Şimdi Ara

**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları (108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.290
Cevap
23
Favori
168.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Siz kaç metrekare evi kaç metre petekle 9 metreküp tüketim mevcut?Evinizin konumu ne durumda,müstakil mi ara kat mı?

    Benim ev müstakil 5cm Dalmaçyalı yalıtımlı,çatı folyolu izocamlı,pencereler çift cam pvc,6 petek 6.80 metre yanıyor.2 tane 1'er metre Amerikan mutfakta,140'lık oturma odası,1.40'lık çocuk odası,100'lük 2 tane petek holde yanıyor.40 derecede 24 saatte 11 metreküp yakıyor ev Aralık ve Ocak ayında 20 dereceyi yakalayamadı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt

    Pompa kademesini servise 2 ye aldırmıştım belki kombi durur diye,modülasyon yüksek olunca 2.kademede yanarken 40 derecede 21 dakika çalışıp 11 dakika dinleniyordu,dün sabit 3.kademeye yükselttim 36 dakika çalışıp 14 dakika dinlenmeye geçti.38 derecede çalıştırınca 23 dakika çalışıp 15 dakika dinleniyor.Kombi 3. kademe modülasyon 24'te bu değerlerde.Modülasyon 22 de çalışırken 40 derecede 50 dakika çalışıp 11 dakika dinleniyordu.Evin ısısı modülasyon %24 ile pompa 3. kademede iken 38 derece ile evin ısısı daha iyi hale geldi.Pompada 3. kademe kombinin dinlenmeyi daha uzun yapıyor.Evde Şu an 6.80 petek yanıyor.Kullanmadığım odada 1 petek,holde yanan 2 petek harici 70'lik 1 petek daha var.Ev dublex.Alt katta sadece yatak odası var ve o petek kapalı. Alt kata inen merdiven ve üst katın holü birbirine bağlı o yüzden merdiven alt katında 1 metrelik petek üst kat kapı girişinde 1 metrelik petek yanmak zorunda.Holün başında 70'lik bir petek daha var onu açmıyorum.70'lik peteği açtığımda dahi kombinin çalışma süresi daha çok uzuyor ve tüketim daha çok artıyor.Yanan petek sayısı kombinin modülasyon yapabilmesiyle ve tasarrufuyla doğrudan ilişkili.Uzun petek eşittir daha fazla yoğuşma ve daha fazla tasarruf değil.Peteğe dönen su benim ev müstakil olduğu için olabilecek en ideal soğuklukta yani yoğuşma için ideal ama Sadece 8.90 petek toplamda petek ve 1'er metrelik 2 tane havlupan mevcut evimde.40 derecede tüm petek ve havlupanlar açık olduğunda 40 derecede 18 metreküp gaz tükettik,38 derecede 14,15 metreküp gaz tükettik,50 derecede 25 metreküp gaz tükettik.Bu yüzden havlupanlar ve alt kat odanın 1.40'lık petek hiç açamadık.Banyolarda soğuk,evin ısınan diğer bölümleri banyoları ısıtamıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yazdıklarınıza katılıyorum ama ama sabit 3. devir daha iyi oluyor pompa gerçekten.sizin daha önce başka marka model kombi var mıydı?çok yüksek tüketimler.

  • meeb kullanıcısına yanıt

    Hayır,daha önce kiracıydım ev sobalıydışimdi kendi evimdeyim.Evin 3.kışı kombi ile 2. kışı geçiriyoruz.Ara katta 5.60 metre petekle viessman'ın 1,2,3 diye kademeli kombisini 40 derecede kullanan tanıdığım 700 lira fatura ödemiş.Komşularımdan 700 TL civarı fatura ödeyenler çok ancak onlar benden daha yüksek 45-48 derecelerde kombiyi yakarak bolca ısınıp bu faturayı ödüyor.Evin giriş kısmının ve 2 balkonun cam kapatmalarını yaptıktan sonra ısınmada biraz daha katkısı olabilir.Şikâyet var da geniş modülasyonu durmayan kombilerde çok yüksek fatura ödeyen hayli bildirimler yapılmış.Ben kombiyle ilgilenip o kadar yüksek faturaların önüne ısınmadan oldukça taviz vererek geçebildim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlısı olsun evet geniş modülasyonlu kombiler ülkemize uygun değil evet mevsim geçişlerinde etkisi oluyor ama böyle kara kışta kötü etki ediyor .Ben 2200 almadığıma pişmanım açıkçası hem 700 lira cebimde kalırdı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • modulasyonu geniş ile 1/4 veya 1/5 kombiler arasinda öyle ahamli şahami fatura farki yok hocam,örnek vereyim annemlere nitromix 28kw taktirdik,petekler yeni tesisat sil baştan yapildi,50cm petek fazladan attirdim 45 derecede oda sicakliği 23 buluyo ben ise 50 yakiyorum aradaki fark 50tl yansidi,uygun ot bulsam tüketimleri düşücek o yüzden faturada tüketimin düşmesini bekliyorsan,termostatik vana,diş yalitim yeterli petek metraji cok önemli etkenler.Kendi evimdeki daikin ndj 1:8 yatak odasinda iki tane petek var 1 tanesine vana ve mutfaga vana taktirdim, kombi 50 yaniyor günlük 9m3 mevcut.Yalitim ve bina yönüm kuzey önüm fark acik eti cok büyük. 1:8 ile 1/10 arasinda ucurum farki yok hatta 1/6 alsanizda ayni tüketimler olucak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt

    Hocam, onlarca mesajınızı okuyarak geldim, kafam iyice bulandı. Yeniden çalışma derecesini ve süreyi, nereden ve nasıl ayarlıyorsunuz? Bir de benim pompa eski tiplerden ve önceki mesajlarda resimleri vardı normal 1,2,3 veya üst kısımda I,II,III şeklinde hangi tarafı seçeceğimi şaşırdım, birçok kişiye yardım ve önerilerde bulunduğunuz gibi bana ve benim gibi olanlara yardımcı olabilir misiniz?

    Forumdaki geçmiş mesajlarda önerilen tavsiyelere uyarak çeşit çeşit ayarlamalar yaptım, herhalde ilkönce fabrika ayarlarına dönmem gerekecek. Hiçbir zaman 24 saatte 12-13 m3 altına inemedim. GB122i-24KD ve 11 m. demirdöküm peteğim var. Müstakil 3 katlı binanın orta katında, alt ve üstüm boş olacak şekilde oturyorum. Evim güneye bakıyor ve dört tarafı da açık 4 cm mantolama var. Son olarak yer Bursa.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • golf16 G kullanıcısına yanıt
    selamlar tabiki yardımcı olmaktan memnun olurum.

    Öncelikle evet önceki yazdıklarımın arkasındayım şartlar sağlanır ve verim alınırsa pompa kademesi modülasyonlu kısımda yani devirli kısımda olması her zaman avantaj.Tabi bunun için peteklerde termostatik vana , sağlam bir yalıtım ve uygun petek boyu gerekli.

    Bu sene pompayı sabit 3. kısma aldım . Bendeki pompa da kırmızı tuşlu aynı sizinkiyle.alt kısımdan 3 e aldım.Elektrik faturam 30 kw arttı , yoğuşma verimi düştü bunu yoğuşma su sesinin azalmasından anlıyorum.Buna karşın günlük 7 m3 civarında gaz yakarak içersi 23 24 25 derece arasında ısınıyor.

    Size yarın atarım servis menüsüni sizde de kullanma kılavuzu duruyorsa ordan bakabilirsiniz.

    Son olarak ısınma şartlarınız kötü ,petek boyunuz biraz uzun özetle pompa kademesi arttırmak sizede fayda sağlar diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Geri dönüş ve bilgiler için teşekkür ederim. İlkönce kullanma kılavuzunu buldum, servis menüsünü göndermenize gerek yok.

    Dolaşım su sıcaklığını 40-45-50 derecelerde denedim evin içi bir türlü 20-21 derecelerden yukarı çıkmıyordu, son olarak 55 dereceye çıkardım içerisi 22.5 oldu.

    Alev boyu fabrika ayarı %10'da, pompayı öneriniz üzerine sabit 3'e alacağım bakalım.

    Aşağıda evimin durumunu ve bir haftadır sayacı yazdığım notlarımın resmi ve motorun resmini eski hali (bu durumdan tam tersi olacak değil mi, yani düğmenin hangi tarafı nereyi gösteriyor tereddütte kalmıştım) Resmin tam tersi yaptım. Bu arada kullanmadığım iki odanın 2*1.20=2.40 m3 peteklerini kapattım.

    **BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları
    **BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları




  • golf16 G kullanıcısına yanıt
    merhabalar bunu wilo dan alican beye mail atarak sormuştum.

    Merhaba Mert Bey,



    Oyuklu kısım pozisyonu belirtiyor. Açıkçası şu an bilmiyorum belki çalışmasından memnunsunuzdur ama;

    Diğer tarafa doğru ayarlanmalıydı.

    Tornavidanız varsa çevirebilirsiniz. Aşağıda işaretledim

    şeklinde cevap vermişti.

    Sizin pompa zaten sabit 2. kısımda onu III e alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 31 Ocak 2022; 0:0:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oda termostatı için hangisini tavsiye edersiniz bu kombi ile kullanmak için


    Bosch TR36RF

    veya

    Honeywell T3R


    arasında kaldım.


    Evde yalıtım var, 2.kat,3 petek sürekli açık kalıcak. salon ve çocuk odası

  • Gabriel.Espaso kullanıcısına yanıt

    Bildiğim kadarı ile ikisi birbirine çok benzer termostatlar, TR36RF de honeywell üretimi, zaman dilimi olarak bosch da günü 6 ya T3 de 4 e bölebiliyorsunuz, başkacada bir fark yok sanırım.

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    bunlara ek olarak Cosa v4 olabilir mi ?



    Gün içinde 4 program yetecek durumda şu an bana

  • Gabriel.Espaso kullanıcısına yanıt

    Cosa pişman edebilir.Kalite istiyorsan bi kereye mahsus alcak şsen netatmo alir keyfine bakarsin,bi alicagin model şse t3r modeli,başka ot arama


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosch ct100 akıllı oda termostatımı satıyorum ilgilenen
    **BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları arkadaşlara yazabilir yardımcı olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gabriel.Espaso kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla modülasyonlu olarak kullanabilmek için bosch marka modülasyonlu oda termostatı kullanmak zorundasınız. Diğer marka termostatlarla on/off olur bosch markada da kablosuz yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliboduroglu -- 17 Şubat 2022; 17:57:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Termostat üzerinde h32 yanıp sönüyor. Sıcak su gelmiyor ayarladığım derecenin altında olmasına rağmen kombi devreye girmiyor sabahtan beri böyle kendi kendine kapanmış,sorunu ne çözemedim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar bende bosch 2300i 24kw kombi almayı düşünüyorum internetten alıp sorun yaşayan varmı geçmiş gönderilere baktığımda birisinin biyeri kırık çıkmıştı öyle bi durumda nasıl bi yol izlemeliyim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ckfkvövöfvlclf C kullanıcısına yanıt

    paketlemesi güzel , kargodan teslim alırken güzelce bakın sorun olmaz.Ancak eviniz biraz büyük ve petekler uzunsa 2200 alın derim.2300i de hiç durmadan çalışma gibi sorunlar var.

  • meeb kullanıcısına yanıt
    Yok ev 100mt kare 5merte petek var modülasyonlu oda termostatı almayıda düşünüyorum sıfırdan girecem pek bi bilgimde yok açıkçası bu konularda

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.