Şimdi Ara

Bu Fiyatlardan 2.El Alan İleri Zekalı Var Mı Gerçekten? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
6.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Parası olan, istediği türde temiz araç bulan durmasın alsın.

    İki ay sonra 10 bin topluyorsun, almak istediğin arabaya 20 bin geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben eskiden de almıyordum. Şimdi de almıyorum. Değişen bir şey yok. Olana binerim. Patlayana kadar. Patladığında yaptırır gene binerim. Pert olana kadar.

    A3 Cabrio, 10 yıldır bizde.
    Kalos 15 yıldır bizde.
    Fusion 10 yıldır bizde.
    Mini 2 yıldır bizde.
    Subaru legacy 10 yıldır bizdeydi, pert oldu.
    57 belair 22 yıldır bizde.
    58 belair 21 yıldır bizde.

    Arabalar iki kat zamlanabilir. Bana koymaz. Almam. Dert etmem. Şu anda annem evden çıkmıyor. Dolayısıyla fusion yatıyor. Ben miniye biniyorum. Annem evden çıkacağı zaman Fusion'a binerim. Bana fark etmiyor. Mini'ye binmisim, Fusion'a binmisim... Sonuçta keyfim istediği an 57'ye biniyorum. V8'in kopurtmesini duyuyorum. Böyle kafalar benimki...

    An itibari ile param olsa 325.000km'deki fusion'ı sutlayip biraz düzgün bir araba almak yerine tatlı bir vosvos almak kafamı çok kurcalar mesela. Muhtemelen fusion'i şutlarım, ama vosvos aklımı kurcalar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yıllardır araç alımını erteleyenler gördü ki bekledikleri her gün zarar ediyorlar, üzerine salgın psikolojisi ile toplu ulaşımdan soğuyan kitle, rutin olarak her dini bayram öncesi piyasadaki pert araçları bakmadan etmeden alan yüksek bilince sahip topluluk da katılınca fiyatlar arttı. İşin tuzu biberi de kurdaki artış ve pandemi sürecinde araç üretiminin durması sonucu sıfır km araçlarda oluşan arz-talep dengesizliği oldu.

    Kademeli olarak pandeminin hafiflemesi, bayramın geçmesi ve araç üretiminin artarak bayiilere araç sevkiyatının yapılmasıyla ikinci el fiyatları(satılan fiyatlar, sahibindende yazanlar değil) düşecektir.
  • En beğenilen yorumlarda gereken cevap verilmiş konuyu açan forum üyesine yeterince.
    Şimdi ise top forum yönetiminde. Otomobil genel bölümü yerine otomobil fiyatları diye ayrı bölüm açılmalı. Orada ağlayacaklar mı? Alsatçıya mı sövecek? Manipülasyon mu yapacak? Ne yapmak istiyorsa yapsınlar yeter ki biz görmeyelim. Sıkıldım artık kabak tadı verdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmet in arabası 150binde fiyatı 90bin se benim arabam 140binde fiyatı 100bin... bunun önüne kim geçecek? lan o 90 bini kim belirliyor?
  • Bana iş için lazım, yani araba olmadan olmuyor. 2019 aralık gibi birkaç araba baktım. O zaman 85 bin TL olan CR-V şu an 160 bin TL. Sedan olarak 508 bakmıştım. İstanbul'da ufak tefek hasarlı araç satan biryer var, orada 49 bin TL olan araba şu an aynı galeride aynı araba 89 bin TL. Herşey aynı, aynı model marka değil, direkt aynı araba. O zaman yaklaşık 15-20 bin TL eksik olduğu için alamadım, araba kiraladım bir süreliğine. Kiraladığım araba bile 2250 TL den 2750 TL oldu, geçen hafta arabaların fiyatı arttığı için aylık ücreti 5500 TL yaptılar. Nereye gidiyoruz bilmiyorum.
  • Bu düşünce tarzının kısmen yanlış olduğunu 1 değil 2 değil 3 değil 4 değil 5 defa gördük.

    X marka araca bu parayı verenin aklını seveyim dedikten sonra o araç üstüne 10k koydu.

    Aynı şeyi bir daha dediniz bir 10k daha koydu.

    Tekrar gündeme getirdiniz yine 10k koydu.

    Israr ettiniz, başka bir 10k daha.

    Sakın dediniz, hop bir 10k daha.


    Yani kısaca bahsedilen dönemden sonra toplamda 50k koydu.

    Şimdi buraya geliyorlar yazıyorlar,

    Oha lan kaç yıllık Clio 100k mı eder.

    Şu dsg riskli Golfe 150k verenin taaa..

    Eski kasa Auris'e 100k mı verilir.

    Bomboş ikinci el araca 80k mı verilir

    vb...

    Bu arkadaşlar biliyorlar mı ki acaba 20 yıllık araçlar 100k'ya dayandı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes ekonomist, herkes uzman... Bizde biliyoruz fiyatların uçuk olduğunu yok alma bekle, yıl olmuş 2020 arabanın hala ZARURİ ihtiyaç olduğunu her evde bir tane olması gerektiğini anlamayan böyle boş konu açan adamlar var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tadanyz

    Belkide haklı çıkarsınız hocam, göreceğiz. Ocak ayında da 2.el araca, sıfır araçla aynı hatta daha fazla para mı istiyorlardı acaba?

    Liste fiyatı 275K olan, bir aracı 7 bin km kullanıp, 313K'ya satışa sunması sürdürebilir bir piyasa mı sizce?

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-peugeot-sahibinden-hatasiz-2020-pejo-2008-gt-line-6900-km-focal-ses-842405618/detay

    Alıntıları Göster
    ama öyle demeyin. adamın arabasında FOCAL SES sistemi varmış. belki ondan yüksek




  • Devletin el atacağı falan yok. neyi bekliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: focusrite

    ahmet in arabası 150binde fiyatı 90bin se benim arabam 140binde fiyatı 100bin... bunun önüne kim geçecek? lan o 90 bini kim belirliyor?
    Sıfırı 200 bin lira olan arabayı, 250 bin lira yazan galericiler belirliyor. Onun bir altı modeline sahip olan adam sarı sitede 250 bin görüyor o da kendi arabasına 230 yazıyor falan... böyle yükseldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlanmış gene tarihler verilmeye :) burada tarih verip uzuzlayacak diyenleri kaale almayın onlar son 1 senedir düşecek almayın diyip yaya kalmış insanlar. Ayrıca üzmeyin onları bu dünya için çok iyiler :)
  • https://www.emlak365.com/ekonomi/ikinci-el-arac-fiyatlarina-fahis-zam-yapan-uyaniklar-simdi-yandi-h33571.html

    Adamlar altın ve dolar alıyormuş, yüksek fiyattan satanlar yanacakmks,

    Birde bisiklet ve motor kullanan sayısı arttı, trafikten dolayı bisikletli Sabah benden erken gidiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tadanyz kullanıcısına yanıt
    Hacım 10. Ayda 1.33 Corolla yi 75 e aldım piyasa çok artmıştı alınmaz diyorlardı bir girip bakar misin fiyatlar ne olmuş ?

    Cruze aracım 55 e satmıştım ha keza yine fiyatlari uçtu gitti.

    Mevzu arabaların fiyatlarının artması değil senin 1 birim paranin değerinin düşmesi. Sorun araç piyasasında değil.

    10 ay önce bebek şampuanı bebek bezi parfümler pahalıydı çek arıyordum şimdi daha da pahalı o gün ki fiyata alsak kar sayiyoruz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tadanyz

    Hocam kusura bakmayında ekonomiyi sizden öğrenecek değilim, bir çoğu kurumda hazinede çalışıp milyonluk portföyde yönettim, şu an cebimdeki paraylada istediğim aracı alacak gücede sahibim, gelirimde euro cinsinden yani artış vs çokta etkilemiyor, piyasada ekonomiye dair alınabilecek konuyla alakalı tüm lisanslarada sahibim, yani ağlama etme diyen tiplerden durumum çok daha rahat olduğunu düşünüyorum, millet bu kadar rahatsa diyecek bir şey yok.

    Daha da bu forumda yorumda bulunmam, rahatsızlık verdiğim kişilerdende özürdilerim, iyi geceler herkese.

    Alıntıları Göster
    Bence de sen kendi uzmanlık alanlarında uğraş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3 hafta once egea aldi arkadas enayi diyorlardi suan 10 bin fazlasini veren var. 3 haftada 10 bin havadan para girebilebiliyor insanlarin cebine. Bunun adi enayilik ise varsin enayi olsun. Bu devirde sicak parasi olan parasina para katiyor. Parasi olmayan yine fakir, daha da fakirlesiyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apoly kullanıcısına yanıt
    Konuyu açan arkadaş haksız sayılmaz çünkü bu seferki fiyat artışları ucuz kredi dağıtılması sebebiyle talep kaynaklı olduğu için. Yoksa 2017'den 2019'a araç fiyatlarındaki yükseliş bariz kur şoku nedeniyleydi. Eğer faiz de kur gibi palyatif önlemler ile baskılanmamış yani faizler ekonominin olağan seyrinde bu seviyelere düşmüş olsaydı bu kadar talep olmayacaktı. Çünkü vatandaşlar artık bu seviyelerden ucuz kredi bulamayacağını düşünüp eve ve arabaya saldırmaya başladı.

    Hatta bazı ekonomistler ucuz kredi imkanı varken ihtiyacınız yoksa bile çekin vadelide veya başka yatırım aracında bekletin vs. demeye başladı. Dünyanın neresinde böyle tavsiye verilmiştir başka örneği var mıdır bilmiyorum.

    Kredi genişlemesi bittiğinde ikinci el piyasası da ucuzlayacaktır. Piyasanın ucuzladığı hiç görülmedi diyeceksin belki ama bu kadar tutarsız, 2017'deki KGF kredisi döneminden bile farklı böyle bir dönem yaşanmamıştı. Misal 2017-2018 0 Fiesta fiyatları 50-60 bin iken şu an 160-170 bin TL. Bu ülkenin hiçbir döneminde orta segment bir aracın 0 fiyatının 0 ev fiyatı ile yarıştığı görülmemiştir.

    Özetle hem kredi genişlemesi bitince talep düşecek hem de işsizlik patladığı, işini koruyanın da reel geliri düştüğü için talep aşırı derecede azalacak. Yani ikinci elde fiyat düşüşü kaçınılmaz. Benim öngörüm böyle.

    Ben de yılbaşına kadar bekleyeceğim çünkü eğer baskın seçim vs. olmazsa bu kredi genişlemesinin sürdürülmesi imkansız. Tek risk yeni bir kur şoku meselesi. Bunun olmayacağının garantisi çok az. Böyle bir durumda sizin aracınız 20-30 bin daha değerlenir orası ayrı konu :D Tüm varsayımım kur şoku olmaması üzerine kurulu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.chaLi

    Konuyu açan arkadaş haksız sayılmaz çünkü bu seferki fiyat artışları ucuz kredi dağıtılması sebebiyle talep kaynaklı olduğu için. Yoksa 2017'den 2019'a araç fiyatlarındaki yükseliş bariz kur şoku nedeniyleydi. Eğer faiz de kur gibi palyatif önlemler ile baskılanmamış yani faizler ekonominin olağan seyrinde bu seviyelere düşmüş olsaydı bu kadar talep olmayacaktı. Çünkü vatandaşlar artık bu seviyelerden ucuz kredi bulamayacağını düşünüp eve ve arabaya saldırmaya başladı.

    Hatta bazı ekonomistler ucuz kredi imkanı varken ihtiyacınız yoksa bile çekin vadelide veya başka yatırım aracında bekletin vs. demeye başladı. Dünyanın neresinde böyle tavsiye verilmiştir başka örneği var mıdır bilmiyorum.

    Kredi genişlemesi bittiğinde ikinci el piyasası da ucuzlayacaktır. Piyasanın ucuzladığı hiç görülmedi diyeceksin belki ama bu kadar tutarsız, 2017'deki KGF kredisi döneminden bile farklı böyle bir dönem yaşanmamıştı. Misal 2017-2018 0 Fiesta fiyatları 50-60 bin iken şu an 160-170 bin TL. Bu ülkenin hiçbir döneminde orta segment bir aracın 0 fiyatının 0 ev fiyatı ile yarıştığı görülmemiştir.

    Özetle hem kredi genişlemesi bitince talep düşecek hem de işsizlik patladığı, işini koruyanın da reel geliri düştüğü için talep aşırı derecede azalacak. Yani ikinci elde fiyat düşüşü kaçınılmaz. Benim öngörüm böyle.

    Ben de yılbaşına kadar bekleyeceğim çünkü eğer baskın seçim vs. olmazsa bu kredi genişlemesinin sürdürülmesi imkansız. Tek risk yeni bir kur şoku meselesi. Bunun olmayacağının garantisi çok az. Böyle bir durumda sizin aracınız 20-30 bin daha değerlenir orası ayrı konu :D Tüm varsayımım kur şoku olmaması üzerine kurulu.
    İnşallah dediğiniz gibi olur. Fakat benim naçizane fikrim ikinci elin düşmesi için sıfır araç fiyatlarının düşmesi gerekiyor. Herkes ikinci ele odaklanmış ama sıfır araçlar da sürekli artıyor. Sıfır elantra bir ayda 11.000 TL arttı. Bir ayda döviz vs artmadı. 145.000 TL olan fiyat 156.000 şu an. Şimdi ikinci eldeki elantraların da haliyle fiyatı artmış oldu.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.