Şimdi Ara

Bu esnaflar batmasında ne olsun? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
17.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
268 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Esnaf denen küçük işletmelerden alışveriş yapmıyorum %99.99'u dolandırıcı gibi bir şey. Bılındık yerlerden alışverıs yapmak en ıyısı bence.

  • Bugün daha demin bir traş makinesi siparişi geçtim n11 den mesela Aras kargo ile gönderdiğini gördüm siparişi verdim. Az önce kod geldi tarafıma Sürat kargoya verilmiş aradım dedim ben Sürat kargoyla göndereceğinizi bilseydim almazdım diye sipariş kodunuzu Whatsapp üzerinden gönderin dedi gönderdim aradan 1,5 saate yakın geçti halen daha geri dönüş vermeyince yazdım. Anlatamıyoruz galiba Aras kargoda kota sorunu vardı Sürate verdik demez mi :) bana mı sordun da Sürate verdin dedim, niye arayıpta teyit almıyorsun diyorum aramamız yasak diyor işe bak. Sürati arıyorum kargo bilgisini veriyorum daha bu ürün şubede çıkışı sağlanmamış diyor geri esnafı arıyorum açmıyor telefonlarını birde bir kapris, bir ukala cevaplar felan sanarsın hayrına gönderim sağlıyor. Ara şubeyi gönderiyi geri çek iade talebinide onayla daha çıkışı bile yapılmamış ürünün ama yok işi inata bindirdi ya ürün kapıma kadar gelecek ben almayacağım tekrar buna gidecek süreç iyice uzayacak beni madur durumda bırakacak yoksa işi rast gitmiyor. Ürün bana gelecekmişte ben almayıp bunlara gönderecekmişim. Ürünün daha çıkışı bile yapılmamış halbuki iki telefona bakar kargoyu geri çekmek. Bunlarda esnaf olacak işte. Elin çinlisinden alıyorum adam sarıp sarmalayıp gönderiyor bana baktı süre geçti birde mesaj atıyor ürün elinize ulaştımı bir sıkıntı yokmu diye ama sözüm ona bizim birtakım esnaf kılıklı düzenbazlarımızdan birde paramızla azar işitiyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şahinn2255 -- 4 Ağustos 2020; 13:24:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    İade et, ne diye çöpe atıyorsun ki?

    normal zamanda iade için saç baş yolduran yerler, corona nedeniyle hiçbir şekilde iade almaz. iadeye gittiğinde '' o zaman almasaydın, zorla mı sattık '' gibi cevaplar gelecektir. zaten pastanelerde - tatlıcılarda ürünler reyondan görünüyor. baktığınızda içinize sinmiyorsa almamak en iyisi.

  • Okmeydanı'nda bir pastaneden ay çöreği aldım. Çok severim, eve geldim, paketi açtım. Bayat değildi, taştı. Kaç gün durduysa artık. Evim uzakta olmasa geri götürecektim. Bazen esnafın haline üzülmüyorum.

  • Açılın ben geldim.

    yaklaşık 200 pastane-cafe-tatlıcıya ambalaj üreten bir firmanın sahibiyim.


    bu bahsettiğiniz bozuk - bayat ürün satma olayını 10 esnaftan 8 i yapıyor ne yazık ki. Burada iş size de kalıyor. Geri götüreceksiniz. Bunu bizzat müşterilerim diyor. Keşke bozuk bayat mamülü geri getirseler diye. Çünkü hergün bu adamlar takibini yapamıyor. İsteseler yaparlar tabi ama yapmamak işlerine de geliyor çünkü çöpe atacakları malı satıyorlar böylelikle. Geri götürdüğünüzde asla sorun çıkarmazlar.


    ha birdediğer boyutu ciddi mana da bozuk ürün sattıklarında alo gıda hattı 174 var. Bu hat gerçekten çalışıyor. En ufak şikayette direk denetlemeye giriyor o firma. Ve ceza yemedende kurtulamıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdincerdinc E kullanıcısına yanıt

    seninki anlasmasizdir yeni gelen zamlardan once anlasmalilar ise 5-10 tl arasi fiyat cikar anlasmasiz ile 15-30 tl arasi fark cikarir kargo saglam sacmalamissin birader

  • burakdc B kullanıcısına yanıt

    Kurumsalda da cins bir tane asgeri ücretli çıkıyor. Sanki kendi firması gibi savunup yasal olan şeyleri takmıyor. Illa genel merkeze şikayet edeceğiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargocu geldiğinde 15 tl istedi faturaya bakayım dedim yok dedi ve şubeyi aradım fiyatı öğrendim 7 küsür dedi 8 tl verdim yolladım. Neyin kafası sendeki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alpalp84 kullanıcısına yanıt
    Tadını geçtim bayat bayat yiyelim ama zehirlenme tehlikesi var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çözümü çok basit abi, kapısından geçmeyin bir daha, batsın kapansın dükkanı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hilbo Haggins kullanıcısına yanıt

    Hükümet bile yaptığı işi ciddiye almıyor ki cemaat alsın.

    Polislerin işi halkın huzurunu ve güvenliğini sağlamak ama huzursuz eden bir durum olduğunda arasak da gelip bir selam verip gidiyorlar.


    Boş memleket


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışarıdan meyve, sebze, et, süt, un, şeker, bakliyat gibi "ham maddeler" dışında bir şey almayın.

    Yani işlenmiş ürün almayın.

    Tatlıyı dışarıda NBŞ ile yapan yerlerden almak yerine evde kendiniz gerçek şeker ile yapın.

    Hiç beceremiyorsanız bayat ekmek dilimlerini fırında kurutup üzerine şerbet dökün daha iyi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçük esnaftan iğne bile almam. İnternetten veya büyük mağazalardan alışveriş yapıyorum. Yoksa ellerine düşünce kazıklamadan birşey sattığına şahit olmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdincerdinc E kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle ben de çevremdeki herkese 7-8 senedir internetten aldiriyorum bu tür teknolojik ürünleri

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kendim adına en etkili yöntem o dükkandan para dahi bozdurmamak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankara'da oturuyorum. Esnaf öyle mi. Yatacak yerleri yok bu memlekette. Herkes hırsızın önde gideni olmuş.

    Neyse araba sevdalısıyım bugün lpg de gaz kaçağı var gideyim baktırayım dedim. Neyse haram malcı esnafımız kaçağı buldu. Neyse sıktı vidaları kaçak devam ediyor. Gaz filtresi değişecek dedi. Bende seyrediyorum olan biteni. Sonra filtre değişti kaçak devam ediyor. Tekrar tespit edildi kaçak lpg beynine giden hortumdan gaz kaçırdığı belli oldu. Neyse onu da sıktı etti tamamdır işiniz 100 tl dedi. Kısacası filtreyi bana geçirdi. Anlamadım mı bu olayı anladım tabi ki. Neyse ki böyle durumlar için ahiret var.


    Oradan 1 sene önce taktırdığım tesla ekranın gps sorunu var diye taktırdığım yere gittim. Tabi ilk satarken ilgi alaka müthiş. Neyse baktılar sorunu gözlemlediler. Bir açıp bakalım demek yok. Cihazı çıkarıp garantiye gönderelim dediler. Şimdi güzel bir düşünce değil mi? Ama nerdeee. Ben eski cihazı getireceğim eve gidip, sonra bunlar cihazı sökecek eskisini takacak, garantiye gidecek format atıp geri yollayacaklar. Biliyorlar ki bu iş kimsenin işine gelmez kısa yoldan müşteri yollama olayı.


    Sonuç olarak işini adam gibi yapan bir tane esnaf yok. Hepsi bir gün yok olup gidecekler.


    Son bir olay daha. bir multimedya sistemi için apartmanımızda oturan komşumuz var biz yardımcı oluruz gel dedi. Gittik oğlu karşıladı bizi. Dedi ki abi sizin cihaz 1600 tl size özel fiyatı. İyi miyi derken komşu dükkana geldi. Söyledik fiyatı falan. Oğluna seslendi şunun faturasını getir bakayım bize kaça gelmiş dedi. Bir baktık 1100 tl ye almışlar. Dedi abinize 1100 yapın gönderin. Görüyorsunuz işte söyleyecek bir şey yok. Tanıdık olmayanlara belki 2000 e kitleyecekler. tam 900 lira kar koymuşlar. Daha ne diyim. Yazıklar olsun.


    Bu memlekette batsın. Bunlar gibi esnafta batsın.





  • erdincerdinc E kullanıcısına yanıt

    4-5 senedir pastanelerden pasta türü şeyler almıyorum. Nedense her hangi bir rahatsızlığım olmadığı halde yediklerim beni rahatsız ediyor.


    Meyve konusunda sirkülasyonu çok olan yerleri tercih ediyorum, sirkülasyonun çok olduğu yerlerde nispeten taze meyve oluyor.


    "Kalabalık aile" derken kaç kişilik aileden bahsediyorsunuz.


    Mesela biz anne-baba ve 3 kardeş toplam 5 kişilik aileydik, o zamanlar annem biraz fazla alırdı. Ama anne-baba ve 5-7 arası çocuk varsa o zaman sebze halinden kasa ile almaları daha mantıklı olur.


    Gerçi ben 2 karısından toplam 20 çocuğu olan adam gördüm. Her bir kadın 10 çocuk doğurmuş. Adamın Nüfus dökümünü gördüm.

  • test

    https://www.google.com

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.