Şimdi Ara

Bu esnaflar batmasında ne olsun? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
17.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
268 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Konu esnafın biçtiği fiyatlarsa küçük esnaf piyasa fiyatının bir miktar üzerinde satmak zorundadır. çünkü büyük marketlerde günde 10 kişi atıyorum peynir alıyorsa küçük esnaftan haftada 1 kere peynir alnır ya da alınmaz. İşini içine girince görüyorsunuz bazı şeyleri.Havadan konuşmak kolay. Bu durum esnaftan veresiye ürün alırken helal olsun noktasındaysa,paranız olduğuneda da pahalı satıyorsun deme noktasına geliyorsa bu iki yüzlülüktür.


    Konu sattğı malı bozuk ya da çürük satan insanlarsa,bunu bilinçli yapan şerefsizdir zaten tartışmasız. Ama bilinçsiz yapan da zaten değiştirir ürünü yenisiyle.Ürün ne olursa olsun...


    Arkadaşım bilgisayar dükkanı işletiyor ara sıra ziyaret de ederim kendisini. Bazı şeyleri çok net gördüm. Uzaktan görüldüğü gibi değil. Ama yan tarafımızda pastahaneci var mesela. Konu sahibi gibi birkaç alman pastası aldık.Ayda yılda bir kere pasta yenir ya da yenmez. Bozukmuş ekşiydi. Ertesi gün konuşmaya pastayı alan arkadaşım gitti. Cins cins konuşmuşlar. Bir daha oradan alır mıyım?Tabii ki almam. Almayı bırak bedava versinler yemem. Sen önce ahlaklı esnaf olacaksın gerisi gelir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 6 Ağustos 2020; 15:25:18 >




  • 1. Kurumsal mağazalara git demedim
    2. 1 indirirsin 3 indirirsin onu bilemem senin ve cebinle alakali. Fiyat ortalama bellidir 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. Mağazayı satın almayacagina göre.
    3. Kurumsal olmayan magazalar da yetkili satıcı olup garanti verir. Sonuçta garanti işine bakan kendisi değil ithalatçı firma. Yani kurumsaldaki garanti firmasi neyse çarşıda ki dükkanın servisi de aynıdır
    3. Arap atı gibi koş diyen yok. Yavaş yavaş geze geze bakarsın. Teknolojik aletler seviyorsan birazda zevk alırsın.
    Yok ben 3-4 gün beklerim sıkıntı çıkarsa da bir iki hafta daha beklerim diyorsan o senin bileceğin is. Zamandan tasarruf varken.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    İmzamı atıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sonra neden millet starbuckstan falan alıyor dersiniz.


    Diyelim kahve aldık ve beğenmedik; starbucksta ben bunu beğenmedim dediğimde direk değiştiriyorlar, acaba bu esnaf arkadaşlar ne yapardı?


    aynı şey pasta kurabiye vs. için de geçerli. Ama konu sahibi arkadaş da hata var. Gerekiyorsa gidip kafalarına atacaksın ki çürük çarık getirmemeyi öğrenecekler. Yok kendimi tutuyorum falan kısmı böyle yerlerde işlemez.


    Hatta gerekiyorsa o avm'nin müdüriyetine, belediyeye vs. de şikayet edeceksin gelen sorunlu şeyleri fotoğraflayıp.

  • Yerden göğe kadar haklısınız. Benim de hep dert yandigim konu. O yüzden alış veriş yapacağım yerler bellidir. Bu tedbir de yetersiz ama en azından yeni süprizler olmuyor.


    Geçmişten söyle bir örnek vereyim. 2004-2005 gibi Beylikdüzü'nde (IST) yerleşim hızı iyice artmaya başlamıştı. Heryerde mantar gibi dukkan açıldı. Kuaförü, manavı, çiğ köftecisi, pastanesi. 10/9'u rezalet. Adam işi bildiği için değil para kazanmak için dükkan açıyor anlayacağın. Ne mali ne de hizmeti 5 para etmez. Biraz da milletimiz bunu hak ediyor. Kalite, hijyen vs arayan yok. Yine de öyle muhitlerde kurumsal yerlerde belli bir hizmet alabileceğiniz yerler oluyor( o da pahalı tabi).


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdincerdinc E kullanıcısına yanıt

    Yazık çalışanlara valla. Marifet gibi ss paylaşıyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.