara

Buda Oldu | Suriyeliler Parti Kurmaya Hazırlanıyorlar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
3
Favori
57.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
338 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • edit: zaten söylenmiş. gerek kalmadı.
  • Urfa sonunda ayagıya kalktı ! Darısı diğer illerin basına artık...
    https://www.youtube.com/watch?v=gIELQG7vTtY



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bridget1988 -- 9 Kasım 2018; 17:28:10 >
  • Uyan geldik.Tc vatandaşı adamlar zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Esoes12 kullanıcısına yanıt
    Ban yiyeceksin hocam ne yazık ki... Ben espiriye gülerken "efsane espiri yarıldım a*k" cümlesini kullandım diye ban yedim, burada nazi yönetimi var.Küfür kullanmadan ne hakaretler, ne aşağılanmalar yapılıyor bu forumda onlar ban yemiyor.Tabii şekil önemli bizim dh reich'e...

    Ban yemeden önce şu konuma bir uğramanı ve içindeki edebî mesajı almanı isterim:

    https://forum.donanimhaber.com/amk-acik-mert-korkusuz-gazetesi-vardi-ne-oldu-ona--135247048#135247082
  • enoelroc kullanıcısına yanıt
    Bu ülkede pkk nın partisi var ve suriyelilerin gerekli şartları sağlayıp (Türk vatandaşı olma, diğer kanuni yükümlülükleri yerine getirme) parti kurmasına itiraz eden bir çok kişi seçimlerde o malup partinin taraftarı olmadığı halde baraj altı kalmasın diye, kendi partisi yerine o malum partiye oy verdi. Üstelik de partisinin talimatıyla. Şimdi bu kişiler gelmiş milliyetçilik duyarı kasıyor. Bende karşıyım böylesi bir şeye, istemem de olmasını ama tutarlı olmak gerek. Ayrıca bir arkadaşın dediği gibi Almanya da Türk asıllı vekiller var, o açıdan bakınca çokta anormal, vaveyla edilecek bir durum göremiyorum.
  • Verdiğim cevapla uzaktan yakından alakası olmayan bi argüman. Bu arada pkk dediğin adamların derdi ülke kurmak bu arkadaşların ülkesi var zaten, ayrıyetten vatandaşlık için gerekli hiçbir şartı da yerine getirmeden dalavereyle vatandaş edildiler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CihanyuS kullanıcısına yanıt
    Suriyeliler bizim meclisimize girince sen nasıl gururlanıyorsun anlat bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fsdister kullanıcısına yanıt
    Haha iyimiş hocam ama benim lafım adminlere değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enoelroc kullanıcısına yanıt
    Almanyadaki veya X ülkesinde Türk asıllı vekilin de ülkesi var ona bakarsan. Bu ülkede vatandaş olmanın şartları belli, o şartları sağlayan herkes de bu ülke vatandaşı olabilir parti de kurabilir seçime de girebilir. Burda dikkat edilecek en önemli nokta terör örgütleriyle veya başka suç örgütleriyle bağının olup olmaması. Şu saçma milliyetçiliğini git başkasına yap, aptalca argümanlarla slogan edebiyatı yapabileceğin biri yok karşında.
  • Kardeş sen bu konu hakkında artık yorum yapma bence durumları birbirine karıştırıyorsun. Birbiriyle alakasız örnekleri karşılaştırıyorsun. Milliyetçilikle de alakam olmaz papağan gibi tekrarlıyıp durma şunu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BUDA OLDU (başlık) Buda olacak (içerik) tebrikler😉

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buda Oldu | Suriyeliler Parti Kurmaya Hazırlanıyorlar
  • vatanı terketmiş
    savaştan kaçmış
    vatan haini olan adam
    gelecek benim ülkemde
    benim milletvekilim olacak

    inanılacak iş değil valla
  • Kilis Gaziantep garanti adamlarda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazıktır ihtiyaçları vardır belki kursunlar. Yardım yardım ihtiyaç ihtiyaç diye diye yatırıp şey etmedikleri kaldı zaten. Savaş varmış adamlar Esad'a mermi sıksa şimdiye ya Esadı düşürür ya yok olurlardı çok güzel iki tarafta yatıyor olan bize oluyor bunların yapacağı inkılap anca Türkiye'ye kaçmak olurdu zaten bulaşan bizde suç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grey wind -- 9 Kasım 2018; 22:8:40 >
  • Ya zaten bunlar ülkeye sokulurken canları korunsun diye sokulmadı. Türkiye nin jeografik yapısını bozmaları için sokuldu.. Ne kadar Arap alırsak okadar araplaşırız mantığı ile sokuldu. Şimdi parti de kursalar meclise de girseler hatta cumhurbaşkanı da olsalar ilginç gelmemesi lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık söylemek gerekirse Suriyelilerin bir parti kurabileceklerine ihtimal vermiyorum.Buna en başta Akp izin vermez.Çünkü Suriyeli kendi adamına kendi partisine oy verir.Dahası ülkede Suriyelilere karşı bu kadar ön yargı varken (ki hepsinin sorumlusu yine iktidar.2012 yılında onlar misafir geri dönecek diyerek insanları rahatlatan kendileriydi.Ne oldu da bunların ülke vatandaşlığı konuşuluyor oldu anlamak mümkün değil) böyle birşey yapmak kendileri açısından büyük hata olur.Zaten Doğudaki belediyeleri kayyum ile zar zor elde tutuyorlar bir de Suriyelilere belediye filan kaptıracaklarını düşünmüyorum...

    Ayrıca bir de yorumlarda akpli olduklarını anladığım bazı arkadaşlar ''Bu ülkede HDP varsa neden Suriyeliler parti kurmasın?Hem burada duyar kasanlar seçimlerde HDP'ye oy vererek barajı aşmalarını sağlayanlardır'' şeklinde konuşmuşlar..Bu konu hakkında birkaç kelam etmek isterim doğrusu..

    Malum parti yani HDP bir anda ortaya çıkmadı.HDP aslında 90'lı yıllardan beri kurulan fakat sürekli olarak kapatılmasından dolayı sadece isim değiştirerek günümüze kadar gelen malum terör örgütünün yıllanmış bir siyasi uzantısıdır.Bu parti 2007 yılında DTP adı altında meclise bağımsız adaylar vasıtası ile girdi fakat beklendiği üzere 2010 yılı civarında kapatıldı.Daha sonra da adı malum BDP olarak tekrar meclise bağımsız adaylar olarak girdiler en sonunda da BDP kapatılmadığı halde ondan ayrılıp HDP adı altında tekrar teşkilatlanarak kaldıkları yerden devam ediyorlar.Yani isimler yıllarca değişse de partide görev alanlar ve amaçladıkları her daim aynı oldu.Bu partinin iktidar partisi ile ters düşmesi ise 2015 yılında yaşandı.

    Çünkü 2015 yılında yanılmıyorsam HDP seçimlere bağımsız adaylar olarak değil bir parti olarak gireceklerini açıkladı.Eskiden bağımsız olarak meclise girdikleri için Akp'nin G.doğu illerindeki oylarına ciddi anlamda bir etkileri olmuyordu.Fakat parti olarak seçimlere girecek olmaları buralarda Akp'ye rakip olmak demekti.Yani parti eğer %10 barajını aşarsa Akp'nin hem G.Doğuda kazanacağı sandalye sayısı düşecekti hem de meclisteki çoğunluğu azalacaktı.Dahası akp açılım sürecinin ters teptiğini,bölgede kürt milliyetçiliğinin yayıldığını da farketmişti.Bu atmosferde sözde kürtlerin temsilcisi olduğunu söyleyen hdp'nin terör örgütününde desteği ile birçok ilde vekilleri alacağı öngörülüyordu.Malum o dönem askerin kışlada polisin karakollarda beklediği,askeri üsse kadar girilip Türk bayrağının indirilmeye çalışıldığı kara günlerdi.Buyrun:https://www.youtube.com/watch?v=FQlHxD2w1zA

    O dönem bazı CHP milletvekilleri ile HDP milletvekilleri sırf Akp mecliste çoğunluk olamasınlar diye resmi olmayan destek açıklamaları yaptılar.Zaten günümüzde ''CHP'liler HDP'yi meclise soktu'' sözü de bu hadiseden dolayı çıktığını düşünüyorum.Özellikle de seçimlerden sonra iki partinin bazı milletvekillerinin gülerek ''iyi salladık ha'' sözü bu etiketi chp üzerinde iyice yerleşmesine de neden olmuştur diyebiliriz.Fakat 7 Haziran 2015 seçimlerinin analiz sonuçlarına bakmamız bu resmi olmayan desteğin ne kadar etkili olduğunu bize gösteriyor.Buyrun 7 Haziran 2015 seçimlerinin sonuçları ;https://secim.haberler.com/7-haziran-2015-secimi/ Görüleceği üzere CHP bu seçimlerde %25 oy alırken HDP %13.1 oy alıyor.

    Daha sonrası malum.HDP birinci çıktığı illerde öz yönetimler ilan etmeye başladı ve yanılmıyorsam Temmuz 2015'de iki polis memurunun evlerinde şehit edilmesi bardağı taşıran son damla olarak açılım sürecini bitirdi ve terörle mücadele yeniden başladı.Bu terörle mücadelenin yeniden başlaması Türk devletinin nasıl bir tehlike altında kaldığını gösterdi.Açılım süreci ile şehirlere sızan,örgütlenen,silah depolayan teröristler çatışmaları kırsal bölgelerden şehirlere indirdiler.Sanırım Polis ve Özel Harekat bunlarla baş edemediği için yıllar sonra askeri birlikler şehirlere girmek zorunda kaldı.Yanılmıyorsam Temmuz 2015'te başlayan bu meşhur ''Hendek Çatışmaları'' Mayıs 2016'ya kadar devam etti.Türk ordusu ve polisi aylarca bunları şehirlerden atmaya uğraştı.İşte bu atmosfer içinde terörle mücadele devam edilirken 7 Haziran 2015 seçimlerinde hiçbir parti çoğunluk olamadığı için hükümet kurulamadı.Akp'nin CHP ile hükümet kurmaya yanaşmaması,MHP'nin ise ''Hedefimiz tek başına iktidar olmaktır.Koalisyona karşıyız'' politikası gereği aynı yılın Kasımında yani 1 Kasım 2015'de tekrar genel seçimler yapıldı.Buyrun bu da sonuçları ;https://secim.haberler.com/2015/ Görüldüğü üzere CHP'nin oy oranı %25.3 iken HDP'nin oy oranı %10.8'de kalıyor.Şimdi insan kendi kendine ''Yahu CHP'li seçmen HDP'yi meclise sokmak için kendi partisi yerine HDP'ye oy verdiyse Chp'nin oy oranı nasıl korudu?'' şeklinde soru soruyor değil mi?İstatistikler ortada...Kısacası birkaç milletvekilinin sözde destek açıklamaları tabanda karşılık bulmamış.CHP'li seçmen yine kendi partisine oy vermiş..Burada dikkat edilmesi gereken husus ise her iki seçimde büyük oradan oy değişimi yaşayan Akp,Mhp ve Hdp üçlüsü.

    Akp 7 Haziran 2015 seçimlerinde %40.9 oy alırken 1 Kasım Seçimlerinde %49.5 oy alıyor.
    Mhp 7 Haziran 2015 seçimlerinde %16,3 oy alırken 1 Kasım seçimlerinde %11.9 oy alıyor.
    CHP 7 Haziran 2015 seçimlerinde %25 oy alırken 1 Kasım seçimlerinde %25.3 oy alarak iktidar partisinden sonra oyunu artıran ikinci parti oluyor
    HDP 7 Haziran 2015 seçimlerinde %13.1 oy alırken 1 Kasım seçimlerinde %10.8 oy alarak Mhpden sonra oy kaybeden ikinci parti oluyor

    Görüleceği üzere HDP'ye giden oyların büyük bir kısmı eskiden akp'ye oy veren g.doğu seçmeninin açılım süreci ile beraber Kürt milliyetçiliğinin etkisinde kalarak Hdp'ye oy vermesiyle olmuştur.Her iki seçimde oy oranını koruyan CHP'den mi Hdp'ye destek gitmiş.El insaf...

    Son seçimlere baktığımızda ise açık söylemek gerekirse kimin kime verdiği belli değil.24 Haziran seçimlerinde ittifaklıkların kurulması ve dileyenin istediği partiye ve adaya oy verme özgürlüğü tahminleri zorlaştırıyor.Buyrun bu da son seçim sonuçları;https://secim.haberler.com/

    Akp 24 Haziran seçimlerinde %42.56 oy alarak 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarına yaklaştığı görülüyor
    Mhp 24 Haziran seçimlerinde %11.10 oy alarak 1 Kasım seçimlerinde aldığı oy oranını koruduğu hatta %0,01 oy arttırdığı görülüyor
    Chp ise hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimlerinde aldığı oy oranını koruyamadığı ve %22.65 civarında oy aldığı görülüyor
    Hdp ise 24 Haziranda oy oranını %11.70 alarak 1 Kasım seçimlerinde aldığı oy oranını yükselttiği görülüyor

    Görüldüğü üzere tablo oldukça karışık.Hangi partiden kime oy geçtiğini anlamak mümkün değil.Bunun nedeni de önceki seçimlerde olan ''tek oy'' hakkının bölünmesi.Malum son seçimlerde CHP'li birisi Muharrem İnceye oy verirken gidip İyi Partiye de oy vermiş olabilir.Malum İnce aday oluncaya kadar Chp'liler arasında iyi parti rüzgarı esiyordu.Aynı durum Akp içinde geçerli..Erdoğan'ın tek başına aldığı oy oranının %52,59 iken Akp'nin %42,56'da kalması yine Akp'li seçmeninde kendi liderine oy verdiğini fakat bir kısmının kendi partisinden başka partiye oy verdiğini gösteriyor.Peki bu parti hangisi?Bazıları bu oyların Mhp'ye geçtiğini söyleyebilir fakat Bahçeli buna şiddetle itiraz ediyor.Ona göre partisi oy oranını korudu.Peki kime gitti bu oylar?İyi partiye mi?Mhp'ye mi?Hdp'ye mi?yoksa Chp'ye mi?Aynı soru Chp içinde karşımıza çıkıyor.Chp'nin kaybettiği oylar hangi partiye gitti?İyiye mi?Mhp'ye mi?Hdp'ye mi?yoksa Akp'ye mi?

    Kısacası şu ''Chp'liler hdp'yi meclise sokarken iyi.Suriyelilerde parti kursun ne olacak?'' sözünün bir anlamı yok...Seçim sonuçları ortada...Bugün eğer bu hdp meclise girecek gücü buluyorsa bunun temeli 2007-2015 yılları arasında yaşanılanlarda aramak gerek..Bir taraftan Türk milliyetçiliği zayıflatılırken diğer taraftan kürt milliyetçiliği pompalandı.Açın herhangi bir sokak röportajını ağırlıklı olarak G.Doğulu vatandaşlara sorulduğunda neredeyse hepsi ''Kendime oy vereceğim.Kendi ırkıma.Hdp'ye'' diyor..Yani açılım süreci maalesef hayal edildiği gibi bütünleşmeyi sağlamadı aksine malum terör örgütünün 30 yılda başaramadığı kürt milliyetçiliğini bölgeye akıttı..Yani Hdp'nin meclise girmesinin nedeni Chp değil yayılan bu Kürt milliyetçiliğidir.Durumu önce sağlıklı analiz edeceğiz ki buna göre önlem alalım değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 10 Kasım 2018; 5:7:28 >




  • parti kurma isi lafta kalir izin vermezler ama cok degil yakin zaman icerisinde suriyeliler varliklarini daha cok hissettirmeye baslarlar kendilerinde soz hakki bulurlar. Zamaninda aman ne olacak dediler simdi hamam bocegi gibi uruyorlar bir suriyeli kadin 7-8 cocuk doguruyor. Avrupa yakasinda kayit disi sayisi belli olmayan suriyeli var. Evlerde 10-15 kisi birden kaliyorlar bunlari gozumuzle gorduk kendilerinden duyduk. Biz burdan gitmeyiz artik sizde bize benziyorsunuz diyorlar burada yabancilik cekmiyoruz diyorlar. Dukkan aciyolar tabelalar bile Turkce degil duvarlarda vergi levhasi adina birsey yok. Dilenciler heryerde otobanlarda sehir iclerinde heryerde. Ulkesinde dilense 1 ayda cebine koydugunu burada 2 gunde koyuyor bunlari geri gonderemezsin. Benim yasadigim yerde yoklar demeyin zaten dertleri ulkenin 4 kosesine yayilmak degil kendi yasam alanlarini olusturmak. Senin haklarina sahip olmak ki suanda daha fazlasina sahip olanlari var.



    Yazik bugun 10Kasim cami actim ne bir siren caldi ne trafik durdu ne yuruyenler durdu. Biz daha kendi degerimize sahip cikamiyoruz ulkeye nasil sahip cikariz ? Keske bunlari buraya yazmak yerine disarida bagira bagira anlatabilsemde medya susmus biz nasil konusalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bosverin zaten Türk vatandaşı olma zorunluluğu var siz her evden bir oy da HDP ye vermeye devam edin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Niye kurmasinlar? Turk'lerin Almanya da partisi yok mu? Hem de onlar savaş olmadan kaçmışlardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.