Şimdi Ara

Buda Oldu | Suriyeliler Parti Kurmaya Hazırlanıyorlar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
3
Favori
57.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
338 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nuvo'

    parti kurma isi lafta kalir izin vermezler ama cok degil yakin zaman icerisinde suriyeliler varliklarini daha cok hissettirmeye baslarlar kendilerinde soz hakki bulurlar. Zamaninda aman ne olacak dediler simdi hamam bocegi gibi uruyorlar bir suriyeli kadin 7-8 cocuk doguruyor. Avrupa yakasinda kayit disi sayisi belli olmayan suriyeli var. Evlerde 10-15 kisi birden kaliyorlar bunlari gozumuzle gorduk kendilerinden duyduk. Biz burdan gitmeyiz artik sizde bize benziyorsunuz diyorlar burada yabancilik cekmiyoruz diyorlar. Dukkan aciyolar tabelalar bile Turkce degil duvarlarda vergi levhasi adina birsey yok. Dilenciler heryerde otobanlarda sehir iclerinde heryerde. Ulkesinde dilense 1 ayda cebine koydugunu burada 2 gunde koyuyor bunlari geri gonderemezsin. Benim yasadigim yerde yoklar demeyin zaten dertleri ulkenin 4 kosesine yayilmak degil kendi yasam alanlarini olusturmak. Senin haklarina sahip olmak ki suanda daha fazlasina sahip olanlari var.



    Yazik bugun 10Kasim cami actim ne bir siren caldi ne trafik durdu ne yuruyenler durdu. Biz daha kendi degerimize sahip cikamiyoruz ulkeye nasil sahip cikariz ? Keske bunlari buraya yazmak yerine disarida bagira bagira anlatabilsemde medya susmus biz nasil konusalim
    Bizimkilerin Resmi Rakamlarda Söyledikleri

    3,5 Milyon Suriyeli
    500 Bin Iraklı

    3,5 Milyon Afgan Hala Gelecek Haberlerde 7 Kişilik Araçlarda 40 Afgan Çıktı Diye Sürekli Akın Akın İran Bağırsaklarını Türkiye Bize Boşaltıyorhttp://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/van/5-afganin-oldugu-kazada-hafif-ticari-araca-21-41011309

    Suriyeliler Her Sene 100 Binden Fazla Bebek Doğuruyorlar Her Yıl
    Buda Oldu | Suriyeliler Parti Kurmaya Hazırlanıyorlar
    Doğum Evlerinde Türkler Doğum Yapacak Yatak Bulamıyor Çünkü Suriyeli Kadınlardan Boş Yer Yok

    Türkiyenin En Büyük Sorunu Buhttps://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/suriyeliler-kantonu-turkler-kaciyor-2713782/
    Buda Oldu | Suriyeliler Parti Kurmaya Hazırlanıyorlar
    http://www.ensonhaber.com/cavusoglu-siginmacilar-icin-32-milyar-dolar-harcadik.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 10 Kasım 2018; 13:44:40 >




  • bu da
  • metroda telefonda haberı okudum.bir an yanımda ki eşime vay be suriyeliler partide kuruyormus dedım.sol tarafımda 2 tane suriyeliyi unutmusum.adamlar birbirine baktı.baktım telefon uzerınden konusuyorlar. adamlar bir bozuldu bir bozuldu.sanırsın ki bu vatan için kurtuluş mucadelesi vermişler sanırsın ki bizden biriler lafıma bozuldular.adamlar sahiplenmiş bile.
  • adamların önünde herhangi bir engel yoksa kurabilirler. alacakları oy zaten ne ki? hem ayrıca ortaya atılmış bir iddia ve içi bomboş bir iddia. eğer kanıtlarla çıkarlarsa o zaman tartışalım tekrar. gereksiz bir vekil gündem olmak için uğraşıyor sadece. baktılar, Türkçe ezandan istedikleri sonuç çıkmadı. bir de buradan yürüyelim demişler. geçiniz.
  • Hsnzan kullanıcısına yanıt
    Bu durumu Almanyadaki Türkler ile karşılaştırmak bilgisizliktir.Almanyada bulunan Türkler Almanyanın talebi ile o ülkeye çalışmaya gittiler.Bunun nedeni de II.Dünya Savaşından sonra kendi ülkelerinde çalışacak adam bulma sıkıntısı yaşamalarıydı.Yani Türkler oraya Almanlarında isteği ile gittiler,oranın vatandaşı oldular.

    Suriyeliler ise iktidar partisinin hatalı ve inatçı dış politikasının eseri olarak ülkemize kaçtılar.İlk geldikleri günden beri istenmediler.Bu yüzden 2012 yılında Davutoğlu her fırsatta ''Onlar bizim misafirimiz.Ülkelerinde iç savaş sona erince geriye dönecekler'' diyordu.Keza Erdoğanda aynı lafları ediyordu.Dahası 2012 yılı civarında mevcutları en faz 200-500 bin arasındaydı ve şimdiki gibi bütün şehirlerimize yayılmamışlardı.

    Fakat Suriyede işler bir türlü iktidar partisinin istediği şekilde gelişmeyince mülteci akınıda çığ gibi büyüdü.Bu mültecilerin hedefi Türkiye üzerinden Avrupaya geçmekti.Bunu gören yani kendisine gelen göç akınını durdurmak için Avrupa Türkiye'ye mali yardım yapma teklifinde bulundu.Bunun üzerine Batı sınırlarımızı mültecilerin geçişine kapattık.Yani Güneydeki sınırlarımızdan elini kolunu sallayarak Türkiye'ye giren bir Suriyeli Avrupaya geçmek isteyince buna izin verilmedi.Adeta zorla kendi ülkemizde adamları alı koydu.Bu da 2012 yılında sayıları en fazla 200-500 bin arasında değişen Suriyeli sayısını milyonlara ulaştırdı.

    Türk halkı ne Suriyedeki iç savaşta bir taraf olmak istedi ne de bu insanların ülkemize gelmesini istedi.Doğal olarak istemediğimiz insanların ülkemizde parti kurmasını da istemememiz gayet doğal.Elin Avrupalısı,Amerikalısı kendi ülkesine alacağı mültecilerin soyuna sopuna,önceki yaşamındaki iş hayatına bakarken biz önümüze geleni Türkiye'ye aldık.Şimdide onlara Türk vatandaşlığı vermek istiyorsunuz ki bu da Türk vatandaşlığının ayaklar altına alınması demektir.Türk vatandaşlığını almak bu kadar mı ucuz?Onu geçtim bu ülkede kabul görmediklerini bildikleri halde belediyelere talip olmak nedir?Siz böyle burnunuzun dikine gide gide ülkeyi ne hale getirdiniz görmüyor musunuz?Bundan 5-10 sene sonra da çıkar ''Biz Suriyeliler konusunda hata yaptık,yanıldık'' dersiniz değil mi ne de olsa?!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 10 Kasım 2018; 16:10:49 >




  • Buda Oldu | Suriyeliler Parti Kurmaya Hazırlanıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trump da göç eden Meksikalıların senato da yer almasından endişeleniyor olmalı ki göç hattı sınırına Asker yığdı! Aday olsunlar oy verelim seçildiklerinde mültecilerin tamamı yeni evlerine arabalarına kavuşur ve devlet dairelerinde iş başı yaparlar. Kendi ülkemizde mülteci olmak da varmış burası Türkiye deriz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavili

    bunlar gitmez ingiliz fransiz gitti cunku onlarda dusman olsalar bile edep haya ve ahlak vardi. istenmediklerini anlayip gittiler :) bunlarda ise o saydiklarim yok o yuzden bunlar edepsizlik yapmadan gitmeyecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barajı geçerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değil de parti kuracak olan da oy verecek olan da sonuçta TC vatandaşı olmalı, ülkemizde suriyeli göçmenlerin %2 sinde yatırım ve evlilikten sebep vatandaşlık var kalan %98 oy kullanma olanağı olmadığına göre toplam türkiye geneline yayılmış 150k oy hakkı bulunan suriyeli hepsi bir araya gelse büyükşehirlerde %1 seçim sonucuna etli etmez :D komik bir asparagas haber, inananların akıllarına turp sıkmak gerek:)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu çoluk çocuk ne kadar çabuk gaza geliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Demokrasinin güzellikleri.
  • Bu çağda nasıl bu kadar cahil kalabiliyorsun?
  • Zahmet etmesinler hocam biz çıkalım ülkeden

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jackal78

    Bu çağda nasıl bu kadar cahil kalabiliyorsun?
    Isinize gelmeyince cahil isnize gelmeyince trol. Asagilayarak hakli cikma yoluna basvuracak kadar eziksiniz kabul et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.