Şimdi Ara

Bu Fiyatlardan 2.El Alan İleri Zekalı Var Mı Gerçekten? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
6.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    ortadirek turgut özal'ın eseridir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thormentor

    ortadirek turgut özal'ın eseridir.
    Hayali İhracat/ İthalat in babasi olur ancak o da orta direk degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apoly kullanıcısına yanıt
    Yani aslında 0 sıfır fiyatının artmasının birisi her dönem için geçerli diğer üçü bu döneme özel dört ana nedeni var.

    İlki malum kur artışı. Her dönem için geçerli.

    Bu döneme özel diğer nedenler ise ilki kredi genişlemesi. Vatandaş hem bu kadar ucuz kredi bulamam hem de şimdi alsam seneye üstüne en az 10-20 bin koyar zarar mı edicem, almazsam fiyat artar zaten sonra almak zor olur mantığı ile talebi yükseltiyor. Haksız sayılmaz. Zaten pandemiye rağmen ilk çeyrek satış rakamlarında artış % 30'u aştı. Hatta bu da bütçedeki ÖTV hedefinin % 58'inin çoktan gerçekleşmesine sebep oldu. Hazine araçtan alınan ÖTV'de rekoru kriz döneminde kırdı. Bu sebeple önceki dönemlerden çok farklı, 2017 KGF dönemi ile aynı olmayan bir süreç var diyorum.

    Diğer nedeni yine kredi genişlemesine bağlı ikinci el piyasası arttıkça 0 araçları firmalar aradaki makası daraltmamak için artıyor.

    Son neden ise üretim düşüşü. Bu da bu döneme özgü. Hazine bir yandan ÖTV rekoru kırıyor, krediye bağlı satışlar ile % 30'luk artış ile pembe tablolar çiziliyor ama hem üretim hem de ihracaat % 30 düştü bu dönemde. Kısacası firmaların satış için acelesi bile yok çünkü karşılama durumları fiilen yok. Haliyle fiyatlar artıyor.

    Ne olacak? Kredi genişlemesi bitince dolar kuru en iyi ihtimalle aynı kalır bu sefer arz düştüğü için 0 piyasası yine ucuzlmayacaktır. Ama ikinci el için aynı şeyi söylemek bu ihtimalde bence zor.

    Bir yandan da ikinci elde şöyle bir risk var. Eskiden orta direk, eş evli memur vs. ise eve 8-10 bin girdiğinde 5 sene kredi öderim yine de 0 araç sahibi olurum diyebiliyordu. 2021 yılının ücretliler için zor geçeceğini düşünürsek, orta direk kendisine ancak ikinci el araç bakabilecek. Bu belki bir dönem daha ikinci el piyasasının düşmemesine neden olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 20 Temmuz 2020; 14:56:34 >




  • Liny L kullanıcısına yanıt
    Parası altında olan bir adamın parası araçlara karşı erimez, imkansız bir durum. Hesabı kitabı da hazır.
  • Çok kötü patlayacak ikinci el piyasası.Devlete şikayet üstüne şikayet yağıyor cimer üzerinden.Artık insanlar birbirini dövecek facebook ilanlarında birbirine ana avrat sövüyorlar bu gidişat hiç iyiye gitmiyor.Arabam var ne satarım ne alırım ama yazık insanlara olmayan paralarıyla krediyle iki katına ev araba kitliyorlar.Seneye icralık evler ve arabalardaki artışa bakın siz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolkanCOO -- 20 Temmuz 2020; 16:22:39 >
  • 2.elin patlayacağını düşünmüyorum maalesef. Her ay üzerine 10k koymaz belki 3k koyar ama düşmez. İnsanlar 5-10 yıl vadeli kredi çekip alıyor sonıçta 2-3 yıl sonra zaten fiyatlar %60-70 artacak krediye verdiğim faiz hiçbişey değil mantığında. 2 aydır era bakıyorum 60aalmadım şimdi 80e satıyolar istediğim aracı. Bu fiyata era alan enayi diyolar iyide 2 ay sonra 90k olunca kim enayi olacak acaba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshwind -- 20 Temmuz 2020; 16:38:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freshwind

    2.elin patlayacağını düşünmüyorum maalesef. Her ay üzerine 10k koymaz belki 3k koyar ama düşmez. İnsanlar 5-10 yıl vadeli kredi çekip alıyor sonıçta 2-3 yıl sonra zaten fiyatlar %60-70 artacak krediye verdiğim faiz hiçbişey değil mantığında. 2 aydır era bakıyorum 60aalmadım şimdi 80e satıyolar istediğim aracı. Bu fiyata era alan enayi diyolar iyide 2 ay sonra 90k olunca kim enayi olacak acaba.
    Hocam, muhtemelen bahsettiğiniz aracı uzun süredir takip ediyorsunuz, bahsettiğiniz model araç için baktığınız zamanlarda satışta olan ilan adediyle, şimdiki arasında bir fark var mı? Varsa, artmış mı, azalmış mı? Paylaşabilirseniz sevinirim, benim genel gözlemim, uçuk fiyatlar isteniyor, ama ilan adetleri düşmüyor, artıyor, her araçta bu şekilde midir bilmiyorum, ama benim takip ettiğim araçlarda bir süresir trend bu yönde, yani bu paraları istemek serbest, ama veren var mı acaba, anlamak için soruyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaş adam uçak motoru takmış egea'ya, normal piyasa fiyatına satacak hali yok herhalde

    @Konu Sahibi


    Bu Fiyatlardan 2.El Alan İleri Zekalı Var Mı Gerçekten?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suatcagdas

    arkadaş adam uçak motoru takmış egea'ya, normal piyasa fiyatına satacak hali yok herhalde

    @Konu Sahibi


    Hahaha DOSTA GİDER, beyaz melek forum dh den SUAT kardeşimize opsiyonlu, a400m in yanında durmuş, nasıl bir pazarlama yöntemidir😄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha önce param yoktu arabaya ihtiyacım vardı, şimdi biraz param var ve hâlâ araba ihtiyacım var ama geçen yıl 30000 lira olan arabaya 60000-80000 lira istiyorlar. Hayır ağlamıyorum gözüme Türkiye Cumhuriyeti kaçtı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eko33

    dolar 3 oldu alinmaz 5 oldu alinmaz 7 oldu alinmaz. otv 60a cikti bu fiyatlardan alinmaz. corona cikti millet ac kalacak ucuza satacak simdi alinmaz. piyasa cok yukseldi simdi alinmaz. otv dusecek alinmaz. ne zaman alinir yahu. 2 sene once 95e aldigim 2016 octavia 180 bin. kar mi ettim yoo ama zarar etmedim. almayip bekleseydim simdi 2016 i20 alamiyordum. fiyatlar dusmeyecek daha da artacak. sana artacagina dair 20 25 madde yazardim ama gerek yok bu platformda.
    al satcilar yüzünden piyasa bu halde diyenler gecen sene 20 lira olan peynir 40 lira 3 lira olan limon 7 lira hersey ikiye katladi. sifiri 150 olan comfort passat simdi 300 bunu da mi al satcilar yapti
    Hocam artacağına dair 20-25 madde demişsiniz de 20-25 olmasın da varsın 10 madde olsun, bi yazarmısınız, çok merak ettim!

    Ben tek bir madde söyliyim size çünkü tek bir açıklaması var. Kredi oranları dibe indi, fırsatçılara gün doğdu.

    Memleketimin insanı taksitli hayatı çok sevdiğinden ve önce biriktirip sonra almak yerine hak etmeden sahip olup, borçlanmayı tercih ettiğinden fırsatçıların da ekmeğine yağ sürülüyor. Düşük kredi nasıl olsa diyip büyük yüklerin altına giriyorlar.

    Altında arabası olanın mevcut arabasının da fiyatı arttığı için sesini çıkartmıyor. Arabası olmayan 0 dan başlıyor, bu korkunç bir durum değil mi!

    Peynir ve limon arttı diye kullanılmış metale, hele ki canınızı emanet edeceğiniz hurdalara nasıl bu paralar verilir anlamakta güçlük çekiyorum.

    Medeni ülkelerde dördüncü, beşinci el araçlar trafikten çekiliyor, siz gelmiş burada peynir, limon karşılaştırması yapıyorsunuz. 10-15 yıl önce üretilmiş, yıllarca yollarda gezip en az 200 bin km ye ulaşmış araç fiyatını tarladaki limonun maaliyeti ile karşılaştırmak açıkçası bana mantıklı gelmiyor.

    Gayrimenkul belki bir yatırım aracı olabilir ama otomobil en azından belli bir yaştan sonra yatırım aracı olarak görülemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • geçen hafta az kalsın 180 bin papele 2010 model c220 cdi amg paket alıyordum vazgeçtim.

    elimdeki para üzerine 0,64 orandan kredi de çekerek 2+1 ev aldım istanbul bahçeşehir'den, kirada kalacak. ev iyidir evi her zaman alamazsın ama araba her zaman alınır. asla bir arabaya 250 bin tl + para bağlamam... işimi gören güzel bir arabam da var şükürler olsun. belki ileride fikrim değişir ama şimdilik böyle bir fikrim yok.

    ev almanızı öneririm, 0,64 oran bir daha gelmez. üstelik sabit ödeme, öyle balon ödeme artan ödeme katlanan ödeme yok taksitler hep sabit. bugün de sallıyorum 3 bin tl bundan 10 sene sonra da 3 bin tl. araba almak yerine geleceğime yatırım yapmak daha mantıklı geldi bana.

    ne adamlar tanıyorum bu arada, evi barkı yok altında son model bmw kirada oturuyor bmw'm var diye havalar bin beşyüz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 20 Temmuz 2020; 22:0:54 >




  • Araçlara talep çok olduğu için fiyatları artabilir bunu anlarım. Ama benim anlayamadığım şey, bayide liste 270 kampanyayla 255 bin TL olan arabanın ikinci elini adam 255'e 260'a koyuyor. Ve 255'ten sattığını söylüyor bir tanesi. Bayilerde araba olmadığı için, ne olursa olsun 2. el de olsa (3-5bin km'de) alayım diye gerçekten, alınıyor mu bu arabalar bu fiyatlardan ?
  • Evi olmayan adamın sıfır araba alması saçma geliyor bana.
  • emrahozdemir81 E kullanıcısına yanıt
    Hocam onun sebebi adam sipariş veriyo mesela fiyat listesinde araba 155 bin TL yazıyo ama bayi diyoki araç geldiğinde zam gelebilir size 155bin TL ye satma garantisi veremeyiz geldiğinde belki 175 olur diyo adam da gelince zam olursa alamam diyip mecburen 155 bin liralık arabanın 2. Elini 150-160 a almak zorunda kalıyo

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Çok haklısın yaklaşık 3 hafta önce 63 e araç aldım şimdi 70 veren adam var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bana ötv muhabbeti yapan herkes şuan pişman. Mart dediler, haziran dediler, temmuz dediler... Şimdi de ağustos diyorlar. Bazıları pabuç pahalı olduğu için eylül-ekim diyor. Dün gittim mis gibi arabamı aldım, kafam rahat. Almayıp eylül-ekim bekleyenlerin ağlamalarını ellerimi oğuşturarak bekliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk araba sahibi olacaklara Allah kolaylık versin. Sıfır fiyatları günden güne zamlandığı için ikinci elde satıcı da, haliyle fiyat kırmıyor. Alacağı arabanın da fiyatı yükseldi sonuçta. Bulduğunuz, kafanıza yatan aracı direkt alın. Piyasa çok değişik bir hal aldı gerçekten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.